Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Παρέλαβε την Δημαρχία ο Μπουτάρης - Το δώρο του στον Άνθιμο που έφτασε με 20 λεπτά καθυστέρηση

Σφοδρή επίθεση του Γιάννη Μπουτάρη εναντίον του Αχιλλέα Καραμανλή για τον αδριάντα του Κ. Καραμανλή

Ο Γιάννης Μπουτάρης παρέλαβε την Δημαρχία Θεσσαλονίκης από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο το πρωί σε εγκάρδιο κλίμα. Ωστόσο η εκδήλωσε έγινε με καθυστέρηση 20 λεπτών καθώς ο απερχόμενος Δήμαρχος και ο νεοεκλεγείς περίμεναν τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Άνθιμο.

Τον πρώτο χρόνο δεν θα γίνουν έργα λόγω έλλειψης χρημάτων, υπογράμμισε ο νέος Δήμαρχος, αλλά ρυθμίσεις για να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών καθώς η ομάδα του παραλαμβάνει μία πόλη με πολλά προβλήματα. Ωστόσο ο κος Μπουτάρης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Αχιλλέα Καραμανλή για τον αδριάντα του Κ. Καραμανλή, που τοποθετήθηκε πριν από λίγες μέρες στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Ξεκαθάρισε ότι επιστημονική επιτροπή είναι αυτή που πρέπει να υποδείξει σε ποιο σημείο θα μπει το άγαλμα του μεγάλου πολιτικού.

Ο κος Μπουτάρης ως οινοποιός δώρισε στον κο Παπαγεωργόπουλο και για την ονομαστική του γιορτή ένα βιβλίο με την ιστορία του κρασιού με τίτλο "Οίνος και Ποίηση" και στον Μητροπολίτη Άνθιμο μία εικόνα με την Άμπελο, όπως άλλωστε του είχε υποσχεθεί κατά την συνάντησή τους πριν την πολιτική του ορκωμοσία.

Τότε, ο Μητροπολίτης του είχε χαρίσει την Καινή Διαθήκη και τα δίπτυχα της εκκλησίας της Ελλάδας αλλά ο νέος Δήμαρχος δεν είχε προνοήσει και πήγε με άδεια χέρια. Δέχθηκε από τον Παναγιότατο μία εικόνα του Χριστού, με την ευχή να φωτίζει η σταδιοδρομία του Γιάννη Μπουτάρη την πόλη ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου