Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Χανιά: Κατασχέθηκαν 3000 κούτες με λαθραία τσιγάρα

Οι λιμενικές αρχές της Κρήτης σε συνεργασία με άνδρες της Ειδικής Υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εντόπισαν την τεράστια ποσότητα με λαθραία τσιγάρα.


Τρείς χιλιάδες χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα, μετέφερε το φορτηγό πλοίο «ROMEO» με σημαία Βολιβίας, που ήταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του κόλπου του Κισσάμου στα Χανιά, με πλήρωμα εννέα άτομα.

Ο πλοίαρχος του πλοίου δεν ανταποκρινόταν στις επανειλημμένες κλήσεις του Λιμενικού, μέσω VHF. Προσωπικό του Σταθμού Κισσάμου με άνδρες των ειδικών αποστολών, μετέβησαν στο πλοίο προκειμένου να το οδηγήσουν για έλεγχο στο λιμάνι.

Διενεργήθηκε έλεγχος με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος και με υπαλλήλους του ΣΔΟΕ Κρήτης, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν τρεις χιλιάδες χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων.

Η Λιμενική Αρχή Κίσσαμου προέβη στη σύλληψη των εννέα αλλοδαπών, μελών του πληρώματος του «ROMEO», που πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ κατασχέθηκαν το πλοίο και το παράνομο φορτίο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου