Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ποιος έπεισε τους Γερμανούς να δώσουν λεφτά. Έρχεται 10 ετής πείνα...

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, την αντίσταση των Γερμανών στην Ελληνική χρηματοδότηση, την έκαμψαν οι Αμερικανοί. Όπως έγινε γνωστό, ο Αμερικανός υπουργός οικονομικών, απαίτησε από τον Γερμανό ομόλογο του, να άρουν τις αντιρρήσεις τους, και να συνδράμουν άμεσα την Ελλάδα.

Φαίνεται ότι το ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ, δεν απέδωσε μόνο στη θέμα κατάργησης της βίζας, αλλά και στο σημαντικό θέμα της στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας. Όλα αυτά βέβαια, με το δεδομένο ότι ακόμα οι ΗΠΑ, εξυπηρετούνται από μία χαμηλή τιμή του Δολαρίου σε σχέση με το Ευρώ.

Ακόμα, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», το οποίο κυκλοφορεί αύριο, η Ελλάδα είναι πιθανό να παραμείνει για δέκα χρόνια υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το ΔΝΤ τώρα διαπραγματεύεται μαζί με τους Ευρωπαίους τα μέτρα λιτότητας που θα επιβληθούν στην Αθήνα, με αντάλλαγμα τη χορήγηση μαζικής οικονομικής βοήθειας.

Το περιοδικό αναφέρει χαρακτηριστικά πως το ΔΝΤ «ετοιμάζεται να μείνει δέκα χρόνια στη χώρα, έως ότου εφαρμοστούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και αποδώσουν καρπούς». Το περιοδικό, που θα κυκλοφορήσει αύριο, δεν κατονομάζει τις πηγές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου