Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Σόϋμπλε: " Αν είναι να πτωχεύσει η Ελλάδα, καλύτερα να βγεί από την Ευρωζώνη !" , λέει στη "Bild" από το κρεβάτι του πόνου .

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται για εγχείρηση ρουτίνας, έδωσε στη Bild Zeitung τηλεφωνική συνέντευξη. Ο Γερμανός πολιτικός διευκρίνισε, σε σχετική ερώτηση, ότι το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο (ΕΝΤ) δε "συστήνεται" μόνο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά διότι το Σύμφωνο Σταθερότητας αποδείχθηκε ανεπαρκές και πρέπει να υπάρξει ένας αυστηρότερος μηχανισμός ελέγχου προκειμένου να μη καταστεί καμία χώρα της Ευρωζώνης "αφερέγγυα" !

Από την άλλη υποστήριξε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση για δημοσιονομική πειθαρχία και μίλησε για μια "σοβαρή" κυβέρνηση που έχουμε απέναντί μας. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι, "..αν είναι να πτωχεύσει κάποια χώρα της Ευρωζώνης.. καλύτερα αυτό να συμβεί εκτός αυτής!" . Δε γνωρίζουμε αν αυτό αποτελεί προειδοποίηση για τη χώρα μας και οι Γερμανοί μας "δείχνουν" την πόρτα της "Εξόδου", αλλά ο Υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί στην Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση και μόνο του Γερμανού πολιτικού, για σύσταση ενός Νομισματικού Οργανισμού κατά τα πρότυπα του ΔΝΤ στην Ε. Ε., ικανοποιεί, σε μεγάλο βαθμό, τις προσδοκίες και τις κινήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού για "οργάνωση" των κρατών στον αγώνα κατά της "κερδοσκοπίας". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου