Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Απαγόρευση εισόδου σε γκέι… σκύλο

Σε εστιατόριο στην Αυστραλία, δεν επέτρεψαν την είσοδο σε τυφλό, με αιτιολογικό ότι ο σκύλος-οδηγός του ήταν ομοφυλόφιλος!! Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στη μικρή πόλη Woondsville. Ο 57χρονος Ian Jolly και η σύζυγός του πήγαν μαζί με τον σκύλο τους Nudge, στο εστιατόριο "Thai Spice".

Το προσωπικό του εστιατορίου θεώρησε ότι ο Nudge, ήταν ένα κατοικίδιο, το οποίο το είχαν ευνουχίσει για να το μετατρέψουν σε γκέι σκύλο και επομένως δεν μπορούσε να μπει!

Παρά το γεγονός, ότι έξω από το μαγαζί υπήρχε πινακίδα που έγραφε ότι "οι σκύλοι-οδηγοί είναι ευπρόσδεκτοι" και παρά το ότι ο κ. Jolly έδειξε την ειδική κάρτα που είχε μαζί του, αυτός, η γυναίκα του και ο Nudge, έμειναν απ' έξω.

Το ζευγάρι προσέφυγε στην Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών, η οποία την περασμένη Παρασκευή αποφάνθηκε ότι η αιτιολογία για την απαγόρευση εισόδου, ήταν απαράδεκτη και ανάγκασε τους ιδιοκτήτες να απολογηθούν γραπτώς και να δώσουν 1500 δολάρια στον κ. Jolly ως αποζημίωση.

Ο κ. Jolly δήλωσε ότι είναι χαρούμενος για την απόφαση, ωστόσο μετά από την προσβολή που του έγινε, δεν έχει πια τον ίδιο ενθουσιασμό για να βγαίνει έξω για φαγητό.

"Σου προσφέρει ανακούφιση που η επιτροπή, είναι στο πλευρό σου, αλλά πλέον έχω φόβο όταν βγαίνω έξω. Θέλω να μπορώ να απολαμβάνω μια ωραία έξοδο" δήλωσε ο ιδιοκτήτης του παρεξηγημένου Nudge.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου δέχθηκαν την απόφαση, αλλά αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου