Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΑΛΙΜΟΥ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ. Στον Άλιμο εδρεύει ο Διοικητής του Οργανισμού.


Στην κατάληψη των κεντρικών εγκαταστάσεων του ΟΑΕΔ στον Άλιμο προχώρησαν από το πρωί της Δευτέρας εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ΔΕΗ, αναρτώντας και πανό με το οποίο διαμαρτύρονται για το πάγωμα των ήδη εγκεκριμένων από πέρσι περίπου 2.000 προσλήψεων στην επιχείρηση.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών για ανακολουθία καθώς και ότι ο αριθμός των εργαζομένων στην ΔΕΗ έχει σταδιακά μειωθεί από τις 36.700 περίπου στις 22.000 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι περίπου 8.500 είναι άνω των 50 ετών.

Ωστόσο, η ΔΕΗ είναι αναγκασμένη να δίνει περί τα 100 εκατ. ευρώ ετησίως σε υπερωρίες, ακριβώς επειδή δεν είναι δυνατό να καλυφθούν ακόμη και πάγιες καθημερινές ανάγκες της επιχείρησης.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για επικείμενη κατάρρευση της επιχείρησης καθώς και για εμπαιγμό των επιτυχόντων στην διαγωνιστική διαδικασία, οι οποίοι θα περάσουν, πλέον, στην λίστα των ανέργων – εξ ου και ο συμβολισμός της κατάληψης στον ΟΑΕΔ.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, αντιδρώντας και στην αναδρομική από 1-1-2010 περικοπή κατά 7% των αποδοχών των εργαζομένων αλλά και στην περικοπή της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού οργανισμού της ΔΕΗ, σε μία εξέλιξη που συνεπάγεται και την περικοπή παροχών και υπηρεσιών σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου