Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Πήγε σε μοναστήρι... της έκλεισαν την πόρτα

Mπαινοβγαίνει στα Νοσοκομεία, έχει μία κόρη 13 ετών που πάσχει από σπάνιο νόσημα! Θέλησε κάπου να απευθυνθεί, κάπου να πει τον πόνο της, πλησίασε τον Οίκο του Θεού όμως ο επί της γης υποτιθέμενοι «εκπρόσωποί» του της έκλεισαν την πόρτα.
 
Ο λόγος για μία γυναίκα - μητέρα δύο παιδιών που τα τελευταία πέντε χρόνια βλέπει το κοριτσάκι της να ταλαιπωρείται από ένα σπάνιο σύνδρομο που απέκτησε μετά το σοκ που υπέστη από σεισμική δόνηση 6,5 Ρίχτερ. Εκείνη την εποχή η οικογένεια ζούσε σε χώρα του εξωτερικού.
 
Πριν από μερικές ημέρες βρισκόταν στο πρώην 409 Νοσοκομείο και ένιωσε την ανάγκη να χτυπήσει το κουδούνι της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία...........
 
Μόνο που στο τέλος μετάνιωσε για την απόφασή της. Της απάντησαν από το θυροτηλέφωνο και άρχισαν να της κάνουν διάφορες ερωτήσεις όπως «αν ζητά χρήματα», «αν είναι Ελληνίδα», και διάφορα άλλα τέτοια. Αρχικά απαντούσε, όμως όταν κατάλαβε ότι δεν θα της άνοιγαν την πόρτα την ρώτησε «αν ο οίκος του θεού κάνει διακρίσεις».
 
Αυτό ήταν. Η μοναχή με την οποία μιλούσε (όλη αυτή την ώρα στο θυροτηλέφωνο) σταμάτησε κάθε επικοινωνία προτείνοντάς της... να πάει στον Πνευματικό της! «Λες και τους είπα ότι θέλω ζητιανιά, λες και τους είπα ότι θέλω λεφτά. Κάπου να μιλήσω ήθελα» δηλώνει στον «Κόσμο».

Ο Μητροπολίτης και η παρηγοριά σε πονεμένους ανθρώπους
Η μητέρα δεν παρέλειψε να εξάρει το έργο του Μητροπολίτη. «Καμία σχέση. Είχα πάει στην εκκλησία Άξιον Εστί, είχα μιλήσει με ιερέα, γνώρισα τον Σεβασμιώτατο. Ο Μητροπολίτης μας έχει μία μεγάλη αγκαλιά για όλους τους ανθρώπους και δίδει την παρηγοριά του σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Καταπραΰνει την ψυχή σου» μας είπε. Επισημαίνοντας και πάλι την κακή αντιμετώπιση που είχε στο συγκεκριμένο Μοναστήρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου