Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα – 11 νεκροί

Τραγωδία σε κεντρικό δρόμο του Ανατολικού Μπανγκλαντές. Λεωφορείο που είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα συγκρούστηκε με άλλο λεωφορείο, εξετράπη από την πορεία του και έπεσε από γέφυρα ύψους περίπου πέντε μέτρων μέσα σε ρηχό ποταμό.

Από το τραγικό δυστύχημα σκοτώθηκαν 11 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμα 32. Οκτώ από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους ακαριαία και τα άλλα τρία υπέκυψαν στα τραύματά τους κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Περιορίζεται η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο

Η εταιρεία BP κατάφερε για πρώτη φορά να αντλήσει από το πετρέλαιο που διαρρέει στον Κόλπο του Μεξικού χάρη σε ένα κανάλι μεταφοράς που συνδέεται με ένα πλοίο στην επιφάνεια της θάλασσας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές αρχές.

Το κανάλι μεταφοράς, το οποίο η βρετανική εταιρεία προσπαθούσε να εγκαταστήσει από την Παρασκευή, "δοκιμάστηκε με επιτυχία και τοποθετήθηκε στις πηγές της διαρροής, αναφέρουν οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές που ελέγχουν τις επιχειρήσεις για τον περιορισμό της διαρροής σε ανακοίνωσή τους.

"Μέχρι στιγμής λειτουργεί πάρα πολύ καλά", δήλωσε ο αξιωματούχος της BP Κεντ Ουέλς σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα κεντρικά γραφεία της BP στο Χιούστον.
 
zougla

Μέρκελ: Aπαράδεκτη η παραποίηση στατιστικών

«Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα είναι εντελώς απαράδεκτο: για χρόνια, ήταν δυνατό να παραποιούνται οι επίσημες στατιστικές», δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ στο συνέδριο της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (DFB).

Αναφερόμενη στον μηχανισμό στήριξης, η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε πως η ευρωζώνη «κέρδισε χρόνο», ωστόσο, πρόσθεσε ότι τα πραγματικά προβλήματα πρέπει να διευθετηθούν.

«Είναι γεγονός ότι η κερδοσκοπία που προκάλεσε την πτώση του ευρώ ήταν και είναι δυνατή επειδή υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην οικονομική ισχύ και στην αντίστοιχη υπερχρέωση των κρατών - μελών της ζώνης του ευρώ», ανέφερε επίσης η κα. Μέρκελ.

Έρχεται ο Τσίπρας junior!

Στο μαιευτήριο «Ιασώ» μπήκε πριν από λίγο η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα, για να φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί! Αναρωτιέστε για το φύλο του μωρού; Ένα θα σας πούμε: έρχεται ο Τσίπρας junior!

Ο δεσμός του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με την Μπέττυ (όπως την φωνάζουν οι φίλοι της) ξεκίνησε το 1987, όταν πήγαιναν στην Α’ Λυκείου, στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων.

Μαζί στα μαθήματα, μαζί στις καταλήψεις, μαζί και στη ζωή δηλαδή... Αυτό που τους έφερε πιο κοντά ήταν η ΚΝΕ, μέλη της οποίας υπήρξαν και οι δύο.

Η Μπέτυ κατάγεται από την Καρδίτσα και έχει πάρει πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού, ενώ παλαιότερα εργαζόταν ως ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο Πατρών.

star

Στο Ιράν ο πρόεδρος της Βραζιλίας

Ως «τελευταία ευκαιρία» του Ιράν να δείξει ότι επιθυμεί να συμμορφωθεί με τους κανόνες που διέπουν τη συμπεριφορά των χωρών που διαθέτουν πυρηνικά βλέπει η Δύση την επίσκεψη του προέδρου της Βραζιλίας, Luiz Inacio Lula da Silva, στην Τεχεράνη.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας έφτασε εκεί σήμερα από τη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με άλλες χώρες για την επιβολή νέων, πιο αυστηρών, κυρώσεων στο Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ο Lula da Silva αναμένεται να προσπαθήσει να πείσει το Ιράν να συμφωνήσει στην πρόταση που του έκανε η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), για να στέλνει το ουράνιό του στο εξωτερικό, ώστε να εμπλουτίζεται εκεί και εν συνεχεία να το παραλαμβάνει έτοιμο προς χρήση για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Αυτή η διαδικασία θα εξασφαλίσει, σύμφωνα με τη διεθνή κοινότητα, ότι το Ιράν δεν θα χρησιμοποιήσει το ουράνιο, για να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιράν, Mahmoud Ahmadinejad, αναμένεται να επιχειρήσει να πείσει τον Lula da Silva να χρησιμοποιήσει τη θέση του στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να ψηφίσει κατά της επιβολής των νέων κυρώσεων προς το Ιράν.

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει το 2013 γράφει γερμανική εφημερίδα

Σε ολοσέλιδο αφιέρωμά της με τίτλο «Η εναλλακτική λύση», η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung παρουσιάζει σενάριο του Philip Plickert για το πώς θα εξελιχθεί -κατά την άποψή του- η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας. Σύμφωνα με το σενάριο που επιμελείται ο αρθρογράφος :

Επιχειρηματίες ελληνικής καταγωγής θα συναντήσει ο Γιώργος Παπανδρέου

Επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων ελληνικής καταγωγής θα συναντήσει το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Παπανδρέου στο ξενοδοχείο Hilton, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος και οι Υπουργοί, Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, καθώς και ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Εξάλλου, στις 2 το μεσημέρι, ο κ. Παπανδρέου θα αναχωρήσει για τη Μαδρίτη, όπου θα συμμετάσχει στην 6η Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, η οποία πραγματοποιείται σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Χειροτονία νέου μητροπολίτη Λαγκαδά

Χειροτονήθηκε σήμερα ο νέος μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης Τασσιάς, παρουσία των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Απεγκλώβισαν ηλικιωμένο ζευγάρι από το φλεγόμενο διαμέρισμά του

Άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το διαμέρισμά του, επί της οδού Ιουλιανού, στον Αγ. Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, όπου νωρίτερα ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία.

Οι δύο υπερήλικοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Νωρίς το πρωί, είχε προκληθεί και μία δεύτερη πυρκαγιά, σε διαμέρισμα επί της οδού Μιχ. Καραολή, στις Συκιές της Θεσσαλονίκης.

Οι ζημιές, όπως αναφέρεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι εκτεταμένες.

Έγκλημα στην Καισαριανή

Νωρίς σήμερα το πρωί άνοιξε την ταβέρνα που διατηρούσε στην οδό Βελεστίνου, στην Καισαριανή, ο ιδιοκτήτης.

Ο άνδρας ζήτησε από την υπάλληλό του να πάει να αγοράσει λαχανικά και, όταν αυτή επέστρεψε, τον βρήκε νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος, με πολλές μαχαιριές στον λαιμό.

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση, ενώ αναμένεται και ο ιατροδικαστής.

Σαμαράς: Αυτός που φώναζε «λεφτά υπάρχουν» ζητάει και τα ρέστα

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews».

Λίγες μέρες μετά το «όχι» της παράταξής του στη Βουλή, ο κ. Σαμαράς εμμένει στην πρόβλεψή του, ότι «αν μείνουμε στο μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται, τα πράγματα δεν είναι καλά» και διατυπώνει για τον πρωθυπουργό πως «αυτός που φώναζε τον Σεπτέμβριο "λεφτά υπάρχουν", σήμερα, ζητάει και τα ρέστα».

Υπογραμμίζει πως, εάν η ΝΔ ταυτιζόταν με τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή, «τότε για χρόνια δεν θα υπήρχε άλλη αντιπολίτευση, πέρα από τις φωνές των διαδηλωτών» και σημειώνει πως «αν έχω άδικο και το μείγμα πολιτικής (σσ. της κυβέρνησης) είναι σωστό, τότε η άρνηση να το ψηφίσουμε δεν έβλαψε τη χώρα», δεδομένου ότι το νομοσχέδιο θα πέρναγε, έτσι κι αλλιώς, με την άνετη πλειοψηφία της κυβέρνησης. Διευκρινίζει, ωστόσο, πως «αν έχω δίκιο και το μείγμα πολιτικής είναι λάθος, τότε προσέφερα μεγάλη υπηρεσία καταψηφίζοντάς το, γιατί έτσι δημιουργώ μία εναλλακτική προοπτική μπροστά σε ένα ορατό αδιέξοδο».

Πολιτικοί, δικαστικοί και δημοσιογράφοι φταίνε για όλα

Το ερώτημα «με ποιους είστε οργισμένοι;» που τέθηκε σε δημοσκόπηση της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", καταγράφει τον τρόπο που οι πολίτες καταμερίζουν τις ευθύνες για τη κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα. Στη πρώτη θέση όπως ήταν αναμενόμενο, φιγουράρουν οι πολιτικοί, αλλά η μεγάλη έκπληξη έρχεται με τη δεύτερη επιλογή, όπου με ποσοστό 43% ακολουθούν ο δημοσιογράφοι.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση με ποιους είστε οργισμένοι το 91% των ερωτηθέντων απάντησε με τα κόμματα και τους πολιτικούς, το 43% με τους δημοσιογράφους, το 31% με τους συνδικαλιστές, το 29% με τις τράπεζες, το 27% με τη δικαιοσύνη, το 25% με τους επιχειρηματίες, το 19% με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το 15% με τους Διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης που το τελευταίο διάστημα υποτιμούν τη χώρα μας....

Έφοδος του ΣΔΟΕ στον πρώην υπουργό Γ. Βουλγαράκη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το ΣΔΟΕ ξεκίνησε έλεγχο στα οικονομικά του πρώην υπουργού Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκη.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα συνεχιστούν και σε άλλους πολιτικούς, σε πολιτικούς ώστε να διερευνηθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία....

Φταίνε οι κυβερνήσεις και όχι οι αγορές

Θα ήταν λάθος να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ, σημειώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ στη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και προτείνει ένα "κβαντικό άλμα" στην αμοιβαία επιτήρηση της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη.

"Υπάρχει ανάγκη για ένα κβαντικό άλμα στη διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ", υπογραμμίζει στη συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό και επισημαίνει ότι οι κυβερνήσεις κι όχι οι αγορές φέρουν την ευθύνη για την ολίσθηση του ευρώ, η ισοτιμία του οποίου έναντι του δολαρίου έπεσε χθες στο χαμηλότερο επίπεδό του τους τελευταίους 18 μήνες.

"Δεν πρόκειται για μια επίθεση στο ευρώ", λέει. "Είναι σαφές ότι είναι κυρίως ευθύνη των Ευρωπαίων να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να αποτρέπουν τις σημερινές σοβαρές εντάσεις που έχουν ξεσπάσει στην Ευρώπη", σημειώνει...

Ο πολιτικός που αγάπησε τρεις άνδρες

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του ιστορικού ηγέτη του ιταλικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Μάρκο Πανέλλα, ο οποίος σε συνέντευξη του αποκάλυψε πως παρόλο που διατηρεί σχέσεις με γυναίκες… γουστάρει άνδρες!!! Έτσι, απλά…

«Συνδέομαι εδώ και 40 χρόνια με τη Μιρέλλα, όμως υπήρξαν και τρεις – τέσσερις άνδρες που αγάπησα πολύ», δήλωσε χωρίς φόβο και πάθος ο 80χρονος πλέον ιταλός πολιτικός, ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει –με καμάρι- για την σύντροφο του: «Από την πλευρά της ουδέποτε υπήρξε η παραμικρή ζήλεια». Τι να ζηλέψει ακριβώς και ποιον να ανταγωνιστεί;

Κατά τα άλλα, ο… ανοιχτόμυαλος πολιτικός παραδέχτηκε ότι έφτασε πολύ κοντά στον γάμο με ένα κορίτσι που είχε γνωρίσει πριν χρόνια, αλλά δεν την παντρεύτηκε τελικά, γιατί «ήταν πολύ ερωτευμένη μαζί μου, κρεμόταν από τα χείλια μου και δεν μπορούσα να λειτουργήσω». Ναι, αυτός ήταν ο λόγος που δεν «λειτούργησε»… η υπερβολική αγάπη!

Οι δηλώσεις του φυσικά προκάλεσαν ποικίλα σχόλια στον ιταλικό τύπο, ενώ η σύντροφος του έχει γίνει «ρόμπα» παγκοσμίως με τα καμώματά του!!!

Να ανασταλεί η λειτουργία των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης

Αίτημα αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης για την επόμενη εβδομάδα κατέθεσαν δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημίες από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.

Το κτίριο χαρακτηρίζεται μη λειτουργικό και κρίνεται απαραίτητη η άμεση επισκευή του.

zougla

Μέρκελ: Δεν καθυστέρησα να βοηθήσω την Ελλάδα

Η σταθερότητα της ευρωζώνης αποτελεί θεμελιώδες συμφέρον της Γερμανίας και η μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης δεν μπορούσε να κλείσει τα μάτια στα προβλήματά της.Αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Στο σημείο της συνέντευξης που αφορά κυρίως στην Ελλάδα, η Μέρκελ αρνήθηκε τις κατηγορίες, πως ευθύνεται που το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ήταν τελικά «πιο ακριβό» απ' όσο ήταν απαραίτητο.

«Έλαβα αποφάσεις που θεώρησα πως ήταν σωστές από νομική και οικονομική άποψη. Γιατί, στην περίπτωση της Ελλάδας, το θέμα ήταν να αντιμετωπιστούν οι ρίζες του προβλήματος, τα μεγάλα ελλείμματα και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας».

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πως οι εγγυήσεις που δόθηκαν για την Ελλάδα σχεδιάστηκαν με τρόπο που να διασφαλίζεται ότι το κοινό νόμισμα θα παραμείνει σταθερό και απέρριψε τους υπαινιγμούς, ότι η Γερμανία καθιστά διαθέσιμα κεφάλαια για την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που δηλώνει πως δεν υπάρχουν χρήματα για φορολογικές περικοπές.

Η Μέρκελ είπε, επίσης, πως τα υψηλά ελλείμματα του προϋπολογισμού στην Ευρώπη, έπειτα από την οικονομική κρίση, είναι αιτία ανησυχίας για πολλούς Γερμανούς πολίτες.

Κατάληψη διαστημοπλοίου από εξωγήινους; Έρευνα της Nasa

Γερμανός ακαδημαϊκός ισχυρίζεται. ότι το διαστημόπλοιο Voyager 2 που έστειλε η Nasa στο διάστημα πριν από 33 χρόνια, μπορεί να έπεσε θύμα πειρατείας από εξωγήινους που προσπαθούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας.

Το σκάφος, που βρίσκεται 8.6 δισεκατομμύρια μίλια μακριά, κάπου στις άκρες του ηλιακού μας συστήματος, στέλνει στη γη πληροφορίες από τη πρώτη μέρα της εκτόξευσής του. Πριν από ένα όμως μήνα, τα σήματά του διακόπηκαν, και στη συνέχεια επανήλθαν με μια περίεργη μορφή, την οποία οι επιστήμονες δεν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν.

Ο Hartwig Hausdorf πιστεύει πως έχουν επέμβει εξωγήινοι. Και αυτό το λέει, διότι το υπόλοιπο διαστημόπλοιο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. ‘Είναι σαν κάποιος να το αναπρογραμμάτισε…» λέει στην Bild.

Η εξήγηση όμως της αμερικανικής Nasa είναι πιο απλή. Ρίχνει το φταίξιμο σε ένα πρόβλημα του λογισμικού στο σύστημα στοιχείων πτήσης του σκάφους. Πάντως οι επιστήμονες προσπαθούν απεγνωσμένα να λύσουν το μυστήριο....

Σημίτης: Δώστε πίσω την 13η και 14η σύνταξη

Aρθρο – παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, με το οποίο ζητά από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης και προειδοποιεί για τις συνέπειες αν η ΕΕ μας δείξει την έξοδο.

Ο κ. Σημίτης υποστηρίζει ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας είναι κοινωνικά άδικο γιατί επιβαρύνει κυρίως τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενώ θα έπρεπε να δίνει περισσότερο βάρος στον περιορισμό των μη μισθολογικών δαπανών, όπως λέει. Παράδειγμα δίνει τα κονδύλια των υπουργείων, όπου σύμφωνα με τον κ. Σημίτη, υπάρχουν περιθώρια περικοπών.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι οι πολίτες για να δεχτούν τα μέτρα, πρέπει να πειστούν ότι όντως θα υπάρξει αναδιανομή του πλούτου και προοπτικές ανάπτυξης αλλιώς δεν θα βρουν τα μέτρα αποδοχή.

Προειδοποιεί ότι η ΕΕ μπορεί να έδωσε στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη – μέλη έναν μηχανισμό ωστόσο – αν δεν πιάσουμε τους στόχους του προγράμματος εξυγίανσης – δεν πρόκειται να μας χαριστεί και μπορεί να μας δείξει την πόρτα της εξόδου. “Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε τη θέληση της Ένωσης να βάλει τάξη στη διαχείριση οικονομιών των μελών της. Θα τιμώρήσει όποια χώρα παραβεί τις υποχρεώσεις της για να παραδειγματίσει άλλες χώρες” λέει.

Αυτό όπως λέει θα σημαίνει διολίσθηση χωρίς τέλος. “Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα συνοδεύτεται από την καθιέρωση της δραχμής ως νέου νομίσματος, με αρχική υποτίμησή της κατά 30% έναντι του ευρώ” λέει αναφέροντας ότι στη συνέχεια η αγορά θα πιέσει τη δραχμή ακόμη χαμηλότερα.

“Η αποχώρηση από την ΟΝΕ θα προκαλούσε καταστροφικούς κραδασμούς, μαζική έξοδο κεφαλαίων, απόσυρση των καταθέσεων με πιθανή συνέπεια την κατάρρευση της χρηματοδότησης της οικονομίας. Η οικονομία θα βρισκόταν πολύ γρήγορα σε πορεία συνεχώς επιτεινόμενης ύφεσης. Η κοινωνία θα διολίσθαινε σε χωρίς τέλος εξαθλίωση”, τονίζει.

Ο κ Παπανδρέου θα σπρώξει τη χώρα και σε εθνικές περιπέτειες

Ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν ακολουθεί μόνο ένα απολύτως καταστροφικό δρόμο στην οικονομία, αλλά και, όπως φαίνεται, συνεχίζει μια απολύτως αδιέξοδη ελληνοτουρκική και εξωτερική πολιτική, η οποία ενδεχομένως σπρώξει τη χώρα και σε εθνικές περιπέτειες.

Η κυβέρνηση επέλεξε λάθος στιγμή για την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα, την πραγματοποιεί με λάθος ατζέντα αλλά και λάθος προσανατολισμό, αφού δεν εγείρονται τα κεντρικά πολιτικά θέματα τα οποία έπρεπε κατά προτεραιότητα να θέσει η Αθήνα απέναντι στις προκλητικές συμπεριφορές και τις προκλητικές διεκδικήσεις της Άγκυρας.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν ευτύχησε ιδιαίτερα ως Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Σημίτη. Αν, μάλιστα, τα τότε σχέδιά του είχαν προχωρήσει, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είχε πάψει να υφίσταται μέσω του Σχεδίου Ανάν, ενώ το Αιγαίο θα είχε σήμερα άγνωστες προδιαγραφές με τη «λύση» που προωθούσε ο κ. Γ. Παπανδρέου και η οποία κατά τον ίδιο βρισκόταν στα «σκαριά» και για το μόνο λόγο που δεν ολοκληρώθηκε ήταν η απομάκρυνση το 2004 της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ από την εξουσία. Δυστυχώς, ο κ. Γ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός σήμερα, δεν έχει εγκαταλείψει, όπως πολλές ενδείξεις υπογραμμίζουν, τους παλαιότερους σχεδιασμούς του.

Τα προβλήματα της Ελλάδας με την Τουρκία δεν είναι τόσο οικονομικά, αλλά πρώτα απ’ όλα και κυρίως πολιτικά. Είναι προβλήματα μονομερών, πέρα από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, τουρκικών διεκδικήσεων σε βάρος της χώρας μας.

Η μεζονέτα του Α. Σπηλιωτόπουλου

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ τον Απρίλιο του 2008 γείτονες του τότε υπουργού Τουρισμού, τού έστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία καθώς η διαμόρφωση του χώρου της ταράτσας με τζακούζι και στέγαστρα στη μεζονέτα του στο Κολωνάκι, εμπόδιζε τη θέα στο Λυκαββηττό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των γειτόνων που επικαλείται η εφημερίδα, μετά την έγγραφη διαμαρτυρία, επικοινώνησαν μαζί τους ένας νομικός σύμβουλος του πρώην υπουργού και ο αρχιτέκτονας μηχανικός.

Ως δικαιολογία για τις αυθαιρεσίες τούς είπαν οτι ο πελάτης τους επιθυμεί να τοποθετήσει αναρρριχώμενα φυτά με σκοπό τον καλωπισμό της ταράτσας. Οπως λένε οι γείτονες “επειδή οι άνθρωποι του κ. Σπηλιωτόπουλου έδειξαν οτι δεν ήθελαν να αλλάξουν το αρχικό τους σχέδιο, αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε καταγγελλία και στην Πολεοδομία της Αθήνας”.

Η καταγγελία έγινε τον Ιούνιο του 2008 και 17 ημέρες μετά οι γείτονες πήγαν στα γραφεία της Πολεοδομίας για να διαμαρτυρηθούν επειδή κωλυσιεργούσε η διενέργεια αυτοψίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, φαίνεται οτι οι άνθρωποι του Αρη Σπληλιωτόπουλου πρόλαβαν και ξήλωσαν τις αυθαιρεσίες καθώς τρία 24ωρα μετά, οι γείτονες πήραν επιστολή -απάντηση απο τον διευθυντή της Πολεοδομίας στην οποία αναφερόταν οτι μετά απο αυτοψία διαπιστώθηκε οτι “αυθαίρετες κατασκευές δεν υφίστανται, προφανώς λόγω έγκαιρης συμμόρφωσης”. Πάντως, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο πρώην υπουργός έβγαλε νέα άδεια για... "κατασκευές που ξεπερνούν το επιτρεπόμενο όριο".

Λοβέρδος: Δεν έχω υποβάλει παραίτηση!

Κατηγορηματικά διαψεύδει τις φήμες για υποβολή παραίτησης ο υπουργός Εργασίας, Α. Λοβέρδος, σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» και ομολογεί «είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουμε την διαμαρτυρία των συνταξιούχων».

Έντονα είχε ακουστεί πριν κάποιες εβδομάδες ότι ο κ. Λοβέρδος δήλωσε παραίτηση από τα καθήκοντα του. Τι απαντά; «Ακόμα ένα ψέμα που διακινήθηκε σχετικώς με την δήθεν παραίτηση μου. Εκτός του Δεκεμβρίου με τα γνωστά θέματά μου, ουδέποτε υπήρξε ζήτημα… Έλεγαν πως ήθελα να αποφύγω το Ασφαλιστικό, αλλά εγώ το κατέθεσα… Όταν η χώρα και πρωθυπουργός δίνουν τη μάχη διάσωσης κανένας δεν δικαιούται να λιποτακτήσει».

Όσον αφορά την διάψευση των προεκλογικών εξαγγελιών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζει: «Ποτέ δεν μεταχειρίστηκα τα μαξιμαλιστικά επιχειρήματα του προεκλογικού μας λόγου για την οικονομία… Η εμπλοκή της Ελλάδας στην επιτήρηση ήταν μια διαδικασία που οι συνθήκες της Ε.Ε. προβλέπουν. Για αυτό και από την πρώτη στιγμή την θεώρησα αναπόφευκτη διαδικασία και ξεκίνησα με θετικό τρόπο τη διαπραγμάτευση».

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί απόλυτα με όλες τις παρεμβάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδης, για κατάργηση ασυλίας των βουλευτών και υπογράμμισε ότι αμέσως μετά το Ασφαλιστικό, θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στην πάταξη του φαινομένου της προκλητικής συνταγογράφησης φαρμάκων.

Τέλος, αναφερόμενος στις μειώσεις μισθών και συντάξεων δήλωσε πως στις μικρές συντάξεις και στις συντάξεις πάνω από τα 36 χρόνια εργασίας θα υπάρξουν αυξήσεις.

Νταβούτογλου: Σχεδιάζουμε το κοινό μας πεπρωμένο το κοινό μας μέλλον

«Ιστορικό γεγονός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» χαρακτήρισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα.

Απευθυνόμενος σε συνέδριο με θέμα την «Tουρκική διπλωματία και περιφερειακή-παγκόσμια τάξη στις αρχές του 21ου αιώνα», που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Four Seasons» της Κωνσταντινούπολης, ο κ. Νταβούτογλου τόνισε ότι η επίσκεψη στην Αθήνα «έδωσε οριστικά νέα μορφή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Δήλωσε ότι εντυπωσιάσθηκε «με την ειλικρίνεια των Ελλήνων» και σημείωσε πως: «δεν υπογράψαμε αυτές τις συμφωνίες, για να καταλάβουμε τα νησιά του Αιγαίου. Σχεδιάζουμε το κοινό μας πεπρωμένο, το κοινό μας μέλλον».

Αναφερόμενος στις κατηγορίες περί «νέο-οθωμανισμού», που απευθύνονται στην εξωτερική πολική της Τουρκίας, ο κ. Νταβούτογλου είπε πως «γνώμονάς μας δεν είναι μόνο η διπλωματία της Τουρκίας αλλά και το γενικό καλό της στη ροή της ιστορίας».

Σάλος στο Ίντερνετ με τα κοριτσάκια στο Single Ladies της Beyonce

Το βίντεο με τα 7χρονα κοριτσάκια που χορεύουν στους ρυθμούς του "Single Ladies" της Beyonce, κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί συζητήσεις και αντιδράσεις. Τα κοριτσάκια εμφανίστηκαν με μαύρα και κόκκινα εσώρουχα στα πλαίσια του μεγαλύτερου διαγωνισμού χορού στις ΗΠΑ (World of Dance).

Αν και οι γονείς τους δεν είχαν πρόβλημα, όσοι είδαν το βίντεο άρχισαν να κάνουν αρνητικά σχόλια για το γεγονός ότι ανήλικες με εσώρουχα χόρευαν αισθησιακά.

Ο Cory Miller, πατέρας ενός από τα κορίτσια, δήλωσε ότι δεν περίμενε ότι το θέμα θα πάρει διαστάσει, καθώς τα παιδιά απλώς χόρευαν μπροστά σε φίλους και συγγενείς και ζήτησε να σταματήσει η αναπαραγωγή του βίντεο, το οποίο είναι από τα δημοφιλέστερα την τελευταία εβδομάδα.

Διαφορετική άποψη έχουν οι χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι επιτέθηκαν στους γονείς, κατηγορώντας τους ότι χρησιμοποιούν τα παιδιά τους και τους φέρονται σαν να είναι ένα κομμάτι κρέας.