Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ιός αναπτύχθηκε και προωθήθηκε από εταιρία Anti-virus!

Ένας ιός στην Κίνα, αναπτύχθηκε από εταιρία προστασίας και ασφαλείας υπολογιστών και στη συνέχεια προωθήθηκε από υψηλόβαθμος στέλεχος ασφαλείας της Κίνας.


O πρώην διευθυντής του Τμήματος Παρακολούθησης του Διαδικτύου από το Γραφείο Δημόσιας Ασφαλείας του Πεκίνου έστειλε μέσω της υπηρεσίας του, μία δημόσια προειδοποίηση για ιό, λέγοντας στους χρήστες πως για να προστατευθούν θα πρέπει να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους ένα νέο λογισμικό προστασίας από την εταιρεία Rising Antivirus.

Ο ιός τελικά αποδείχθηκε οτι είχε σχεδιαστεί από την ίδια την εταιρεία η οποία στη συνέχεια δωροδόκησε τον πρώην διευθυντή, για να στείλει τα e-mail και να διαφημίσει στην ουσία την εταιρεία.

Μετά την αποκάλυψη αυτή το υψηλόβαθμο στέλεχος ασφαλείας της Κίνας καταδικάστηκε σε θανατική ποινή με αναστολή, για την αποδοχή δωροδοκίας σε αντάλλαγμα της παροχής υπηρεσιών σε οργανωμένη απάτη σχετικά με λογισμικό anti-virus.

Η υπόθεση αυτή είναι σίγουρα ένα τρανταχτό παράδειγμα για το πως λειτουργούν οι εταιρείες λογισμικού προστασίας της Κίνας κι επιβεβαιώνουν το κοινό μυστικό που υπάρχει στον χώρο της πληροφορικής οτι δηλαδή, αυτοί που δημιουργούν τους ιούς είναι οι ίδιοι που τους καταπολεμούν με τα προϊόντα τους.

Τέλος ο πρώην πρόεδρος της Rising Antivirus και νυν πρόεδρος της Eastern Micropoint, είχε δηλώσει στο τέλος του 2008 οτι υπήρχαν πολλές γκρίζες περιοχές για τις εταιρείες antivirus ως προς την κατασκευή και διάδοση ιών ενώ πολλοί τύποι κακόβουλου λογισμικού έχουν αναπτυχθεί από αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου