Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Τράπεζα Πειραιώς: Αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 800 εκατομμύρια ευρώ

Η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς έδωσε το πράσινο φως στο Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να καθορίσει, τόσο το ακριβές ύψος, όσο και τους λοιπούς όρους της έκδοσης.

Ήδη το Δ.Σ. έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίων κατά 800 εκατομμύρια ευρώ υπέρ των παλαιών μετόχων και θα συνεδριάσει στις 3 Ιανουαρίου 2011 για να προσδιορίσει τους όρους και τη διαδικασία έκδοσης.

Με βάση το σχεδιασμό της Διοίκησης της Τράπεζας, εκτιμάται ότι η περίοδος εγγραφής των κοινών μετόχων θα έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου 2011 και θα ακολουθήσει η εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης τη μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών σε 0,30 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 4 του ΚΝ 2190/1920, με σχηματισμό ειδικού αποθεματικού. Η μείωση αυτή είναι καθαρά τεχνικού χαρακτήρα και δεν έχει επίπτωση στα ίδια κεφάλαια της Τράπεζας, ενώ δεν πρόκειται να εκδοθούν δωρεάν μετοχές.

Τέλος, η Συνέλευση ενέκρινε την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 250 εκατομμυρίων ευρώ με κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης των παλαιών μετόχων

Η τιμή μετατροπής των ομολογιών θα είναι υψηλότερη από τη μέση σταθμισμένη τιμή της μετοχής για διάστημα 30 ημερών πριν από την ημερομηνία της απόφασης για την έκδοσή τους.

Ο πρόεδρος της τράπεζας Μ. Σάλλας δήλωσε πως η ενίσχυση των κεφαλαίων κατά 800 εκατομμύρια έχει στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της Τράπεζας ενόψει του αυστηρότερου εποπτικού πλαισίου, αλλά και την ανταπόκρισή της στις αυξημένες προσδοκίες της επενδυτικής κοινότητας, την ενδυνάμωση της θέσης της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο των μακροοικονομικών συνθηκών της Ελλάδας, καθώς και την παροχή δυνατότητας στην Τράπεζα να επωφεληθεί ελκυστικών ευκαιριών οργανικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου