Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Προτρέπουν τους πιστούς να μην ενοικιάζουν σε μη εβραίους

Πάνω από 40 εξέχοντες ισραηλινοί ραβίνοι, μερικοί εκ των οποίων είναι δημόσιοι υπάλληλοι, έβαλαν στο στόχαστρο την αραβική μειονότητα της χώρας τους, που αριθμεί πληθυσμό άνω του εκατομμυρίου. Απηύθυναν δηλαδή προς τους πιστούς μια γραπτή προειδοποίηση να μην ενοικιάζουν τις περιουσίες τους σε μη εβραίους. Το γεγονός προκάλεσε άμεσες, έντονες αντιδράσεις από υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αριστερούς και άραβες πολιτικούς.

8,8 εκατομμύρια ευρώ πουλήθηκε το ακριβότερο βιβλίο στον κόσμο


ΛΟΝΔΙΝΟ

Ένα σπάνιο αντίτυπο του «το πιο ακριβού βιβλίου του κόσμου», που χρονολογείται τον 19ο αιώνα, πουλήθηκε χθες στην εξωφρενική τιμή των 7.3 εκατ. στερλινών ( 8,8 εκατ. ευρώ!), σε δημοπρασία που έγινε στον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s, στο Λονδίνο. Το βιβλίο «Τα πουλιά της Αμερικής», έργο του γαλλο-αμερικανού ορνιθολόγου Τζον Τζέιμς Οντιμπόν, είναι ένα λεύκωμα τεραστίων διαστάσεων (περίπου 90 εκατοστά επί 60 εκατοστά) και περιλαμβάνει σχέδια πουλιών, όπως φλαμίνγκο και κύκνων. Ο Οντιμπόν, που έγινε γνωστός με το αγγλικό του όνομα Τζον Τζειμς Οντιμπόν, ήταν φυσιοδίφης που γεννήθηκε στην Αϊτή το 1785, τότε γαλλική αποικία, από Γάλλους γονείς αλλά στην συνέχεια πολιτογραφήθηκε Αμερικανός. Μόνο εκατό αντίτυπα του συγκεκριμένου βιβλίου εξακολουθούν να υπάρχουν.

Απεργούν οι Δημόσιοι υπάλληλοι για τα μέτρα λιτότητας

Σε απεργιακή κινητοποίηση κατήλθαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα της Τσεχίας, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας της κεντροδεξιάς κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Πετρ Νέτσας. Οι διαδηλωτές, κυρίως γιατροί, υπάλληλοι και δάσκαλοι, κατήγγειλαν τα κυβερνητικά σχέδια μείωσης κατά 10% του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο τομέα.

«Περίπου 123.000 άνθρωποι παίρνουν ενεργά μέρος σε αυτή την απεργία και 185.000 έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους» δήλωσε ο Γιάροσλαβ Ζαβαντίλ, επικεφαλής της Συνομοσπονδίας των Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Βοημίας-Μοραβίας (CMKOS) κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Πράγα, στην οποία πήραν μέρος περίπου 600 άνθρωποι.

Διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Τσεχίας, όπως η Οστράβα, η Μλάντα Μπόλεσλαβ και το Παρντούμπιτσε.

Τον δικό του διαστημικό σκάφος εκτόξευσε ο ιδρυτής του PayPal

Με επιτυχία εκτοξεύτηκε το απόγευμα της Τετάρτης η κάψουλα Dragon της SpaceX, μιας ιδιωτικής εταιρείας που δημιούργησε ο συνιδρυτής του PayPal Έλον Μασκ. Η δοκιμαστική εκτόξευση ανοίγει την εποχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο Διάστημα, σύμφωνα με τη νέα στρατηγική Ομπάμα.

Η Space X (Space Exploration Technologies Corp.) είναι μία από τις πέντε αμερικανικές εταιρείες που έχουν εξασφαλίσει συμβόλαια της NASA για τη μεταφορά φορτίων και πληρωμάτων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)

Οι ιδιώτες θα παίξουν κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα του ISS μετά τον παροπλισμό των διαστημικών λεωφορείων το 2011. Η NASA θα αναπτύξει νέο σκάφος για επανδρωμένες αποστολές πέρα από τη χαμηλή γήινη τροχιά, το οποίο όμως δεν θα είναι έτοιμο πριν από το 2016 το νωρίτερο.

Οι «Ανώνυμοι» ανέλαβαν την ευθύνη για την e-πίθεση κατά της Mastercard


Λονδίνο
Θυμίζοντας πρακτική πολιτικής τρομοκρατίας, μία ομάδα άγνωστων χάκερ που φέρει την ονομασία «Anonymous» (Ανώνυμοι), ανέλαβε με διαδικτυακή προκήρυξη την ευθύνη για την ηλεκτρονική επίθεση κατά της ιστοσελίδας της αμερικανικής εταιρείας έκδοσης πιστωτικών καρτών MasterCard. Οι «Ανώνυμοι» διακήρυξαν ότι έστησαν κυβερνοπόλεμο στο πλευρό του συλληφθέντα ιδρυτή της WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

Θέλοντας να τιμωρήσουν την εταιρεία γαι την απόφασή της να διακόψει τα εμβάσματα που προορίζονταν για τη WikiLeaks, οι άγνωστοι χάκερς σφυροκόπησαν με αλλεπάλληλες κυβερνο - επιθέσεις την ιστοσελίδα της, προκαλώντας σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Η ομάδα, που δηλώνει ότι μάχεται κατά της λογοκρισίας, έχει οργανώσει μία σειρά ηλεκτρονικών επιθέσεων υπό τον τίτλο «Επιχείρηση Payback» (σε ελεύθερη μετάφραση : «πληρώνω με το ίδιο νόμισμα»).
Εκτός από την ιστοσελίδα της MasterCard, επιθέσεις δέχτηκαν οι ιστοσελίδες της εισαγγελίας της Σουηδίας καθώς και της ελβετικής τράπεζας PostFinance, η οποία «πάγωσε» τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Ασάνζ.

Απίστευτες καταγγελίες κατά Καβαλιέρε: Έως 500.000 ευρώ για μία ψήφο εμπιστοσύνης

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης της 14ης Δεκεμβρίου στην Ιταλία.

Έξι ημέρες πριν από την κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης του ιταλικού Κοινοβουλίου προς την κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συνεχίζονται οι ζυμώσεις που θα πρέπει να οδηγήσουν προς την κυβερνητική κρίση ή την πολιτική επιβίωση του μεγιστάνα-πρωθυπουργού.

Αίσθηση προκάλεσε, τέλος, η δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή και επιχειρηματία Μάσιμο Κελεάρο στην εφημερίδα «Iλ Ριφορμίατα»: «Οι επαφές για να πεισθούν οι βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση ετοιμάζονται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Νομίζω ότι, σε γενικές γραμμές, 350.000 με 500.000 ευρώ μπορεί να θεωρηθούν αρκετά. Συν, μία ρητή υπόσχεση επανεκλογής», τόνισε ο Κελεάρο, ο οποίος αποσαφήνισε, όμως, ότι «ο ίδιος δεν έχει τέτοιες ανάγκες, διότι μπορεί, όποτε θέλει, να επιστρέψει στις επιχειρήσεις του».

Κορινθία: Ακόμα μία σύλληψη για ναρκωτικά!

Αυτή τη φορά συνελήφθη στο Κιάτο ένας 42χρονος...


γιατί σε έλεγχο από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ποσότητα ηρωίνης βάρους 2,2 γραμμαρίων.

Προσαγόμενος ο 42χρονος στο αστυνομικό τμήμα, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν και τρία βουλεύματα από την Εισαγγελία Ναυπλίου με βάσει τα οποία διατασσόταν η σύλληψή του, για να εκτίσει το υπόλοιπο ποινής που του είχε επιβληθεί.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Πτώμα μυστήριο στο Φλοίσβο

Το πτώμα ανήκει σε ηλικιωμένο άνδρα και η αστυνομία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου ενός άνδρα 70 ετών περίπου, το πτώμα του οποίου εντοπίσθηκε χθες στη Λιμενολεκάνη Μαρίνας Φλοίσβου στον προβλήτα Β’.

Ο άνδρας, που είχε λεπτή σωματική διάπλαση και κοντά μαλλιά γκρίζου χρώματος, χωρίς εμφανείς κακώσεις, πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Χανιά: Παρέσυρε και εγκατέλειψε αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ!

Ο άτυχος αστυνομικός νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος, ενώ ο 36χρονος οδηγός...


βρίσκεται από το πρωί, στα χέρια της αστυνομίας. Κατηγορείται για εγκατάλειψη θύματος τροχαίου ατυχήματος που ήταν αστυνομικός που βρισκόταν μάλιστα σε υπηρεσία.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, χθες το βράδυ (07-12-2010) ο 36χρονος, που οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα,  κινούμενος επί της οδού Μανουσογιαννάκηδων, μπήκε επί της Λεωφόρου Κυδωνίας και συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα της Ομάδας "Δίας" που οδηγούσε 39χρονος αστυνομικός.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα ο αστυνομικός, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Χανίων. Ο 36χρονος, μετά τη σύγκρουση, επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα του και εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.

Τις πρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα και στη συνέχεια ο οδηγός της, ο οποίος και συνελήφθη.

Προβόπουλος: Παίρνει πιο πολλά και από τον κεντρικό τραπεζίτη των ΗΠΑ!

Μισθοί που προκαλούν ίλιγγο. Πρόκειται για τους μισθούς κεντρικών τραπεζιτών ανά τον κόσμο οι οποίοι ακόμα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης δεν περικόπτονται με τίποτα! Κραυγαλέα περίπτωση είναι του δικού μας!


Ο άνθρωπος λοιπόν που σύμφωνα με το Bloomberg έχει υπο την εποπτεία του το 1/5 της παγκόσμιας οικονομίας, o Μπεν Μπερνάνκε, ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ παίρνει λιγότερα από πολλούς άλλους, ακόμα και από τον δικό μας ο οποίος σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία παίρνει περίπου 330.000 ευρω.

Μέχρι και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Μάλτας κερδίζει περισσότερα από τον Μπερνάνκε.

Δείτε την λίστα όπως την παρουσιάζει το Bloomberg

"Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε αναδιάρθρωση του χρέους", απάντησαν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου στον Ρουμπινί

Ο Νουριέλ Ρουμπινί, ο άνθρωπος που προέβλεψε την παγκόσμια οικονομική κρίση πήγε με ταξί στη Βουλή και συναντήθηκε στη Βουλή με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομολόγος που προέβλεψε την οικονομική κρίση, πρότεινε για ακόμα μια φορά στους δυο άνδρες να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι όμως που απέκλεισαν κατηγορηματικά.

"Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε", ήταν η απάντηση και εξήγησαν στον κ. Ρουμπινί ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.

Το βράδυ της Τρίτης, ο διάσημος οικονομολόγος, μίλησε σε κλειστή εκδήλωση και αυτό που τόνισε με έμφαση ήταν το εξής: «Η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη λύση για την ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα με TO BHMA θεωρεί ότι όσο απαραίτητη και ορθή να είναι η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα του τεράστιου δημόσιου χρέους. Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο, επιτείνει το πρόβλημα, καθώς πλήττει την ανάπτυξη με αποτέλεσμα η διαδικασία μείωσης του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ να υπονομεύεται. Η επιβολή φόρων φέρνει ύφεση και παγιδεύει τη χώρα σε υψηλό χρέος, εξήγησε.

Φωκίδα: Το ζευγάρι στην ουρά κρατούσε σιδερογροθιά!

Μαφιόζικη επίθεση από νεαρό ζευγάρι, λίγα μέτρα από το ΑΤΜ της Εμπορικής τράπεζας...


στη Βασιλική. Ήταν λίγο πριν τις 11.00, όταν ένας 52χρονος επαγγελματίας από την Καλοσκοπή Φωκίδας πάρκαρε το  φορτηγό του σε ένα στενό της Αντώνη Τρίτση και πήγε στην Εμπορική τράπεζα στη Βασιλικών. Περίμενε στη σειρά του και κάποια στιγμή έκανε ανάληψη 3.000€.

Ο 52χρονος άρχισε να πηγαίνει προς το αυτοκίνητό του. Χωρίς να καταλάβει το παραμικρό, ένα ζευγάρι που προφανώς περίμενε στην ουρά του ΑΤΜ και άρα ήξερε ότι ο 52χρονος έκανε ανάληψη, τον ακινητοποίησε. Ο άτυχος επαγγελματίας δέχθηκε επίθεση με σιδερογροθιά ή κάποιο άλλο μεταλλικό αντικείμενο στο πρόσωπο.

Του άρπαξαν τις 3.000 ευρώ που είχε πάρει λίγο πριν από την τράπεζα και άλλα 750 ευρώ που είχε πάνω του και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στον δρόμο.

Άνθρωπος, που τον είδε χτυπημένο, είπε στο lamiareport.gr για να περιγράψει το χτύπημα, πως ο δράστης "του κατέβασε το μάγουλο". Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Για άλλη μια φορά να επισημάνουμε ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πηγαίνουμε για κατάθεση ή ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών, διότι πλέον τα κρούσματα ληστειών αυξάνονται καθημερινά και ο κίνδυνος όπως φαίνεται παραμονεύει παντού...

Λέρος: Λαθρομετανάστες μόνοι και αβοήθητοι στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι δουλέμποροι συνεχίζουν ακάθεκτοι, όπως φαίνεται, τη δράση τους...


68 λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος, εντοπίστηκαν απο δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού σώματος ανοιχτά της Λέρου. Πρόκειται για 30 άνδρες, 17 γυναίκες και 21 παιδιά, που ξεκίνησαν από την Τουρκία χωρίς νόμιμα έγγραφα. Πάνω στο σκάφος βρέθηκε και ο αλλοδαπός διακινητής, που όπως φαίνεται, δεν πρόλαβε να το εγκαταλέιψει.

Το σκάφος που έπλεε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, ρυμουλκήθηκε από το αλιευτικό, στο λιμανάκι Λάκκι της Λέρου όπου κατασχέθηκε, ενώ οι μετανάστες και ο διακινητής συνελήφθησαν.

Αγριεύει επικίνδυνα ο καιρός με χιόνια και παγετό - Θα χιονίσει και στην Αθήνα

Ακόμα και μέσα στην Αθήνα θα χιονίσει και η θερμοκρασία θα πέσει υπό το μηδέν. Θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα με τον παγετό.

Ο χιονιάς είναι προ των πυλών και θα δείξει όλη του την ορμή από την Παρασκευή με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και χιόνια ακόμα και μέσα στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από την Πέμπτη με νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Σταδιακά θα επικρατήσουν σποραδικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Προς το βράδυ οι βροχές στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά τη νύχτα στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα παραμείνει χωρίς μεταβολή. .............................................

Σκέψεις για τηλεοπτικό κανάλι από την Εκκλησία

Το ενδεχόμενο ίδρυσης τηλεοπτικού σταθμού, εξέταζουν οι ιεράρχες.

 Ένα «όνειρο» του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που δεν κατάφερε ο ίδιος να υλοποιήσει, λόγω του υψηλού κόστους του, επανέρχεται στην επικαιρότητα, παρά το γεγονός ότι η περίοδος δεν ευνοεί τέτοιου είδους οικονομικά ρίσκα, την ώρα, μάλιστα, που ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας κοστίζει περί τα 800.000 ευρώ.

Τη σχετική εισήγηση, πάντως, έκανε σήμερα στην Ιερά Σύνοδο, ο μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος και το θέμα θα συζητηθεί και στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, η οποία τελικά θα αποφασίσει για το θέμα.

Οι ιεράρχες, όμως, συζήτησαν και το θέμα της κάρτας του πολίτη και αποφάσισαν ότι το κείμενο, που έχει δοθεί, περιέχει ασάφειες, αντιφάσεις και δημιουργεί σύγχυση. Η Εκκλησία -σημειώνουν- σέβεται «το ανεπανάληπτο του προσώπου του ανθρώπου και την θεόδοτη ελευθερία του. Το ανθρώπινο πρόσωπο δεν μπορεί να απογυμνωθεί από την αξιοπρέπεια και τα χαρακτηριστικά του».

Οι ιεράρχες καταλήγουν εκφράζοντας την επιφύλαξή τους, καθώς αναμένουν το νομοθετικό πλαίσιο για την τελική τοποθέτησή τους. Δηλώνουν, δε, ότι στο μεταξύ η Εκκλησία θα παρεμβαίνει οσάκις κρίνει ότι είναι σκόπιμο σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Έρευνα για την εσωτερική πληροφόρηση στη Wall Street

Μια... ντουζίνα εταιρίες έχουν κληθεί από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Μανχάταν να καταθέσουν.


Εκτεταμένη έρευνα μεταξύ επενδυτικών εταιριών και επενδυτικών κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) που αφορά σε υποψίες ότι κατείχαν εσωτερική πληροφόρηση, δηλαδή απόρρητες πληροφορίες για εταιρίες που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διεξάγουν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters

Περισσότερες από 12 εταιρίες έχουν λάβει ήδη κλήσεις από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Μανχάταν για να καταθέσουν για τις σχέσεις τους με τις λεγόμενες εταιρίες ειδικών, οι οποίες βοηθούν τους διαχειριστές κεφαλαίων να διερευνήσουν συγκεκριμένες βιομηχανίες.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το FBI ζήτησε από τον ανεξάρτητο αναλυτή John Kinnucan να δώσει τις συζητήσεις που είχε με πελάτες του. Μέχρι τώρα, οι εισαγγελικές αρχές έχουν αποδώσει κατηγορία σε ένα πρόσωπο για εσωτερική πληροφόρηση σχετικά με την Galleon Group.

Σκάνδαλο 39 δισ. δολ. οδηγεί την Ινδία σε πολιτικό αδιέξοδο

Πολιτικοί τριγμοί στην Ινδία από σκάνδαλο στις τηλεπικοινωνίες. Το Ανώτατο Δικαστήριο κατηγορεί τον πρωθυπουργό, υπό έρευνα και πρώην υπουργός.


Η αστυνομία έκανε έφοδο στα σπίτια και στα γραφεία ενός πρώην υπουργού τηλεπικοινωνιών, καθώς ερευνά τις καταγγελίες για μία υπόθεση διαφθοράς ύψους 39 δισ. δολαρίων, που έχει προκαλέσει πολιτικό αδιέξοδο στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Η αντιπολίτευση έχει επιβάλλει να μείνει κλειστό το κοινοβούλιο από τις αρχές Νοεμβρίου απαιτώντας μία κοινή έρευνα για ένα σκάνδαλο που αφορά άδειες λειτουργίας την περίοδο 2007-8, το οποίο, όπως εκτίμησε κυβερνητικός ελεγκτής, μπορεί να έχει κοστίσει στην χώρα απώλεια εσόδων ύψους 39 δισ. δολαρίων.

Η κίνηση εναντίον του πρώην υπουργού τηλεπικοινωνιών Αντιμουτού Ρατζά ενδέχεται να βοηθήσει την καταπονημένη κυβέρνηση συνασπισμού να εξευμενίσει την αντιπολίτευση και να διακόψει το κοινοβουλευτικό αδιέξοδο που έχει προκαλέσει βάλτωμα στη ψήφιση σημαντικών νομοσχεδίων για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Βανδή: Μερικές φορές σκέφτομαι ένα τρίτο παιδί!

H Δέσποινα Βανδή μιλάει για την απόφασή της να ασχοληθεί με το Χαμόγελο του Παιδιού, την κρίση στα μαγαζιά και την προσωπική της ζωή.

Η Δέσποινα Βανδή μιλάει στο περιοδικό HELLO! για την απόφασή της να ασχοληθεί με το Χαμόγελο του Παιδιού: ''Ήθελα εδώ και καιρό να ασχοληθώ μ'αυτό αλλά δυστυχώς η καθημερινότητα μας απορροφά. Άκουσα μια ομιλία του κυρίου Βασδέκη, συνεργάτη του Χαμόγελου και ταρακουνήθηκα. Είπε ακριβώς ότι είμαστε βολεμένοι, ασχολούμαστε με τον μικρόκοσμό μας και γυρνάμε την πλάτη στο πρόβλημα. O λόγος του χτύπησε κατευθείαν στην καρδιά μου. Πολλά βράδια που βάζω τα παιδιά μου για ύπνο σκέφτομαι ότι είναι δύο πολύ τυχερά πλάσματα τα οποία λαμβάνουν αγάπη και ζεστασιά και στον καριβώς από κάτω δρόμο βρίσκονται σε ένα σπίτι 20 παιδάκια που έχουν κακοποιηθεί είτε ψυχικά είτε σωματικά και η σκέψη αυτή δεν με αφήνει ήσυχη. Θέλω να βοηθησω με οποιοδήποτε τρόπο να γίνει καλύτερη η ζωή τους'', δηλώνει.

Και συνεχίζει: ''Όταν συνάντησα αυτά τα παιδιά, από ντροπή και μόνο, δεν δάκρυσα μπροστά τους. Ένιωθα ωστόσο ότι βουβά μέσα μου έκλαιγα. Στα μάτια κάθε παιδιού, βλέπω τα δικά μου. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν γονείς που κάνουν κακό στα παιδιά τους. Η ουσία είναι ότι αν μία φορά περάσεις από ένα σπίτι του Χαμόγελου, δεν θα μπορέσεις να ξεχάσεις την εικόνα''.

Για το φιλανθρωπικό bazaar που διοργανώνει λέει: ''Η ιδέα του bazaar είναι να βρει ο κόσμος όμορφα πράγματα σε χαμηλή τιμή. Όλο το concept είναι γύρω από τα Χριστούγεννα και το παιδί. Το χώρο παραχώρησε ευγενικά η Ρόη Αποστολοπούλου. Το κάθε ευρώ έχει αξία καθώς όλα τα έσοδα θα πάνε στο Χαμόγελο του Παιδιού''.

Το κάπνισμα ξεκινάει από το γυμνάσιο

Ποσοστό 48% των εφήβων δοκίμασαν για πρώτη φορά να καπνίσουν σε ηλικία 14-16 ετών.

Οι νέοι, στην πλειονότητά τους κορίτσια, δοκιμάζουν για πρώτη φορά το τσιγάρο στην εφηβεία τους, κυρίως στην πλατεία, διασκεδάζοντας με τις παρέες τους. Οκτώ στους 10 θεωρούν ότι το κάπνισμα θα έπρεπε να απαγορευτεί στους δημόσιους κλειστούς χώρους. Καπνίζοντες και μη καπνίζοντες, ωστόσο, δεν εμφανίζονται και πολύ πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε μία αντικαπνιστική εκστρατεία μέσα στο σχολείο. Άλλωστε, οι περισσότεροι από τους καπνιστές εφήβους εκτιμούν ότι θα μπορούσαν, αν ήθελαν, να κόψουν το τσιγάρο.

Αυτά προκύπτουν από έρευνα της ΚΑΠΑ Research, που διεξήχθη μεταξύ 25 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου, σε 1.855 μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Αττικής, για λογαριασμό του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα τον έλεγχο του καπνίσματος.

Ειδικότερα................

Το κορίτσι που κοιμόταν επί 10 ημέρες

Η επιστημονική αλήθεια πίσω από το παραμύθι της ωραίας κοιμωμένης είναι μία σπανιότατη νευρολογική διαταραχή γνωστή ως σύνδρομο Kleine-Levin.

 

Η Louisa Ball ήταν 14 χρονών μαθήτρια όταν άρχισε να ταλαιπωρείται από συμπτώματα γρίππης όπως είχαν αρχικά διαγνωστεί.

Ξαφνικά όμως το κούτελο της έπεσε πάνω στο θρανίο, άρχισε να ροχαλίζει και ξύπνησε μετά από 10 ολόκληρες ημέρες ύπνου.
 
Όπως λέει μόλις ξύπνησε δεν θυμόταν τίποτε και απλά ευχόταν να μην της ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, όμως 4 εβδομάδες μετά οι γονείς της παρατήρησαν τα σημάδια, άρχισε να χασμουριέται ξαφνικά και τα...ξαναείπαν μετά από 10 ημέρες.
 
Η Louisa έχει χάσει, κοιμώμενη, διακοπές, γενέθλια δικά της και φίλων, και τις μισές από τις εξετάσεις της.
 
''Το σύνδρομο Kleine-Levin είναι μία σπάνια εφηβική αρρώστια χωρίς θεραπεία, που ξεκινά μετά από κάποια μόλυνση ή ασθένεια, και στη συνέχεια τα άτομα αυτά πέφτουν για ύπνο που διαρκεί από μία εως τρεις εβδομάδες, ενώ τα συμπτώματα ποικίλουν από αιφνίδια αλλαγή συμπεριφοράς μέχρι σεξουαλική υπερδραστηριότητα'' υποστηρίζει ο γιατρός Tom Rico από το Πανεπιστήμιο Stanford στην Καλιφόρνια.
 
Ο μέσος χρόνος που απαιτείται για τη διάγνωση είναι τέσσερα χρόνια διότι δεν υπάρχει κάποιο τεστ.
 
Η Louisa ανακουφίστηκε που δεν έχασε τον χορό αποφοίτησης μα παραλίγο να καταστραφεί το όνειρο της ζωής της , να γίνει χορεύτρια γιατί κοιμήθηκε στις εξετάσεις.
 
Το σύνδρομο αυτό διαρκεί μέχρι οχτώ χρόνια ώσπου ο ύπνος επανέρχεται σε φυσιολογικά πλαίσια.

Κρήτη: Τον απήγαγαν στην Αθήνα και τον βίασαν στο Ρέθυμνο!

Σοκ προκαλούν οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του εφιάλτη που έζησε ένα νέο παιδί, στα χέρια των απαγωγέων...


Όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της 21ης Ιουλίου. Θύματα δύο νέα παιδιά από το Νεπάλ, ηλικίας 23 και 27 ετών. Δύο νεαροί που έπεσαν θύματα απαγωγής από 3 Πακιστανούς, ηλικίας 23, 27 και 28 ετών. Η απαγωγή τους έγινε στην Αθήνα και αμέσως τους μετέφεραν στο Ρέθυμνο, σε σπίτι που είχαν νοικιάσει οι δράστες. Εκεί ο εφιάλτης μετατρέπεται σε ένα καθημερινό μαρτύριο...

Οι δράστες δένουν τα θύματά τους με αλυσίδες και αρχίζουν να τα χτυπούν με πρωτοφανή αγριότητα. Απαιτούν να τηλεφωνήσουν στους συγγενείς τους στο Νεπάλ και να ζητήσουν 20.000€ για να τους απελευθερώσουν. Τα θύματα προσπαθούν να επικοινωνήσουν αλλά δεν τα καταφέρνουν...

Κάποια στιγμή ο ένας εκ των δραστών με την απειλή μαχαιριού, βιάζει τον ένα εκ των δύο παθόντων, γεγονός που αργότερα προκύπτει από ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη!

Τα παιδιά καταφέρνουν να ξεφύγουν από τους απαγωγείς τους, το βράδυ της 26ης Ιουλίου. Βγάζουν τις αλυσίδες και πηγαίνουν στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρεθύμνου. Εκεί μιλούν για τον εφιάλτη τους και οι αστυνομικοί βλέπουν στα πόδια τους, τμήματα από τις αλυσίδες!

Η αστυνομία αρχίζει να ψάχνει τους δράστες, αλλά εκείνοι όταν αντελήφθησαν ότι τα θύματά τους, είχαν ελευθερωθεί και απευθυνθεί στην αστυνομία εξαφανίσθηκαν και μέχρι σήμερα παρά τις επιστάμενες έρευνες δεν έχουν εντοπιστεί! Σε βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα συλλήψεως και αναζητούνται.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι που κρατούσαν τους 2 νέους από το Νεπάλ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 72 δίσκοι μουσικής ( CD ).

Ρέθυμνο: Μουσικό γυμνάσιο... χωρίς καθηγητές μουσικής!

Η έλλειψη καθηγητών μουσικής, οι ακατάλληλες συνθήκες στο κτίριο και η έλλειψη μουσικών οργάνων, οδήγησαν τους μαθητές του μουσικού γυμνασίου να πραγματοποιήσουν κατάληψη του σχολείου τους...


Για άμεση επίλυση των χρόνιων προβλημάτων τους μιλούν οι μαθητές, ενώ επισημαίνουν ότι όσο αργοπορεί η θεραπεία των προβλημάτων τόσο οι γνώσεις τους μένουν πίσω σε συνάρτηση με τη μη επίσημη κατοχύρωση των γνώσεων που λαμβάνουν από το Μουσικό Σχολείο.

«Αναγκαζόμαστε να κάνουμε κατάληψη, εμείς δεν θέλαμε να χάνουμε μαθήματα», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές, ενώ παράλληλα θέτουν το διαχρονικό πρόβλημα που τους απασχολεί: «Θέλουμε να μας δοθεί χαρτί που να κατοχυρώνει όσα διδαχτήκαμε και να μη χρειάζεται να πάμε σε ιδιωτικά ωδεία και να πληρώσουμε για να πάρουμε αυτό το χαρτί…».

Σε ό,τι αφορά τις κτηριακές υποδομές, αυτές σύμφωνα με τους μαθητές βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, με σοβάδες να πέφτουν, υγρασία να εξαπλώνεται και θέρμανση η οποία δεν είναι, σε επίπεδο προγραμματισμού λειτουργίας της, αυτή που θα έπρεπε. Στο μεταξύ, το μουσικό σχολείο δεν διαθέτει αυλή με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με αποτέλεσμα για ορισμένα μαθήματα, όπως καταγγέλλουν οι μαθητές, να «δανείζονται» ακόμα και τους διαδρόμους.
newsit

Ξάνθη: Γονείς χτύπησαν με μπουκάλι το ανήλικο παιδί τους και το εγκατέλειψαν!

O 15χρονος νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Ξάνθης, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους απάνθρωπους γονείς του...


Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης (07-12-2010), στο σπίτι της οικογένειας στην Ξάνθη. Ο 54χρονος πατέρας και η 45χρονη γυναίκα του, άρχισαν να τσακώνονται για άγνωστο λόγο με το 15χρονο παιδί τους. Κάποια στιγμή η 45χρονη εκτός εαυτού, βούτηξε ένα μπουκάλι και χτύπησε το παιδί στον αυχένα. Οι γονείς όμως δεν σταμάτησαν εκεί...

Παρά το γεγονός ότι το παιδί είχε πέσει σχεδόν αναίσθητο στο πάτωμα, άρχισαν να το χτυπούν με πρωτοφανή αγριότητα στο υπόλοιπο σώμα, με τα χέρια και τα πόδια τους. Τι έκαναν όταν κατάλαβαν ότι το παιδί τους είχε τραυματιστεί σοβαρά; Το εγκατέλειψαν και το έβαλαν στα πόδια χωρίς να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο!

Αλεξανδρούπολη: Ήρθαν από την Τουρκία και για 11 μέρες έκαναν διαρρήξεις!

Πρόκειται για μία πενταμελής σπείρα Γεωργιανών λαθρομεταναστών...


Οι λαθρομετανάστες, δρούσαν στα Λαγυνά Έβρου, διαπράττοντας διαρρήξεις και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή. Συνελήφθησαν σε περιπολία που έκαναν οι αστυνομικοί και το κλιμάκιο της Frontex στην αγροτική περιοχή Λαγυνών Σουφλίου, όπου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τον έλεγχο, εγκατέλειψαν ταξιδιωτικούς σάκους και σακούλες που περιείχαν διάφορα κοσμήματα, είδη ρουχισμού, χρήματα, διαρρηκτικά εργαλεία και ένα μαχαίρι.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση που ακολούθησε προέκυψε ότι οι πέντε Γεωργιανοί πέρασαν κρυφά στη χώρα μας από την Τουρκία στις 25 και 26 Νοεμβρίου. Όπως ανάφερε ο αστυνομικός διευθυντής Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Πολυζωίδης, η πρώτη κίνηση της σπείρας ήταν να παραβιάσουν την πόρτα σπιτιού στο χωριό Λαγυνά, του οποίου ο ιδιοκτήτης λείπει στο εξωτερικό, για να το χρησιμοποιήσουν ως κρησφύγετο.

Μεταμφιέζονται σε πάντα για να προσεγγίσουν τα... νεογέννητα!

Προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να προσεγγίσουν τα νεογέννητα μεγάλα πάντα. Έκανα τα... πάντα μέχρι που τελικά ντύθηκαν...πάντα!


Ενα νέο «κόλπο» βρήκαν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Πάρκου Γουολόνγκ της Κίνας στα περίχωρα της Σανγκάης για να προσεγγίζουν τα νεογέννητα γιγαντιαία πάντα : την μεταμφίεση! Η αρχή έγινε με ένα μικρό ηλικίας μόλις τεσσάρων μηνών το οποίο εντοπίστηκε να τριγυρνάει χωρίς τη μητέρα του. Ντυμένος με...στολή πάντα ένας ζωολόγος προσέγγισε το ορφανό αρκουδάκι και με απαλές κινήσεις το έβαλε μέσα σε ένα ειδικό κουτί. Το νεογέννητο δεν φοβήθηκε καθόλου, αντιθέτως αφέθηκε στα χέρια του μεταμφιεσμένου επιστήμονα.
Μεταφέρθηκε σε ένα κτηνιατρείο όπου του έγιναν προληπτικές εξετάσεις. Διαπιστώθηκε ότι χαίρει άκρας υγείας και τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα: οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να το εκπαιδεύσουν να συλλέγει την τροφή του και να επιβιώνει, ό,τι θα του μάθαινε και η χαμένη μητέρα του δηλαδή, προκειμένου όταν γίνει περίπου δύο ετών να μπορέσει να επιστρέψει στο δάσος και να ζήσει για όλη του τη ζωή εκεί.

Πανικός στις χρηματαγορές από πληροφορία για νέα επίθεση της Β.Κορέας

Οι χρηματαγορές “πανικοβλήθηκαν” όταν διέρρευσε μια πληροφορία ότι το βορειοκορεάτικο πυροβολικό άνοιξε πυρ, ωστόσο τα πράγματα ηρέμησαν όταν μεταδόθηκε ότι επρόκειτο για άσκηση.


Η Βόρεια Κορέα έβαλλε με πυροβολικό στα ύδατα ανοικτά των δυτικών της ακτών σήμερα Τετάρτη, προκαλώντας προσωρινά πανικό στις νευρικές χρηματαγορές στη Νότια Κορέα, που πάντως ανέκαμψαν γρήγορα, αφού ΜΜΕ μετέδωσαν ότι επρόκειτο για άσκηση.
 
Εκπρόσωπος του στρατού της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι "στις 09:04 άγνωστος αριθμός οβίδων πυροβολικού έπεσαν στην πλευρά της Βόρειας Κορέας στη ΒΜΓ [Βόρεια Μεθοριακή Γραμμή]".
 
Τα πυρά, που σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ερρίφθησαν στο πλαίσιο άσκησης, σημειώθηκαν δύο εβδομάδες μετά το βομβαρδισμό ενός νησιού στην διαφιλονικούμενη μεθόριο. Αρχικά τόσο το χρηματιστήριο όσο και το γουόν σημείωσαν μεγάλες υποχωρήσεις, για να ανακάμψουν στη συνέχεια.
 

Κορινθία: Έκλεψε σφραγίδα και συνταγολόγιο γιατρού για να αγοράσει ναρκωτικά!

Δράστης ένας 38χρονος που συνελήφθη στο Κιάτο...


το απόγευμα της Τρίτης (07-12-2010). Σε έλεγχο από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ένα ειδικό συνταγολόγιο του νοσοκομείου Κορίνθου και μία προσωπική σφραγίδα γιατρού από το Κέντρο Υγείας Κιάτου.

Οι αρχές εκτιμούν ότι πιθανότατα θα χρησιμοποιούσε τα αντικείμενα αυτά για αγορά ναρκωτικών ουσιών. Ο 38χρονος κρατείται σε αστυνομικό τμήμα και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Πυρά Γιούνκερ κατά Γερμανίας

Πυρ και μανία ο πρόεδρος του Eurogroup με την απόρριψη από την πλευρά της Γερμανίας της ιδέας του κοινού ευρωομολόγου χωρίς μάλιστα, όπως τονίζει, να την έχει εξετάσει λεπτομερώς.

"Απορρίπτουν την πρότασή μας πριν ακόμη την εξετάσουν. Αυτό μού προκαλεί κατάπληξη. Αυτός ο τρόπος να δημιουργούνται στην Ευρώπη θέματα-ταμπού και να μην ασχολείται καθόλου κάποιος με τις ιδέες των άλλων, είναι μία πολύ αντι-ευρωπαϊκή στάση διαχείρισης των ευρωπαϊκών υποθέσεων", δήλωσε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

"Η Γερμανία κρίνει με λίγο απλοϊκό τρόπο" το θέμα των "ευρω-ομολόγων", δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ένθερμος υποστηρικτής της έκδοσης κοινών ομολόγων στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το Βερολίνο είναι αντίθετο, "χωρίς ούτε να κοιτάξει κάτω από τις φούστες αυτής της πρότασης", είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Σε πρόσφατο άρθρο τους στους Financial Times, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι είχαν προτείνει την έκδοση κοινού ευρωομολόγου, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα της ευρωζώνης.

Από τις δηλώσεις τόσο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, προκύπτει σαφέστατα ότι οι Γερμανοί δεν πρόκειται να αποδεχθούν την εισαγωγή των ευρωομολόγων.

Ρουμπινί: "Μια είναι η λύση - Γυρίστε στην δραχμή"

Ο Νουριέλ Ρουμπινί, ο άνθρωπος που προέβλεψε την παγκόσμια οικονομική κρίση είναι στην Αθήνα.


Το βράδυ της Τρίτης μίλησε σε κλειστή εκδήλωση και αυτό που τόνισε με έμφαση ήταν το εξής: «Η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη λύση για την ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα με TO BHMA ο διάσημος οικονομολόγος, θεωρεί ότι όσο απαραίτητη και ορθή να είναι η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα του τεράστιου δημόσιου χρέους. Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο, επιτείνει το πρόβλημα, καθώς πλήττει την ανάπτυξη με αποτέλεσμα η διαδικασία μείωσης του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ να υπονομεύεται. Η επιβολή φόρων φέρνει ύφεση και παγιδεύει τη χώρα σε υψηλό χρέος, εξήγησε.

Προς την ίδια κατεύθυνση επισήμανε ότι λειτουργούν και οι διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες όπως είπε βραχυπρόθεσμα δημιουργούν μείωση εισοδημάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αύξηση της ανεργίας, πτώσης της κατανάλωσης και της ζήτησης.

"Η χώρα κινδυνεύει να πέσει σε οικονομική στασιμότητα και υψηλή ανεργία", τόνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η μόνη λύση για να ανακτήσει η Ελλάδα μέρος της χαμένης ανταγωνιστικότητάς της, σύμφωνα με τον διάσημο οικονομολόγο, είναι η υποτίμηση του νομίσματός της πράγμα που μπορεί να γίνει μόνο με την έξοδο της χώρας από τη νομισματική ένωση και την επιστροφή στη δραχμή.

Ωστόσο και ο ίδιος σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και πως προϋποθέτει αποχώρηση και από την Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς δεν προβλέπεται άλλη διαδικασία εξόδου από το ευρώ.

Έβαλε να σκοτώσουν τη γυναίκα του στο μήνα του μέλιτος!

Πριν από λίγο καιρό μας σόκαρε η είδηση της κοπέλας που κάποιοι την απήγαγαν και τη σκότωσαν στο μήνα του μέλιτος! Τότε ο άντρας της ήταν απαρηγότρητος. Τώρα κατηγορείται για τη δολοφονία της!

Πριν από λίγο καιρό μας σόκαρε η είδηση της κοπέλας που κάποιοι την απήγαγαν και τη σκότωσαν στο μήνα του μέλιτος! Τότε ο άντρας της ήταν απαρηγόρητος. Τώρα κατηγορείται για τη δολοφονία της!

Σύμφωνα με την Daily Mail, o  ίδιος  o γαμπρός ήταν αυτός που πλήρωσε τον ταξιτζή 1400 λίρες προκειμένου να βγάλουν την γυναίκα του από τη μέση. Αρνήθηκε βέβαια  στο δικαστήριο οποιαδήποτε εμπλοκή στο έγκλημα.

Τον έδωσαν οι ίδιοι άνθρωποι που πλήρωσε για να κάνουν αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Οι φίλοι του τον υποστηρίζουν και υποθέτουν πως θέλουν κάποιοι να τον βλάψουν λόγω της οικονομικής του επιφάνειας.

Εντοπίστηκε πειρατικό υλικό στους υπολογιστές του Πάπα!

Μία άδεια χρήσης της εμπορικής έκδοσης του antivirus Avast, διέρρευσε στο internet με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε χιλιάδες υπολογιστές στον κόσμο.


Έτσι μια άδεια που είχε χορηγηθεί σε ένα χρήστη κατέληξε να βρίσκεται ελεύθερη στο διαδίκτυο και απ’ οτι φαίνεται έγινε αρκετά δημοφιλής αφού την κατέβασαν περίπου 750.000 χρήστες.

Η εταιρία από την πλευρά της δεν κατάργησε την άδεια, για να μπορέσει να εντοπίσει τις παράνομες εγκαταστάσεις και να τους υποχρεώσει να αγοράσουν τη νόμιμη έκδοση εμφανίζοντας ένα παράθυρο που ενημέρωνε τους χρήστες να αγοράσουν μία νόμιμη άδεια ή αν δεν θέλουν, να γυρίσουν στη δωρεάν έκδοση.

Μέσα στα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν στους υπολογιστές που είχαν την πειρατική έκδοση, εντοπίστηκαν και δύο υπολογιστές που βρίσκονται στο Βατικανό.

Με αφορμή αυτό πολλά ξένα ενημέρωσης αντιμετώπισαν το θέμα με αρκετό χιούμορ με αποτέλεσμα να γραφτεί οτι ο Πάπας μπορεί πλέον να προσθέσει στο όνομά του τον τίτλο  του πειρατή ενώ η ίδια η εταιρία δήλωσε ότι από την στιγμή που άρχισαν να εμφανίζονται στα PCs των παράνομων χρηστών τα μηνύματα κατάφεραν να "προσηλυτίσουν" αρκετούς χρήστες στο να αγοράσουν τη νόμιμη έκδοση.

Παράλυτος πίθηκος ξαναπερπάτησε μετά από 9 ημέρες πειραμάτων ιαπωνικής ερευνητικής ομάδας

Οι ιάπωνες επιστήμονες εμφύτευσαν στην σπονδυλική του στήλη πολυδύναμα βλαστοκύτταρα με αποτέλεσμα μέσα σε δύο εβδομάδες να κινεί τα μέλη του και σε έξι εβδομάδες να μπορεί να πηδάει.

"Είναι η πρώτη φορά που ένα ζώο αυτού του είδους ανακτά τις κινητικές του λειτουργίες με τον τρόπο αυτό", εξήγησε ο καθηγητής Χιντεγιούκι Οκάνο του πανεπιστημίου Κέιο.
 
Η ομάδα του, που έχει φθάσει στο ίδιο αποτέλεσμα με ένα ποντίκι, χρησιμοποίησε βλαστοκύτταρα που δημιουργήθηκαν με την εμφύτευση τεσσάρων τύπων γονιδίων στα κύτταρα ανθρώπινου δέρματος για να αναπρογραμματισθούν. Τα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα που δημιουργήθηκαν με τον τρόπο αυτόν επέστρεψαν σχεδόν σε εμβρυακό στάδιο.
 
"Πραγματοποιούμε πειράματα με τη πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε πιο ασφαλή και καλύτερα ποιοτικά κύτταρα, ώστε κάποια μέρα να γίνουν δυνατές κλινικές μελέτες επί ανθρώπων", δήλωσε ο καθηγητής Οκάνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με θέμα την μοριακή βιολογία στο Κόμπε.
 
Ωστόσο, τα αποτελέσματα των εργασιών αυτών δεν βρίσκονται ακόμη σε ικανοποιητικό σημείο, ώστε να επιτρέψουν την ιατρική εφαρμογή. Χρειάζεται η επαλήθευση των κινδύνων, η ανάπτυξη τεχνικών και η δημιουργία θεραπευτικών αγωγών.
Η σημερινή μέθοδος δημιουργίας πολυδύναμων βλαστοκυττάρων, χρησιμοποιεί ρετροϊούς για τη μεταφορά των γονιδίων αναπρογραμματισμού, και έτσι είναι πιθανή η αφύπνιση γονιδίων που προκαλούν καρκίνους.

Τα πιο αθώα αντικείμενα του σπιτιού είναι γεμάτα βακτήρια

Τι πρέπει να κάνουμε για να γλιτώσουμε από τα βακτήρια; Αρκετά αντικείμενα που θεωρούμε ότι είναι αθώα τελικά είναι “βόμβες βακτηρίων”

Ξύλινες κουτάλες, οδοντόβουρτσες, μαξιλάρια, πετσέτες, παπούτσια μέχρι και η ηλεκτρική σκούπα... όλα έχουν πλέον μεταμορφωθεί από ακίνδυνες συσκευές και αντικείμενα σε «βόμβες βακτηρίων» έτοιμες να «εκραγούν», αφού πρώτα εισβάλουν στον οργανισμό μας. Οπως τονίζουν οι επιστήμονες, πολλά από τα καθημερινά μας αντικείμενα κοινής χρήσης είναι εστίες βακτηρίων, τα οποία συνδέονται με αλλεργίες, καρδιοπάθειες, ιώσεις, ακόμη και με εγκεφαλικά επεισόδια.
 
Υπάρχουν κάποιες απλές λύσεις για να βγει κάποιος νικητής στον πόλεμο ενάντια στα βακτήρια του σπιτιού. Για παράδειγμα η υγρασία, ως πρωταρχική πηγή μολυσματικής συσσώρευσης, είναι ικανή να γεμίσει τις πετσέτες του μπάνιου με βακτήρια που κατόπιν μπορούν να εισέλθουν στο δέρμα μας. Η λύση: τακτικό πλύσιμο σε υψηλή θερμοκρασία 90 βαθμών ώστε να απομακρυνθεί κάθε πιθανή βακτηριακή εστία.
 

Κόρινθος: Αιματηρή ληστεία σε εταιρεία ταχυμεταφορών

Οι δράστες πυροβόλησαν ένα 25χρονο άνδρα στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν.


Αργά το απόγευμα οι δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν στην εταιρεία εταιρεία διανομής δεμάτων, που βρίσκεται 250 μέτρα από το κέντρο της Κορίνθου, και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους τρεις υπαλλήλους του καταστήματος. Οι δράστες φορούσαν κουκούλες και μπαίνοντας στην εταιρεία φώναξαν ότι γίνεται ληστεία και θέλουν λεφτά και στην συνέχεια αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που ανέρχονται σε 1.500 ευρώ.

Κατά την αποχώρησή τους, πυροβόλησαν νεαρό άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να τους ακολουθήσει, τραυματίζοντάς τον. Ο 25χρονος είχε πάει να πάρει έναν φίλο του από την εταιρεία που είχε σχολάσει και βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό. Οι δράστες διέφυγαν πεζοί προς τις γραμμές του τρένου και αναζητούνται.

Ο 25χρονος βρίσκεται στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς και δίνει μάχη για να σώσει το μάτι του καθώς η σφαίρα τον πέτυχε στο κόκαλο του αριστερού του ματιού.

Νέα επίθεση ομάδας αλλοδαπών εναντίον πεζού - Χαράκωσαν το θύμα στο λαιμό και την κοιλιά

Μορφή επιδημίας παίρνουν αυτού του είδους οι επιθέσεις ακόμη και στα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας

Ως συνήθως το θύμα ήταν επίσης αλλοδαπός μετανάστης. Οι δράστες, σχεδόν δέκα άτομα, όπως είπε το θύμα, έμοιαζαν να “σκοτώνουν” την ώρα τους στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Μόλις ο άτυχος Παλαιστίνιος τους πλησίασε πετάχτηκαν πάνω, έβγαλαν μαχαίρια και άρχισαν να τον απειλούν. Ο μετανάστης προσπάθησε να ξεφύγει, όμως οι δράστες τον πρόλαβαν και άρχισαν να τον χτυπούν όλοι μαζί με μανία.

Κάποιος από αυτούς τον χαράκωσε μάλιστα δυο φορές στο λαιμό και την κοιλιά. Όλα αυτά για τα λιγοστά ευρώ που είχε πάνω του.

Ευτυχώς οι περαστικοί ενημέρωσαν το ασθενοφόρο που έφτασε αμέσως και τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Είχαν στόχο τον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη λέει η αντιτρομοκρατική

Τον Εισαγγελέα της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη, θα σκότωναν τα μέλη της “Σέχτας Επαναστατών”

που μαζί με τον σημερινό δήμαρχο Δομοκού αποτελούσαν τους βασικούς στόχους, σύμφωνα πάντα με τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής.

Ο εισαγγελέας είχε μπει στο στόχαστρο της δολοφονικής ομάδας ενώ τα μέλη της να έχουν προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου να τον εξοντώσουν.

Αμαλιάδα: Βρέθηκε νεκρός μετά από μέρες

Η απουσία του από το καφενείο για τέσσερις μέρες ανησύχησε τους φίλους του...


κι έτσι ειδοποίησαν το αστυνομικό τμήμα Αμαλιάδας. Ένας 75χρονος από τα Σαβάλια συνήθιζε να πηγαίνει να βλέπει τους φίλους του στο καφενείο καθώς ήταν μόνος του στη ζωή αλλά εξαφανίστηκε ξαφνικά και χωρίς λόγο.

Όταν οι άνδρες της αστυνομίας έφτασαν στο σπίτι του τον βρήκαν νεκρό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ, το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας έχει αποκλειστεί και το πιθανότερο είναι ότι ο ηλικιωμένος πέθανε από παθολογικά αίτια. Η νεκροψίας - νεκροτομής θα δώσει τα ακριβή αίτια θανάτου.

Λάρισα: Έκλεψαν για δεύτερη φορά από το ίδιο κτήμα τις ελιές

Ο ιδιοκτήτης κτήματος είχε μείνει ήσυχος μετά την πρώτη κλοπή ότι δεν θα του ξανασυμβεί αλλά μία βδομάδα μετά...


οι δράστες ξαναχτύπησαν! Ο ιδιοκτήτης του κτήματος στο δήμο Μουρεσίου είχε χάσει πριν από μία εβδομάδα τα μισά από τα σακιά με τις ελιές που είχε μαζέψει. Τουλάχιστον 50 από τα 90 σακιά με τις ελιές που με πολύ κόπο είχε μαζέψει εξαφανίστηκαν. Έτσι ο άνθρωπος θεώρησε ότι δεν κινδυνεύει πια και συνέχισε να κάνει κανονικά την δουλειά του.

Λίγες μόνο μέρες μετά όμως οι κλέφτες ξαναχτύπησαν και πήραν και τα υπόλοιπα σακιά με τις ελιές που είχαν αφήσει από την προηγούμενη φορά.

Χανιά: Αθωώθηκαν για τα επεισόδια έξω από τη ναυτική βάση!

Αθώοι λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν από το τριμελές εφετείο Κρήτης...

οι τρεις κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από τη Ναυτική Βάση του Μαραθίου στη Σούδα Χανίων, κατά την διάρκεια συλλαλητηρίου, στις 6 Απριλίου του 2003. Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ήταν, της "διακεκριμένης μορφής αντιστάσεως" και της "διατάραξης κοινής ειρήνης".

Και οι τρεις, από την αρχή, είχαν αρνηθει τις κατηγορίες, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή. "Σήμερα, η κρίση του δικαστή ήταν ότι δεν αποδεικνύονται οι κατηγορίες και αθωώθηκαν", δήλωσε ο συνήγορος τους Νίκος Τζαρας.

Οι κατηγορούμενοι, δυο άνδρες και μια γυναίκα, είχαν στο δικαστήριο την συμπαράσταση μελών οργανώσεων κατά των βάσεων και της εξάρτησης, ενώ και σήμερα γύρω από το δικαστικό μέγαρο υπήρχαν παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις.

Παπανδρέου: «Η Ελλάδα στηρίζει την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους»

Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να στέκεται αρωγός στις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Μεσανατολικού ζητήματος είπε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Μαχμούντ Αμπάς.


«Η χώρα μας υποστηρίζει σταθερά τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου, ενιαίου και δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους, που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ, εντός διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων - με βάση την προ του 1967 γραμμή - και παραμένει προσανατολισμένη στη συνολική επίλυση της αραβοϊσραηλινής διαμάχης», τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Αμπάς δείχνει έμπρακτα ποιος είναι ο δρόμος για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, "που είναι ακριβώς η δημιουργία του παλαιστινιακού κράτους" είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και σημείωσε ότι "η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του παλαιστινιακού λαού, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα διευκολύνει τη συνολική διευθέτηση του Μεσανατολικού ζητήματος".

Η αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία παραμένει για τη διεθνή κοινότητα ένα σημαντικό εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου και ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι "η Ελλάδα που διατηρεί φιλικές σχέσεις με όλα τα κράτη της περιοχής, είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην ειρηνευτική διαδικασία και τώρα και στο μέλλον".

Ασταμάτητο τραίνο η γερμανική οικονομία παρά την μείωση των εξαγωγών της στην Ευρωζώνη

Τα μέτρα λιτότητας στην Ευρώπη και ιδίως στις χώρες του νότου ροκανίζουν τη ζήτηση για γερμανικά προιόντα και όμως δεν αφήνουν ούτε μία ''γρατζουνιά'' στη γερμανική οικονομία παρόλο που είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική οικονομία στην Ευρώπη.

 

Η γερμανική ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως ο κύκλος πωλήσεων στο εξωτερικό έπεσε τουλάχιστον 1,1 % από το Σεπτέμβριο που είχε άνοδο 3% ,ενώ την ίδια ώρα οι εισαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 0,3 %.

 
Οι γερμανοί δεν υποτιμούν καθόλου τα ποσοστά αυτά, ως μικρά, ούτε και την τάση που υποδηλώνουν, γιατί αφενός μεταφράζονται σε αρκετά δις ευρώ και αφετέρου η δημοσιονομική τους πειθαρχία συγκρίνεται μόνο με την αυστηρότητα που επιδεικνύουν οι Ιρανικές αρχές στις άπιστες γυναίκες.
 
Για αυτό χθες ο ίδιος ο γερμανός υπουργός οικονομίας ανακοίνωσε ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες από τις χώρες του ευρώ συνέχισαν και τον Οκτώβριο την πτωτική τους πορεία.
 
Συνεχώς ''ψαλιδίζεται'' και το γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο το οποίο μόνο μέσα σε ένα μήνα, από τον Σεπτέμβριο στον Οκτώβριο μέτρησε απώλειες που ξεπερνούν τα 2,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
 

81 νεκροί από πυρκαγιά σε φυλακή

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δεσμοφύλακες στην αρχή εμπόδισαν την είσοδο των πυροσβεστών στις φυλακές.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί στη φυλακή San Miguel στην πρωτεύουσα της Χιλής Σαντιάγο, οδηγώντας στο θάνατο 81 ανθρώπων και τον τραυματισμό 19, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση.
 
Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της φωτιάς ούτε αν και οι 81 νεκροί ήταν κρατούμενοι.