Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Σκέψεις για τηλεοπτικό κανάλι από την Εκκλησία

Το ενδεχόμενο ίδρυσης τηλεοπτικού σταθμού, εξέταζουν οι ιεράρχες.

 Ένα «όνειρο» του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που δεν κατάφερε ο ίδιος να υλοποιήσει, λόγω του υψηλού κόστους του, επανέρχεται στην επικαιρότητα, παρά το γεγονός ότι η περίοδος δεν ευνοεί τέτοιου είδους οικονομικά ρίσκα, την ώρα, μάλιστα, που ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας κοστίζει περί τα 800.000 ευρώ.

Τη σχετική εισήγηση, πάντως, έκανε σήμερα στην Ιερά Σύνοδο, ο μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος και το θέμα θα συζητηθεί και στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, η οποία τελικά θα αποφασίσει για το θέμα.

Οι ιεράρχες, όμως, συζήτησαν και το θέμα της κάρτας του πολίτη και αποφάσισαν ότι το κείμενο, που έχει δοθεί, περιέχει ασάφειες, αντιφάσεις και δημιουργεί σύγχυση. Η Εκκλησία -σημειώνουν- σέβεται «το ανεπανάληπτο του προσώπου του ανθρώπου και την θεόδοτη ελευθερία του. Το ανθρώπινο πρόσωπο δεν μπορεί να απογυμνωθεί από την αξιοπρέπεια και τα χαρακτηριστικά του».

Οι ιεράρχες καταλήγουν εκφράζοντας την επιφύλαξή τους, καθώς αναμένουν το νομοθετικό πλαίσιο για την τελική τοποθέτησή τους. Δηλώνουν, δε, ότι στο μεταξύ η Εκκλησία θα παρεμβαίνει οσάκις κρίνει ότι είναι σκόπιμο σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου