Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Γρήγορη δράση για την Ελλάδα αποφάσιαν Σαρκοζί-Μέρκελ

Στα 100 - 120 δισεκ. ευρώ θα φτάσει το σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα σύμφωνα με την υπουργό Οικονμίας της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Την αποφασιστικότητα τους να δράσουν γρήγορα για το σχέδιο της οικονομικής στήριξης της Ελλάδας επανέλαβαν σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

«Ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ διαπίστωσαν την πλήρη συμφωνία των απόψεων τους και επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους να δράσουν γρήγορα για την εφαρμογή του σχεδίου στήριξης» ανέφερε ανακοίνωση του γαλλικού προεδρικού μεγάρου.

«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Γάλλος πρόεδρος και η καγκελάριος της Γερμανίας συμφώνησαν επίσης να «συνεχίσουν να εργάζονται ενεργά για την ενίσχυση της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ και για τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών» ανέφερε ακόμη η προεδρία της Γαλλίας.

Ο Νικολά Σαρκοζί και η Άγκελα Μέρκελ θα πρέπει επίσης να πάρουν τις προσεχείς ημέρες τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των μηχανισμών εποπτείας στη ζώνη του ευρώ και την επιτάχυνση του αγώνα κατά της κερδοσκοπίας.

Οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν επίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση να διατυπώσει νέες προτάσεις για τη ρύθμιση των οργανισμών αξιολόγησης.

Σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, από το σχέδιο στήριξης των 100 - 120 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Γαλλία θα χρηματοδοτήσει «περίπου το 21% του ποσού ενίσχυσης» που θα καταβληθεί από το Eurogroup, δηλαδή μετά από την αφαίρεση του ποσού που θα καταβάλλει το ΔΝΤ.

Η γαλλική προεδρία σημείωσε ότι η γαλλική συμμετοχή θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο «μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Spiegel: Για μία δεκαετία η επιτήρηση του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Η Αθήνα είναι πιθανό να παραμείνει για δέκα χρόνια υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ σύμφωνα με το Spiegel.

Η Ελλάδα είναι πιθανό να παραμείνει για δέκα χρόνια υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Το ΔΝΤ, το οποίο τώρα διαπραγματεύεται μαζί με τους Ευρωπαίους τα μέτρα λιτότητας που θα επιβληθούν στην Αθήνα με αντάλλαγμα τη χορήγηση μαζικής οικονομικής βοήθειας, «ετοιμάζεται να μείνει δέκα χρόνια στη χώρα, μέχρις ότου εφαρμοστούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και αποδώσουν καρπούς», σύμφωνα με το περιοδικό που θα κυκλοφορήσει αύριο και το οποίο δεν κατονομάζει τις πηγές του.

Διαδηλώσεις σε Γαλλία, Κούβα, Γάζα, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά που πραγματοποιήθηκαν στην Γαλλία, στην Κούβα, στην Γάζα, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ταϊβάν.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα στις διαδηλώσεις για την 1η Μαΐου στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Τα συνδικάτα έχουν διοργανώσει περίπου 280 διαδηλώσεις, ενώ οι φετινές κινητοποιήσεις έχουν εστιάσει στις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Την παραδοσιακή παρέλαση των Κουβανών για τον εορτασμό της 1ης Μαΐου παρακολούθησε σήμερα ο ηγέτης της Κούβας Ραούλ Κάστρο στην πλατεία Επανάστασης.

Εκατοντάδες χιλιάδες Kουβανοί παρέλασαν υπό το άγρυπνο βλέμμα του 78χρονου Ραούλ Κάστρο, ο οποίος φορούσε το παραδοσιακό κουβανέζικο πουκάμισο και ένα σομπρέρο, ενώ από τα μεγάφωνα στους δρόμους ακούγονταν συνθήματα όπως «Κάτω οι μισθοφόροι, ζήτω η Επανάσταση!», «Κάτω ο Ιμπεριαλισμός!» .

Την ίδια ώρα, στην Λωρίδα της Γάζας εκατοντάδες άνεργοι εργάτες διαδήλωσαν κατά του αποκλεισμού που έχει επιβάλλει το Ισραήλ στην περιοχή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι εργάτες συγκεντρώθηκαν κοντά στα σύνορα στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, κυμάτιζαν παλαιστινιακές σημαίες και ζητούσαν από το Ισραήλ την άρση του αποκλεισμού.

Περίπου 3.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε δύο διαφορετικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ σήμερα για την ημέρα της Πρωτομαγιάς, ζητώντας από τους εργοδότες τους το ελάχιστο ποσό αμοιβής των 4,25 δολαρίων ΗΠΑ την ώρα.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα και στην Ταϊβάν, όπου περίπου 10.000 εργάτες διαμαρτυρήθηκαν για τους μειωμένους μισθούς καθώς και για την έλλειψη επιδομάτων.

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Θάλασσα Μπέρινγκ

Η περιοχή βρίσκεστε μεταξύ της Αλάσκας και της Ρωσίας.

Το Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ (USGS) κατέγραψε σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ την Παρασκευή στη Θάλασσα Μπέρινγκ, 294 μίλια (473 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά του Γκάμπελ της Αλάσκα, και κοντά στη ρωσική άπω ανατολή, σε βάθος 9,4 μιλίων (15 χλμ).

Αξιωματούχοι στο Άνκορατζ της Αλάσκα δήλωσαν ότι δεν αισθάνθηκαν το σεισμό. Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι της Αλάσκα και της Δυτικής Ακτής ανάφερε πως δεν εκδόθηκε επαγρύπνηση για τσουνάμι, προειδοποίηση ή έγγραφο πληροφόρησης για το σεισμό.

Το USGS υποβάθμισε την ένταση του σεισμού, ο οποίος είχε ανακοινώσει αρχικά πως ήταν 6,7 βαθμών. Κατέγραψε μετασεισμό μεγέθους 6,0 βαθμών πέντε λεπτά μετά τον αρχικό σεισμό στις 23:11 ώρα Γκρίνουιτς της Παρασκευής (02:11 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).

Κατά του νόμου για τη μετανάστευση της Αριζόνα, όλο και περισσότεροι

Ο νόμος της πολιτείας της Αριζόνας για τους μετανάστες συγκεντρώνει τα πυρά πολιτικών και ακτιβιστών που ζητούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναλάβει δράση και να καταργήσει έναν νόμο που από ορισμένους θεωρείται αντισυνταγματικός.

Σύμφωνα με το νόμο, οι τοπικές και οι πολιτειακές Αρχές μπορούν να ανακρίνουν τους μετανάστες αν έχουν βάσιμες υποψίες ότι βρίσκονται στη χώρα παράνομα. Επιπλέον, γίνεται πολιτειακό αδίκημα η παράνομη διαμονή στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, την Πέμπτη, στην πολιτειακή Βουλή ψηφίστηκαν αναθεωρητικές διατάξεις που επιβάλλουν στην αστυνομία μεγαλύτερους περιορισμούς κατά της χρήσης της φυλής ή της εθνικότητας. Ένας από τους εισηγητές του νόμου από τη παράταξη των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ότι οι τροποποιήσεις θα διασκεδάσουν «τα ανόητα επιχειρήματα» κατά του νόμου.

Το ΝΑΤΟ φλερτάρει με τη Ρωσία

O Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν «δεν απογοητεύεται» από την άρνηση της Ρωσίας «να προσεγγίσει δημιουργικά» την Ατλαντική Συμμαχία, λέγουν πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του. Ο κ. Ράσμουσεν κάλεσε πρόσφατα τη Ρωσία να αρχίσει διαβουλεύσεις με στόχο την ένταξή της στη Συμμαχία και να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ «όχι ως απειλή αλλά ως μέσο που θα συσπειρώνει την ευρωατλαντική κοινότητα και τη Ρωσία», όπως δήλωσε. Αλλά ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ το απέκλεισε, τουλάχιστον επί του παρόντος, τονίζοντας ότι πριν από κάθε τέτοιο ενδεχόμενο η Αμερική πρέπει να προχωρήσει σε «ουσιαστική μείωση» του πυρηνικού οπλοστασίου της και να προχωρήσουν οι αμερικανορωσικές συνομιλίες για τη μείωση των εξοπλισμών και την «εμβάθυνση των κανόνων μιας πραγματικής συνεταιριστικής συνεργασίας» των δύο χωρών. Ο ρώσος υπουργός είχε υπόψη του, και το άφησε σαφέστατα να εννοηθεί, τα προγράμματα παραγωγής μιας σειράς νέων συμβατικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς- τα λεγόμενα «άμεσου παγκόσμιου πλήγματος»- τα οποία προωθεί η κυβέρνηση Ομπάμα με στόχο να περιορίσει και, κάποτε, να καταργήσει τα πυρηνικά όπλα της.

Ενισχύσεις από όλη τη χώρα φέρνουν τα "κόκκινα πουκάμισα"

Με τη διαμαρτυρία τους να επιμένει για έβδομη συνεχή εβδομάδα, χωρίς μάλιστα ενδείξεις υποχώρησης, οι κόκκινοι διαδηλωτές στη Ταϊλάνδη δηλώνουν τώρα ότι έρχονται ενισχύσεις από όλη τη χώρα.

«Περισσότεροι διαδηλωτές με κόκκινα πουκάμισα έρχονται από τις επαρχίες και θα μείνουν για πολύ καιρό στην πρωτεύουσα», λένε τώρα οι διαδηλωτές που αντλούν την υποστήριξή τους ακριβώς από τους κατοίκους της επαρχίας με κατώτερα οικονομικά εισοδήματα και από τους εργαζόμενους στα αστικά κέντρα,.

Οι κόκκινοι διαδηλωτές έχουν εγκατασταθεί στο κέντρο της Μπανγκόκ, και μάλιστα σε ακριβή εμπορική περιοχή, και ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του Αμπισίτ Βετζατζίβα και τη διεξαγωγή εκλογών.

Οι συγκρούσεις με την αστυνομία έχουν προκαλέσει τον θάνατο 26 διαδηλωτών και ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 1.000.

Εν τω μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της κυβέρνησης δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής τίποτα και οι δύο πλευρές επιμένουν στις θέσεις τους. Η παράταση του αδιεξόδου και τα περιστατικά βίας κάνουν πολλούς αναλυτές να θεωρούν ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.

Ξένοι παράγοντες καλούν σε διεθνή μεσολάβηση για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας και την επίλυση της παρατεταμένης κρίσης που ήδη προκαλεί προβλήματα στην οικονομία και τον τουρισμό. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι διπλωμάτες έχουν έρθει σε επαφή και με τις δύο πλευρές, χωρίς σαφή αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση πάντως αρνείται κάθε ξένη παρέμβαση στη χώρα και μιλά για εσωτερική κατάσταση με λεπτά σημεία που ίσως να μην μπορούν να αναγνωρίσουν οι ξένοι μεσολαβητές. Επέκρινε ακόμη τις συναντήσεις των διπλωματών με τους κόκκινους διαδηλωτές.

Αιματηρή έκρηξη με δεκάδες θύματα

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες είναι ο απολογισμός βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε το Σάββατο σε πολυσύχναστο σημείο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αφρικανικής Ένωσης, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 30, περισσότεροι από όσους ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες.

Για περισσότερους από 30 νεκρούς μιλούν και οι αυτόπτες μάρτυρε, που δηλώνουν ότι σημειώθηκαν δύο διαδοχικές εκρήξεις στην κεντρική αγορά του Μογκαντίσου, Μπακαρά, κοντά στο τζαμί Αμπντάλα Σιντέγιε, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το τέμενος Αμπου Χουρέιρα, όπου την περασμένη Τρίτη ένα άτομο σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση.

Η αγορά Μπακαρά, ελέγχεται από τις δύο μεγαλύτερες ισλαμιστικές παρατάξεις την αλ Σαμπαάμπ που συνδέεται με την αλ Κάιντα και την Χέζμπουλ Ισλάμ. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από τις δύο επιθέσεις, αν και οι κάτοικοι πιστεύουν ότι είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης μεταξύ των δύο παρατάξεων. Επιπλέον, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η σημερινή επίθεση είναι πιθανό να είχε στόχο τον ηγέτη της αλ Σαμπαάμπ, Φουάντ Μοχάμεντ Χαλάφ, καθώς το τέμενος χρησιμοποιείται συχνά από αξιωματούχους της οργάνωσης για ομιλίες.

Η Σομαλία επί χρόνια βρίσκεται σε κατάσταση χάους. Ισλαμιστές εξτρεμιστές προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της χώρας, σε ένα σκηνικό ακυβερνησίας που διατηρείται από τη δεκαετία του 1990 σε αυτήν την εξαιρετικά φτωχή αφρικανική χώρα.

Εθνικοποίηση τριών εταιρειών ηλεκτρισμού στη Βολιβία

Στην εθνικοποίηση τριών εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας -μιας γαλλικής, μιας βρετανικής και μιας βολιβιανής- προχώρησε το Σάββατο ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες. Με την κίνηση αύτή το κράτος ελέγχει το 80% της παραγωγής και στοχεύει στον πλήρη έλεγχο του τομέα, δήλωσε ο ίδιος.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εθνικής εταιρείας ηλεκτρισμού, οι εταιρείες που εθνικοποιούνται είναι η Corani (η οποία ελεγχόταν από την Inversiones Econergy Bolivia SA, θυγατρική της γαλλικής GDF Suez), η Guaracachi (θυγατρική της βρετανικής Ruelec PLC) και η Valle Hermoso (της βολιβιανής κοινοπραξίας Bolivian Generating Group).

Την εθνικοποίηση ανακοίνωσε και ο αρχηγός της αστυνομίας Όσκαρ Νίνα.

«Πήραμε τον έλεγχο των γραφείων έπειτα από προεδρικό διάταγμα που ζητά την εθνικοποίηση των ELFEC, Corani και Valle Hermoso» δήλωσε ο Νίνα.

Λόρα Μπούς:"..κάποιος μας δηλητηρίασε στη Γερμανία " ! Και δυστυχώς απέτυχε, λέμε εμείς...

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Συζητήσεις και πιθανώς κάποιες διπλωματικές εντάσεις αναμένεται να προκαλέσει η αυτοβιογραφία της πρώην πρώτης κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών Λόρα Μπους με τίτλο «Spoken from the heart» («Μιλώντας από καρδιάς»), η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου μήνα.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Μπους κάνει λόγο για το ενδεχόμενο εκείνη, ο σύζυγός της, τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, και μέλη της αμερικανικής αποστολής σε σύνοδο του G8 το 2007 στη Γερμανία να έπεσαν θύμα δηλητηρίασης, για το θανατηφόρο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ως οδηγός σε ηλικία 17 ετών, τις τύψεις από τις οποίες υπέφερε για χρόνια, αλλά και τα προβλήματα του συζύγου της με το αλκοόλ.

3D κάμερα στο διάστημα από τον Κάμερον και τη NASA

Έχοντας ολοκληρώσει το έργο του στο φανταστικό φεγγάρι Πανδώρα, ο σκηνοθέτης του Avatar στρέφει την προσοχή του σε έναν άλλο εξωγήινο κόσμο. Ο Τζέιμς Κάμερον φέρεται να έπεισε τη NASA να εξοπλίσει με τρισδιάστατη κάμερα το επόμενο ρομπότ που θα εξερευνήσει τον Αρη.

Η κάμερα θα τοποθετηθεί στην κορυφή του τροχοφόρου ρομπότ Cusiosity (Περιέργεια), το οποίο προγραμματίζεται να εκτοξευτεί το 2011, γράφει η εφημερίδα Pasadena Star News, η οποία μίλησε στον βραβευμένο σκηνοθέτη.

Το 2007, το Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASA αποφάσισε να να μην εξοπλίσει το ρομπότ με στερεοσκοπικά μάτια, καθώς η προετοιμασία της αποστολής είχε συναντήσει σημαντικές καθυστερήσεις και υπερβάσεις του προϋπολογισμού.

Φέτος τον Ιανουάριο, όμως, ο Κάμερον συναντήθηκε με τον διοικητή της NASA Τσαρλς Μπόλντεν και τον έπεισε ότι η τρισδιάστατη κάμερα θα βοηθούσε στην δημόσια προβολή της αποστολής.

«Ήταν πολύ ανοιχτός στην ιδέα. Η πρώτη μας συνάντηση πήγε πολύ καλά» δήλωσε ο Κάμερον στην εφημερίδα.

Ο σκηνοθέτης θα βοηθήσει τώρα στην ανάπτυξη της διπλής κάμερας, την οποία θα κατασκευάσει η καλιφορνέζικη εταιρεία Malin Space Science.

Ο βραβευμένος με Όσκας κινηματογραφιστής έχει μεγάλη τεχνική εμπειρία στο θέμα, δεδομένου ότι συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη του συστήματος τρισδιάστατης, «εικονικής» βιντεοσκόπησης με το οποίο γυρίστηκε το Avatar.

Βάλσαμο το μητρικό γάλα

ΛΟΝΔΙΝΟ Θαυματουργό φάρμακο αποδεικνύεται το μητρικό γάλα και για σοβαρές ασθένειες των
ενηλίκων, όπως ο καρκίνος. Ομάδα σουηδών ερευνητών ανακάλυψε ότι το μέγεθος όγκων της ουροδόχου κύστεως μειώθηκε μόλις πέντε ημέρες μετά τη χορήγηση ορού μητρικού γάλακτος σε ενέσιμη μορφή στους ασθενείς.

Η επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Γκέτενμπουργκ μελετούσε τις αντιβιοτικές ιδιότητες του μητρικού γάλακτος, όταν ένας ερευνητής παρατήρησε ότι καρκινικά πνευμονικά κύτταρα σε δοκιμαστικό σωλήνα πέθαναν ερχόμενα σε επαφή με το μητρικό γάλα. Αυτό τους οδήγησε στην απομόνωση μιας βασικής ουσίας, της πρωτεΐνης άλφαλακταλμπουμίνης.

Μεταγενέστερες δοκιμές έδειξαν ότι η συγκεκριμένη ουσία σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα μόνο όταν έρχεται σε επαφή με οξύ και έτσι οι επιστήμονες τη συνδύασαν με ολεϊκό οξύ, δημιουργώντας έναν ορό που ονόμασαν ΗΑΜLΕΤ (human alphalactalbumin made lethal to tumour cells, «ανθρώπινη λακταλμπουμίνη γίνεται θανατηφόρα για τα καρκινικά κύτταρα»).

Guardian και Times εγκαταλείπουν τον Γκόρντον Μπράουν

Άλλες δύο μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας δήλωσαν ότι δεν θα στηρίξουν τον Γκόρντον Μπράουν, σε ένα ακόμα πλήγμα στο Βρετανό πρωθυπουργό ελάχιστες ημέρες πριν την αναμέτρηση της Πέμπτης και ενώ οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν ένα αμφίρροπο αποτέλεσμα χωρίς αυτοδυναμία.

Ο Guardian, η οποία μεταπολεμικά έχει στηρίξει κατά καιρούς και τα τρία κόμματα, τους Εργατικούς, τους Συντηρητικούς και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, δήλωσε πως μετέφερε την υποστήριξή της σε αυτήν την αναμέτρηση στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες επειδή είναι ο καλύτερος τρόπος για να επέλθει η εκλογική μεταρρύθμιση.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες «αντανακλούν και ηγούνται ενός συντριπτικού εθνικού αισθήματος για πραγματική αλλαγή» γράφει ο Guardian στο κύριο άρθρο του. «Η πρόσκληση να δεχθούμε άλλα πέντε χρόνια μία κυβέρνηση των Εργατικών, και τον Γκόρντον Μπράουν ως πρωθυπουργό, δύσκολα προκαλεί ενθουσιασμό», προσθέτει η εφημερίδα. Επιπλέον, ο Guardian προειδοποιεί τους ψηφοφόρους σε οριακές έδρες Εργατικών-Συντηρητικών ότι θα πρέπει να ζυγίσουν την τακτική επιλογή να υποστηρίξουν τους Εργατικούς προκειμένου να αποτρέψουν μια νίκη των Συντηρητικών.

Σημειώνεται ότι ο Guardian είχε ζητήσει να ακούσει την άποψη των αναγνωστών του για το κόμμα που θα υποστηρίξει, πριν οι συντάκτες συνεδριάσουν για να χαράξουν τη γραμμή του φύλλου. Αν και οι απόψεις δεν είχαν το χαρακτήρα δημοσκόπησης, οι περισσότεροι αναγνώστες έκλιναν προς τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Η Γερμανία σκοτώνει την ΕΕ

(Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του έγκριτου Κολομπάνι από Το Βήμα διότι συμφωνούμε απόλυτα).

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε τη νομοτέλεια του δημόσιου χρέους ενός κράτους της ευρωζώνης ούτε την αποχώρηση ενός μέλους από τη ζώνη αυτή. Γι΄ αυτό ας κρατήσουμε μαζί με τα δυο χέρια το πηδάλιο της σωστικής λέμβου». Την παρατήρηση αυτή, η οποία απευθυνόταν προς τη Γερμανία της Ανγκελα Μέρκελ, έκανε στο περιοδικό «Le Ρoint» ο Βαλερί Ζισκάρ ντ΄ Εστέν. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος μαζί με τον καγκελάριο Χέλμουτ Σμιντ αποτέλεσαν υποδειγματικό ζεύγος προς όφελος της Ευρώπης, είναι, όπως και ο Ζακ Ντελόρ, αρκετά ανήσυχος για το μέλλον της ΕΕ και της ευρωζώνης με αφορμή τις περιπέτειες της Ελλάδας. Προκειμένου να μπορέσει να εισακουστεί ο Βαλερί Ζισκάρ ντ΄ Εστέν πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει μια ευρωπαϊκή Γερμανία. Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων είναι εξουθενωτικά. Ολα ξεκίνησαν με μια δήλωση πολιτικής αρχής η οποία νομίζαμε ότι ήταν αρκετά στιβαρή, με υποσχέσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. Υποσχέσεις τις οποίες είχε επιδιώξει το Μέγαρο των Ηλυσίων και που για ένα μικρό διάστημα ήταν αρκετές για να ηρεμήσουν τα πράγματα. Στη συνέχεια, προς έκπληξη όλων, οι γερμανικές δηλώσεις έγιναν όλο και λιγότερο αλληλέγγυες, όλο και πιο απαιτητικές απέναντι σε μια Ελλάδα που δεν μπορεί αλλά... Ο τελευταίος συμβιβασμός, σύμφωνα με τον οποίο δεχθήκαμε την αρχή μιας ευρωπαϊκής βοήθειας υπό τον όρο να αναμειχθεί το ΔΝΤ, μοιάζει ξεπερασμένος από τις νέες απαιτήσεις που διατύπωσε κυρίως ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Συνελήφθησαν διακινητές και μετανάστες στην Κοζάνη

Επτά οικονομικούς μετανάστες, πέντε Πακιστανούς, έναν Ιρακινό και έναν Αφγανό, επιχείρησαν να προωθήσουν στη χώρα μας τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 22, 26 και 32 ετών.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης σταμάτησαν τα δύο οχήματα που τους μετέφεραν στο 9ο χιλ. εθνικής οδού Κοζάνης – Λάρισας για έλεγχο και εντόπισαν τους μετανάστες, τους οποίους είχαν παραλάβει από την περιοχή του Νομού Έβρου. Όπως διαπιστώθηκε, οι αλλοδαποί θα μετέφεραν τους οικονομικούς μετανάστες την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής 5.000 ευρώ, την οποία θα κατέβαλαν κατά την άφιξή τους στον τόπο προορισμού.

Τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Αυτοσχέδια «αντλία ηλεκτρικής ενέργειας»…

Στο καθιερωμένο φεστιβάλ «Maker Faire Bay Area», που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο San Mateo των ΗΠΑ, μπορεί κανείς να βρει κάθε λογής εφεύρεση.

Φέτος, το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Μαΐου και η συσκευή που αναμένεται να κλέψει την παράσταση είναι το «SolarPump».

Πρόκειται για έναν «πολυφορτιστή» ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα και laptop, ο οποίος χρησιμοποιεί ηλιακούς συσσωρευτές ενέργειας, για να λειτουργήσει.

Η ηλιακή ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική, αποθηκεύεται στις κυψέλες και είναι διαθέσιμη σε όποιον περαστικό θέλει να φορτίσει κάποια συσκευή του…

«Ευαγγέλιο» το Σύμφωνο Σταθερότητας για την Μέρκελ

Την άποψη, ότι στο μέλλον θα πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις στις χώρες που δεν τηρούν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ, εξέφρασε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild am Sonntag», η Μέρκελ, μεταξύ άλλων, είπε: «Σε τελική ανάλυση, θα είναι δυνατόν στο μέλλον να αρθεί -τουλάχιστον προσωρινά- το δικαίωμα ψήφου σε μια χώρα, η οποία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, όσον αφορά στη νομισματική πολιτική (στην ΕΕ). Για τη Γερμανία, αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο».

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συσταθεί αυτό τον μήνα μια ομάδα εργασίας σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών του Eurogroup, προκειμένου αυτή να ασχοληθεί με τις απαραίτητες αλλαγές στη συνθήκη (του Συμφώνου Σταθερότητας).

«Αυτά περιλαμβάνουν, ασφαλώς, την επανεξέταση των κυρώσεων εναντίον εκείνων που παραβιάζουν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας. Πρέπει πραγματικά να πάρουμε το μάθημά μας από την τρέχουσα κρίση, έτσι ώστε το ευρώ να παραμείνει ένα ισχυρό και σταθερό νόμισμα» κατέληξε η Άνγκελα Μέρκελ.

Έκρηξη βόμβας στη Ρωσία

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 21 τραυματίστηκαν σήμερα στην πόλη Ναλτσίκ της Δημοκρατίας της Καμπαρντινο-Βαλκαρίας, που βρίσκεται στα βόρεια του Καυκάσου, ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR- TASS, η βόμβα εξερράγη κατά τη διάρκεια ιπποδρομιών στο θεωρείο VIP ενός ιπποδρόμου, στο Ναλτσίκ.

Στέγη για μετανάστες τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα

Καταφύγιο στα εγκαταλελειμμένα οχήματα βρίσκουν τις νυχτερινές ώρες οι οικονομικοί μετανάστες στην Πάτρα.

Καθημερινά συρρέουν κατά δεκάδες στην αχαϊκή πρωτεύουσα και, μην έχοντας πού να διαμείνουν, μετατρέπουν σε «σπίτια» τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Οι απελπισμένοι αλλοδαποί, αφού τα παραβιάσουν, στη συνέχεια καλύπτουν με εφημερίδες τα τζάμια, τοποθετούν εκεί τα προσωπικά τους αντικείμενα και κοιμούνται τις νύχτες.

Όμως, καθώς δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή, αυτά μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης. Αρκετές φορές κάτοικοι και καταστηματάρχες, που γειτνιάζουν με τέτοια αυτοκίνητα, διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις υπηρεσίες του δήμου και τις καλούν να απομακρύνουν τα οχήματα.

Πηγή: thebest

Τροχαίο με θύμα 39χρονο στη Ρόδο

Φονική αποδείχθηκε για έναν 39χρονο η σύγκρουση δύο αυτοκινήτων τα ξημερώματα του Σαββάτου, στον επαρχιακό δρόμο Κρεμαστής – Μαρίτσων, στη Ρόδο.

Στο δεύτερο όχημα επέβαιναν μια 48χρονη και μια 17χρονη, οι οποίες τραυματίστηκαν, ευτυχώς, ελαφρά.

Η σύγκρουση έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στις 00:10.

Ο άτυχος 39χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρόδου, όπου κατέληξε λίγο μετά τις 06:30.

Πηγή: tvkosmos.gr

από zougla

Προσαγωγές και συλλήψεις στην πορεία της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα

Σε 26 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 14 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της πορείας για τον εορτασμό της επετείου της εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στο κτίριο της ΓΑΔΑ, όπου απ' έξω έχουν συγκεντρωθεί περίπου 200 φίλοι και συγγενείς τους σε ένδειξη συμπαράστασης.

Στο Πολυτεχνείο ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ των ανδρών των ΜΑΤ και των νεαρών που βρίσκονται μέσα στο κτίριο συνεχίζεται. Κατά διαστήματα οι νεαροί πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα και οι άνδρες των ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών.

Νωρίτερα η ίδια ομάδα των αντιεξουσιαστών, η οποία είχε ξεκινήσει από το Μουσείο, έβαλε φωτιά σε βαν της ΕΡΤ που ήταν σταθμευμένο στον πεζόδρομο της Κοραή, και προκάλεσε φθορές σε ένα δεύτερο βαν, επίσης, της ΕΡΤ.

Πέταξαν, επίσης, βόμβες μολότοφ στους άνδρες των ΜΑΤ που είχαν σχηματίσει φραγμό στα λουλουδάδικα, έξω από τη Βουλή.

Ακολούθησε κυνηγητό στην οδό Πανεπιστημίου, με τους νεαρούς να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα, να προκαλούν φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων με βαριοπούλες και τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.

Όταν η Ελλάδα έμπαινε στο ΔΝΤ, ο Καραμανλής έκανε…μπάνιο στη Ραφήνα!!!

Η αναισθησία του πρώην Έλληνα Πρωθυπουργού σε όλο της το μεγαλείο. Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα δημοσιεύει σήμερα μια φωτογραφία με τον Καραμανλή να κάνει μπάνιο φορώντας το πορτοκαλί(!!!) μαγιό του, την ώρα που μπαίναμε στο ΔΝΤ. Ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στην οικονομική κατρακύλα της χώρας , το περασμένο Σάββατο, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στο Καστελόριζο, έκανε – όπως αναφέρει η εφημερίδα- αυτό «που... του υπαγόρευε η συνείδησή του: έβαλε το ξεθωριασμένο μαγιό του και συνοδευόμενος από έναν άνδρα της προσωπικής του ασφάλειας έκανε το μπάνιο του στον μικροσκοπικό κολπίσκο που βρίσκεται κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη Ραφήνα.»

Thebest

Θαυμάστε εικόνα στη Βουλή, την ώρα που μιλάει ο Πρωθυπουργός

Αυτή είναι η Βουλή. Το στιγμιότυπο είναι χθεσινό (Παρασκευή 30 Απριλίου). Στο βήμα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός και απαντάει σε ερώτηση της αντιπολίτευσης για τα οικονομικά μέτρα, που όλοι συμφωνούν ότι είναι επώδυνα. Και προσέξτε τώρα, πόσοι βουλευτές παρακολουθούν την ομιλία του Πρωθυπουργού. Ακόμα και τα έδρανα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι άδεια. Δύο ερμηνείες μπορεί να δώσει κανείς: ή οι βουλευτές δεν αντέχουν τον Πρωθυπουργό της χώρας και την "κοπάνησαν", ή οι βουλευτές δεν αντέχουν να κάνουν τη δουλειά για την οπία εξελέγησαν και πληρώνονται, δηλαδή να παρίστανται στις συνεδριάσεις της Βουλής. Α, υπάρχει και μια τρίτη ερμηνεία: να μην θεωρούν σημαντικό θέμα, τα σκληρά οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται. Εδώ που τα λέμε πάντως, και γω αν είχα εξασφαλισμένο ένα μισθό 6.000 ευρώ και άνω, μηνιαίως, δεν θα "τρελαιμόνουνα" με τα μέτρα...

Thebest

O Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παντρεύεται τη Μαίρη Ματσούκα

Για τρίτη φορά ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. H εκλεκτή της καρδιάς του είναι η πρώην Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Μαίρη Ματσούκα. Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και αρκετό καιρό όμως κρατούσαν την σχέση τους επτασφράγιστο μυστικό και λίγοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν για τον έρωτα τους, παρόλο που συγκατοικούσαν. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα για τρίτη φορά καθώς στο παρελθόν υπήρξε παντρεμένος άλλες δύο φορές.

Δημοσκόπηση της «Alco» για το «Πρώτο Θέμα»

Πάνω από τους μισούς Έλληνες πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και σκοπεύουν να βγουν στους δρόμους σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Alco» που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης το 51% των ερωτηθέντων δεν θα δεχθούν τα μέτρα που θα επιβάλλει το νέο πακέτο στήριξης.

Όσον αφορά την απόδοση ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας 24,1% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι φταίει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, 21,5% ο Ανδρέας Παπανδρέου ενώ ένα ποσοστό 18,5% ρίχνουν το βάρος της ευθύνης στον προκάτοχο του κ. Καραμανλή, Κώστα Σημίτη.

Δολοφονήθηκε ο δικηγόρος του Μάικλ Τζάκσον

Ο Πήτερ Λόπεζ, πρώην δικηγόρος του «βασιλιά» της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό στο διαμέρισμά του, στην περιοχή Encino Hills της Καλιφόρνιας.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, ένας γείτονας του 60χρονου δικηγόρου άκουσε έναν πυροβολισμό και ειδοποίησε την αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω πληροφορίες για τη δολοφονία του δικηγόρου.

Ο Πήτερ Λόπεζ ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Κάθριν Μπαχ, η οποία υποδυόταν την «Ντέιζι Ντιουκ» στη θρυλική τηλεοπτική σειρά των 80s «Dukes of Hazzard». Εκτός από τον Μάικλ Τζάκσον, ο Πήτερ Λόπεζ εκπροσώπησε στο παρελθόν το διάσημο συγκρότημα «The Eagles», τον Αντρέα Μποτσέλι και τον Μάκιλ Μπάμπλ.

Η διάγνωση γιατρού για τον… Γ. Παπανδρέου

Στην τυχαία συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου σε εστιατόριο στη Νέα Ερυθραία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Γιαννόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 9,89».

«Ο Γιώργος Παπανδρέου περνά μεγάλη ταλαιπωρία. Έχει μεγάλη ευθύνη για την πατρίδα. Δε μένει κανείς ανεπηρέαστος από αυτά τα τραγικά προβλήματα. Κανείς δεν είναι ευτυχής ζώντας αυτή την τραγωδία που συμβαίνει στην πατρίδα μας» ανέφερε.

Ο πρώην υφυπουργός Υγείας και γιατρός πάντως, έκανε και μια μικρή… διάγνωση για τον Γιώργο. «Φαινόταν αποφασιστικός και σε καλή φόρμα. Έχει χάσει λίγο βάρος» δήλωσε για τον πρωθυπουργό. Κατά τα άλλα τάχθηκε υπέρ της στήριξης της συμφωνίας με ΕΕ- ΔΝΤ από τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά. Δήλωσε ακόμη ότι πιστεύει πως θα συγκληθεί τελικά η ΚΟ της ΝΔ, όπως ζήτησε η Ντόρα, την οποία και στήριξε για αρχηγό.

Ποιος έπεισε τους Γερμανούς να δώσουν λεφτά. Έρχεται 10 ετής πείνα...

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, την αντίσταση των Γερμανών στην Ελληνική χρηματοδότηση, την έκαμψαν οι Αμερικανοί. Όπως έγινε γνωστό, ο Αμερικανός υπουργός οικονομικών, απαίτησε από τον Γερμανό ομόλογο του, να άρουν τις αντιρρήσεις τους, και να συνδράμουν άμεσα την Ελλάδα.

Φαίνεται ότι το ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ, δεν απέδωσε μόνο στη θέμα κατάργησης της βίζας, αλλά και στο σημαντικό θέμα της στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας. Όλα αυτά βέβαια, με το δεδομένο ότι ακόμα οι ΗΠΑ, εξυπηρετούνται από μία χαμηλή τιμή του Δολαρίου σε σχέση με το Ευρώ.

Ακόμα, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», το οποίο κυκλοφορεί αύριο, η Ελλάδα είναι πιθανό να παραμείνει για δέκα χρόνια υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το ΔΝΤ τώρα διαπραγματεύεται μαζί με τους Ευρωπαίους τα μέτρα λιτότητας που θα επιβληθούν στην Αθήνα, με αντάλλαγμα τη χορήγηση μαζικής οικονομικής βοήθειας.

Το περιοδικό αναφέρει χαρακτηριστικά πως το ΔΝΤ «ετοιμάζεται να μείνει δέκα χρόνια στη χώρα, έως ότου εφαρμοστούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και αποδώσουν καρπούς». Το περιοδικό, που θα κυκλοφορήσει αύριο, δεν κατονομάζει τις πηγές του.

Απευθείας σύνδεση το CNN με τα επεισόδια

Συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών έξω απο τη Βουλή. Ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και μολότοφ εναντίον αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με χήση χημικών. Τα επεισόδια μετέδωσε σε απ' ευθείας σύνδεση το CNN. Λίγο νωρίτερα ΒΑΝ της ΕΡΤ παραδόθηκε στις φλόγες στη Σταδίου.

Ένταση επικράτησε και στην Πλ.Συντάγματος, μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγ.Βρετανία κατα τη διάρκεια πορείας που είχε ξεκινήσει από την οδό Πατησίων στο Μουσείο και στην οποία μετείχαν οργανώσεις της Αριστεράς και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οταν η πορεία έφθασε στην Πλατεία Συντάγματος ομάδα νεαρών εκτόξευσε πέτρες στη δύναμη των ΜΑΤ που είχε αποκλείσει την είσοδο του ξενοδοχείου. Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και επιχείρησαν συλλήψεις.

Η ένταση έληξε περίπου 15 λεπτά αργότερα και η πορεία από την λεωφόρο Αμαλίας, στην Πλατεία Συντάγματος κινήθηκε και πάλι προς τα Προπύλαια όπου και καταλήγει.

Στο σκαμνί για φοροδιαφυγή 50 γιατροί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι

Δραστικές ενέργειες από το υπουργείο οικονομικών στη προσπάθεια νε πειστεί η κοινή γνώμη, ότι αυτή τη φορά θα πληρώσουν και οι έχοντες αλλά κυρίως οι παρανομούντες.

Έτσι η Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία και τη έστειλε στον εισαγγελέα. Εκεί παραπέμπονται 50 ελεύθεροι επαγγελματίες, με την πλειοψηφία τους να είναι κυρίως γιατροί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, οι οποίοι ελέγχθηκαν μετά από εφόδους των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και βρέθηκαν να έχουν διαπράξει βαριές φορολογικές παραβάσεις και απόκρυψη εισοδήματος που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ.

Ακόμα σε επτά εταιρίες διαπιστώθηκαν επίσης σοβαρές φορολογικές παραβάσεις και βρέθηκαν εκατοντάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια, τα οποία ερευνούνται εξονυχιστικά, για να διαπιστωθεί ποιές άλλες εταιρίες εμπλέκονται στην υπόθεση καθώς και αν κάποιες από αυτές, είναι βιτρίνα για την έκδοση των πλαστών τιμολογίων.

Η Εισαγγελία, φέρεται αποφασισμένη να φέρει τις υποθέσεις αυτές στο ακροατήριο καθώς οι κατηγορίες που αποδίδονται στους παραβάτες είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Τον πυροβόλησε ο αδελφός του. Οικογενειακή βεντέτα στα Χανιά

Η αστυνομία αποδίδει σε προσωπική «βεντέτα» τους πυροβολισμούς που δέχθηκε ένας άνδρας σήμερα το πρωί από τον αδελφό του, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του τελευταίου.

Το περιστατικό συνέβη στις 7 παρά πέντε το πρωί, σε αυλή σπιτιού στη συνοικία Πασακάκι, στα Χανιά, όταν τα δύο αδέλφια διαπληκτίστηκαν και τότε «μίλησαν» τα όπλα. Ο ένας εξ αυτών, 37 ετών, έβγαλε ένα 45αρι περίστροφο που κουβαλούσε μαζί του, πυροβόλησε 6 φορές εναντίον του 36χρονου αδελφού του και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε δεχθεί δύο σφαίρες στα κάτω άκρα του και μία στο χέρι.

Λίγο μετά το συμβάν, η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να συλλάβει τον δράστη και στις 11:30 κατάφερε τελικά να τον εντοπίσει στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Ο παρ' ολίγον αδελφοκτόνος ομολόγησε την πράξη του και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία.

Ο 36χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη χειρουργική πτέρυγα του νοσοκομείου.

Διαδηλώσεις σε 70 αμερικανικές πόλεις για την Πρωτομαγιά

Ηχηρές συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα, 1 Μαΐου, σε 70 αμερικανικές πόλεις, με τους διαδηλωτές να επικεντρώνονται στον αμφιλεγόμενο νόμο της Αριζόνα, βάσει του οποίου η αστυνομία εντέλλεται να σταματά και να ελέγχει οποιονδήποτε υποπτεύεται ότι είναι μετανάστης, χωρίς άδεια παραμονής.

Οι κινητοποιήσεις προστίθενται στον τεράστιο σάλο που έχει προκαλέσει το νομοθέτημα στη νοτιοδυτική αμερικανική πολιτεία, η οποία γειτνιάζει με το Μεξικό. Ήδη έχουν κατατεθεί δύο μηνύσεις με στόχο να αποτραπεί η εφαρμογή του νομοθετήματος, ενώ η συμμαχία οργανώσεων μεταναστών και οργανώσεων προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων έχει δεσμευτεί να αμφισβητήσει τη νομιμότητα του μέτρου.

Ο Λευκός Οίκος θεωρεί ότι ο νόμος αυτός είναι σε λάθος κατεύθυνση, και έδωσε εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει εάν παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας.

Πολλοί πολιτικοί έχουν καλέσει να υπάρξει μποϊκοτάζ σε βάρος της πολιτείας, ειδικά στην Καλιφόρνια. Μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις αναμένεται να λάβει χώρα στο Λος Άντζελες, όπου η διαδήλωση για την Πρωτομαγιά εκτιμάται πως θα συγκεντρώσει πάνω από 100.000 πολίτες.

Οι διοργανωτές εκτίμησαν ότι η αντίδραση θα είναι παρόμοια με εκείνη που είχε σημειωθεί πριν τέσσερα χρόνια, όταν νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί στο ομοσπονδιακό Κογκρέσο καθιστούσε τη λαθρομετανάστευση σε κακούργημα.

Σήμερα στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι ζουν 12 εκατ. μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής. Δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν αυτήν την εβδομάδα κατέδειξαν ότι το 64% των ψηφοφόρων στην Αριζόνα τάσσονται υπέρ του νομοθετήματος σε εθνικό επίπεδο, το 51% των πολιτών φέρεται να το υποστηρίζει.

Προπηλακίσαν τον Απόστολο Κακλαμάνη στην πορεία

Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, μετά από δυσφορία που ένιωσε όταν νεαροί του επιτέθηκαν φραστικά κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης για την Πρωτομαγιά

Το επεισόδιο συνέβη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά στην πλατεία Κοραή. Οι νεαροί βρέθηκαν απέναντι από τον Απ. Κακλαμάνη και του επιτέθηκαν φραστικά.

Χρειάστηκε η παρέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ για να καταφέρει, τελικά, να απεγκλωβιστεί από τη στοά της πλατείας Κοραή ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστεί ο έμμεσος διάλογος Ισραήλ – Παλαιστίνης

Μετά το τέλος της Συνόδου των αραβικών κρατών, που θα ξεκινήσει αύριο στο Κάιρο της Αιγύπτου, αναμένεται να επαναληφθεί ο έμμεσος διάλογος μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Επίσης ο Φίλιπ Κρόουλι, εκπρόσωπος της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, είπε ότι αν ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, λάβει τη στήριξη που χρειάζεται από τη Σύνοδο, τότε ο διάλογος μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ θα ξεκινήσει και πάλι την επόμενη εβδομάδα.

Ο Αμπάς έχει ήδη δηλώσει από την πλευρά του, ότι ελπίζει σε μια θετική αραβική ανταπόκριση στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο έμμεσος διάλογος μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, είναι μια πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών, που διακόπηκαν τα τέλη του 2008, μετά την ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Τελικός στόχος είναι η επίτευξη απευθείας συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.

Απεργία στις 5 Μαΐου κήρυξαν οι δημοσιογράφοι σε όλα τα μέσα .

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 5 Μαΐου, μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, κήρυξαν οι ενώσεις συντακτών, μετά την συνεδρίαση την Πέμπτη της ΠΟΕΣΥ.

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, που συνεδρίασε σήμερα με τα προεδρεία των Ενώσεων μελών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΕ-Ε, ΕΣΠΗΤ,) αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010. Η ενότητα και η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Παραπλανούσαν με πλαστά έγγραφα την εταιρία και τους γαλακτοπαραγωγούς ...

Τις κατηγορίες της υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση αντιμετώπισαν δύο εργαζόμενοι της εταιρίας «Εβροφάρμα», που αν και αποκαλύφθηκε η δράση τους δεν θέλησαν να αποκαταστήσουν την οικονομική ζημιά που προκάλεσαν και να κλείσει η υπόθεση με αποτέλεσμα να δημοσιοποιηθεί και τελικά χθες να καταδικαστούν. Οι κατηγορούμενοι Κωνσταντίνος Τασιούδης εισέπραξε σε φυλάκιση 20 μηνών για υπεξαίρεση και πλαστογραφία και ο Βαγιάνης Δοξακίδης...........

Στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών...

Το περιοδικό «Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας και Θράκης», διοργανώνει τον δεύτερο αγώνα αυτοκινήτων τετρακοσάρι, στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, στις 5 και 6 Ιουνίου 2010. Οι αγώνες θα διεξάγονται, και τις δύο ημέρες, από τις 10 π.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου. Στις 17-18 Οκτωβρίου 2009 διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην βόρεια Ελλάδα αγώνα RWYB στην Ξάνθη. Ο αγώνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με 91 αγωνιζόμενους και πάνω από 4000 θεατές. Για τους επίσημους κανονισμούς της εκδήλωσης, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες για εγγραφές και προϋποθέσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα: www.tetrakosari.gr.

Ο ΠΟΜΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΡΓΑΦΟΣ ΣΕΜΠΑΧΕΔΙΝ ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ Ψάχνει από το Facebook σπόνσορα για να λέει ειδήσεις στα πομακικά

Σε 200-300 ευρώ κοστολόγιο αποτιμά ο δημοσιογράφος, την μετάδοση μίας τηλεοπτικής εκπομπής την εβδομάδα.

Ο γνωστός Πομάκος δημοσιογράφος της Ξάνθης, Σεμπαϊδήν Καραχότζα, μέσω του facebook έστειλε μία αγγελία ανεύρεσης χορηγού τηλεοπτικής εκπομπής στην Πομακική. Τι λέει σε αυτή του την αγγελία; "Είναι η πρώτη φορά που ένας τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος εκπέμπει σε ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δίνει τη δυνατότητα σε έναν άνθρωπο που αποδεδειγμένα πλέον εδώ και χρόνια αγωνίζεται για τη διάσωση και ανάδειξη της γλώσσας και του πολιτισμού των Πομάκων, να κάνει ένα δελτίο ειδήσεων στην Πομακική γλώσσα.

Μία κίνηση που ακόμα και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία πληρώνουμε όλοι, δηλαδή και οι Πομάκοι, ενώ έχουν δελτίο ειδήσεων στην τουρκική γλώσσα, όπως για παράδειγμα η ΕΡΑ Κομοτηνής, αρνούνται πεισματικά να αφιερώσουν έστω και μία ώρα την εβδομάδα στην πομακική γλώσσα.

Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι να βρεθεί μία επιχείρηση ή έστω ένας ιδιώτης που να μπει χορηγός αυτής της απίστευτα σημαντικής κίνησης για τους Έλληνες πομάκους της Θράκης.

Αν κάποιος από εσάς θεωρεί ότι μέσα στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε, μπορεί να διαθέσει 200 με 300 ευρώ το μήνα για μία γλώσσα που υπό την επίμονη προσπάθεια του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και την απίστευτα εγκληματική αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας, τείνει να χαθεί, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου».

Έχει δίκιο ο πομάκος δημοσιογράφος να εκφράζει τα παράπονά του στην εγκατάλειψη ενός πολιτισμού, από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και φυσικά από τους φίλους εξ αποστάσεως των πομάκων εν Αθήναις. Έτσι και σκέφθηκε ότι μέσα από το faceboook, στο οποίο έκανε σωρηδόν φιλίες (αριθμεί 1.529 φίλους μέχρι αυτή τη στιγμή), ζητά από κάποιους ευαισθητοποιημένους να ανταποκριθούν στο κάλεσμά του.

Συλλήψεις για παράνομο στοίχημα

Δυο ακόμα συλλήψεις από άνδρες της ΓΑΔΑ καταγράφηκαν για παράνομο στοιχηματισμό στην περιοχή της Αττικής.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη ιδιοκτήτης ίντερνετ καφέ στο Μενίδι, καθώς και ένας παίκτης παράνομου τζόγου.

Το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Παράλληλα, με ποινή οκτάμηνης φυλάκισης τιμωρήθηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας πράκτορας του ΟΠΑΠ, ο οποίος διενεργούσε μέσα από το πρακτορείο του παράνομο στοίχημα, στα Πατήσια.

Ακόμα, το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή πεντάμηνης φυλάκισης σε πέντε παίκτες του ίδιου πρακτορείου οι οποίοι μετείχαν στον παράνομο στοιχηματισμό, που διοργανωνόταν μέσω εταιρείας του εξωτερικού.

Ταυτόχρονα, οι καταδικασθέντες υποχρεούνται σε χρηματικό πρόστιμο 4.000 ευρώ έκαστος υπέρ του ΟΠΑΠ.

Μετά την έκδοση της απόφασης, άγνωστοι επιτέθηκαν φραστικά από τον χώρο των δικαστηρίων σε στελέχη της ΟΠΑΠ ΑΕ, τα οποία φυγαδεύτηκαν με ταξί από αστυνομικά όργανα που παραβρίσκονταν εκεί.

zougla

Σε τροχιά ανάπτυξης οι ΗΠΑ

Ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ ενισχύθηκε το πρώτο τρίμηνο αλλά λιγότερο από ότι αναμενόταν, σύμφωνα με στοιχεία για το ΑΕΠ που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η οικονομική ανάπτυξη της χώρας έφτασε το 3,2% σε ετήσιο ρυθμό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ολοκληρώνοντας τρία συνεχόμενα τρίμηνα οικονομικής ανάπτυξης μετά από την ύφεση.

Παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καταναλωτές ξοδεύουν περισσότερα με τον ρυθμό να φτάνει το 3,6%.

Την πλήρη ευθύνη της καταστροφής ανέλαβε η BP

Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία «British Petroleum» (BP) ανακοίνωσε σήμερα πως αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το ατύχημα σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου και τη διαρροή, που απειλεί πλέον σοβαρά τις ακτές της Λουϊζιάνας.

Δεσμεύτηκε, επίσης, να αποζημιώσει όλους όσοι επλήγησαν από τη διαρροή αυτή.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τόνι Χέιγουορντ, δήλωσε: «Αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη για τη διαρροή και θα καθαρίσουμε το πετρέλαιο και όπου υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να παρουσιάσουν νόμιμες αξιώσεις για ζημιές θα τους τις δώσουμε. Θα είμαστε πολύ, πολύ δυναμικοί σε όλο αυτό».

Όσο για το ενδεχόμενο αυτή η διαρροή να προκαλέσει την επανεξέταση των σχεδίων της ΒΡ για νέες γεωτρήσεις στην αμερικανική ακτογραμμή, ο Χέιγουορντ είπε: «Μπορεί να υπάρξει ένα βιομηχανικό ζήτημα σχετικά με το τι μπορεί να ανοίξει και τι όχι. Θα ήταν παράξενο να πω ότι δεν πρέπει να επηρεάσει την επανεξέταση. Η έκβαση της επανεξέτασης πιστεύω ότι θα κριθεί από την επιτυχία με την οποία θα διαχειριστούμε αυτό το περιστατικό».

Δολοφόνησαν τον ιδρυτή μουσείου του Στάλιν

Ξυλοκοπημένος μέχρι θανάτου βρέθηκε σε γήπεδο τένις στο Volgograd της Ρωσίας, ο Vasily Bukhtienko, γνωστός επιχειρηματίας που ίδρυσε το μουσείο του δικτάτορα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Ιωσήφ Στάλιν, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους της νότιας Ρωσίας.

Ο Bukhtienko φέρεται πως δέχτηκε την επίθεση τριών ανδρών, οι οποίοι με ειδικά όπλα του προκάλεσαν ηλεκτροπληξία και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν βίαια στο κεφάλι μέχρι θανάτου.

Το κίνητρο της επίθεσης δεν έγινε ακόμα γνωστό.

Ο Vasily Bukhtienko ίδρυσε το 2005 ένα μουσείο για τον Ιωσήφ Στάλιν κοντά σε ένα μνημείο της πόλης Volgograd, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ιστορική, για την εξέλιξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μάχη του 1942-43 στο Stalingrad.

zougla

Αυτός είναι ο άνθρωπος που ζει χωρίς τροφή και νερό εδώ και 70 χρόνια ! "Άμπου" το νέο εμβόλιο κατά της γρίππης του ΔΝΤ !

Όταν η ιστορία του ήρθε πριν από μερικές ημέρες στο φως της δημοσιότητας, έκανε πολλούς ανθρώπους να εκπλαγούν και ακόμα περισσότερους να την αμφισβητήσουν.

Ο 82χρονος Ινδός, Prahlad Jani, ισχυρίζεται ότι δεν έχει φάει και δεν έχει πιει τίποτα τα τελευταία 70 χρόνια!

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθείται διαρκώς από γιατρούς στο νοσοκομείο, οι οποίοι προσπαθούν να καταλάβουν πώς καταφέρνει να επιζεί, αφού ακόμα και υπό καθεστώς αυστηρής επιτήρησης δεν έχει βάλει μπουκιά στο στόμα του!

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι παίρνει όλα όσα χρειάζεται για να επιβιώσει από την θεά των Ινδών, «Άμπου».

zougla

Πρώην Διοικητής Νοσοκομείου καταγγέλλει "αργομισθίες" με επιστολή του στον Πρωθυπουργό

Πρώην Διοικητής Νοσοκομείου καταγγέλλει στον Πρωθυπουργό το διορισμό Γενικών Γραμματέων στο Υπουργείο Υγείας χωρίς αρμοδιότητες και μιλά ευθέως για καραμπινάτη περίπτωση "αργομισθίας".. . Βέβαια, εδώ που τα λέμε, έτσι όπως έχει εξελιχθεί το πράμα με την διαβόητη "Τρόικα" ΔΝΤ και ΕΕ, η αλήθεια είναι ότι, πολλοί πολιτικοί προϊστάμενοι Υπουργείων αισθάνονται και είναι ήδη διακοσμητικοί , άνευ έργου και συνεπώς καταντήσανε "αργόμσιθοι".. Ρωτήστε και τον Υπουργό Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο.. κάτι ξέρει.. κάτι ξέρει.. . Ιδού λοιπόν η επιστολή...

Πρός τήν Γενική Γραμματεία τής Κυβερνήσεως,



Μέγαρο Βουλής τών Ελλήνων, Βασιλίσσης Σοφίας 2, Αθήνα, 10021



Εις προσοχήν τού Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου



Κύριε Πρωθυπουργέ

Το αληθινό Πρωτομαγιάτικο Στεφάνι μας

Όχι.. δεν είναι το γνωστό μας Στεφάνι με λουλούδια της Πρωτομαγιάς.. Είναι ο λάκος μέσα στον οποίο μας έχουνε ρίξει οι Έλληνες πολιτικοί τα τελευταία χρόνια, από όπου ο Ελληνικός Λαός καλείται να βγει μόνος του.. "Kalo kouragio"... !

Παπανδρέου και Ερντογάν προωθούν αποφάσεις για το Αιγαίο

Μια νέα προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνοτουρκικής προσέγγισης αναμένεται να δοκιμαστεί κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Η επίσκεψη ορίστηκε για τις 14 και 15 Μαΐου. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από επιτελείο 10 υπουργών της κυβέρνησής του, που θα συμμετάσχουν στην 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανακοινώσουν τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας. Η σύσταση αυτού του συμβουλίου αναβαθμίζει τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα και μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός νέου ξεκινήματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, μπορεί να έχει πολύ μεγάλη ατζέντα, αλλά αυτό που θα κυριαρχήσει είναι οι αποφάσεις για τα πετρέλαια του Αιγαίου. Μετά την μεγάλη περιπέτεια που έχει μπει η Ελλάδα με τα δημοσιονομικά προβλήματα, και την προσφυγή (ουσιαστικά) στο ΔΝΤ, θα είναι πολύ ευκολότερο να γίνουν δεχτές λύσεις πού θα ακροβατούν στα όρια της «Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, και είναι έτοιμο το σχήμα που θα αναλάβει το έργο.

Έτσι, η εκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου, θα γίνει από αμερικανικό κονσόρτσιουμ με την συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών. Έχουν ήδη αγοραστεί 17 γεωτρύπανα.

Η αξία των κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία η Ελλάδα και η Τουρκία θα μοιραστούν το 40%, με την εταιρία εκμετάλλευσης να παίρνει το υπόλοιπο.

Απαγόρευση εισόδου σε γκέι… σκύλο

Σε εστιατόριο στην Αυστραλία, δεν επέτρεψαν την είσοδο σε τυφλό, με αιτιολογικό ότι ο σκύλος-οδηγός του ήταν ομοφυλόφιλος!! Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στη μικρή πόλη Woondsville. Ο 57χρονος Ian Jolly και η σύζυγός του πήγαν μαζί με τον σκύλο τους Nudge, στο εστιατόριο "Thai Spice".

Το προσωπικό του εστιατορίου θεώρησε ότι ο Nudge, ήταν ένα κατοικίδιο, το οποίο το είχαν ευνουχίσει για να το μετατρέψουν σε γκέι σκύλο και επομένως δεν μπορούσε να μπει!

Παρά το γεγονός, ότι έξω από το μαγαζί υπήρχε πινακίδα που έγραφε ότι "οι σκύλοι-οδηγοί είναι ευπρόσδεκτοι" και παρά το ότι ο κ. Jolly έδειξε την ειδική κάρτα που είχε μαζί του, αυτός, η γυναίκα του και ο Nudge, έμειναν απ' έξω.

Το ζευγάρι προσέφυγε στην Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών, η οποία την περασμένη Παρασκευή αποφάνθηκε ότι η αιτιολογία για την απαγόρευση εισόδου, ήταν απαράδεκτη και ανάγκασε τους ιδιοκτήτες να απολογηθούν γραπτώς και να δώσουν 1500 δολάρια στον κ. Jolly ως αποζημίωση.

Ο κ. Jolly δήλωσε ότι είναι χαρούμενος για την απόφαση, ωστόσο μετά από την προσβολή που του έγινε, δεν έχει πια τον ίδιο ενθουσιασμό για να βγαίνει έξω για φαγητό.

"Σου προσφέρει ανακούφιση που η επιτροπή, είναι στο πλευρό σου, αλλά πλέον έχω φόβο όταν βγαίνω έξω. Θέλω να μπορώ να απολαμβάνω μια ωραία έξοδο" δήλωσε ο ιδιοκτήτης του παρεξηγημένου Nudge.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου δέχθηκαν την απόφαση, αλλά αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση.

Ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση των Ζωνιανών

Βαριές ποινές επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά Στους 28 από τους συνολικά 41 κατηγορούμενους για την υπόθεση των Ζωνιανών.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει την Δικαιοσύνη μετά από την αιματηρή ενέδρα που στήθηκε σε κομβόι αυτοκινήτων με αστυνομικούς και Εισαγγελέα στις 5 Νοεμβρίου 2007 κοντά στην είσοδο των Ζωνιανών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά ο αστυνομικός Στάθης Λαζαρίδης.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 28 ΑΠΌ τους 41 κατηγορούμενους – στην πλειοψηφία τους κατοίκους των Ζωνιανών - για κακουργηματικού χαρακτήρα κλοπές, απόπειρες ληστειών, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ 13 από αυτούς κρίθηκαν ένοχοι και για εγκληματική οργάνωση και ένας για καλλιέργεια χασίς.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης σε έναν από τους 28 κατηγορούμενους, ενώ οι υπόλοιποι 27 «μοιράστηκαν» ποινές κατά συγχώνευση, από 6 έως 25 χρόνια ,καθώς σε αυτούς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

Για την ενέδρα σε βάρος των αστυνομικών δύο από τους αρχικώς 6 κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια σε απόπειρες ανθρωποκτονιών, ενώ οι υπόλοιποι που φέρονταν είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί αθωώθηκαν

Ο Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι φταίει… ο Λαός και διαγράφεται

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης, , μιλώντας σε φοιτητές του London School of Economics είπε πως για την κρίση φταίνε οι πιέσεις του λαού και όχι οι υπουργοί!

Ήταν η σταγόνα, πού ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρώην υπουργός οικονομικών, μετά τον Αρ. Παυλίδη, παίρνει σειρά στο πειθαρχικό της ΝΔ, με το ερώτημα της διαγραφής.

Στη Ρηγίλλης, προσπαθούν νε βρουν το κατάλληλο τάιμινγκ, ώστε να δώσουν το μήνυμα, ότι η νέα ηγεσία, κόβει τα δεσμά με αυτούς που ο Λαός θεωρεί συνένοχους, της τραγικής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα.

Συνελήφθησαν τρία ακόμη μοντέλα για πορνεία

Τρία ακόμη μοντέλα, αυτή τη φορά από το εξωτερικό, συνέλαβε η αστυνομία, με την κατηγορία της πορνείας. Τα τρία μοντέλα που συνελήφθησαν διαφήμιζαν τις υπηρεσίες τους μέσω αγγελίας. Η αμοιβή των αλλοδαπών ξεπερνούσε τα 200 ευρώ και έφτασε μέχρι και τα 1.000 για μια ώρα συντροφιάς, ενώ επάνω τους βρέθηκαν άλλα 2.500 ευρώ, που εκτιμάται ότι προέρχονται από τις υπηρεσίες που προσέφεραν σε προηγούμενους πελάτες.