Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Παραπλανούσαν με πλαστά έγγραφα την εταιρία και τους γαλακτοπαραγωγούς ...

Τις κατηγορίες της υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση αντιμετώπισαν δύο εργαζόμενοι της εταιρίας «Εβροφάρμα», που αν και αποκαλύφθηκε η δράση τους δεν θέλησαν να αποκαταστήσουν την οικονομική ζημιά που προκάλεσαν και να κλείσει η υπόθεση με αποτέλεσμα να δημοσιοποιηθεί και τελικά χθες να καταδικαστούν. Οι κατηγορούμενοι Κωνσταντίνος Τασιούδης εισέπραξε σε φυλάκιση 20 μηνών για υπεξαίρεση και πλαστογραφία και ο Βαγιάνης Δοξακίδης...........

............. εισέπραξε 5 μήνες φυλάκιση για την πλαστογραφία και οι δύο κάτοικοι Ξάνθης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο χρονικό διάστημα μεταξύ 1 με 3 του 2004 και 23-5-2005 με την ιδιότητα τους ο πρώτος ως υπεύθυνος γάλακτος της εταιρίας Εβροφάρμα ΑΒΕΕ, βιομηχανία γάλακτος, με αρμοδιότητα την εξεύρεση κτηνοτρόφων και την αγορά γάλακτος για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρίας και ο δεύτερος Βαγιάνης Δοξακίδης οδηγός του φορτηγού που μετέφερε το γάλα από τις κτηνοτροφικές μονάδες των κτηνοτρόφων, ιδιοποιήθηκαν παράνομα ποσό 16.000 ευρώ το οποίο είχε περιέλθει στην κατοχή τους ενώ ανήκε στην εταιρία.

Λάμβαναν προκαταβολές για το γάλα, από διάφορους κτηνοτρόφους δίνοντάς τους παραστατικά που δεν είχαν καμιά ισχύ, με σκοπό να παραπλανήσουν με την χρήση τους άλλους γενικά, με το γεγονός που θα μπορούσε να έχει και έννομες συνέπειες. Ειδικότερα προέβησαν στην κατάρτιση δελτίων παραλαβής πρόβιου γάλακτος χωρίς οι ίδιοι ποτέ να το είχαν παραλάβει, με σκοπό την χρήση των δελτίων αυτών στην παραπλάνηση των υπευθύνων της εταιρίας, για το γεγονός της δήθεν παραλαβής γάλακτος και έβγαλαν συνολικά 122 τέτοια πλαστά έγγραφα.

Μάρτυρες εξετάστηκαν οι ιδιοκτήτες της Εβροφάρμα Αθανάσιος και Πασχάλης Παπατζηλάκης και διάφορα άλλα πρόσωπα. Ο συνήγορος υπεράσπισης Περιστέρης Μαλάκης του δεύτερου κατηγορούμενου ο οποίος ήταν ο οδηγός στην εταιρία που συγκέντρωνε το γάλα, μιλώντας στον «Χ» τόνισε: «Στο δικαστήριο απεδείχθη ότι τα χρήματα αυτά, τα 16.000 ευρώ, είχαν δοθεί σαν προκαταβολές στους παραγωγούς αλλά επειδή δεν παρέδωσαν γάλα τα επέστρεψαν στην εταιρία, στον πρώτο κατηγορούμενο και αυτός τα παρακράτησε, τα υπεξαίρεσε και δεν τα επέστρεψε στην εταιρία.

Είπε αυτός ότι ναι τα πήρα τα λεφτά αλλά δεν τα επιστρέφω γιατί μου χρωστάνε, ήθελε να τα συμψηφίσει σε δώρα, υπερωρίες, άδειες και τέτοια, τα οποία του χρωστάνε. Ο δε Δοξακίδης από την αρχή είπε ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτά τα λεφτά, όλοι οι μάρτυρες που παρελάσανε, μουσουλμάνοι παραγωγοί, είπαν ότι δεν είχαμε καμία επαφή με τον Δοξακίδη, τα χρήματα τα δώσαμε στον Τασιούδη και ο Τασιούδης και ο ίδιος ο Παπατζηλάκης είπε στο δικαστήριο ότι εγώ πιστεύω ότι τα χρήματα, όπως δηλώνει, τα υπεξαίρεσε. Όσον αφορά για αυτά τα πλαστά τιμολόγια, λέει ο Δοξακίδης, «εγώ ότι εντολή έπαιρνα έκοβα τιμολόγια, την εντολή που έπαιρνα από το φορητό, το οποίο όμως συχνά χαλούσε (από τις τριάντα μέρες τις 10 ήταν χαλασμένο για διάφορους λόγους), έκοβα τιμολόγια», η δε εταιρία έχει δεξί χέρι τον Τασιούδη ο οποίος είναι και υπεύθυνος. Πολλές φορές ένας παραγωγός υπερέβαινε την ποσόστωση του και έκοβα τιμολόγιο σε όνομα άλλου. Από την άλλη αυτοί έπρεπε να κόψουν τιμολόγια σε κάθε αρχή της σεζόν όταν σε μια περίπτωση έφευγαν παλιοί παραγωγοί και έρχονταν νέοι. Εκεί γινόταν το ράψε-ξήλωσε και λένε μετά ότι εγώ δεν έκοβα τιμολόγιο με τον ισχυρισμό ότι όση ποσότητα γάλα παρέδιδα εγώ με το αυτοκίνητο, π.χ. 10 τόνους, υπήρχαν τα αντίστοιχα τιμολόγια που έδινα. Αν έδινα λιγότερο ή περισσότερο θα εμφανιζόταν εκείνη την ώρα, ότι υπήρχε έλλειμμα ή πλεόνασμα. Αυτός ήταν ο ισχυρισμός του».Το δικαστήριο επέβαλλε τις ποινές με βάση την επιμέτρηση της ευθύνης και της ανάμειξής τους στις σχετικές πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου