Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ Χ"ΝΙΚΟΛΑΟΥ...


Με εκτεταμένη συνέντευξή του, αυτή την ώρα, στον δημοσιογράφο Ν. Χ"Νικοκάλου ο Πρόεδρος της Marfin αναλύει τα προβλήματα και τις προτεινόμενες λύσεις της ελληνικής οικονμίας.


Ο, μέχρι πρότινος, "αγαπημένος" επιχειρηματίας της διακυβέρνησης Καραμανλή προσφέρει "πλήρη" στήριξη και κάλυψη στον Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τις προσπάθειές του να "συνεφέρει" την ελληνική οικονομία.


Μάλιστα, ο κος "Marfin" χαρακτήρισε "υπερκινητικό" τον Γιώργο Παπανδρέου, κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί ως έγκριση μέρους της ελληνικής αγοράς προς τις προσπάθειες του Έλληνα Πρωθυπουργού.


Το εκπληκτικό με αυτά που λέει ο κ. Βγενόπουλος είναι ότι ουσιαστικά "ακυρώνει", σαν ισχυρός παράγοντας της αγοράς, τη "σκληρή" αντιπολιτευτική τακτική που ετοιμάζεται να ασκήσει ο Πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία. Σε αντίθετη περίπτωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός από την υπαιτιότητά του στη σημερινή κατάσταση, θα χρεωθεί και το ρόλο της "Κασσάνδρας" !

"ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ" ! ! ! (επιεικές σενάριο)


Έρχεται νέο κύμα απολύσεων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα εκτοξεύσει την επίσημη ανεργία ως τα τέλη Ιουνίου σε 1,2 εκ. ανέργους στη χώρα μας. Το έχουμε πρωτογράψει από το Δεκέμβριο και διαρκώς τονίζουμε ότι με 1,2εκ. ανέργους, επίσημη ανεργία, η κατάσταση για τη χώρα προβλέπεται "ζοφερή"..


Το πρόβλημα διογκώνεται καθώς η απαίτηση της Ε. Ε. για "στένεμα" του Δημοσίου θα αρχίσει να γίνεται πιο έντονη μετά τη λήψη νέων πρόσθετων μέτρων από την 16 Μαρτίου. Σήμερα, στο "στενό" δημόσιο τομέα εργάζονται 1,022 εκ. Έλληνες ενώ, ο αριθμός τους ξεπερνά το 1,2εκ. στο ευρύτερο δημόσιο, (σώματα ασφαλείας, ν.π.ι.δ., κτλ.). Η πίεση για απολύσεις στο δημόσιο τομέα θα αρχίσει μετά τα τέλη Μαρτίου να γίνεται πιο έμπρακτη υπό την απειλή του "Ευρωμπαμπούλα" και τη νουθεσία "..αν δεν το κάνετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς..!". Ήδη, προετοιμάζεται η κοινή γνώμη με ατυχή παραδείγματα, όπως του οργανισμού για την αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας, η οποία έχει εδώ και 15ο χρόνια αποξηρανθεί και, παρόλα αυτά, ο οργανισμός υφίστατο και επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό με ανελαστικά έξοδα μισθών ! Το έργο της "προετοιμασίας" το οποίο ανέλαβαν βουλευτές και δημοσιογράφοι έχει συνέχεια..


Στο ανώτατο, μάλιστα, δικαστήριο της χώρας, τον Άρειο Πάγο, καθώς και το ΣΤΕ, καλλιεργείται ήδη το "κλίμα" εκείνο που απαραίτητο είναι για να κριθούν "αντισυνταγματικά" Προεδρικά Διατάγματα και νόμοι (τύπου Παυλόπουλου) που νομιμοποίησαν καταστάσεις αορίστου χρόνου για δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους τα τελευταία έξι χρόνια.. Μιλάμε για περίπου εβδομήντα χιλιάδες ανέργους σε πρώτη φάση μόνο από την "αντισυνταγματικότητα" του νόμου Παυλόπουλου !


Το "αρχικό" σχέδιο συρρίκνωσης του δημοσίου τομέα παρασύρει περί τους 200χιλ. υπαλλήλους στην ανεργία με απλές διατυπώσεις και συνοπτικές διαδικασίες.. Αν και η μείωση αυτή απέχει παρασάγγας από τις πραγματικές ανάγκες ενός "ευρωπαϊκού κράτους", όπως θα έπρεπε να είναι η χώρα μας, οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούν για μια ήπια "αποσυμφόρηση"... η οποία μπορεί να επιβληθεί μόνον από τον "Ευρωμπαμπούλα" και υπό τη "νομιμοφάνεια" της "Δικαστικής Προστασίας" .


Άλλωστε, η Ευρώπη τώρα παίζει το ανατολίτικο - Τούρκικο, γνωστό μας κόλπο, όσο μας "φοβερίζει" κι όσο "σκύβουμε (ή καλύτερα "στήνουμε κ..." ;), τόσο θα μας "ζητά" - "απαιτεί" ως ότου μας πάρει και τα σώβρακα!


(έτσι εξηγείται και η βεβαιότητα του αρμόδιου Υπουργού που μιλά για 1,2εκ. ανέργους το καλοκαίρι !).

ΤΑ "ΓΑΛΛΙΚΑ", Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ !


Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως άρχισαν τις ξένες γλώσσες με Γαλλικά…!

Όπως ήδη έκανε γνωστό ο δημοσιογράφος Γ. Πρετεντέρης από «Το Βήμα» η Ντόρα Μπακογιάννη «στόλισε» τις προάλλες τον πρώην Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή με τη φράση «..άντε και γ…» ! Η εφημερίδα δέχεται πιέσεις, ένθεν και ένθεν, να ανασκευάσει, όμως, κάτι τέτοιο είναι «αδύνατο» λόγω της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας της.
Πάντως για του λόγου το αληθές, ότι δηλαδή στη Ρηγίλλης παραδίδονται εντατικά μαθήματα ξένων γλωσσών, αναμένατε την εξεταστική για την οικονομία όπου μάλλον θα «χυθεί» αίμα πολιτικής αριστοκρατίας, κατ’ απαίτηση των Ευρωπαίων και, τότε τα «Γαλλικά» θα μοιάζουν σαν τα προχθεσινά Γερμανικά του Λαζόπουλου

ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...


ΤΟΣΟ «ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ» ΠΙΑ ΗΤΑΝ Ο (ΠΡΟ) ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΡΟΝ – ΑΡΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗ «ΦΥΓΗ»… ;

Σενάρια εκλογών 1)

Ημέρα Τρίτη, πρώτη (1) Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός Καραμανλής δέχεται την «επίσκεψη» του Γερμανού Πρέσβη στην Αθήνα τυπικά για να τον «ενημερώσει» για τη δικαστική συνδρομή προκειμένου να παραδώσει η γερμανική δικαιοσύνη στην Ελλάδα τον κ. Χριστοφοράκο !Τη συνέχεια την ξέρετε, οπότε η «δικαιολογία» του Μαξίμου τότε για την επίσκεψη του Πρέσβη είναι γελοία. Ερώτημα μέγα : «..η ενδεχόμενη δικαστική συνδρομή αποτελεί θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων ενός Πρωθυπουργού..;» .

Πιθανώς, ο Γερμανός Πρέσβης μετέφερε με τον πιο ωμό τρόπο την απώλεια στήριξης της γερμανίδας καγκελαρίου προς την κυβέρνηση Καραμανλή και το κόμμα του. Πιθανότατα, ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις από τον Πρέσβη, εν αναμονή και της δραματικής κατάστασης της ελληνκής οικονομίας, της απραξίας του «κουρασμένου» Καραμανλή, αλλά και των εκκρεμοτήτων στο θέμα των υποβρυχίων και του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά. Η Μέρκελ δύο φορές σε ανάλογες συνόδους το τελευταίο έτος απέφυγε να συναντηθεί με τον Καραμανλή. Ερώτημα μέγα : «..η απώλεια της γερμανικής φιλίας υπαγόρευσε τις εκλογές..;». Ο Καραμανλής ουσιαστικά υποβάλει την παραίτησή του στον Πρέσβη και δεσμεύεται να ανακοινώσει άμεσα προσφυγή στις κάλπες!

Η γερμανίδα καγκελάριος δεν άντεχε άλλο τον «ανίκανο κι επικίνδυνο» Έλληνα Πρωθυπουργό που έθετε σε άμεσο κίνδυνο όλο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η πλάκα που έσπασε ο Ομπάμα στη συνάντησή του με τον Έλληνα τότε Πρωθυπουργό, ήταν και ο πραγματικός λόγος συνάντησής τους.. «..θαυμάζω την Υπουργό Εξωτερικών σας, τη Ντόρα..!». Άναυδος ο Καραμανλής και να σκεφτεί κανείς ότι ο Ομπάμα δεν ανήκει καν στο λόμπυ των πετρελαίων του Τέξας... ! Οποία ταπείνωση και απαξία..!

Σενάρια εκλογών 2)

Κάποιοι από την Κυβέρνηση Καραμανλή προετοιμάζουν από τις αρχές του έτους (2009) συνθήκες εκλογών 2007.. Ο Πρωθυπουργός έχοντας χάσει όλους τους έμπιστους και στενούς του συνεργάτες στη δίνη των σκανδάλων που έρχονται το ένα πίσω απ’ το άλλο, κλείνεται όλο και περισσότερο στον εαυτό του. Πηγαινοέρχεται στο Μαξίμου για μήνες σαν ζόμπι και η μόνη του ασχολία το Playstation, το οποίο είναι και η φυγή του από την πραγματικότητα. Τα οικονομικά της χώρας συνεχώς επιδεινώνονται.

Νιώθει ήδη να σφίγγει γύρω του ο κλοιός των σκανδάλων σα θηλιά στο λαιμό του. Γνωρίζει καλά ότι ο Χριστοφοράκος είναι στενός οικογενειακός φίλος με την αντίπαλη πολιτική οικογένεια μέσα στο κόμμα του και φοβάται ότι οι φιλοδοξίες των αντιπάλων του θα καρπωθούν μέσα από τον ηρωικό αποκεφαλισμό του. Η διαφυγή του τελευταίου, με τις βαριές υπόνοιες για εμπλοκή της Υπουργού του σε αυτή, τον φέρνει σε ακόμη δυσκολότερη θέση και σκέψη για το τι του «ετοιμάζουν».

Φωτιές κατακλύζουν όλη την Αττική και η κατάσταση, λόγω ανικανότητας Υπουργών και φορέων, ξεφεύγει από τον προσδοκώμενο έλεγχο του αποτελέσματος. Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ το λέει καθαρά και δυνατά : «..κάποιοι ετοιμάζουν σκηνικό εκλογών 2007, με φωτιές και θύματα..!». Παρέλειψε, όμως, να μας πει ποιος «κατηγορείται» αυτή τη φορά.. το ΠΑΣΟΚ ή η Κυβέρνηση;

Ο κλοιός στενεύει κι άλλο κι ο Πρωθυπουργός, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, αποφασίζει να συναντηθεί μυστικά, (βλ. Ρίζος, Τράγκας κα.), με τον Παπανδρέου για να «κανονίσει» την παράδοση της εξουσίας. Το τέλος είχε έρθει…

Η σίγουρη αλήθεια 3

Σε κάθε περίπτωση η αλήθεια είναι μια.. Ο Καραμανλής, ανίκανος να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, για τα οποία ο ίδιος ευθύνεται σε μεγάλο μέρος κι επικίνδυνος για τον τόπο και τη συνοχή της Ε.Ε. αποφασίζει, κάτω από ισχυρότατες πιέσεις, εσωτερικές κι εξωτερικές, να παραδώσει την Εξουσία και τη διαχείριση των προβλημάτων ευθέως στο ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου…

Αυτό από μόνο του είναι τόσο ταπεινωτικό για τον ίδιο και το κόμμα του, όσο και καταστροφικό για το κόμμα που κλήθηκε να λάβει τις αναγκαίες και δύσκολες αποφάσεις για τον τόπο. Οποιαδήποτε «συμφωνία» κι αν έχει γίνει, θα ακυρωθεί άμεσα σε λίγο καιρό από δύο παράγοντες..
Την απαίτηση της Ε.Ε. να μπουν φυλακή οι υπαίτιοι και τη λαϊκή δυσφορία που θα διατρανωθεί με την επιβολή των σκληρών μέτρων..

Το ερώτημα του Πρωθυπουργού Παπανδρέου παραμένει ακόμα αναπάντητο και επιστρέφεται στον ίδιο..

«ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ;» !

ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ


«ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ» ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ… «ΚΡΥΦΟ – ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ» Η ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ !

Ο Σατανισμός στην Αμερική είναι επίσημα κατοχυρωμένη θρησκεία που απολαμβάνει όλα τα οφίτσια μιας επίσημης εκκλησίας. Η επίσημη, όμως, «θρησκεία» του Σατανά στην Αμερική πρεσβεύει εντελώς «άλλα» από αυτά που γνωρίζουμε από τις ταινίες του Χόλυγουντ και τα εμπορικά βιβλία. Η μη βία, το να μη βλάπτεις το συνάνθρωπό σου, όταν δεν θίγεται το άτομό σου και άλλα σχετικά. Αυτό κρατήσαμε από προχθεσινή εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλα..

Ωστόσο ο «Σατανισμός» που εμείς μέχρι τώρα γνωρίζουμε έχει να κάνει με σκοτωμούς ανθρώπων, με την απώλεια της υγείας, ψυχική και σωματική, του ατόμου, την οικονομική του καταστροφή και τη λατρεία του Σατανά που «μοιράζει» απλόχερα υλική ευδαιμονία. Με απλά λόγια οι «Σατανιστές» υποτάσσουν και «θυσιάζουν» άλλους ανθρώπους προκειμένου να αποκτήσουν επίγεια δύναμη που μεταφράζεται σε χρήμα, εξουσία, δόξα και δύναμη.

Με βάση αυτές τις αλήθειες είμαστε σίγουροι ότι οι Έλληνες πολιτικοί, που εκπληρώνουν άπαντες τα παραπάνω κριτήρια, είναι όλοι τους, επομένως, «Σατανιστές». Τα Δαιμόνια του Σατανά επί Γης… Άλλωστε, «δαίμων» στα αρχαία ελληνικά σημαίνει αυτός που τα γνωρίζει όλα, που κατέχει τη γνώση.. η σημερινή έννοια που αποδίδουμε στη λέξη είναι νεοελληνικής προέλευσης και ταιριάζει απόλυτα στη νεοελληνική έννοια του «πολιτικού» ! .