Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Οι «Ανώνυμοι» ανέλαβαν την ευθύνη για την e-πίθεση κατά της Mastercard


Λονδίνο
Θυμίζοντας πρακτική πολιτικής τρομοκρατίας, μία ομάδα άγνωστων χάκερ που φέρει την ονομασία «Anonymous» (Ανώνυμοι), ανέλαβε με διαδικτυακή προκήρυξη την ευθύνη για την ηλεκτρονική επίθεση κατά της ιστοσελίδας της αμερικανικής εταιρείας έκδοσης πιστωτικών καρτών MasterCard. Οι «Ανώνυμοι» διακήρυξαν ότι έστησαν κυβερνοπόλεμο στο πλευρό του συλληφθέντα ιδρυτή της WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

Θέλοντας να τιμωρήσουν την εταιρεία γαι την απόφασή της να διακόψει τα εμβάσματα που προορίζονταν για τη WikiLeaks, οι άγνωστοι χάκερς σφυροκόπησαν με αλλεπάλληλες κυβερνο - επιθέσεις την ιστοσελίδα της, προκαλώντας σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Η ομάδα, που δηλώνει ότι μάχεται κατά της λογοκρισίας, έχει οργανώσει μία σειρά ηλεκτρονικών επιθέσεων υπό τον τίτλο «Επιχείρηση Payback» (σε ελεύθερη μετάφραση : «πληρώνω με το ίδιο νόμισμα»).
Εκτός από την ιστοσελίδα της MasterCard, επιθέσεις δέχτηκαν οι ιστοσελίδες της εισαγγελίας της Σουηδίας καθώς και της ελβετικής τράπεζας PostFinance, η οποία «πάγωσε» τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Ασάνζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου