Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Προσαγωγές και συλλήψεις στην πορεία της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα

Σε 26 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 14 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της πορείας για τον εορτασμό της επετείου της εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στο κτίριο της ΓΑΔΑ, όπου απ' έξω έχουν συγκεντρωθεί περίπου 200 φίλοι και συγγενείς τους σε ένδειξη συμπαράστασης.

Στο Πολυτεχνείο ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ των ανδρών των ΜΑΤ και των νεαρών που βρίσκονται μέσα στο κτίριο συνεχίζεται. Κατά διαστήματα οι νεαροί πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα και οι άνδρες των ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών.

Νωρίτερα η ίδια ομάδα των αντιεξουσιαστών, η οποία είχε ξεκινήσει από το Μουσείο, έβαλε φωτιά σε βαν της ΕΡΤ που ήταν σταθμευμένο στον πεζόδρομο της Κοραή, και προκάλεσε φθορές σε ένα δεύτερο βαν, επίσης, της ΕΡΤ.

Πέταξαν, επίσης, βόμβες μολότοφ στους άνδρες των ΜΑΤ που είχαν σχηματίσει φραγμό στα λουλουδάδικα, έξω από τη Βουλή.

Ακολούθησε κυνηγητό στην οδό Πανεπιστημίου, με τους νεαρούς να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα, να προκαλούν φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων με βαριοπούλες και τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.

Οι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν προς την οδό Πατησίων, για να καταλήξουν στην οδό Στουρνάρη, όπου τοποθέτησαν οδοφράγματα.

Προηγουμένως είχαν πετάξει κόκκινη και μαύρη μπογιά στην εξέδρα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ειρηνικές οι συγκεντρώσεις

Στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση τους τα μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία αυτή την ώρα κάνουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση και συναυλία στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Σύνταγμα βρέθηκαν περισσότερα από 7.000 άτομα, στην πλατεία Κλαυθμώνος 1.000, και στο Μουσείο, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και αντεξουσιαστές, βρέθηκαν περίπου 2.500 άτομα.

Στη συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος, μαζί με τα μέλη του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν και Κούρδοι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας, οι οποίοι ύψωσαν ένα πανό με φωτογραφία του Οτσαλάν και με μηνύματα αλληλεγγύης για την εργατική Πρωτομαγια.

Από την πλατεία Κλαυθμώνος πέρασαν και μέλη της Χρυσής Αυγής, πετώντας φέιγ βολάν, με τα οποία καλούν τους διαδηλωτές να υποστηρίξουν τους Έλληνες εμπόρους.

zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου