Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ρέθυμνο: Μουσικό γυμνάσιο... χωρίς καθηγητές μουσικής!

Η έλλειψη καθηγητών μουσικής, οι ακατάλληλες συνθήκες στο κτίριο και η έλλειψη μουσικών οργάνων, οδήγησαν τους μαθητές του μουσικού γυμνασίου να πραγματοποιήσουν κατάληψη του σχολείου τους...


Για άμεση επίλυση των χρόνιων προβλημάτων τους μιλούν οι μαθητές, ενώ επισημαίνουν ότι όσο αργοπορεί η θεραπεία των προβλημάτων τόσο οι γνώσεις τους μένουν πίσω σε συνάρτηση με τη μη επίσημη κατοχύρωση των γνώσεων που λαμβάνουν από το Μουσικό Σχολείο.

«Αναγκαζόμαστε να κάνουμε κατάληψη, εμείς δεν θέλαμε να χάνουμε μαθήματα», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές, ενώ παράλληλα θέτουν το διαχρονικό πρόβλημα που τους απασχολεί: «Θέλουμε να μας δοθεί χαρτί που να κατοχυρώνει όσα διδαχτήκαμε και να μη χρειάζεται να πάμε σε ιδιωτικά ωδεία και να πληρώσουμε για να πάρουμε αυτό το χαρτί…».

Σε ό,τι αφορά τις κτηριακές υποδομές, αυτές σύμφωνα με τους μαθητές βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, με σοβάδες να πέφτουν, υγρασία να εξαπλώνεται και θέρμανση η οποία δεν είναι, σε επίπεδο προγραμματισμού λειτουργίας της, αυτή που θα έπρεπε. Στο μεταξύ, το μουσικό σχολείο δεν διαθέτει αυλή με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με αποτέλεσμα για ορισμένα μαθήματα, όπως καταγγέλλουν οι μαθητές, να «δανείζονται» ακόμα και τους διαδρόμους.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου