Σάββατο 1 Μαΐου 2010

«Ευαγγέλιο» το Σύμφωνο Σταθερότητας για την Μέρκελ

Την άποψη, ότι στο μέλλον θα πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις στις χώρες που δεν τηρούν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ, εξέφρασε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild am Sonntag», η Μέρκελ, μεταξύ άλλων, είπε: «Σε τελική ανάλυση, θα είναι δυνατόν στο μέλλον να αρθεί -τουλάχιστον προσωρινά- το δικαίωμα ψήφου σε μια χώρα, η οποία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, όσον αφορά στη νομισματική πολιτική (στην ΕΕ). Για τη Γερμανία, αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο».

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συσταθεί αυτό τον μήνα μια ομάδα εργασίας σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών του Eurogroup, προκειμένου αυτή να ασχοληθεί με τις απαραίτητες αλλαγές στη συνθήκη (του Συμφώνου Σταθερότητας).

«Αυτά περιλαμβάνουν, ασφαλώς, την επανεξέταση των κυρώσεων εναντίον εκείνων που παραβιάζουν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας. Πρέπει πραγματικά να πάρουμε το μάθημά μας από την τρέχουσα κρίση, έτσι ώστε το ευρώ να παραμείνει ένα ισχυρό και σταθερό νόμισμα» κατέληξε η Άνγκελα Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου