Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

26 ΝΕΚΡΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΟ .

Νέο Δελχί, Ινδία - Ένα λεωφορείο έπεσε κατακόρυφα 70 πόδια σε ξηρή κοίτη του ποταμού στη βορειοδυτική Ινδία, τη Δευτέρα το πρωί, σκοτώνοντας τουλάχιστον 26 επιβάτες και τραυματίζοντας άλλους 34, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το δυστύχημα σημειώθηκε πριν την αυγή, στην περιοχή Swai Madhopur του Rajasthan, όταν το λεωφορείο χτύπησε ένα σταθμευμένο όχημα σε μια γέφυρα με σπασμένα κάγκελα, είπε η αστυνομία Superintendent Vikas Kumar. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από τις αρχές.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν σπουδαστές, ηλικίας 20 έως 25, είπε. Οι 34 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

69 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ !

Μαδρίτη, Ισπανία . Η αστυνομία της Ισπανίας, σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές αστυνομίες, συνέλλαβαν 69 άτομα που ανήκουν στη "σκληρή" Γεωργιανή μαφία. Στην Ισπανία συνελλήφθησαν 24 άτομα, για τα οποία η αστυνομία τόνισε ότι, έμεναν σε βίλλες και αρχοντικά και έκαναν πλούσια και προκλητική ζωή. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συλλήψεις έγιναν στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία ενώ, στην επιχείρηση συμμετείχαν οι Γαλλικές και Ιταλικές αρχές, όπου συνελλήφθησαν επίσης άτομα χωρίς να προσδιοριστεί ο αριθμός τους.

Τα μέλη της Γεωργιανής μαφίας είναι ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών, εκβιασμούς και δολοφονίες αντιπάλων. Ορισμένα ισπανικά μέσα ανέφεραν ότι η μαφία είχε σχέσεις με τη Ρωσική μαφία όμως, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως από τις αρχές. 

ΔΥΟ ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΔΩΣΕ Η UBS ΣΕ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΟ 2009, ΟΤΑΝ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ !

Η μεγαλύτερη Ελβετική Τράπεζα, η UBS, η οποία σώθηκε πέρυσι από την πτώχευση χάρη στην κρατική επιχορήγηση, ανακοίνωσε ότι, μόνο πέρυσι εν καιρώ κρίσεως, έδωσε σε μπόνους για τα στελέχη της τρία δισεκατομμύρια φράγκα ή δύο δις δολάρια. Το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από τις ζημίες που έκλεισε πέρυσι ο ισολογισμός της τράπεζας (ζημίες 2,9 δις φράγκα) ! Οι απώλειες της τράπεζας είναι περιορισμένες σε σχέση με το 2008, ζημίες 20,7 δις φράγκα, όμως αυτό δεν νομιμοποιεί μια τέτοια συμπεριφορά με τα χρήματα των Ελβετών φορολογουμένων, λένε πολιτικοί στη Ζυρίχη. Αν και τα μπόνους προς τα ανώτερα στελέχη της τράπεζας έχουν περιοριστεί δραστικά ωστόσο, το ύψος τους παραμένει ακόμα προκλητικό για τους Ελβετούς πολίτες.

Φθηνότερη η Βενζίνη σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες από την Ελλάδα ! (πού 'σαι Κίμωνα να τους "μαζέψεις";;;!) .

Ως και 12 cent φθηνότερα, από πολλές περιοχές της Ελλάδας, πωλείται η αμόλυβη στη Γερμανία σήμερα. Τη χώρα που έχει τους τριπλάσιους μισθούς από την Ελλάδα και το φθηνότερο κόστος ζωής αναλογικά και πραγματικά με εμάς! Ειδικά, από σήμερα που καθιερώθηκαν οι νέοι συντελεστές.. άρχισε ο πανικός της κερδοσκοπίας.
Έτσι, για να γνωρίζουμε πώς κάποιοι Έλληνες μπαίνουν στις λίστες του Forbes και τι ασυδοσία υπάρχει στη χώρα μας!

Γιατί βρε Χριστιανοί (ή ό,τι άλλο είστε) δεν "ΧΑΣΟΣΚΟΠΕΙΤΕ" λίγο, (βλ. Βγενόπουλος) να δούμε κι εμείς μια άσπρη μέρα;

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ LSD ΤΗΣ CIA ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ 1951 !


Κάτοικοι του χωριού Pont-Saint-Esprit (Γαλλία), τον Αύγουστο του 1951 υπέστησαν θύματα μιας μαζικής μυστηριώδους δηλητηρίασης με εκατοντάδες ανθρώπους να υποφέρουν από έντονες παραισθήσεις ενώ, τουλάχιστον, πέντε από αυτούς πέθαναν. Ο δημοσιογράφος Hank Albarelli έχει αποδείξεις που τεκμηριώνουν μια συνωμοσία των κρατικών μυστικών υπηρεσιών και της CIA για μαζική χρησιμοποίηση LSD . Στα συμβάντα καταγράφηκαν ένα παιδί 11 ετών που προσπαθούσε να στραγγαλίσει τη μητέρα του, ένας άντρας που πήδηξε από το δεύτερο όροφο φωνάζοντας " ..είμαι αεροπλάνο ! " και πολλά ακόμα περιστατικά που εισήχθηκαν σε ψυχιατρικές κλινικές. Αρχικα, για την κατάσταση αυτή είχε κατηγορηθεί ο φούρνος του χωριού με το επιχείρημα ότι το αλεύρι που χρησιμοποιούσε για το ψωμί ήταν μουχλιασμένο ! Όμως,

Το νέο μοντέλο της Αμερικανικής αστυνομίας από το 2012 !

Η Ford στέλνει τα παλιά αστυνομικά οχήματα τύπου Crown Victoria για να συνταξιοδοτηθούν ! Από το 2012 οι ΗΠΑ ανανεώνουν όλο το στόλο των οχημάτων της αστυνομίας και επιλέχθηκε για το σκοπό αυτό το νέο Ford Interceptor ("Αναχαιτιστής"!). Το νέο μοντέλο βασίζεται στην παλαιά έκδοση Taurus, αλλά με πιο "κακό" στύλ και θωρακισμό . Το νέο μοντέλο είναι πιο ασφαλές και γρήγορο από τον προκάτοχό του καθώς θα βγαίνει σε εκδόσεις 263 και 363 ίππων! Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανανεώνουν το στόλο της αστυνομίας κάθε χρόνο αγοράζοντας 60.000 νέα οχήματα. 

Επίσκεψη στο σπίτι τους από αγριογούρουνο δέχτηκαν στη Γερμανία .

"Επίσκεψη" στο σπίτι δέχθηκε μια οικόγενεια Γερμανών, από το Zülpich της Κολωνίας, από εξαγριωμένο αγριογούρουνο. Το ζώο το οποίο βρισκόταν υπό μανία εισέβαλλε εξαγριωμένο στο σπίτι της οικογένειας Bung όταν κυνηγοί, νωρίτερα, απέτυχαν να το εξολοθρεύσουν. Το σπίτι είναι γεμάτο αίματα και σπασμένα γυαλιά ενώ, τα άλλα κατοικίδια του σπιτιού σκορπίστηκαν φοβισμένα να κρυφτούν. Ο χοίρος τελικά θανατώθηκε δίχως να τραυματιστεί κανείς.

Η Αυστραλία προετοιμάζεται για την κλιματική αλλαγή .

Εώς το 2050 δεν θα έχει αυξηθεί μόνον ο πληθυσμός της Αυστραλίας κατά 35 εκατομμύρια κατοίκους, αλλά θα έχει ανέβει κατά πολύ και η στάθμη της θάλασσας, ως άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Κάτι που σημαίνει ότι πολλές πόλεις της χώρας θα καλυφθούν από το νερό και κάποιες θα βυθιστούν σε αυτό. Ως εκ τούτου οι Αυστραλοί αναζητούν από τώρα λύσεις για να σώσουν τις πόλεις τους και να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αριθμό του πληθυσμού τους. Τα μέχρι στιγμής σχέδια περιλαμβάνουν ολόκληρες πόλεις χτισμένες μέσα στο νερό κι όπως τονίζουν οι επιστήμονες αν από τώρα δεν κάνουν κάτι, οι πόλεις θα καταρρεύσουν, δε θα υπάρχει ούτε πόσιμο νερό, ούτε και ενέργεια για να κάνουν κάτι αργότερα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΠΟΚΤΑ Η ΚΙΝΑ .


Το ποσό των 3,1 δισ. δολαρίων θα καταβάλει η κινεζική πετρελαϊκή China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) για την εξαγορά του 50% του ομίλου Bridas Corporation στην Αργεντινή.
Ο πρόεδρος της κρατικής κινεζικής εταιρείας, Γιανγκ Χουά, ανέφερε ότι η Bridas είναι ένα «προγεφύρωμα» για την είσοδο της Κίνας στη Λατινική Αμερική.
Η Bridas διαθέτει αποδεδειγμένα πετρελαϊκά κοιτάσματα 636 εκ. βαρελιών, ενώ οι παραγωγικές της δραστηριότητες καλύπτουν όλη την Αργεντινή, τη Βολιβία και τη Χιλή.
Η κίνηση της CNOOC έχει στόχο να εξυπηρετεί τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες της Κίνας, καθώς η οικονομία της χώρας αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΒΒC

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ : Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ !

Έχει υπό την "αγκάλη" του το βρέφος "Γεώργιο" το οποίο έχει θέσει στην πολιτική του προστασία.. "Έκλασε" πάνω από τα Ίμια και την "πήρε και τη σήκωσε" την Ελληνική Σημαία ο Άνεμος, (ο γνωστός μας Στρατηγός !)... Αποκάλεσε κάποτε τη Γερμανία "πολιτικό Γίγαντα με μυαλό νάνου" και αμέσως του "κατέβασαν τ' αφτιά".. "Έδωσε" ( "κατέδωσε" ;) τον Οτσαλαν στους Τούρκους, επικαλλούμενος το Εθνικό συμφέρον για να μην εμπλακούμε σε πόλεμο με τη γείτονα.. "Σκοτώνεται" διαρκώς με το ΚΚΕ και είναι "ρεαλιστής".. Τώρα επιρρίπτει βαριές ευθύνες και πράξεις στο ΣΥΝ και κατηγορεί τον Πρόεδρό του για "οργανωτή" καταστάσεων που όλοι μας καταδικάζουμε.. Ποιός είναι ;

Σόϋμπλε: " Αν είναι να πτωχεύσει η Ελλάδα, καλύτερα να βγεί από την Ευρωζώνη !" , λέει στη "Bild" από το κρεβάτι του πόνου .

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται για εγχείρηση ρουτίνας, έδωσε στη Bild Zeitung τηλεφωνική συνέντευξη. Ο Γερμανός πολιτικός διευκρίνισε, σε σχετική ερώτηση, ότι το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο (ΕΝΤ) δε "συστήνεται" μόνο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά διότι το Σύμφωνο Σταθερότητας αποδείχθηκε ανεπαρκές και πρέπει να υπάρξει ένας αυστηρότερος μηχανισμός ελέγχου προκειμένου να μη καταστεί καμία χώρα της Ευρωζώνης "αφερέγγυα" !

Από την άλλη υποστήριξε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση για δημοσιονομική πειθαρχία και μίλησε για μια "σοβαρή" κυβέρνηση που έχουμε απέναντί μας. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι, "..αν είναι να πτωχεύσει κάποια χώρα της Ευρωζώνης.. καλύτερα αυτό να συμβεί εκτός αυτής!" . Δε γνωρίζουμε αν αυτό αποτελεί προειδοποίηση για τη χώρα μας και οι Γερμανοί μας "δείχνουν" την πόρτα της "Εξόδου", αλλά ο Υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί στην Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση και μόνο του Γερμανού πολιτικού, για σύσταση ενός Νομισματικού Οργανισμού κατά τα πρότυπα του ΔΝΤ στην Ε. Ε., ικανοποιεί, σε μεγάλο βαθμό, τις προσδοκίες και τις κινήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού για "οργάνωση" των κρατών στον αγώνα κατά της "κερδοσκοπίας". 

ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΠΙΣΩ ! Το παιδί είχε απαχθεί από τον Τυνήσιο πατέρα του.

Γερμανία. Η Ίνές, γερμανίδα, ήτανε παντρεμένη με τον Μοχάμεντ, Τυνήσιο βιοχημικό, και όλα πήγαιναν καλά ώσπου μια μέρα μαλώσαν άσχημα. Ο άντρας πήρε την κόρη τους, την επομένη το πρωί και έφυγε για την Τυνησία. Στην επιστροφή γύρισε πίσω δίχως το παιδί τους, το οποίο είχε "αφήσει" στην οικογένειά του εκεί! Αυτά το καλοκαίρι του 2009. Η Ινές τρομοκρατημένη υποβάλει μήνυση, αλλά το παιδί είχε πια απαχθεί και βρισκόταν μακριά της. Ο π. σύζυγος φυλακίζεται και η γυναίκα διέρχεται ώρες αγωνίας και πόνου. Η μάνα κατάφερε να έλθει, όμως, τελευταία σε επαφή με φίλους από την Τυνησία και να καταστρώσουν ένα τολμηρό σχέδιο για να επιστρέψει η κόρη της κοντά της..

Η Ινές ψωνίζει δώρα , (αρώματα, ρούχα, χρυσαφικά), για την οικογένεια του πρώην άντρα της αξίας 1700 ευρώ. Η οικογένεια "μαλακώνει" και σε κάποια στιγμή επιτρέπουν στη μάνα να βγεί βόλτα με την κόρη της οι δυό τους.. Η ευκαιρία που περιμέναν.. Η Ινές αρπάζει το παιδί και με τη συννενόηση των "φίλων" Τυνήσιων περνούν την κόρη λαθραία από τον έλεγχο διαβατηρίων. Από εχθές μάνα και κόρη σμίξανε πάλι μαζί στη Γερμανία χάρη στο θάρρος της Ινές ! 

Πάνω από 70 νεκροί στο Μεξικό στον "πόλεμο των ναρκωτικών" το Σαββατοκύριακο !


Πάνω από 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Μεξικό, μερικοί από αυτούς αποκεφαλίστηκαν (!), στον πόλεμο των ναρκωτικών . Το κύμα της βίας εστιάζεται στο νότιο Μεξικό, στη περιοχή της πόλης Γκερέρο, όμως και στην ακτή του Ειρηνικού, στο Ακαπούλκο, 28 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 6 αστυνομικοί, έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Την κυριακή το πρωί σε παραθεριστικό θέρετρο συνεπλάκησαν συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών μεταξύ τους και αντηλλάγησαν πυροβολισμοί με αποτέλεσμα 10 άτομα να χάσουν τη ζωή τους. Επιπλέον, ένας δημοσιογράφος που είχε απαχθεί βρέθηκε την Παρασκευή νεκρός. Ακόμα και το διπλωματικό προσωπικό ξένων χωρών δέχεται επιθέσεις καθώς ένα αυτοκίνητο "παρέσυρε" και σκότωσε τη γυναίκα υπαλλήλου του Αμερικανικού Προξενείου στην πόλη. Το Μεξικό αποτελεί μια από τις κύριες διόδους διακίνησης ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ και στον "πόλεμο", μεταξύ των κυβερνήσεων και των εμπόρων, μόνο πέρυσι στη χώρα σκοτώθηκαν 2600 άνθρωποι.

Σε διαβουλεύσεις με την Κινεζική Κυβέρνηση η Google !


Συνεχίζονται οι συζητήσεις της Google με την κινεζική κυβέρνηση αναφορικά με τη λογοκρισία που έχει δεχθεί το website της εταιρείας στην Κίνα, παρά τις ολοένα αυξανόμενες ενδείξεις ότι ο αμερικανικός κολοσσός ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη χώρα.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε σήμερα ότι οι συζητήσεις με τις κινεζικές αρχές δεν έχουν ολοκληρωθεί, σημειώνοντας ωστόσο ότι η εταιρεία είναι ανυποχώρητη όσον αφορά στην απόφασή της να μη δεχθεί το καθεστώς λογοκρισίας που επιβάλλει η κυβέρνηση.

«Είμαστε πολύ σαφείς στο ότι δεν θα αυτό-λογοκρίνουμε πλέον τα αποτελέσματα των αναζητήσεων», ανέφερε στο Reuters. «Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την κινεζική κυβέρνηση, αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε μια ζωντανή περιγραφή αυτών των συζητήσεων.»

Η Google έχει καταγγείλει ότι η κινεζική κυβέρνηση λογοκρίνει τις πληροφορίες και τις σελίδες της, με τις οποίες διαφωνεί, και έχει απειλήσει ότι εάν δεν αλλάξει τακτική, θα αποχωρήσει απο τη χώρα. Την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ‘Ερικ Σμιντ εξέφρασε την ελπίδα του ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η έκβαση των συνομιλιών με τις κινεζικές αρχές.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΗΝ EUROVISION..!

Είχαμε γράψει προ ημερών ότι το τραγούδι του Γ. Αλκαίου "προωθείται" από αυτούς που έχουν το "μαχαίρι και το καρπούζι".. Δεν ήταν λόγια του αέρα, αλλά απεναντίας εκφράσαμε και την υποστήριξή μας σε αυτό διότι, συμμετέχει ένα ελληνικό παραδοσιακό όργανο.. Αν κέρδιζε τραγούδι με κρητική λύρα ή και το μπουζούκι η χαρά μας θα ήταν η ίδια. Ωστόσο, αναφέραμε ότι και αν ακόμα ήθελαν, (από την ΕΡΤ), να κάνουν τα΄"πάντα" για να κερδίσει η χώρα μας στο διαγωνισμό, αυτό δεν πρόκειται να γίνει για ένα και μόνο λόγο : η "εντολή" είναι "μη τυχόν και κερδίσετε, καήκαμε" ! Θα δείτε το "μπάτζετ" που θα εγκριθεί - πληρωθεί για διαφήμιση και προώθηση και θα καταλάβετε .

Αυτά δεν είναι συνομωσιολογικά σενάρια, αλλά η αληθινή πραγματικότητα ! Η διοργάνωση του διαγωνισμού στην Αθήνα στοίχισε, ούτε λίγο - ούτε πολύ, 100 εκατομμύρια ευρώ ! Σήμερα, η Ελληνική Κυβέρνηση και ο λαός, φαντάζομαι, δεν είναι διαθετιμένοι να πληρώσουν "πεταμένα" λεφτά, σε καιρούς σκληρής λιτότητας. Το σενάριο, που μας μεταφέρθηκε πριν από ένα μήνα, είναι αυτό που σας αναφέρουμε και το λέμε για να γνωρίζει ο κόσμος την πραγματικότητα.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΑΛΙΜΟΥ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ. Στον Άλιμο εδρεύει ο Διοικητής του Οργανισμού.


Στην κατάληψη των κεντρικών εγκαταστάσεων του ΟΑΕΔ στον Άλιμο προχώρησαν από το πρωί της Δευτέρας εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ΔΕΗ, αναρτώντας και πανό με το οποίο διαμαρτύρονται για το πάγωμα των ήδη εγκεκριμένων από πέρσι περίπου 2.000 προσλήψεων στην επιχείρηση.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών για ανακολουθία καθώς και ότι ο αριθμός των εργαζομένων στην ΔΕΗ έχει σταδιακά μειωθεί από τις 36.700 περίπου στις 22.000 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι περίπου 8.500 είναι άνω των 50 ετών.

Ωστόσο, η ΔΕΗ είναι αναγκασμένη να δίνει περί τα 100 εκατ. ευρώ ετησίως σε υπερωρίες, ακριβώς επειδή δεν είναι δυνατό να καλυφθούν ακόμη και πάγιες καθημερινές ανάγκες της επιχείρησης.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για επικείμενη κατάρρευση της επιχείρησης καθώς και για εμπαιγμό των επιτυχόντων στην διαγωνιστική διαδικασία, οι οποίοι θα περάσουν, πλέον, στην λίστα των ανέργων – εξ ου και ο συμβολισμός της κατάληψης στον ΟΑΕΔ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, αντιδρώντας και στην αναδρομική από 1-1-2010 περικοπή κατά 7% των αποδοχών των εργαζομένων αλλά και στην περικοπή της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού οργανισμού της ΔΕΗ, σε μία εξέλιξη που συνεπάγεται και την περικοπή παροχών και υπηρεσιών σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

"ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ" ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ !

Ερευνα: Θυμωμένοι και ανήσυχοι οι πολίτες για τα μέτρα


Αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση και οργίζονται με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ρίχνοντας ευθύνη στα σχήματα υπό τον Κώστα Καραμανλή. Τα θεωρούν όμως άδικα και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και στρέφονται κατά του πολιτικού συστήματος με το άκυρο και λευκό να φτάνουν για πρώτη φορά σε διψήφια νούμερα.

Πικρό ποτήρι για τους πολίτες τα οικονομικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Marc» για το «Εθνος της Κυριακής». Παρ’ ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της λήψης σκληρών αποφάσεων, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι υφίστανται αδικία.

Σε κατάσταση συναγερμού τα νησιά Φίτζι .


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τα νησιά Φίτζι στον Ειρηνικό ωκεανό καθώς πλησιάζει ο ισχυρότατος κυκλώνας «Τόμας», ο οποίος αναμένεται να συνοδευτεί από καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους ταχύτητας 200 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι αρχές έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα, Σούβα και έχουν συστήσει στους κατοίκους να μεταβούν στα καταφύγια.

Κλειστά είναι τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες.

Νωρίτερα, μία 31χρονη γυναίκα πνίγηκε, από τεράστια κύματα σε τουριστική παραλία του Βάνουα Λέβου, του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού της χώρας.

Με συντριπτική ήττα απειλείται ο Σαρκοζύ .


Με συντριπτική ήττα απειλούνται η γαλλική κεντροδεξιά και ο Νικολά Σαρκοζί στις φετινές περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία, ο πρώτος γύρος των οποίων διεξήχθη χθες. Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls που ανακοινώθηκαν στις 21.00 ώρα Ελλάδας, το Σοσιαλιστικό Κόμμα προηγείται με 30%, ακολουθεί το UMP του Νικολά Σαρκοζί με 26,5%, ενώ οι Οικολόγοι και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο συγκεντρώνουν ποσοστά από 12%-13%.

Οπως επισημαίνουν αναλυτές, το μήνυμα της κάλπης αποτελεί «ψήφο τιμωρίας» για το Γάλλο πρόεδρο, σε μια περίοδο που η δημοτικότητά του έχει υποχωρήσει στο ναδίρ και η χώρα αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων. Οι περιφερειακές εκλογές είναι η τελευταία μεγάλη δοκιμασία για το Νικολά Σαρκοζί, καθώς πρόκειται για την τελευταία εκλογική αναμέτρηση που πραγματοποιείται πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012.