Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Στο σκαμνί για φοροδιαφυγή 50 γιατροί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι

Δραστικές ενέργειες από το υπουργείο οικονομικών στη προσπάθεια νε πειστεί η κοινή γνώμη, ότι αυτή τη φορά θα πληρώσουν και οι έχοντες αλλά κυρίως οι παρανομούντες.

Έτσι η Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία και τη έστειλε στον εισαγγελέα. Εκεί παραπέμπονται 50 ελεύθεροι επαγγελματίες, με την πλειοψηφία τους να είναι κυρίως γιατροί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, οι οποίοι ελέγχθηκαν μετά από εφόδους των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και βρέθηκαν να έχουν διαπράξει βαριές φορολογικές παραβάσεις και απόκρυψη εισοδήματος που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ.

Ακόμα σε επτά εταιρίες διαπιστώθηκαν επίσης σοβαρές φορολογικές παραβάσεις και βρέθηκαν εκατοντάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια, τα οποία ερευνούνται εξονυχιστικά, για να διαπιστωθεί ποιές άλλες εταιρίες εμπλέκονται στην υπόθεση καθώς και αν κάποιες από αυτές, είναι βιτρίνα για την έκδοση των πλαστών τιμολογίων.

Η Εισαγγελία, φέρεται αποφασισμένη να φέρει τις υποθέσεις αυτές στο ακροατήριο καθώς οι κατηγορίες που αποδίδονται στους παραβάτες είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου