Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Διαδηλώσεις σε Γαλλία, Κούβα, Γάζα, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά που πραγματοποιήθηκαν στην Γαλλία, στην Κούβα, στην Γάζα, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ταϊβάν.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα στις διαδηλώσεις για την 1η Μαΐου στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Τα συνδικάτα έχουν διοργανώσει περίπου 280 διαδηλώσεις, ενώ οι φετινές κινητοποιήσεις έχουν εστιάσει στις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Την παραδοσιακή παρέλαση των Κουβανών για τον εορτασμό της 1ης Μαΐου παρακολούθησε σήμερα ο ηγέτης της Κούβας Ραούλ Κάστρο στην πλατεία Επανάστασης.

Εκατοντάδες χιλιάδες Kουβανοί παρέλασαν υπό το άγρυπνο βλέμμα του 78χρονου Ραούλ Κάστρο, ο οποίος φορούσε το παραδοσιακό κουβανέζικο πουκάμισο και ένα σομπρέρο, ενώ από τα μεγάφωνα στους δρόμους ακούγονταν συνθήματα όπως «Κάτω οι μισθοφόροι, ζήτω η Επανάσταση!», «Κάτω ο Ιμπεριαλισμός!» .

Την ίδια ώρα, στην Λωρίδα της Γάζας εκατοντάδες άνεργοι εργάτες διαδήλωσαν κατά του αποκλεισμού που έχει επιβάλλει το Ισραήλ στην περιοχή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι εργάτες συγκεντρώθηκαν κοντά στα σύνορα στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, κυμάτιζαν παλαιστινιακές σημαίες και ζητούσαν από το Ισραήλ την άρση του αποκλεισμού.

Περίπου 3.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε δύο διαφορετικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ σήμερα για την ημέρα της Πρωτομαγιάς, ζητώντας από τους εργοδότες τους το ελάχιστο ποσό αμοιβής των 4,25 δολαρίων ΗΠΑ την ώρα.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα και στην Ταϊβάν, όπου περίπου 10.000 εργάτες διαμαρτυρήθηκαν για τους μειωμένους μισθούς καθώς και για την έλλειψη επιδομάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου