Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Νέα παρέμβαση Κ. Παπούλια - Ο Πάγκαλος έσωσε από πέσιμο την Α.Παπαρήγα στα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου

Πέρα από τις καθιερωμένες ευχές στο Προεδρικό, την παράσταση "έκλεψε” στιγμιότυπο Πάγκαλου – Παπαρήγα. Η ΓΓ του ΚΚΕ πήγε να πέσει αλλα ο Θ. Πάγκαλος την συγκράτησε..

"H κοινωνική συνοχή βγαίνει από την πάταξη των αδικημάτων, σε βάρος του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να διαφεύγουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν φόρους και ύστερα να τρέχουν στα κρατικά νοσοκομεία να θεραπευτούν. Αυτό είναι απαράδεκτο" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και την στρατιωτική ηγεσία.

Ο κ. Παπούλιας συνέστησε στους κρατούντες να διευκολύνουν και να ενισχύσουν τους οικονομικά ασθενέστερους εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που διανύουμε. "Και νομίζω ότι αυτό γίνεται και σήμερα, παρόλο που οι κρατούντες πρέπει οπωσδήποτε να διευκολύνουν αυτή την ανοχή που τους δίνει ο ελληνικός λαός. Και όταν λέω να διευκολύνουν είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να ενισχύσουν οικονομικά, τουλάχιστον, τα χαμηλότερα εισοδήματα"....................

Σε ερώτηση αν φοβάται κοινωνικές αντιδράσεις, είπε ότι παρόλο που υποφέρουν τα ασθενέστερα στρώματα του ελληνικού λαού, έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος."Πρέπει να βαδίσουμε αυτό το δρόμο. Και βλέπετε γι'αυτό και έχουν μια επιμονή, που είναι ό,τι θαυμάζω. Αλλά από την άλλη μεριά επειδή έχω περάσει κι εγώ δύσκολες περιόδους στη ζωή μου, ο ελληνικός λαός τις αντιμετώπισε αυτές τις περιόδους με μεγάλο θάρρος και με την ελπίδα ότι το αύριο θα είναι καλύτερο".
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, με αφορμή και την παρέμβαση Παπούλια, τόνισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως και για την Κυβέρνηση είναι σημαντικό και προέχει να εμπεδωθεί το κράτος δικαίου και η κοινωνική δικαιοσύνη. "Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Κοινή διαπίστωση στις συνομιλίες που είχε ο προέδρος της Δημοκρατιάς με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν ότι το 2011 θα έιναι δύσκολη χρονιά ωστόσο όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, “μετά θα γλιστρίσουμε και θα πέσουμε στο 2012 και όπως λένε οι Γερμανοί “όλα καλά”..” είπε με νόημα ο κ. Παπούλιας.

Το ΚΚΕ... βρήκε στήριγμα στον Πάγκαλο

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον στιγμιότυπο έλαβε χώρα μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνηση Θ. Πάγκαλου και της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ενώ ανέβαιναν τα σκαλιά του προεδρικού Μεγάρου. Σημειώνεται ότι ΚΚΕ – Πάγκαλος είναι πάλι στα μαχαίρια λόγω συνέντευξης του δεύτερου στο Βήμα στο οποίο δήλωσε ότι το ΚΚΕ “ονειρεύεται μία Σοβιετική Ένωση”.

Ιπποτικός ωστόσο ο Θ. Πάγκαλος “έσωσε” την Αλέκα Παπαρήγα η οποία παραπάτησε και κρατήθηκε από εκείνον για να μην πέσει. Το γεγονός δεν έμεινε ασχολίαστο. “Ο Πάγκαλος σώζει το ΚΚΕ από την πτώση” σχολίασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων”.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατιάς μίλησε για πολλή ώρα ιδιαίτερα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή, τον οποίο ρώτησε για τη νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το μεταναστευτικό και του ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι ύσηχη και να φέρει τάξη και ασφάλεια.

Τέλος, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι μόνο εννέα από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έφτασε στο Μέγαρο με τα πόδια μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη.

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αντάλλαξαν ευχές ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χ. Σαρτζετάκης, υπουργοί της κυβέρνησης, καθώς και οι επικεφαλής των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου