Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Μήνυμα από τη νέα γενιά τρομοκρατών

Τo μήνυμα ότι είναι ακόμη σε θέση να πραγματοποιεί επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στέλνει η νέα γενιά τρομοκρατών, δύο εβδομάδες πριν οι κατηγορούμενοι για τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η Αντιτρομοκρατική έχει βάλει στον μικροσκόπιο τα στοιχεία από το σημείο της ισχυρότατης έκρηξης, που προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές σε ακτίνα δεκάδων μέτρων γύρω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο στην οδό Λ. Ριανκούρ, στους Αμπελοκήπους.

Από τη σφοδρότητα της έκρηξης, η Αντιτρομοκρατική συμπεραίνει ότι χρησιμοποιήθηκε ισχυρότατη εκρηκτική ύλη ταχείας καύσεως. Γίνεται μάλιστα λόγος για εξελιγμένη μέθοδο επίθεσης, καθώς ο μηχανισμός -πιθανότατα ωρολογιακός- ήταν μικρός, ώστε να χωράει στη μπαγκαζιέρα της μοτοσικλέτας όπου τον είχαν τοποθετήσει οι δράστες. ..............

Το βέβαιο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είναι ότι οι δράστες ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν να προκαλέσουν θύματα. Γι αυτό τον σκοπό, πραγματοποίησαν δύο κλήσεις, αναφέροντας μάλιστα με πλήρη λεπτομέρεια πού είχε τοποθετηθεί η βόμβα καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του παγιδευμένου οχήματος.
 
Είναι προφανές, σχολίαζαν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ότι παρά τα πλήγματα που έχει δεχθεί τον τελευταίο χρόνο ο χώρος της νέας τρομοκρατίας, «υπάρχουν πυρήνες που παραμένουν ενεργοί, βελτιώνουν τις μεθόδους τους και ενδεχομένως στρατολογούν νέα μέλη». Η σημερινή επίθεση, έλεγαν, ήταν «υψηλού ρίσκου και πολύ καλά σχεδιασμένη», καθώς εκτελέστηκε λίγες ώρες μετά την κλοπή της μοτοσικλέτας από εστιατόριο στο Γαλάτσι. Σύμφωνα μάλιστα με μία μαρτυρία που εξετάζεται από την Αντιτρομοκρατική, οι δράστες ήταν δύο νεαροί άνδρες, ηλικίας περίπου 25 ετών, είχαν μεταμφιεσθεί σε αστυνομικούς και ήταν οπλισμένοι με περίστροφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου