Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Συνωστιζόμαστε πάρα πολλοί στην κεντροδεξιά

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μανόλης Κεφαλογιάννης, μίλησε σήμερα στον Αθήνα 984, και εντυπωσίασε τους ακροατές του δημοτικού σταθμού, αλλά και τους δημοσιογράφους με τις δηλώσεις του .
 
«Συνωστιζόμαστε πάρα πολλοί στην κεντροδεξιά. Έχουμε τη δεξιά του κεφαλαίου, το ΠαΣοΚ, έχουμε τη λαϊκή συνδεξιά του ΠαΣοΚ, του ΛΑ.Ο.Σ., έχουμε την αδέξια δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και έχουμε και μια δεξιά που δεν ξέρει πού να τοποθετηθεί, της κ. Μπακογιάννη».
Δημοσιογράφος: Ποια είναι η αδέξια δεξιά της Νέας Δημοκρατίας;

Μ. Κεφαλογιάννης: «Η Νέα Δημοκρατία. Όταν προσπαθήσαμε να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις π.χ. στις αστικές συγκοινωνίες, τότε που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τις έδινε στους πολύτεκνους και ανεχθήκαμε τους συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ, τους "Κολλάδες", να ξεβρακώνουν τους πολύτεκνους για να μη γίνουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις και εμείς όλοι πληρώσαμε μόνο για τις αστικές συγκοινωνίες 4 - 5 δισ. ευρώ όλα αυτά τα χρόνια............

«Εμάς θα μας έκαιγαν ζωντανούς»

«Τα συνδικάτα έκαναν απεργίες για ψύλλου πήδημα όταν είμαστε εμείς κυβέρνηση, πού είναι τώρα ο κ. Παναγόπουλος;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Θ. Καράογλου μιλώντας στο Κανάλι 1 και συνέχισε «εάν ήταν στην εξουσία η Ν.Δ., θα είχαμε έξι μήνες απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και δεν θα έδερναν ένα βουλευτή της αντιπολίτευσης, αλλά θα μας έκαιγαν ζωντανούς...».
 
Πάντως χαρακτήρισε «ένα πρώτο θετικό βήμα» τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, αλλά τόνισε ότι είναι καθαρά επικοινωνιακή η πρόταση του πρωθυπουργού για συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών για την έκδοση ευρωομολόγου.

Αίτηση κατέθεσε ο Π. Ψωμιάδης για να αποφυλακιστεί

Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης του ανακριτή με βάση το οποίο παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού άσκησε ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ομίλου επιχειρήσεων «Ασπίς» Παύλος Ψωμιάδης.
 
Στόχος του κατηγορούμενου είναι να ξανακερδίσει την προσωπική του ελευθερία και στην αίτησή του υποστηρίζει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ,ούτε ποτέ προετοίμαζε τη διαφυγή του από την Ελλάδα.

Στ' άρματα... η Τόνια Αντωνίου κατά Πάγκαλου

Επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο εξεπέλυσε σήμερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου, η οποία απο το βήμα της Βουλής άφησε σαφέστατες αιχμές για το "όλοι μαζί τα φάγαμε" του κ.Πάγκαλου.

"Το πολιτικό σύστημα πρέπει να γνωρίζει ότι ποτέ οι πολίτες δεν τα έτρωγαν όλοι μαζί. Ποτέ δεν ήταν καλεσμένοι στο ίδιο πάρτι. Ο λογαριασμός πρέπει να σταλεί στη σωστή διεύθυνση" σημείωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Βαγγέλη, βγες μπροστά!»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε χθες γεύμα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μετά την συνάντηση που είχαν με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με... αυτήκοες μάρτυρες, στελέχη συζητούσαν το χάος που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και μάλιστα ένας βουλευτής τους εκμυστηρεύτηκε πως σε συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Βενιζέλο του είπε το εξής:

«Βαγγέλη, βγες μπροστά...».

Η απάντηση πάντως θα φανεί τις επόμενες ημέρες...

Τα ξέρει αυτά ο Σαμαράς;

Ανεξήγητη είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην απόφαση του Παπακωνσταντίνου να τοποθετήσει πριν από λίγες ημέρες, στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τον 33χρονο λογογράφο του Παπανδρέου, Αλ. Χατζόπουλο.

Ο Χατζόπουλος δεν έχει καμία σχέση με οικονομικά, πόσο μάλλον με τους νόμους που διέπουν την ελληνική χρηματαγορά και τις εισηγμένες εταιρείες.

Οι σπουδές του σχετίζονται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την πολιτική της επικοινωνίας. Το περίεργο είναι ότι ούτε ο Σταϊκούρας , ούτε ο Μηταράκης εξέδωσαν την παραμικρή ανακοίνωση.

Γιατί άραγε;

Μήπως έχουν άλλου είδους σχέσεις μαζί του; Αλήθεια, τα ξέρει αυτά ο Σαμαράς;

Θέλει να προλάβει τα χειρότερα ο Γιώργος!

Τελικά, ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει έτοιμος να συμβιβαστεί με τις παραινέσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για ήπια προσαρμογή των μέτρων, με αποτέλεσμα να συγκαλεί εκτάκτως την συνεδρίαση της Κ.Ο. για μετά τις γιορτές όπου θα μιλήσουν «έξω από τα δόντια».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika, ο πρωθυπουργός είπε το μεγάλο ΝΑΙ και έτσι σε αυτή τη συνεδρίαση θα αφήσει τους βουλευτές να μιλήσουν!

Θα θυμίσει έτσι τις συνεδριάσεις της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, όπου για πολλές ώρες ο Γιώργος Παπανδρέου άκουγε...
parapolitika

Τα πόσα κλείνει σήμερα η Βίσση;

Tα γενέθλιά της έχει σήμερα η Άννα Βίσση κι αν αναρωτιέστε τα πόσα κλείνει, είμαστε εμείς εδώ να σας λύσουμε την απορία! Τα 53 κλείνει η απόλυτη ελληνίδα star και για να λέμε την αλήθεια...
 
..δεν της φαίνεται καθόλου! Μια χαρά στέκεται η Άννα...
 
Χρόνια της πολλά λοιπόν και πάντα ...λαμπερή!

ΠΑΤΡΑ: Εφαγαν κλήση.... για μία αγκαλιά!

Aν είστε ζευγάρι πολύ ερωτευμένο πρέπει να προσέχετε την ώρα που οδηγείτε. Κι αυτό διότι πριν λίγες ημέρες ανακαλύψαμε ότι ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας προβλέπει και μία ακόμα παράβαση η οποία όμως δεν είναι τόσο διαδεδομένη. Ποια είναι αυτή; Η... αγκαλιά εν ώρα οδήγησης! Όπως ακριβώς συνέβη με ένα ζευγάρι στην οδό Όθωνος Αμαλίας την προηγούμενη εβδομάδα και έγινε αντιληπτή η ενέργειά τους από άνδρα της τροχαίας της Πάτρας, ο οποίος έκανε αμέσως σήμα στη νεαρή γυναίκα οδηγό για να σταματήσει το αυτοκίνητο.
 
Τόσο εκείνη, όσο και ο νεαρός συνοδός της προσπαθούσαν αρχικά να καταλάβουν για ποιο λόγο τους είχε σταματήσει ο αστυνομικός του περιπολικού. Και έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν ο ίδιος τους ανακοίνωσε ότι έκαναν παράβαση επειδή ο άνδρας που καθόταν στη θέση του συνοδηγού αγκάλιασε την κοπέλα του ενώ οδηγούσε κι εκείνη γύρισε το κεφάλι της και τον φίλησε στα... γρήγορα. «Μα καλά, κι αυτό τώρα είναι παράβαση;», ερώτησε ο ερωτευμένος νεαρός, για να πάρει την απάντηση: «Μάλιστα κύριε, και σοβαρή». Και όντως, τους έκοψε την κλήση και το πρόστιμο είναι αρκετά τσουχτερό αφού πλησιάζει τα 100 ευρώ! Ούτε που το πίστευε το ζευγάρι, αλλά σίγουρα από εδώ και πέρα θα το θυμάται για μια ζωή...

ΠΑΤΡΑ - ΣΕ SUPER MARKET: Η μία πήρε το παιδί της άλλης

To περιστατικό συνέβη σε μεγάλο σούπερ μάρκετ της Πάτρας! Και μάλιστα μπροστά σε αρκετούς καταναλωτές που έκαναν αμέριμνοι τα ψώνια τους και έπαθαν σοκ ακούγοντας τις κραυγές δύο μανάδων που έψαχναν τα παιδιά τους!
 
Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, όλα ξεκίνησαν όταν και οι δύο είχαν επιλέξει τα καροτσάκια - αυτοκινητάκια που διαθέτει το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ ώστε τα μικρά παιδιά τους να καθίσουν μπροστά και να «οδηγούν» -υποτίθεται- το καρότσι! Όπως ψώνιζαν, συναντήθηκαν σε έναν από τους διαδρόμους, τοποθετούσαν είδη μέσα στο καρότσι και συνέχισαν... τη διαδρομή τους! Μόνο που δεν παρατήρησαν πως... η μία είχε πάρει το καρότσι της άλλης!
 
Η μία γυναίκα (ξανθιές ήσαν και οι δύο) έφθασε μετά από λίγα λεπτά στο ταμείο (προφανώς θα τελείωνε τα ψώνια της, όταν έγινε η «αλλαγή» των καροτσιών) και φθάνοντας στο ταμείο, κάλεσε το παιδί της να βγει! Μόνο που άκουσε... διαφορετική φωνή! Πανικός! «Το παιδί μου, μου το πήραν κλείστε τις πόρτες», φώναζε με υστερία! Οι υπάλληλοι τρομοκρατήθηκαν και ο προϊστάμενος αντέδρασε άμεσα και έδωσε εντολή να κλείσουν οι πόρτες ώστε να ελέγξουν τι ακριβώς συνέβαινε. Η γυναίκα εξακολουθούσε να φωνάζει και μάταια προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν! Όσο για το παιδάκι; Την κοίταζε σαν χαμένο και αναζητούσε... τη δική του μαμά! Εκείνη ακριβώς την ώρα ερχόταν έντρομη και μάλιστα τρέχοντας και η άλλη γυναίκα! «Μου έκλεψαν το παιδί» φώναξε, όμως οι ψυχραιμότεροι κατάλαβαν αμέσως τι είχε συμβεί! Οι δύο γυναίκες... αντάλλαξαν καρότσια, αγκάλιασαν τα παιδιά τους και το επεισόδιο είχε ευχάριστο τέλος! Έστω και αν για κάποια λεπτά η αγωνία όλων είχε κορυφωθεί και ορισμένοι έφθασαν στο σημείο να πιστεύουν πως, όντως, είχαν κλέψει παιδί... μέσα από τα χέρια της μάνας!
 
Οι υπόλοιποι πελάτες συζητούσαν για αρκετή ώρα το συμβάν! Και όχι μόνο μέσα στο σούπερ μάρκετ αλλά και σε άλλους χώρους! Μέχρι και στο δήμο Πατρέων έφθασε το περιστατικό του super market!
dete

Κέντρο διερχομένων...τρανσέξουαλ η Πάτρα

Kέντρο διερχομένων επαγγελματιών τρανσέξουαλ φαίνεται ότι έχει γίνει τελευταία η Πάτρα. Έρχονται για μερικές μέρες, κάνουν τις αρπαχτές τους και φεύγουν.

Τελευταίες η Μελίνα και η Αγάπη , 21 χρονών, που υπόσχονται... τρελίτσες, σε όσους πληρώσουν για να απολαύσουν τις υπηρεσίες τους.

Στις αγγελίες τους στο Ίντερνετ λένε ότι θα μείνει για λίγες μέρες στην Πάτρα. Και σημειώνουν αφού διευκρινίζουν ότι δεν απαντούν σε τηλεφωνικές κλήσεις με απόκρυψη: «Ενεργοπαθητική, με δικό μου χώρο, Πάτρα, και ψάχνω εσένα που ξέρεις να περνάς καλά με ανώμαλα κορίτσια, μόνο σοβαρά άτομα».

Συμπέρασμα; Πιθανότατα, οι τρανσέξουαλ έχουν μεγάλη πέραση στην Πάτρα» και γι' αυτό έρχονται κατά... κύματα!

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ: Ψάρεψε... οβίδα

Mία μικρή οβίδα περίπου τριάντα εκατοστών περισυνέλεξε ψαράς με τα δίχτυα του στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αμφιλοχίας.
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αμφιλοχίας και στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή για την αποφυγή τυχόν ατυχήματος.
 
Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του Στρατού η οποία κλήθηκε να παραλάβει και να εξουδετερώσει το στρατιωτικό υλικό.
 
Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι κλιμάκιο πυροτεχνουργών παρέλαβε την οβίδα από το λιμάνι της Αμφιλοχίας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Βιντεοπαιγνίδια επίθεσης σε πολιτικούς!

Aπερίφραστη είναι η καταδίκη των επεισοδίων και κυρίως της βάρβαρης επίθεσης στον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, αλλά είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως η οργή έχει ξεχειλίσει. Κι αυτό φαίνεται και από τα βιντεοπαιχνίδια που εδώ και αρκετές ημέρες κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο από mail σε mail και έχουν γίνει από τα πιο δημοφιλή. Ένα από αυτά είναι το πιο χαρακτηριστικό γιατί προϊδεάζει για την επίθεση. Είναι η λεγόμενη... μυγοσκοτώστρα. Ως φόντο επέλεξαν την αίθουσα της βουλής. Κάποιες μύγες κάθονται σε κεφάλια βουλευτών κι εσύ πρέπει να της σκοτώσεις. Όταν το κάνεις, το αίμα διασκορπίζεται. Ένα δεύτερο, δείχνει τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε απόσταση και ο παίκτης καλείται να ρίχνει αυγά επιδιώκοντας να τον πετύχει στο πρόσωπο και ανάλογα κερδίζει βαθμούς!

Εκλογές το Μάρτιο με πρωθυπουργό "ΕΠΕ"...


antartisgr.blogspot.com
"Αρέσει σε εσάς και στους ........... και Ioannis Xanthopoulos."

(http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=148812428502730&id=1319426967&notif_t=like)

Αυτή είναι η κοινοποίησή μας στο γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.. η συγκεκριμένη μας ανάρτηση εμφανίζει τον πρωθυπουργό (σατυρικά) με τσιγαριλίκι και ουσιαστικά ως πολιτικό που δεν κατανοεί τι συμβαίνει στο περιβάλλοντα του χώρο... έτοιμο να φύγει στο εξωτερικό, πρόθυμο για εκλογές το Μάρτιο..

Το κουφό της ιστορίας είναι ότι η ανάρτηση αυτή "ΑΡΕΣΕΙ" και στον κ. Ιωάννη Ξανθόπουλο.. Ο κ. Ξανθόπουλος είναι ο νέος εκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας με το Συνδυασμό "Κοινωνική Συμμαχία" του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη του ΠΑΣΟΚ !

Δηλαδή, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας συμφωνεί μαζί μας για τον πρωθυπουργό;;;

Έχει την ίδια γνώμη και ο κ. Γιαννακίδης;;......... ο υπουργός από τη Δράμα;;

Διαβάστε όλο το προηγούμενο κείμενο: http://www.antartisgr.blogspot.com/2010/12/blog-post_2540.html

ΠΑΤΡΑ: Βγήκε πιστόλι στα μπουζούκια!

Mέχρι και πιστόλι βγήκε στον προαύλιο χώρο νυχτερινού κέντρου στην Πάτρα. Επανεμφάνιση των μπράβων; Κανείς δεν γνωρίζει αφού οι θιγόμενοι από το επεισόδιο... δεν τόλμησαν να κάνουν μηνύσεις φοβούμενοι τα χειρότερα. Οπως έγραψε η εφημερίδα "Κόσμος" όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα όταν η διασκέδαση ήταν... στο φουλ! 32χρονοςθέλησε να πάει στην τουαλέτα, εξερχόμενος όμως ήρθε αντιμέτωπος με τρεις νεαρούς άνδρες! Οι οποίοι λες και ήσαν... «δερβέναγες» τον διέταξαν να ξαναμπεί στην τουαλέτα και να παραμείνει μέχρι να τον ειδοποιήσουν. Άγνωστο παραμένει για ποιο λόγο έπραξαν κάτι τέτοιο! Προφανώς, όμως...

Μας... δείχνει την έξοδο από την Ευρωζώνη!

Eάν θέλουν να δουν τα οικονομικά τους ανακάμπτουν, η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα πρέπει να βγουν από την ευρωζώνη, δηλώνει ο Αντριου Μπόσομγουερθ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Pimco Europe, της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων ομολόγων στον κόσμο.
 
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ο Μπόσομγουερθ δηλώνει πως «η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, χωρίς το δικό τους νόμισμα ή μεταβιβάσεις σημαντικών κεφαλαίων, δεν θα ξανασταθούν στα πόδια τους». Έχοντας το δικό τους νόμισμα, αυτές οι χώρες «θα είχαν τη δυνατότητα να κάνουν εξαγωγές σε χαμηλότερες τιμές και η αύξηση των εξαγωγών τους θα οδηγούσε με τη σειρά της στην αναγκαία οικονομική ανάπτυξη», προσθέτει και εκτιμά ότι μόλις αποκατασταθεί η ανάπτυξη και η εμπιστοσύνη των αγορών ομολόγων, οι χώρες αυτές θα μπορούσαν να ενταχθούν και πάλι στη νομισματική ένωση.

Θα σωθεί ή η ζωή της ή το αγέννητο παιδί της!

Tην ζωή της κόρης τους ή του αγέννητου εγγονιού τους θα πρέπει να διαλέξουν οι γονείς της 25χρονης Fallon Devaney, η οποία προσβλήθηκε από την γρίπη των χοίρων κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.
 
Η Fallon είναι μητέρα 4 παιδιών και βρίσκεται στον πέμπτο μήνα της κύησης. Οι γιατροί της προκάλεσαν τεχνητό κώμα προκειμένου να προσπαθήσουν να σώσουν τη ζωή εκείνης και του αγέννητου παιδιού της.
 
Η κατάσταση όμως της 25χρονης χειροτέρεψε από τη στιγμή που η γρίπη εξελίχθηκε σε πνευμονία. Από εκείνη τη στιγμή, οι γιατροί ενημέρωσαν τους συγγενείς ότι ίσως χρειαστεί να πάρουν την πιο τραγική απόφαση της ζωής τους.

«Μου είπε ο γιατρός ότι η Fallon, το αγέννητο μωρό ή και οι δυο μπορεί να πεθάνουν» λέει η 46χρονη μητέρα της Fallon συντετριμμένη. «Δυστυχώς έρχεται η στιγμή που όλοι φοβόμασταν. Το μωρό της "κλέβει" τη δύναμη». .................

ΠΥΡΓΟΣ: Συνέλαβαν γνωστό μοντέλο και "κονφερασιέ" με ναρκωτικά

Ξινή βγήκε η προ εβδομάδας επίσκεψη στον Πύργο για γνωστό "κονφερασιέ" και για τη φίλη του, πασίγνωστό μοντέλο. Μπαίνοντας σε νυχτερινό μαγαζί, έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς της Δίωξης και «έμπλεξαν».
 
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, πραγματοποιούσαν έλεγχο στο συγκεκριμένο μπαράκι, λίγο πριν ξεκινήσει ουσιαστικά η δουλειά. Την ώρα που ήταν έτοιμοι να φύγουν, είδαν τον 33χρονο "κονφερασιέ" , που θα εμφανιζόταν εκείνο το βράδυ στο μαγαζί, να καταφθάνει συνοδευόμενος από το πασίγνωστο εντυπωσιακό μοντέλο (με σημαντικές διακρίσεις, από τις κορυφαίες της εγχώριας show biz).
 
Σε έλεγχο που έγινε στον 33χρονο, οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω του 0,8 γραμμάριο χασίς. Τον συνέλαβαν και ακολούθησε έλεγχος στο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν έρθει στον Πύργο. Εκεί βρήκαν 0,2 γραμμάριο χασίς κι έτσι συνελήφθη και η 30χρονη "μοντέλα", διότι το αυτοκίνητο ήταν δικό της.

Εκλογές το Μάρτιο με πρωθυπουργό "ΕΠΕ".... ;;;

Ποιος πολιτικός του ΠΑΣΟΚ , εκλεγμένος πρόσφατα, Αντιπεριφερειάρχης, η υποψηφιότητα του οποίου προτάθηκε από τοπικούς μέντορες στο ΠΑΣΟΚ,

ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την ανάλυσή μας ότι :

-ο πρωθυπουργός θα πάει σε εκλογές το Μάρτιο,
-θα φύγει στον ΟΗΕ τέλη του 2011 και,
-"καθυστερεί" λίγο να εννοήσει την πολιτική κατάσταση στον τόπο.

Ποιος ;;; η απάντηση σε λίγο............

Στο 30% η "μαύρη" εργασία

Το 2010 είναι ο χρόνος που έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στην πορεία διασφάλισης της οικονομικής ισορροπίας των ασφαλιστικών ταμείων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, στην τοποθέτησή του στο 2ο Συνέδριο Κοινωνικής Ασφάλισης του Economist.
 
Αναφερόμενος στην κατάσταση που είχε διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ασφάλισης, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι «πριν ένα χρόνο τα ταμεία βρέθηκαν στα πρόθυρα χρεοκοπίας» και υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να πάρει «επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα, όπως αυτό της περικοπής των δώρων στους συνταξιούχους». Ένα μέτρο που -όπως τόνισε- θα είχαμε αποφύγει «εάν τα άλλα μέτρα που εφαρμόζουμε σήμερα είχαν ληφθεί τα προηγούμενα χρόνια».
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι σήμερα «βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που θεωρούμε ότι είναι υπό έλεγχο, αλλά γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και πολύ μεγάλο έργο να επιτελέσουμε».
 
Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει «τις βάσεις ενός βιώσιμου συστήματος, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για περιορισμό της δαπάνης από τώρα και μέχρι το 2060, από το 24% του ΑΕΠ που προβλεπόταν, στο 15,5% του ΑΕΠ περίπου, για να μην ξεπεράσει η αύξηση από τώρα και μέχρι το 2060 το 2,5% του ΑΕΠ». .............

22χρονος με επιδερμίδα....... ψαριού !!!

O 22χρονος Sun Cheng από την Κίνα έχει γεννηθεί με αυτή τη σπάνια γενετική πάθηση στο δέρμα του. Οι ντόπιοι τον φωνάζουνε άνδρα-ψάρι λόγο της όψης του. 

Το δέρμα του 22χρονου ξεραίνεται συνεχώς και σκάει και παράγει συνέχεια όλο και περισσότερα στρώματα εμποδίζοντας την εφίδρωση. 

Η αδερφή του και ο αδερφός του γεννήθηκαν με την ίδια ασθένεια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν. 

Ο Cheng ψάχνει απεγνωσμένα για θεραπεία και πρόσφατα γυρίστηκε ένα ντοκιμαντέρ πάνω στο πρόβλημά του με τίτλο «Το δέρμα μου με σκοτώνει». 


http://dete.gr/

Έρχεται το Playstation στο iPhone!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Sony, η εταιρία πρόκειται να κυκλοφορήσει μία επίσημη εφαρμογή για τα iPhone, iPod touch αλλά και τις Android συσκευές.


Όλα τα iPhone και iPod touch με iOS 4.0 ή μεταγενέστερη έκδοση καθώς και οι συσκευές με το Android 1.6 ή μεταγενέστερη έκδοση θα μπορούν να τρέχουν τη νέα εφαρμογή της Sony που θα επιτρέπει τη σύνδεση του smartphone με το PlayStation Network.

Με τη σύνδεση αυτή, ο χρήστης θα μπορεί πλέον να ενημερώνεται για τα τρόπαια, για το αν οι φίλοι του είναι online αλλά και για όλα τα νέα που αφορούν τα παιχνίδια και όχι μόνο μιας και συνδέει το χρήστη απευθείας με το PlayStation Blog.

Τέλος η νέα εφαρμογή πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στο Android Market και στο AppStore των ακόλουθων χωρών M. Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ολλανδίας ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε και στην Ελλάδα.

Έως 600€ η αποζημίωση για καθυστερήσεις πτήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Αν μια πτήση αργήσει να φτάσει τον τελικό της προορισμό με τρεις ή περισσότερες ώρες καθυστέρηση, οι επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση μεταξύ 250 και 600 ευρώ.


Πρόκειται για απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Επίσης, οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να καταβάλλουν αποζημίωση και σε περιπτώσεις ακύρωσης ή καθυστέρησης πτήσης εξαιτίας τεχνικών λόγων, καθόσον οι τεχνικοί λόγοι δεν ανήκουν σε έκτακτες περιστάσεις.

Αυτά και αρκετά ακόμη πρέπει να γνωρίζουν όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς. Με αφορμή την αυξημένη κίνηση που πρόκειται να υπάρξει τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έδωσε πρακτικές συμβουλές στο επιβατικό κοινό.

Σε περίπτωση ματαίωσης, ακύρωσης ή καθυστέρησης της πτήσης τους, οι επιβάτες δικαιούνται χρηματική αποζημίωση, ανάπαυση, φαγητό ή και επιστροφή του αντίτιμου του εισιτηρίου τους. Αν η εταιρεία αρνηθεί να συμμορφωθεί με τους παραπάνω όρους, οι επιβάτες μπορούν να απευθυνθούν στην ΥΠΑ, η οποία θα αναλάβει την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.

Τα βασικά που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες είναι τα εξής:

Η κόρη του Βουλγαράκη ετοιμάζεται να γίνει το επόμενο αστέρι της ροκ!

Η Παυλίνα Βουλγαράκη, κόρη του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, ροκάρει κι εντυπωσιάζει με τις φωνητικές της δυνατότητες.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη είναι η κόρη του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη. Σπουδάζει ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βρίσκεται στο τρίτο έτος. Ωστόσο η νεαρή κοπέλα έχει κι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο στο τραγούδι. Συγκεκριμένα τραγουδάει εναλλακτική ροκ και είναι μέλος του συγκροτήματος Anima.

Όπως διαβάζουμε στη Real Life, αύριο Δευτέρα, θα τραγουδήσει στο Οξυγόνο με το γκρουπ της, το οποίο έχει ήδη ξεχωρίσει με το κομμάτι ''Πάρε από εμένα'' το οποίο έχει αναρτήσει και ο πατέρας της στην προσωπική του σελίδα στο facebook........

Ιός αναπτύχθηκε και προωθήθηκε από εταιρία Anti-virus!

Ένας ιός στην Κίνα, αναπτύχθηκε από εταιρία προστασίας και ασφαλείας υπολογιστών και στη συνέχεια προωθήθηκε από υψηλόβαθμος στέλεχος ασφαλείας της Κίνας.


O πρώην διευθυντής του Τμήματος Παρακολούθησης του Διαδικτύου από το Γραφείο Δημόσιας Ασφαλείας του Πεκίνου έστειλε μέσω της υπηρεσίας του, μία δημόσια προειδοποίηση για ιό, λέγοντας στους χρήστες πως για να προστατευθούν θα πρέπει να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους ένα νέο λογισμικό προστασίας από την εταιρεία Rising Antivirus.

Ο ιός τελικά αποδείχθηκε οτι είχε σχεδιαστεί από την ίδια την εταιρεία η οποία στη συνέχεια δωροδόκησε τον πρώην διευθυντή, για να στείλει τα e-mail και να διαφημίσει στην ουσία την εταιρεία.

Συγγνώμη από τον κομμωτή του και όχι από τον ελληνικό λαό ζήτησε ο Παπανδρέου για τα κουρέματα των 700 ευρώ...ΝΤΡΟΠΗ !

Την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από το κομμωτήριο που συνηθίζει να κουρεύεται ένιωσε ο πρωθυπουργός, μετά το σάλο που προκλήθηκε από το ποσό των 700 ευρώ! που πλήρωσε εκείνος, η σύζυγός του και η κόρη τους...


Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, ο κ. Παπανδρέου χρόνια πελάτης στο κομμωτήριο των Βορείων Προαστίων φέρεται να τηλεφώνησε για να ζητήσει συγγνώμη για την δυσφήμιση που προκάλεσε στο μαγαζί.

Είναι εξοργιστικό, οτι δεν ένιωσε ούτε δευτερόλεπτο την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, τον οποίο καλεί συχνά - πυκνά να "ματώσει" και να "ξεβολευτεί" για να μπορέσει να σωθεί αυτή η χώρα.

Στο συγκεκριμένο κομμωτήριο πηγαίνει όλη η "καλή κοινωνία" της πολιτικής και όχι μόνο. Βρίσκεται λίγο πριν από τον Φάρο Ψυχικού............

Μεσσήνη: Τους είχαν φέρει παράνομα στη χώρα και τους έβαζαν να ζητιανεύουν

Οι δύο αλλοδαποί που εκμεταλεύτηκαν τα προβλήματα υγείας ενός ζευγαριού συνελήφθησαν...


έπειτα από πληροφορίες που είχαν προχθές οι άνδρες της ασφάλειας Καλαμάτας. Οι δύο Βούλγαροι είχαν φέρει το ζευγάρι των ομοεθνών τους πριν από 20 μέρες στη Μεσσήνη, με το αυτοκίνητό τους.

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αυτό εκμεταλεύτηκαν βάζοντάς τους να ζητιανεύουν. Οι δράστες μάλιστα τους έπαιρναν όλες τις καθημερινές εισπράξεις.

Η ασφάλεια της μεσσηνιακής πρωτεύουσας διενεργεί προανάκριση ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Ξυλόκαστρο: κάηκε ζωντανός σε παλιά αποθήκη του ΟΣΕ

Φρικτό το θέαμα που αντίκρισαν οι πυροσβέστες όταν κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά

στην παλιά αποθήκη του ΟΣΕ, αργά χθες το απόγευμα, στο Ξυλόκαστρο. Όπως όλα δείχνουν η παλιά αποθήκη ήταν το καταφύγιο ενός 71χρονου άστεγου της περιοχής. Λόγω του κρύο φαίνεται ότι ο άτυχος άνδρας αναγκάστηκε να ανάψει φωτιά που από άγνωστη αιτία επεκτάθηκε πριν προλάβει να εγκαταλείψει το χώρο.

Χωρίς θέρμανση Γυμνάσιο του Βόλου εξαιτίας απλήρωτων λογαρισμών

Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας είναι τα θύματα των απλήρωτων λογαριασμών φυσικού αερίου.


Οι 100 μαθητές του Γυμνασίου του Βόλου κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση μέσα στο χιονιά. Στο ίδιο σχολείο συστεγάζονται και 25 μαθητές με προβλήματα κίνησης.

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη το πρωί, σύμφωνα με πρωινή εκπομπή του Alter, όταν ο διευθυντής του σχολείου δέχθηκε τηλεφώνημα από την εταιρεία φυσικού αερίου που τον ενημέρωνε πως αν δεν εξοφληθούν οι λογαρισμοί θα τους κόψουν την παροχή.

Το ποσό που χρωστάνε είναι 8.650 ευρώ και η επιτροπή του σχολείου μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέχρι 2.000 ευρώ και δεν έχουν πάρει καμία απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας στο οποίο απευθύνθηκαν.

Οι γονείς ζήτησαν να βοηθήσει και ο δήμος να συγκεντρωθεί το ποσό αλλά ούτε από εκεί δεν έχουν ακόμα κάποια επίσημη απάντηση και οι μαθητές κινδυνεύουν να μείνουν για δεύτερη φορά χωρίς θέρμανση. Μα σημειώσουμε ότι το ίδιο σχολείο είχε μείνει χωρίς φυσικό αέριο και τον Οκτώβριο για τους ίδιους λόγους.

Ασθενής στο γυναικολόγο:"Είχα βάλει μέσα ένα στυλό και έμεινε το καπάκι"

Μοιάζει να είναι μυθοπλασία κι όμως έγινε και μάλιστα στην Ελλάδα! Η είδηση κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα στην πόλη της Πάτρας κι έχουν βγάλει μέχρι και ανέκδοτα.


Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, όπως έγραψε η εφημερίδα "Κόσμος" η 30χρονη γυναίκα επισκέφτηκε το νοσοκομείο του Ρίου ζητώντας επειγόντως γυναικολόγο. Η νοσηλεύτρια που την υπδέχθηκε προσφέρθηκε να την βοηθήσει αλλά εκείνη αρνήθηκε επικαλούμενη προσωπικό πρόβλημα.

Στη συνέχεια έφτασε ο γυναικολόγος ο οποίος δεν πίστευε στα αυτία του από αυτό που του ζήτησε η 30χρονη, να βγάλει απά τα γεννητικά της όργανα ένα καπάκι στυλού. "Είχα βάλει μέσα ένα στυλό και έμεινε το καπάκι", υποστήριξε στο γιατρό η ίδια στον ειδικευόμενο γιατρό............

Ημαθία: Τραγωδία με νεαρό σκιέρ - Κατάβαση θανάτου!

Αίμα στο χιονοδρομικό κέντρο Τρίων-Πέντε πηγαδιών - Τραγική κατάληξη είχε η κατάβαση 25χρονου σκιέρ...


Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 25χρονος βγήκε από την πίστα του χιονοδρομικού κέντρου την ώρα που έκανε σκι και έπεσε πάνω σε βράχο. Όλοι στα Τρία - Πέντε πηγάδια πάγωσαν, καθώς ο άτυχος σκιέρ είχε μείνει καρφωμένος στο έδαφος και έδειχνε να έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί του χιονοδρομικού κέντρου τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Νάουσας, όπου λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Κοινοτικές Οδηγίες "από τα κάτω"...

Καθόλου "επικοινωνιακή" δεν είναι η πρόθεση του Έλληνα πρωθυπουργού να συλλέξει 1 εκ. υπογραφές για το Ευρωομόλογο, όπως αντιτείνουν στελέχη της αντιπολίτευσης.. Η συλλογή αυτή προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας και δίνει το δικαίωμα στους Ευρωπαίους πολίτες να νομοθετούν. 

Ο πρωθυπουργός δεν κάνει τίποτε άλλο από απλή χρήση των άρθρων της Συνθήκης, κάτι που αν συμβεί, μπορεί να υποχρεώσει τους αντιρρησίες (Γερμανία) στην υποχρεωτική αποδοχή του Ευρωομολόγου.

Ειδικότερα, η Συνθήκη προβλέπει ότι αν πολίτες υπογράψουν μια πρόταση για σύσταση κοινοτικής οδηγίες (κοινοτική νομοθεσία) και συλλέξουν 1εκ. υπογραφές τότε, η πρόταση αυτή πηγαίνει αμελλητί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς ψήφιση.

Έτσι, ο Παπανδρέου έξυπνα κάνει χρήση των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων που η Συνθήκη του δίνει.. κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει ούτε η Μέρκελ να αρνηθεί.. ! 

Θεσσαλονίκη: Διακινούσαν ναρκωτικά που έφερναν από τη Βουλγαρία

Εγκέφαλος της σπείρας ένας 27χρονος Βούλγαρος...


Πέντε νεαρά άτομα συνελήφθηκαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι διακινούσαν συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών σε στέκια τοξικομανών. Σύμφωνα με την αστυνομία «εγκέφαλος» της σπείρας φέρεται ένας 27χρονος από τη Βουλγαρία, που ταξίδευε τακτικά στη Βουλγαρία και μετέφερε ναρκωτικά, τα οποία στη συνέχεια τα διακινούσε σε συνεργασία με τέσσερις ομοεθνείς του, ηλικίας 22 έως 31 ετών.

Στην κατοχή των πέντε συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων 130 γραμμάρια ηρωίνης, ναρκωτικά χάπια, 13 κινητά τηλέφωνα και πολλά χειρόγραφα σημειώματα από τις πωλήσεις.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τους εντόπισαν συγκεντρώνοντας πληροφορίες από τις βουλγαρικές αρχές, ενώ, όπως αποκαλύφθηκε, σε βάρος του ενός από τους συλληφθέντες, ηλικίας 31 ετών, εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για βιασμό και ληστεία.

Τράπεζα Πειραιώς: Αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 800 εκατομμύρια ευρώ

Η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς έδωσε το πράσινο φως στο Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να καθορίσει, τόσο το ακριβές ύψος, όσο και τους λοιπούς όρους της έκδοσης.

Ήδη το Δ.Σ. έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίων κατά 800 εκατομμύρια ευρώ υπέρ των παλαιών μετόχων και θα συνεδριάσει στις 3 Ιανουαρίου 2011 για να προσδιορίσει τους όρους και τη διαδικασία έκδοσης.

Με βάση το σχεδιασμό της Διοίκησης της Τράπεζας, εκτιμάται ότι η περίοδος εγγραφής των κοινών μετόχων θα έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου 2011 και θα ακολουθήσει η εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2010 στους αγρότες

Ήδη από το Σάββατο το πρωί έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών το 1,1 δισ. ευρώ των άμεσων ενισχύσεων.


Παράλληλα μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνεται η καταβολή των 45 εκατ. ευρώ που υπολείπεται για την εξισωτική αποζημίωση του 2009. Επίσης εκκρεμούσες ενστάσεις που είχαν χρονίσει για μεγάλο διάστημα και αφορούν τα έτη 2006-2008 ύψους 10εκατ. ευρώ καταβάλλονται τώρα.

Εξ άλλου, από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε η καταβολή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) ύψους 20 εκατ. ευρώ για ζημιές από τις πυρκαγιές και άλλα ζημιογόνα αίτια σε 31 Νομούς της χώρας. Αύριο, 21 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν αποζημιώσεις ύψους 820.000 ευρώ σε κτηνοτρόφους όλης της χώρας για ζημιές που υπέστη το ζωικό τους κεφάλαιο το 2010.

Στις 23 και 24 Δεκεμβρίου θα δοθούν ακόμη 22 εκατ. ευρώ σε γεωργούς για ζημιές που υπέστησαν στη φυτική τους παραγωγή φέτος. Αναλυτικά στοιχεία αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ, www.elga.gr.

Κόντρα Αρναούτογλου με Μανωλίδου για… καλό σκοπό

Έχουμε συνηθίσει –και… βαρεθεί!- τις κόντρες μεταξύ των τηλεοπτικών αστέρων. Τουλάχιστον η κόντρα του Γρηγόρη Αρναούτογλου και της Ευγενίας Μανωλίδου είναι για καλό σκοπό.


Στο πρωτοχρονιάτικο επεισόδιο του τηλεπαιχνιδιού «Money Drop» που παρουσιάζει ο Άρνι, καλεσμένοι θα είναι η Ευγενία Μανωλίδου και ο σύζυγός της Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit το γύρισμα θα γίνει τις επόμενες μέρες και όπως είπαμε θα προβληθεί το Σάββατο 1η Ιανουαρίου. Τα χρήματα που θα καταφέρει να… πάρουν από τον Αρναούτογλου, η παρουσιάστρια του «Master Chef» και ο σύζυγός της θα δοθούν στο «Ειδικό Οικοτροφείο Νοητικά Υστερούντων Ατόμων “Άγιοι Ανάργυροι”». Βέβαια, είμαστε σίγουροι ότι θα έχουν τη βοήθεια του Άρνι ώστε να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι αυτό θα είναι και το μοναδικό εορταστικό επεισόδιο του «Money Drop» καθώς αυτό που θα προβληθεί τα Χριστούγεννα θα είναι κανονικής ροής με παίκτες να προσπαθούν να πάρουν τα χρήματα για λογαριασμό τους.

Tέλος ο Βγενόπουλος από τον Παναθηναϊκό!

Την ώρα που όλοι περίμεναν τις εξελίξεις με τον Νικόλα Πατέρα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος με μία δήλωση – “βόμβα” ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να έχει οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στην “πράσινη” ΠΑΕ.


Η ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου και όσα ακολούθησαν φαίνεται πως έχουν πληγώσει βαθιά τον Παναθηναϊκό. Την ώρα που ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας εμφανίζεται έτοιμος να αποχώρησει, τον προλαβαίνει ο άνθρωπος που θα έπερνε στην κατοχή του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του "τριφυλλιού".
Η επόμενη μέρα είναι πλέον δύσκολη, πολύ δύσκολη για τον Παναθηναϊκό, καθώς έχει έναν Πρόεδρο υπό παραίτηση, έναν μέτοχο (Βγενόπουλος) που τα βρόντηξε, έναν μέτοχο (Βαρδινογιάννης) που δεν θέλει κατά δήλωση του να ξανασχοληθεί κι έναν μέτοχο (Γιαννακόπουλος) που θέλει να πάρει τα λεφτά του πίσω… Ένα σκηνικό πραγματικά δυσοίωνο για τον ιστορικό Παναθηναϊκό που ξαφνικά κλυδωνίζεται όπως ποτέ.

Η δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου:

Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: Χρίστος ή Χρήστος;

Τι σημαίνει η λ. Χριστός;
Παρουσίαση με λίγα λόγια: Χρίστος και Χρήστος: πρόκειται για δύο ομόηχες λέξεις, οι οποίες, συχνά, συγχέονται.

Το όνομα Χρίστος παράγεται από το χριστός (< κεχρισμένος < ο φέρων το χρίσμα < αρχ. ελλ. ρήμα: χρίω). Χρησιμοποιήθηκε ως επιθετικός προσδιορισμός της λέξης Ιησούς (Ιησούς Χριστός). Άρχικά, η λέξη “χριστός” προσδιόριζε οτιδήποτε έχει επαλειφθεί με μύρο ή αλοιφή και χρησιμοποιήθηκε για να μεταφραστεί η εβραϊκή λέξη masiha< Μεσσίας (: μτφ χριστός, ο αλειμμένος με ειδικό έλαιο, που προέβλεπε ο εβραϊκός νόμος για τους ιερείς). Έτσι η ελληνοεβραϊκή φράση Ιησούς Χριστός δηλώνει τον κεχρισμένο από το Θεό, τον Σωτήρα (πβ. Ιωάνν. 1,41: ευρήκαμεν τον Μεσσίαν, ό εστίν ερμηνευόμενον τον Χριστόν).24grammata.com Η λ. Ιησούς προέρχεται από την εβραϊκή Yesuah και είναι συντετμημένη μορφή του Yehosuah (μτφ: ο Γιαχβέ είναι σωτηρία). Το όνομα Χρίστος είναι η φυσική κατάληξη της λ. Χριστός (με αναβιβασμό τόνου. Η ελληνική λέξη Χριστός (< χρίω: αλειμμένος) είναι η πιο δημοφιλής λέξη στον πλανήτη, επειδή ονομάστηκε έτσι ο ιδρυτής της Χριστιανικής Θρησκείας (< Cristo, Christ, Crist, Христос, Kristu...). Η λέξη Χρήστος παράγεται από το ρήμα “χρη” και προσδιορίζει αυτόν που ζει με τους πρέποντες κανόνες, τον ηθικό, π.χ. “τα χρηστά ήθη” .

Πιάστηκε ντοπαρισμένος παίκτης του Αμαρουσίου!

Ο λόγος για τον Άντονι Ουίντεν που βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών μετά από έλεγχο που του έγινε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.


Όπως φαίνεται η ουσία που ανιχνεύθηκε στον αθλητή προέρχεται από προϊόντα για αδυνάτισμα, όμως ο Ουίντεν δεν το είχε δηλώσει με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να δικαιολογηθεί.
 
Η είδηση γνωστοποιήθηκε ήδη στο Μαρούσι από το αντιντόπινγκ κοντρόλ και στην ομάδα αναζητούν τον αντικαταστάτη του.

Katie Holmes: Εξουθενωμένη από την πολλή δουλειά!

Κουρασμένη από την πολλή δουλειά φαίνεται πως είναι γνωστή ηθοποιός...

Εξουθενωμένη από την πολλή δουλειά είναι η γνωστή ηθοποιός Kate Holmes, η οποία εμφανίστηκε πιο κουρασμένη από ποτέ.

Ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε με σπορ εμφάνιση, την ώρα που πήγαινε στο γυμναστήριο στο Loq Angeles χθες το πρωί. Η 31χρονη ηθοποιός που προσπαθεί να συνδυάσει τις αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις με τη μητρότητα, φαίνεται πως τα έχει βρει λίγο σκούρα.
 
Η Kate φορούσε μαύρο κολάν και ένα λευκό T-shirt που την κρατούσε ζεστή. Δεν είχε καθόλου μακιγιαζ και τα μαλλιά της ήταν πιασμένα πάνω. Ωστόσο, οι μαύροι κύκλοι κάτω απάο τα μάτια αποκάλυπταν το πόσο έχει κουραστεί τον τελευταίο καιρό.
 
Ωστόσο, η ίδια φαίνεται πως έχει διατηρήσει σε πολύ καλό επίπεδο τη σιλουέτα της και παρά την εγκυμοσύνη της, έχει επιστρέψει στα κιλά της και έχει διατηρήσει το καλλίγραμμο κορμί της.
newsit

Πρόγραμμα αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων στην Ηλεία

Τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγές γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΤΕΙ Λαμίας και το ΤΕΙ Κρήτης ξεκινά ένα πρόγραμμα αποκατάστης του φυσικού περιβάλλοντος που καταστράφγκε από τις πυρκαγιές του 2007.
 
Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Δράσεις αποκατάστασης παρόδιων οικοσυστημάτων πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Ηλείας» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ).

Νομοσχέδιο για την θαλάσσια στρατηγική

Το νομοσχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση στις 3 Ιανουαρίου.


Το νομοσχέδιο, το οποίο παρουσίασε πριν από λίγο καιρό η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, βρίσκεται στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ με τίτλο "Θαλάσσια στρατηγική για την προστασία και διαχείριση των θαλάσσιων υδάτων – Εναρμόνιση με την οδηγία 2008/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Ιουνίου 2008".

Η δημόσια διαβούλευση για την θαλάσια στρατηγική θα γίνει την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου και στόχος είναι η διατήρηση και η αποκατάστηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέχρι το 2020.

Συζήτηση για προϋπολογισμό: Αδειασε Καραμανλή ο Κυρ. Μητσοτάκης - Παπαθανασίου: "Σας τα λέγαμε εμείς αλλά... δεν τα κάναμε!"

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν κλέψει μέχρι στιγμης την παρασταση στην Βουλή στην συζήτηση του προϋπολογισμού.


Από τη μια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος "άδειασε" την κυβέρνηση Καραμανλή μιλώντας για πλασματικούς προϋπολογισμούς τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο πρωην τσάρος της Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου σε αποστροφή της ομιλίας του είπε οτι η κυβέρνηση Καραμανλή ήθελε να παγώσει από το 2008 τους μισθούς άνω των 1.700 ευρώ αλλά την σταμάτησε η... χλεύη του ΠΑΣΟΚ μέσω του νυν υπ. Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης ευχήθηκε να είναι ο τελευταίος Προϋπολογισμός που τα έσοδα στηρίζονται κυρίως σε εισοδηματικά και φορολογικά μέτρα και δεν προέρχονται από τις διαρθρωτικές αλλαγές που κατά συρροή νομοθετεί η κυβέρνηση.

Μπηχτές για τον Θεόδωρο Πάγκαλο από την Τόνια Αντωνίου η οποία ζήτησε να γίνει αυστηρή αυτοκριτική με βάση έργα και όχι λόγια γιατί οι πολίτες γνωρίζουν ότι ποτε δεν ήταν στο ίδιο πάρτυ καλεσμένοι και δεν τα έφαγαν όλοι μαζί.

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ στη Ν. Υόρκη - Επι τόπου πυροτεχνουργοί

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αυτόπτες μάρτυρες είδαν πυροτεχνουργούς να αποκλείουν τον τερματικό σταθμό Α του αεροδρομίου.


Εως αυτή την ώρα άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας κρατούν αποκλεισμένο τον σταθμό του διεθνούς αεροδρομίου του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ.

Ολες οι πτήσεις που είχαν προορισμό τον συγκεκριμένο τερματικό σταθμό έχουν μεταφερθεί αλλού.

"Έλληνας Λόρδος” έταζε λαγούς με πετραχήλια σε πλούσιες!

Ισχυριζόταν πως ήταν πάμπλουτος βρετανός λόρδος με μια προσωπική περιουσία 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Μιλούσε γλυκά και ευγενικά, έλεγε πως οδηγούσε λαμποργκίνι, πως έμενε σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων και πως είχε πάνω από 40 ακίνητα ανά τον κόσμο και γραφεία στις πιο όμορφες πρωτεύουσες του πλανήτη.


Δεν ήταν όμως ούτε λόρδος, ούτε βρετανός, ούτε ζάμπλουτος.
Έλληνας ήταν, άνεργος, που για αρκετά χρόνια ζούσε με το επίδομα ανεργίας και είχε βάλει στο στόχαστρο του δυο Ελληνίδες της Μελβούρνης. Την Ελένη Μπιάμη και τη μητέρα της Αντριάνα.
Πριν λίγες μέρες η αυστραλιανή δικαιοσύνη έκρινε ένοχο τον 52χρονο Γιώργο Μπαβέλο, για απάτη κατ' εξακολούθηση και σύντομα θα ανακοινωθεί η ποινή του. Ο Μπαβέλος κρίθηκε ένοχος και για τα 10 αδικήματα που τον βάρυναν, των οποίων το καθένα μπορεί να επιφέρει έως και 10 χρόνια φυλάκισης.............

Ολική έκλειψη σελήνης τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου!

Το φετινό χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Δεκεμβρίου, η μικρότερης διάρκειας μέρα του έτους, η οποία σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του χειμώνα, συμπίπτει με μια ολική έκλειψη της Σελήνης.


Η έκλειψη, που θα αρχίσει στις 6:33 π.μ. (ώρα Γκρίνουιτς) το πρωί της Τρίτης, θα διαρκέσει περίπου τρεισήμισι ώρες, ενώ η σκιά της Γης θα καλύψει πλήρως το δορυφόρο της από τις 7:41 π.μ. (ώρα Γκρίνουιτς) και για τα επόμενα 72 λεπτά, σύμφωνα με τη NASA.

Στην Ελλάδα το φαινόμενο θα συμβεί ουσιαστικά στη "δύση" του φεγγαριού, συνεπώς δεν θα είναι ορατό.
Αν και πρόκειται για σύμπτωση, το γεγονός ότι η έκλειψη συμπίπτει με το ηλιοστάσιο (χειμερινό για όσους ζουν στο βόρειο ημισφαίριο και θερινό για όσους ζουν στο νότιο), σημαίνει ότι -για όσους μπορούν να δουν το φαινόμενο- το φεγγάρι θα εμφανιστεί πολύ ψηλά στο νυχτερινό ουρανό.

Αυτό θα συμβεί..............

Μοντέλα/ηθοποιοί/επιχειρηματίες στη λίστα πελατών των ναρκω-εμπόρων

- Η συμμορία με τις Πόρσε είχε λαμπερό, άνω των 50 ατόμων, πελατολόγιο
- Στις λίστες τους πρώην εστεμμένες star Ελλάς, μοντέλα, αστέρες της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, μεγαλοστελέχη δισκογραφικών και εκδοτικών εταιρειών - Διαβάστε με τι συνθηματικά παρήγγελναν τα ναρκωτικά
- Την ώρα της σύλληψης είχαν πάνω τους 250 χιλιάδες ευρώ και οπλοστάσιο για πόλεμο
- Στη Βούλα το ''αρχηγείο'' τους και ''υποκαταστήματα'' στην επαρχία για τις διακοπές των επωνύμων


9 άτομα αποτελούσαν τη διεθνή σπείρα που προμήθευε στους high πελάτες της ναρκωτικά που έφερναν από τον Καναδά μέσω Ολλανδίας μέσα σε κούτες ανταλλακτικών για αυτοκίνητα.
 
Η αστυνομία βρήκε πάνω τους 2,5 κιλά κοκκαίνης, 17 κιλά υδροπονικής κάνναβης, χιλιάδες χάπια ecstasy και 250 χιλιάδες ευρώ, ενώ αργότερα βρέθηκαν τραπεζικές καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ''βαριά'' χρηματιστηριακά χαρτοφυλάκια που ακόμα και η σημερινή τους αποτίμηση ξεπερνάει κατά πολύ το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Ενδεικτικό της χλιδής τους ήταν πως ο αρχηγός τους είχε 4 Πόρσε και για κάλυψη δήλωνε κτηματομεσίτης...............

Επιστολή Χάρρυ Κλυνν: Προς κ. Αντώνη Σαμαρά!

Αντώνη Σαμαρά,
αν περιμένετε να «πέσει» το ΠΑΣΟΚ
για να βγάλετε την κυβερνητική φωτογραφία στο περιστύλιο της Βουλής, πλανάστε «πλάνην οικτράν…»

Στην εποχή της αιματοχυσίας δεν έχει κανένας το δικαίωμα να κυκλοφορεί ατσαλάκωτος...
«προτρέποντας» την κατοχική κυβέρνηση των δωσίλογων απλώς «να αλλάξει πολιτική!»

Αν δεν αλλάξει, δηλαδή, πολιτική τι θα κάνετε, απεργία πείνας;
Δεν άκουσες τι είπε ο συμμαθητής σου; «Έχουμε πόλεμο»...

Και στον πόλεμο δεν πας με γραβάτα και μανικετόκουμπα, σηκώνεις τη σημαία της εξέγερσης, αν είσαι αρχηγός, και οδηγείς το λαό στα πεπρωμένα του ή «κρύβεσαι» πίσω από κομματικά γραφειοκρατικά τερτίπια, αδόκιμες πολιτικές προτροπές, παρακλήσεις προς «ναυτιλλόμενους», ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων εκπροσώπου και ανούσια ταξιδάκια στη έδρα των τοκογλύφων…

Τι περιμένεις Αντώνη Σαμαρά;

Σε λίγο η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική κι ούτε ο χρόνος θα σου επιτρέψει την πολυτέλεια των πρωτοβουλιών, αλλά ούτε και η ιστορία…
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης(Χάρρυ Κλυνν) 

Παράταση στις αιτήσεις για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Ξεπέρασαν τις 10.000 οι αιτήσεις ημερησίως και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να δοθεί παράταση έως 31/1/2011 (από 15/12/2010 που είχε αρχικά οριστεί).

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, στις οποίες γίνεται έκπτωση 20- 30% στα οικιακά τιμολόγια που θα ισχύσουν από 1/1/2011.

Οι ενδιαφερόμενοι που υποβάλουν αίτηση χρειάζεται μόνο να γνωστοποιούν :