Σάββατο 1 Μαΐου 2010

"Πως είναι δυνατόν να ζητούν θυσίες από εργαζόμενους των 700 ευρώ;"

Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά εξέδωσε ο Σύλλογος Τεχνικών Τηλεόρασης Νοτιοδυτικής Ελλάδος. Στην ανακοίνωση τους οι τεχνικοί τηλεόρασης επισημαίνουν ότι ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς φέτος συμπίπτει "με την άνευ προηγουμένου επίθεση ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα από την πλευρά της κυβέρνησης, του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. η οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε πλήρη εξέλιξη". "Την ίδια ώρα που το πολιτικοεπιχειρηματικό κατεστημένο του τόπου σφυρίζει αδιάφορα για τις βαρύτατες ευθύνες που έχει για το κατάντημα της χώρας ,και ακούγονται κωμικοτραγικά επιχειρήματα περί επίρριψης ευθυνών από τους ιστορικούς του μέλλοντος!!!! οι εργαζόμενοι είναι και πάλι αυτοί που καλούνται άμεσα να κάνουν θυσίες πάνω από τις δυνάμεις τους ώστε να σωθεί υποτίθεται η χώρα από την οικονομική καταστροφή", συνεχίζει η ανακοίνωση. Και καταλήγει:

"Στην κρίσιμη αυτή στιγμή όπου τίθενται υπό αμφισβήτηση όλες οι κατακτήσεις μας, είναι απολύτως απαραίτητο να ενωθούν όλοι οι εργαζόμενοι, είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα ,και να βροντοφωνάξουν προς κάθε κατεύθυνση πως δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αυτοί το μάρμαρο για την κρίση που δημιούργησαν άλλοι .

Να πληρώσουν όλοι όσοι τα τελευταία χρόνια συμμετείχαν στα αμέτρητα σκάνδαλα, τις μίζες και την απίστευτη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος . Να πληρώσουν αυτοί που με την βλαχοπολιτική του ρουσφετιού της αναξιοκρατίας και της ασυνέπειας έπεισαν την ελληνική κοινωνία ότι η μόνη λύση για τα παιδιά της είναι μια θέση στο δημόσιο.

Πως είναι δυνατόν να ζητούνται αιματηρές θυσίες από τους εργαζόμενους των 700€ ή των 1000€ την ίδια στιγμή που για όλα τα παραπάνω δεν έχει λογοδοτήσει κανείς ?

Η περίοδος αυτή δεν είναι απλώς κρίσιμη, διακυβεύεται το εργασιακό μέλλον όλων μας και οι ευθύνες μας απέναντι στα παιδιά μας θα είναι πολύ βαριές αν δεν αντισταθούμε στις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς.

Δεν περισσεύει κανείς, δεν δικαιολογείται πλέον κανείς να παραμένει απαθής".

Thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου