Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις λαχείων- 7 εκατομμύρια ευρώ μοίρασε το Πρωτοχρονιάτικο σε έναν υπερτυχερό

Η κρίση αποτυπώνεται στις πωλήσεις των κρατικών λαχείων που είναι μειωμένες κατά 17% ενώ σημαντική πτώση παρουσιάζει και ο τζίρος στα καζίνα που φέτος έπεσε κατά 17% σε σχέση με το 2009.


Έναν υπερτυχερό ανέδειξε το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο που μοίρασε στον πρώτο λαχνό 7.000.000 ευρώ. Ο τυχερός αριθμός είναι ο 77958 της 8ης σειράς. Πριν από δυο ημέρες το τζόκερ εδωσε σε παίχτη από την Κύπρο 10.000.000 ευρώ.

Και όμως παρά τα τεράστια ποσά που μοιράστηκαν αυτές τις ημέρες, ο τζόγος και τα τυχερά παιχνίδια περνούν την περίοδο των "ισχνών αγελάδων" με τον συνολικό τζίρο να σημειώνει σημαντική μείωση σε σχέση με το 2009. ....................

Στα καζίνα η πτώση του τζίρου για τους 10 μήνες του 2010 σε σχέση με το προηγούμενο έτος παρουσιάστηκε πεσμένος κατά 17,7% με τα έσοδα να μην ξεπερνούν τα 469 εκ. ευρώ. Ιδιαίτερα για τον Δεκέμβριο όπου παραδοσιακά παίζονται τα πολλά λεφτά ο τζίρος των καζίνο ήταν χαμηλότερος κατά 240 εκ. ευρώ περίπου.

Ιδιαίτερα για τα καζίνα της β. Ελλάδος η μεγάλη πτώση οφείλετε στο ενδιαφέρον που έχουν αναπτύξει οι Έλληνες φίλοι του τζόγου για τα καζίνα της Βουλγαρίας και των Σκοπίων.

Η οικονομική κρίση οδηγεί πολλούς Έλληνες να γυρνούν την πλάτη στον κάθε λογής τζόγο, γεγονός παράδοξο αν αναλογιστεί κανείς πως σε τέτοιες περιόδους οι περισσότεροι δίνουν κάτι από το υστέρημα τους ελπίζωντας πως η "θεά τύχη" θα τους αποζημιώσει. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις των κρατικών λαχείων φέτος ήταν πεσμένες σε σχέση με το 2009 κατά 16,89% ενώ το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο πούλησε 30,22 λιγότερους λαχνούς. Όσο για το Τζοκερ. Για να συγκεντρωθούν τα 10 εκ. ευρώ που κέρδισε τελικά ο Κύπριος παίχτης, χρειάστηκε να μεσολαβήσουν 10 τζακ ποτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου