Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Στη δημοσιότητα ο μισθός του Β. Πούτιν.. Φτώχεια "καταραμένη" ! Ελάτε στην Ελλάδα κ.Πρωθυπουργέ να πλουτίσετε από τον "επαγγελματικό βουλευτισμό" !!!

Δεν ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ τα εισοδήματα του Βλαντιμίρ Πούτιν, που έχει επίσης στην κατοχή του ένα τζιπ 4Χ4 ρωσικής κατασκευής και ένα ρυμουλκούμενο όχημα!

Τουλάχιστον αυτά δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός για το περασμένο έτος, με τα εισοδήματά του να είναι λιγότερα από εκείνα ορισμένων υπουργών του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε εισόδημα ύψους 98.600 ευρώ, την κατοχή ενός γκαράζ 18 τετραγωνικών μέτρων, ενός κτήματος 1.500 τετραγωνικών, την επικαρπία διαμερίσματος 153,7 τ.μ και την κατοχή ενός οχήματος Niva 4Χ4.Τα εισοδήματα του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας μειώθηκαν το 2009 κατά 17% σε σχέση με το 2008, γεγονός που αποδίδεται στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ρωσία.

Την ίδια στιγμή, ορισμένοι υπουργοί δηλώνουν μεγαλύτερα εισοδήματα από τον πρωθυπουργό. Όπως είναι ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ιγκόρ Τσουβάλοφ, που δήλωσε εισοδήματα ύψους 164.00 ευρώ, ποσό 100 φορές πιο μικρό από τα εισοδήματα της συζύγου του, που έχει και μία συλλογή από αυτοκίνητα Mercedes.

Όσον αφορά στον Ρώσο πρόεδρο, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε εισοδήματα ύψους 83.700 ευρώ, σαφώς λιγότερα από τον πρωθυπουργό, όπως συνέβη και το 2008.

Μικρής έκτασης επεισόδια και προσαγωγές στα Εξάρχεια

Ένταση και προσαγωγές το βράδυ της Δευτέρας στα Εξάρχεια, όταν ομάδα ατόμων που βρίσκονταν στο πάρκο της οδού Ναυαρίνου πέταξαν μολότοφ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι τους απώθησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τουλάχιστον 20 προσαγωγές.

«Μακεδονική», σύμφωνα με τα Σκόπια, η προεδρία της στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Την ονομασία «Μακεδονική Προεδρία 2010» σκοπεύει η ΠΓΔΜ να χρησιμοποιήσει κατά την περίοδο (Μάιος - Νοέμβριος) που θα ασκεί την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε ότι αναμένει πως θα υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά της Ελλάδας για την χρησιμοποίηση της ονομασίας αυτής από την πλευρά των Σκοπίων.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι γνωρίζουν για την πρόθεση της ΠΓΔΜ να χρησιμοποιήσει την ονομασία αυτή και πρόσθεσαν ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες και κινήσεις.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι η ΠΓΔΜ επιχειρεί να αποκαλέσει την προεδρεία της στο Συμβούλιο της Ευρώπης ως «μακεδονική», για λόγους εντυπώσεων διότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την αποκαλούμενη συνταγματική ονομασία της χώρας, καθώς η χώρα έχει ενταχθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης με την ονομασία που χρησιμοποιείται στον ΟΗΕ και στους διεθνείς οργανισμούς, δηλαδή ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Η στρατιωτική λογοκρισία στο Ισραήλ καλά κρατεί

Ηταν, είναι και θα είναι παντοδύναμη η φιγούρα του στρατιωτικού λογοκριτή στο Ισραήλ: Οπως προκύπτει από το τελευταίο... κρούσμα της δραστηριότητας της στρατιωτικής λογοκρισίας στη δημόσια ζωή, χρειάστηκε η άρση της απαγόρευσης την περασμένη βδομάδα κάθε δημόσιας μνείας από την επικεφαλής λογοκρίτρια συνταγματάρχη Σίμα Βάνκιν-Γκιλ, ώστε να πληροφορηθεί έπειτα από μήνες η ισραηλινή κοινή γνώμη (αλλά και η διεθνής) τι εξακολουθούν να υφίστανται δύο Ισραηλινοί δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με στρατιωτικά έγγραφα, αναφερόμενα, μεταξύ άλλων, και στους «κανόνες εμπλοκής» στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Η 23χρονη δημοσιογράφος Ανάτ Καμ βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό από τον Δεκέμβριο του 2009, κατηγορούμενη για κατασκοπία. Της προσάπτουν πως είχε παραδώσει στον συνάδελφό της Ούρι Μπλάου της εφημερίδας «Haaretz» χαρακτηρισμένα ως απόρρητα έγγραφα που είχε φωτοαντιγράψει στη διάρκεια της θητείας της στον ισραηλινό στρατό το 2007. Αποκαλυπτικό το περιεχόμενο των εγγράφων που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν αναφορές σε περιπτώσεις όπου Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν καταζητούμενους Παλαιστίνιους χωρίς να προηγηθεί απόπειρα σύλληψής τους. Σύμφωνα με σειρά σχετικών δημοσιευμάτων της «Haaretz», η Καμ κατηγορείται για υπεξαίρεση 2.000 εγγράφων - 700 «άκρως απόρρητα». Ο δικηγόρος της Αβιγκντορ Φέλντμαν είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού πως η δημοσιογράφος δεν σκόπευε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του Ισραήλ, καθώς «είναι Ισραηλινή, είναι σιωνίστρια». Παράλληλα, η εφημερίδα διαπραγματεύεται με τις αρχές την επιστροφή του Ούρι Μπλάου από τη Βρετανία όπου έχει καταφύγει: Η Σιν Μπετ τον καταζητεί. Τον Σεπτέμβριο του 2009 είχε συναφθεί συμφωνία μεταξύ της Σιν Μπετ και των νομικών συμβούλων της «Haaretz» να επιστρέψει ο Μπλάου στις αρχές ασφαλείας περίπου 50 έγγραφα που εξακολουθούσαν να βρίσκονται στην κατοχή του. Ομως η Σιν Μπετ υποστηρίζει ότι κατέχει και άλλα «επικίνδυνα για το Ισραήλ» έγγραφα.

Enet.gr με πηγές από Haaretz

Επιδοτεί με 5.000 ευρώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Ιρλανδία

Επιχορήγηση ύψους 5.000 ευρώ θα λαμβάνουν από το κράτος όσοι Ιρλανδοί αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα, ενώ θα απαλλαγούν επίσης από το φόρο ταξινόμησης οχημάτων.

Στόχος της Ιρλανδίας είναι μέχρι το 2011, το 10% των οχημάτων της να είναι ηλεκτρικά. "Λόγω του σχετικά μικρού μεγέθους της, η Ιρλανδία είναι ιδανική για την εισαγωγή των ηλεκτρονικών οχημάτων και θα αποτελέσει καθοδηγητή για την υπόλοιπη Ευρώπη", δήλωσε ο Έρικ Μπάσετ, διευθύνων σύμβουλος της Renault στην Ιρλανδία.

"Καθότι ο πληθυσμός της Ιρλανδίας είναι κατά κύριο λόγο επικεντρωμένος γύρω από τις μεγάλες αστικές περιοχές του Δουβλίνου, Κορκ, Λίμερικ, Γκάλγουεϊ και Γουότερφορντ και με το μέσο όχημα να καλύπτει 75 χιλιόμετρα ανά μέρα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ιδανικά ταιριαστά για να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες τόσο των ιδιωτών όσο και των επαγγελματιών", πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Nissan αναμένεται να κυκλοφορήσει το Leaf στις αρχές του επόμενου έτους και η Renault το Kangoo Z.E. φέτος ενώ το Fluence Z.E. της Renault θα κυκλοφορήσει το 2012.

Τα τρία αυτά οχήματα θα παίρνουν ενέργεια από μπαταρίες της Automotive Energy Supply μια επιχείρηση της Nissan και NEC Tonkin.

Ακόμη και με τις επιδοτήσεις, ωστόσο, οι Ιρλανδοί καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Το Leaf θα διατεθεί στην Ιαπωνία έναντι περίπου 40.000 δολαρίων.

Οργή στην εξεταστική επιτροπή για τον Π. Βουρλούμη

Με τις διαμαρτυρίες των βουλευτών για τη στάση του επικεφαλής του ΟΤΕ, Παναγή Βουρλούμη, ξεκίνησε τις εργασίες της η εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens, μετά την ανάπαυλα του Πάσχα. Αποφασίστηκε ομοφώνως να υπάρξει σκληρή απάντηση. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι καταθέσεις των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων.

Όπως είχε αποκαλύψει το περασμένο Σάββατο η "Ε", ο Π. Βουρλούμης ζητούσε με επιστολή του από τη Βουλή να αναλάβει το κόστος, αν θέλει τον επανέλεγχο των συμβάσεων του οργανισμού. Τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής έκαναν λόγο για ιταμή και προσβλητική συμπεριφορά του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΤΕ, με τον Δημ. Παπαδημούλη να σημειώνει ότι η επιστολή "μυρίζει" συγκάλυψη.

Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ότι θα κληθούν να καταθέσουν οι πολιτικοί που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση. Μεταξύ άλλων, πρόκειται για τους Θ. Τσουκάτο, Χρ. Βερελή, Μ. Λιάπη, Ευ. Στυλιανίδη, Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Όσον αφορά στο C4I, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπ. Βούγιας, γνωστοποίησε μέσω επιστολής ότι διενεργείται από τις 22 Μαρτίου προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες εγκατάστασης και παραλαβής του συστήματος.
enet.gr

Καταργούνται τα διόδια Αιγινίου και Κουλούρας

Κατάργηση των διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας και στην Κουλούρα Ημαθίας, και αξιοποίηση των διοδίων των Μαλγάρων, σε συνεργασία με την ‘’Εγνατία Οδό ΑΕ’’ και την ‘’Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου’’ ανακοίνωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης.

"Έχουμε ξεκινήσει τη συνεργασία με τους παραχωρησιούχους για να μειωθούν σημαντικά τα διόδια για τα επόμενα 30 χρόνια", δήλωσε ο Γ. Μαγκριώτης.

Όπως είπε, το τελικό κόστος των διοδίων των Μαλγάρων θα καθοριστεί με βάση τις χιλιομετρικές αποστάσεις και τις τιμαριθμικές αναπροσαρμογές. "Σε κάθε περίπτωση τα διόδια θα είναι χαμηλότερα από αυτά που θα πλήρωναν οι κάτοικοι της περιοχής, εάν λειτουργούσε ο σταθμός διοδίων στο Αιγίνιο", πρόσθεσε και τόνισε ότι η τοποθέτηση των διοδίων θα αρχίσει σταδιακά λίγο πριν το καλοκαίρι.

Όσον αφορά στους συμβασιούχους της "Εγνατία Οδός ΑΕ", των οποίων λήγουν οι συμβάσεις, ο Γ. Μαγκριώτης ανακοίνωσε ότι οι ανανεώσεις των συμβασιούχων θα γίνονται πλέον μέσω ΑΣΕΠ.

Στα δικαστήρια ο Κύπριος φοιτητής για «αντίσταση κατά της αρχής»…! Κι οι «κλέφτες», που μας έκαψαν, κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ωραίοι… !

Τι άλλο πια θα δούμε σε αυτή τη χώρα ; Ένα θύμα βάναυσου ξυλοδαρμού, μιας εξόφθαλμης αστυνομικής και κρατικής βίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων του πολίτη.. Λοιπόν, σε τούτη τη χώρα που όλα γίνονται.. το θύμα αυτό, ο γνωστός μας Κύπριος φοιτητής της «ζαρντινιέρας» της Θεσσαλονίκης, σύρεται στα «διαβόητα», ναι «διαβόητα» !, ελληνικά δικαστήρια, μαζί με τον Πανεπιστημιακό του δάσκαλο για «αντίσταση» κατά της Αρχής !

Τι άλλο πια μένει να δούμε..; Σε μια Ελλάδα που οι μεγαλύτεροι «αρχικλέφτες», οι συνεχιστές της ιδέας των «κλεφτών και αρματολών» που τρώγανε τα δάνεια της Επαναστάσεως στα «μπουζούκια» της εποχής στο Λονδίνο, οι πολιτικοί που μας κουμαντάρουν, που ‘χουνε φάει ολάκερη τη χώρα και σκασμό δεν έχουνε… Όταν αυτοί παραμένουν στην «απ’ έξω», δίχως να τους αγγίζει τίποτα και ποτέ… Τους κάνουνε και αγάλματα κι οδούς και πλατείες τα ονόματά τους, εις υγεία των κορόιδων, ενώ πάντα μένουν στο απυρόβλητο…

Κι ενώ σε όλη την Ευρώπη, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία κι όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο, Πρωθυπουργοί πηγαίνουν φυλακή.. στην Ελλάδα μας «μαθαίνουν», από νωρίς – από μικρούς θα λέγαμε, ότι «..έναν Πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή, τον στέλνει σπίτι του…» ! Και σε όλα τούτα θα υπενθυμίσουμε τη διαπίστωση του Αναστάσιου Πεπονή για την Ελληνική Δικαιοσύνη : «..αλίμονο στον απλό Έλληνα πολίτη που θα ψάξει να βρει το δίκιο του στην Ελληνική Δικαιοσύνη..» !

Κανονικά, έτσι πως το πάνε, θα πρέπει να τον κατηγορήσουνε και για «φθορά» δημόσιας περιουσίας αφού «έπεσε» πάνω στη ζαρντινιέρα και την έσπασε..!

Ένα, πάντως, είναι σίγουρο σε τούτο τον τόπο και το ζούμε καθημερινά… Ο «Νόμος» και η «Δικαιοσύνη», στην Ελλάδα, στήθηκαν από τους «ισχυρούς» -(πολιτικούς, επιχειρηματίες, εταιρείες..)-, εξυπηρετούν τους «ισχυρούς» και προστατεύουν τους «ισχυρούς»… Για τον Έλληνα απλό πολίτη ;;;

Γκιλοτίνα.. Βούρδουλας.. Καμτσίκι.. Εξαθλίωση.. Αναξιοπρέπεια.. ΑΔΙΚΙΑ !!

Διαγωνισμός για την πρόσληψη φυλάκων στα Μουσεία.. Γιατί υπάρχει πρόβλημα;;; Κύριε Γερουλάνο πάρτε θέση..

Από τις 9 μέχρι τις 15 Απριλίου είναι η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την πρόσληψη φυλάκων στα Μουσεία, του Υπουργείου Πολιτισμού .

Ωστόσο, συμβαίνουν αρκετά ευτράπελα.. Πρώτον, πριν από περίπου δύο μήνες είχε ξανα - πραγματοποιηθεί ο ίδιος διαγωνισμός και προσελήφθησαν 2500 άτομα τα οποία υπηρετούν στα κατά τόπους Μουσεία μέχρι τέλη Απριλίου. Οι άνθρωποι αυτοί υπό κανονικές, διότι ο νόμος έχει εξαιρέσεις, συνθήκες δεν «κατατάσσονται» στο νέο διαγωνισμό πριν παρέλθει χρονικό διάστημα του τριμήνου από τη λήξη των συμβάσεών τους..

Εδώ, όμως, συμβαίνουν τα εξής :

- υπό κανονικές συνθήκες οι συμβάσεις αυτές ήταν τριμήνου έργου και όχι, μόλις, ενάμιση μήνα που εργάζονται,

- τους επιβάλλεται η «ποινή» της τριμήνου «απαγορεύσεως» από τις συμβάσεις δίχως ο χρόνος εργασίας τους να ξεπερνά το χρονικό όριο της ίδιας της «ποινής»,

- χάνουν μήνες και έτη ανεργίας για μια σύμβαση ορισμένου χρόνου που ουσιαστικά δεν καλύπτει, εκ των πραγμάτων, τον ελάχιστο χρόνο της τριμήνου εργασίας,

- είναι άκρως αντισυνταγματικός και αντίθετος προς τις κοινοτικές οδηγίες ο αποκλεισμός από τη δυνατότητα εργασίας και καταδίκη στην ανεργία, κοινωνικών ομάδων που, ενώ έχουν τα «τυπικά» προσόντα, τους επιβάλλονται «ποινές» (ΠΔ 164/2004) που δεν υπηρετούν το γράμμα και το πνεύμα του νόμου όταν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της προηγούμενης συμβάσεως (εκπλήρωση 495 ωρών εργασίας το μέγιστο) και ουσιαστικά καταλήγει η ποινή να είναι μεγαλύτερη της «ωφέλειας» από την εργασία!!

Σε κάθε περίπτωση, η λογική που θα έπρεπε να επικρατήσει θα έπρεπε να είναι, σε δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα, όπου η πατρίδα ζητά τη βοήθεια των Ελλήνων και αλλάζουν και προσαρμόζονται ολόκληροι νόμοι προς την κατεύθυνση αυτή, θα έπρεπε να ληφθεί και η φροντίδα να δίδεται η ευκαιρία σε κάθε Έλληνα για εργασία..

Γιατί, όμως, δε συνεχίζονται οι υπάρχουσες συμβάσεις, που υπογράφηκαν, μόλις, προΜηνός; Διότι , οι πληροφορίες μας λένε ότι, μόλις πριν από μια βδομάδα βρεθήκανε τα κονδύλια για την πρόσληψη προσωπικού και την πληρωμή των προηγουμένων.. από πού;; Μα φυσικά από την Εγνατία Οδό !

Καλό θα ήταν ο Υπουργός κ. Παύλος Γερουλάνος να φροντίσει το θέμα και να μη τεθεί εκτός της «ευκαιρίας» εργασίας τόσο άδικα μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα 2500 οικογενειών.. !

Δεν μπορεί πια η Ελλάδα να «ζητά» από τους Έλληνες συνεχώς και ποτέ να μη «δίνει».. Δε μπορούν όλα να «λειτουργούν» επ’ ωφελεία του Κράτους και σε βάρος πάντα του απλού πολίτη.. .

Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Το παραπάνω βάρος αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ιταλική επιστημονική μελέτη, η οποία διαπίστωσε ότι όσο παχύτερος είναι κάποιος, τόσο πιο πολύ κινδυνεύει.

Η έρευνα (μετα-ανάλυση), που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Stroke» (Εγκεφαλικό), συμπεριέλαβε σχεδόν 2,3 εκατ. άτομα και έγινε από ερευνητές υπό τον δρα Πασκουάλε Στρατσούλο της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου «Φρεντερίκο ΙΙ» της Νάπολης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

Σύμφωνα με την έρευνα, όχι απλώς οι παχύσαρκοι, αλλά και οι υπέρβαροι έχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού, κάτι που μπορεί να επιφέρει μόνιμη ανικανότητα στο άτομο και να μειώσει το προσδόκιμο ζωής του. Τα ισχαιμικά εγκεφαλικά συμβαίνουν όταν μπλοκάρονται τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο, ενώ τα λιγότερο συχνά αιμορραγικά εγκεφαλικά λαμβάνουν χώρα, όταν προκαλείται αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Η αύξηση του βάρους αυξάνει διαφόρους παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό, όπως την αύξηση της πίεσης του αίματος. Η ιταλική μελέτη, που ανέλυσε όλες τις μέχρι σήμερα σχετικές επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει διεθνώς, συμπέρανε ότι ένας υπέρβαρος έχει 22% περισσότερες πιθανότητες να πάθει ισχαιμικό εγκεφαλικό, ενώ ένας παχύσαρκος 64% περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με ένα άτομο κανονικού βάρους. Οι υπέρβαροι δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες για αιμορραγικό εγκεφαλικό, ενώ οι παχύσαρκοι έχουν 24% περισσότερες πιθανότητες.

Σύμφωνα με την μελέτη, η παχυσαρκία αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για εγκεφαλικό, πέρα από άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η ηλικία και η υψηλή πίεση. Σε έναν άνθρωπο με κανονική πίεση, η παχυσαρκία αυξάνει κατά 6% τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, ενώ σε κάποιον με υψηλή πίεση η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο κατά 25%.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι όλοι οι άνθρωποι, που θέλουν να αποφύγουν ένα εγκεφαλικό, πρέπει να προσέχουν τα παραπανίσια κιλά, ελέγχοντας την καθημερινή λήψη θερμίδων και κάνοντας τακτική σωματική άσκηση.

Στο ζενίθ η αυτοεκτίμηση των παντρεμένων 60άρηδων

Η αυτοεκτίμηση και η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους ξεκινά από το χαμηλότερο επίπεδό της στους νέους, αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου και φτάνει στο αποκορύφωμά της περίπου στην ηλικία των 60 ετών στους άνδρες. Όμως στη συνέχεια, η συνταξιοδότηση και η φθορά της υγείας προκαλούν μείωση της αυτοεκτίμησης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, υπό τον Ούρλιχ Ορθ, η οποία δημοσιεύτηκε στο «Journal of Personality and Social Psychology» (Περιοδικό Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας), σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», μελέτησε πάνω από 3.600 άτομα, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 25 έως 104 ετών, και αξιολόγησε το επίπεδο αυτοεκτίμησής τους διαχρονικά.

Οι γυναίκες διαπιστώθηκε ότι έχουν λιγότερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση σε σχέση με τους άνδρες, φτάνοντας στο ίδιο επίπεδο με τους τελευταίους μόνο μετά τα 80 τους. Όσοι έχουν καλύτερη εκπαίδευση, υψηλότερο εισόδημα, καλύτερη υγεία και εργασία, είναι πιθανότερο να έχουν και υψηλότερο αίσθημα αυτοεκτίμησης, ιδίως όσο μεγαλώνουν.

Επίσης όσοι έχουν ευτυχισμένο γάμο, αναφέρουν και μεγαλύτερα επίπεδα αυτοεκτίμησης, όμως μετά τα 60 τους η αυτοεκτίμησή τους υποχωρεί όσο και εκείνων που δεν είχαν την τύχη ενός πετυχημένου γάμου. «Μια ευτυχισμένη σχέση δεν προστατεύει ένα πρόσωπο από την μείωση της αυτοεκτίμησης, που τυπικά συμβαίνει όσο προχωρά η ηλικία του», σύμφωνα με την μελέτη.

Η υψηλότερη αυτοεκτίμηση συνδέεται με καλύτερη υγεία, μικρότερη εγκληματικότητα, λιγότερη κατάθλιψη, περισσότερα θετικά συναισθήματα και γενικά μεγαλύτερη επιτυχία στη ζωή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κορύφωση της αυτοεκτίμησης γύρω στα 60 οφείλεται στα αυξημένα αισθήματα ασφάλειας και σταθερότητας που απολαμβάνει κάποιος εκείνη την περίοδο, καθώς βρίσκεται στο αποκορύφωμα της επαγγελματικής επιτυχίας και κοινωνικής αναγνώρισης. Όμως η συνταξιοδότηση που ακολουθεί και η αναγκαστική αλλαγή ρόλου, τείνει να φέρνει στον άνθρωπο, ιδίως στον άνδρα, ένα αίσθημα ψυχολογικού κενού, που υποσκάπτει και την υγεία του.

Ανακαλύφθηκαν γονίδια που εξηγούν τις παθήσεις των νεφρών

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι υπήρχε και γενετική αιτία για την εμφάνιση της νεφροπάθειας, αλλά δεν είχαν εντοπιστεί σχετικά γονίδια.

Μια μεγάλη διεθνής ερευνητική ομάδα ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε 20 γονίδια που βοηθάνε στην εξήγηση των αιτιών των παθήσεων των νεφρών και τα οποία μπορεί, μια μέρα, να οδηγήσουν σε «επαναστατικές» θεραπείες, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Η χρόνια νεφροπάθεια επηρεάζει περίπου έναν στους δέκα ενηλίκους και μπορεί να απαιτήσει μέχρι και μεταμόσχευση οργάνου.

Τα γονίδια που εντοπίστηκαν, ελέγχουν διάφορες λειτουργίες των νεφρών, όπως το φιλτράρισμα του αίματος από περιττές ουσίες. Οι ερευνητές, στην εργασία τους που δημοσίευσαν στο περιοδικό «Nature Genetics», σύμφωνα με το BBC, κάνουν λόγο για «σημαντική ανακάλυψη».

Η χρόνια νεφροπάθεια είναι μια μακρόχρονη ασθένεια, κατά την οποία τα νεφρά σταδιακά χάνουν τη λειτουργικότητά τους. Οι ασθενείς συνήθως δεν παρατηρούν τα αρχικά συμπτώματα, που μπορεί να περιλαμβάνουν πρησμένους αστραγάλους και χέρια ή αίμα στα ούρα, ώσπου η πάθηση να είναι πια σε προχωρημένο στάδιο.

Η ασθένεια συνδέεται με τη γήρανση, καθώς περίπου ένας στους πέντε άνδρες και μία στις τέσσερις γυναίκες μεταξύ 65 - 74 ετών θα εμφανίσουν σε κάποιο βαθμό κάποια δυσλειτουργία των νεφρών. Η πιο συνήθης αιτία της πάθησης είναι η ζημιά που προκαλούν άλλες χρόνιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης ή η υψηλή πίεση του αίματος.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι υπήρχε και γενετική αιτία για την εμφάνιση της νεφροπάθειας, αλλά δεν είχαν εντοπιστεί σχετικά γονίδια. Η νέα έρευνα ανέλυσε τα γονίδια περίπου 70.000 Ευρωπαίων και βρήκε 13 γονίδια που επηρεάζουν τη νεφρική λειτουργία και άλλα επτά που επηρεάζουν την παραγωγή και έκκριση της κρεατινίνης, μιας χημικής ουσίας που δημιουργείται από τον μεταβολισμό των μυών και φιλτράρεται μέσω των νεφρών.

Σύμφωνα με τον γενετιστή δρα Τζιμ Γουίλσον του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που συμμετείχε στην έρευνα, η ανακάλυψη των γονιδίων «μπορεί να φέρει επανάσταση στη θεραπεία των νεφροπαθών, όμως θα χρειαστεί κάποιος χρόνος. Είναι πάντως ένα πολύ κρίσιμο πρώτο βήμα προς την πλήρη κατανόηση της βιολογίας πίσω από την πάθηση. Η μετατροπή της ανακάλυψης σε κλινικά οφέλη θα πάρει μερικά χρόνια».

Ανακαλύφθηκε ο κοντινότερος στη Γη «σκοτεινός ήλιος»

Το άστρο είναι τόσο κρύο που τυχόν παρατηρητές σε ένα πλανήτη σε τροχιά γύρω από αυτό, θα έβλεπαν έναν «σκοτεινό ήλιο» στον έναστρο ουρανό της «μέρας» τους.

Ένα αχνό ουράνιο σώμα, σε απόσταση μικρότερη από δέκα έτη φωτός από τη Γη, το οποίο ανακαλύφθηκε από διεθνή επιστημονική ομάδα, φαίνεται πως είναι ο πιο κοντινός στον πλανήτη μας «σκοτεινός ήλιος», δηλαδή καφέ «νάνος», που έχει ποτέ βρεθεί. Είναι η πρώτη φορά μετά το 1947 που οι αστρονόμοι ανακαλύπτουν ένα νέο άστρο-ήλιο τόσο κοντά στη Γη. Οι ερευνητές δεν αποκλείουν ότι υπάρχουν και άλλα τέτοια σκοτεινά άστρα ακόμα πιο κοντά στη Γη.

Το άστρο είναι τόσο κρύο που τυχόν παρατηρητές σε ένα πλανήτη σε τροχιά γύρω από αυτό, θα έβλεπαν έναν «σκοτεινό ήλιο» στον έναστρο ουρανό της «μέρας» τους. Η ανακάλυψη, μετά από έρευνα σε ένα μικρό μόνο τμήμα του ουρανού, δείχνει ότι τέτοια άστρα είναι συνηθισμένα και μπορεί κάλλιστα να υπάρχουν πολύ πιο κοντά στη Γη, αλλά δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν λόγω του χλωμού φωτός που εκπέμπουν.

Οι καφέ «νάνοι» έχουν τόσο μικρή μάζα, που δεν καταφέρνουν ποτέ να αποκτήσουν την κατάλληλη υψηλή θερμοκρασία, ώστε να διατηρήσουν τις αναγκαίες αντιδράσεις πυρηνικής σύντηξης που λαμβάνουν συνεχώς χώρα σε άστρα όπως ο δικός μας ήλιος. Παρόλα αυτά, λάμπουν χάρη στην θερμοκρασία του σχηματισμού τους, αν και σταδιακά, όσο παγώνουν, φέγγουν όλο και λιγότερο.

Οι ερευνητές, υπό τον Φίλιπ Λούκας του βρετανικού πανεπιστημίου του Χερτφορντσάιρ, σύμφωνα με το New Scientist, «βάφτισαν» UGPS 0722-05 το σκοτεινό άστρο που (με βάση προκαταρκτικούς υπολογισμούς στηριγμένους στην παράλλαξη) απέχει 9,6 έτη φωτός από τη Γη. Έχει, δηλαδή, υπερδιπλάσια απόσταση από το άστρο Proxima Centauri, το πλησιέστερο άστρο στη Γη μετά τον ήλιο μας.

Τη στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο εξέφρασε ο πρωθυπουργός

Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να συνεχίσει να εργάζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι η στήριξη της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό λαό είναι έμπρακτη και όχι μόνο στα λόγια.

Σε δηλώσεις κατά την άφιξή του στην Κύπρο, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «είχα δεσμευτεί ότι θα σταθούμε δίπλα στην ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και στον κυπριακό λαό στην πράξη, όχι μόνο στα λόγια. Είμαι και πάλι σήμερα εδώ για να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση το ίδιο σταθερό μήνυμα. Κινούμαστε με αποφασιστικότητα και επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται να κουραστούμε ποτέ να εργαζόμαστε για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο εθνικό μας ζήτημα το κυπριακό», υπογράμμισε.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στη σκάλα του αεροσκάφους ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης και ο πρέσβης της Ελλάδος Βασίλης Παπαϊωάννου.

Απόψε ο πρωθυπουργός είχε χωριστές συναντήσεις με τον επίτιμο πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσαρίδη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου».

«Θεωρητική» η βοήθεια προς Ελλάδα, λέει το Βερολίνο

Η γερμανική κυβέρνηση συνέχισε να υποστηρίζει σήμερα πως η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, την επομένη της συγκεκριμενοποίησης από τις χώρες της ζώνης του ευρώ του σχεδίου αρωγής τους βάσει του οποίου η Γερμανία θα δανείσει στην Αθήνα περισσότερα από 8 δισ. ευρώ.

«Το γεγονός ότι κρεμάστηκε στον τοίχο ένας πυροσβεστήρας δεν παρέχει καμιά απολύτως πληροφορία σχετικά με τις πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί», σχολίασε ο Κρίστοφ Στέεγκμανς, αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μίχαελ Όφερ δήλωσε από την πλευρά του ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες Κυριακή αποτελεί απλώς «μια συγκεκριμενοποίηση σε τεχνικό επίπεδο» που έχει στόχο να ηρεμήσει τις αγορές.

Οι Στέεγκμανς και Όφερ υπενθύμισαν ότι η ενεργοποίηση του σχεδίου αρωγής, το μέγιστο ποσό και τον τρόπο χορήγησης της οποίας καθόρισαν χθες οι χώρες της ζώνης του ευρώ, προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα ζητήσει τη βοήθεια, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα, και απαιτεί την ομόφωνη ψήφο των χωρών της ευρωζώνης.

Οι χώρες αυτές συμφώνησαν σήμερα να δανείσουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ με επιτόκιο της τάξης του 5%.

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, θα συνεισφέρει 8,4 δισ. ευρώ, δήλωσε ο Όφερ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα ποσό «τελείως θεωρητικό».

Η Πορτογαλία έχει συμφέρον να βοηθήσει την Ελλάδα, λέει ο Τύπος

Παρά τις δημοσιονομικές της δυσχέρειες, η Πορτογαλία έχει συμφέρον να επιδείξει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, ακόμη και αν χρειασθεί να δανεισθεί για να συμβάλει στον μηχανισμό οικονομικής στήριξης που αποφασίσθηκε χθες για την Ελλάδα, εκτιμά ο σημερινός Τύπος της Πορτογαλίας.

«Το να ζητά κανείς από την Πορτογαλία να δώσει χρήματα στην Ελλάδα, ισοδυναμεί με το να ζητάει από τον ρακένδυτο να βοηθήσει τον γυμνό. Αλλά, παρά ταύτα, αυτή είναι η σωστή στάση, η μόνη δυνατή, διότι κανείς δεν γνωρίζει τι μάς επιφυλάσσει το μέλλον», γράφει στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα Diario Economico.

Η Πορτογαλία κατέγραψε το 2009 δημόσιο έλλειμμα 9,4% του ΑΕΠ για χρέος 126 δισεκατομμυρίων ευρώ (76,6% του ΑΕΠ). Για το 2010, η Πορτογαλία θα δανεισθεί περισσότερα από 24 δισεκατομμύρια για να το χρηματοδοτήσει, σύμφωνα με τις προβλέψεις του δημόσιου ινστιτούτου για το χρέος.

Σε σημείωμά του το υπουργείο Οικονομικών της Πορτογαλίας επισημαίνει ότι «η εγγύηση οικονομικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ, βασική προϋπόθεση για την οικονομική σταθερότητα κάθε χώρας, απαιτεί την αλληλεγγύη όλων των χωρών μελών», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Πορτογαλία θα συμμετάσχει στην κοινή αυτή προσπάθεια, σε αναλογία που αντιστοιχεί στη συμμετοχή της στο κεφάλαιο της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας (2,58% εκτός της Ελλάδας), σύμφωνα με το υπουργείο.

Αυτή η συμβολή ανέρχεται σε περίπου 775 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή «77 ευρώ ανά Πορτογάλο», επισημαίνει η εφημερίδα Diario de Noticias.

«Η κίνηση αυτή είναι σημαντική, όχι εξαιτίας του ύψους του ποσού της βοήθειας καθαυτής, που δεν αποτελεί παρά σταγόνα νερού στην τρύπα των ελληνικών λογαριασμών, αλλά διότι θα φρενάρει τις ορέξεις των κερδοσκόπων, οι οποίοι, τον τελευταίο καιρό προκάλεσαν την αύξηση του κόστους του χρέους των χωρών της νότιας Ευρώπης, στοιχηματίζοντας επί όποιου θα έπεφτε πρώτος», γράφει η εφημερίδα προσθέτοντας ότι η Πορτογαλία θα πρέπει να επιβαρύνει το δημόσιο χρέος της για να καλύψει αυτόν τον δανεισμό.

Εδώ και ένα μήνα, ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Φερνάντο Τεξέιρα ντος Σάντος είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα, επικαλούμενος την «εύθραυστη κατάσταση της Πορτογαλίας».

ΣτΕ: Αντισυνταγματικοί περιορισμοί σε χορηγήσεις επιδομάτων

Αντισυνταγματικοί κρίθηκαν ομόφωνα από το ΣΤ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας οι περιορισμοί που τίθενται στην προσαύξηση του επιδόματος υπηρεσίας αλλοδαπής που λαμβάνουν ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Ειδικότερα, κρίθηκε αντισυνταγματική η μη προσαύξηση του επιδόματος υπηρεσίας αλλοδαπής λόγω τέκνων, που καταβάλλεται στους υπαλλήλους του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας οποίοι υπηρετούν στα γραφεία οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων του εξωτερικού. Όμως λόγω της αντισυνταγματικότητας η υπόθεση παραπέμφθηκε από το ΣΤ΄ Τμήμα στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για οριστική κρίση.

Παράλληλα, στον Άρειο Πάγο θα υπάρξει αντίστοιχη εισήγηση περί αντισυνταγματικότητας στους περιορισμούς χορήγησης του εν λόγω επιδόματος, με μόνη τη διαφορά ότι αφορά εργαζομένους στο Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που απασχολούνται με σχέση εργασία ιδιωτικού δικαίου.

Αναγκαίο είναι να επισημανθεί ότι οι περιορισμοί αυτοί στην χορήγηση του εν λόγω επιδόματος έπαυσαν να ισχύουν από το 2003, με το νόμο 3205/2003. Ωστόσο υπάρχουν αρκετές εκκρεμείς υποθέσεις, με τις οποίες εργαζόμενοι διεκδικούν διαφορές αποδοχών επειδή δεν τους χορηγήθηκε το επίδομα. Επίσης, το όλο θέμα εκκρεμεί τόσο στην Ολομέλεια του ΣτΕ, όσο και στον ΑΠ.

Ειδικότερα, το ΣΤ΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι αντιστρατεύονται στα άρθρα 4 και 21 του Συντάγματος οι περιορισμοί που προβλέπουν ότι σε περίπτωση διαζυγίου των γονέων η προσαύξηση του εν λόγω επιδόματος θα γίνεται στον γονέα που έχει την επιμέλεια των τέκνων και συγκατοικεί με αυτά. Και κρίθηκε αντισυνταγματική, καθώς εισάγει αδικαιολόγητα δυσμενή διάκριση για τους διαζευγμένους γονείς έναντι των μη διαζευγμένων, δεδομένου ότι και στις δύο αυτές κατηγορίες των γονέων υπάρχει εκ του νόμου κοινή υποχρέωση για την διατροφή των τέκνων τους.

Κατέληξε το ΣΤ΄ Τμήμα ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας οποίοι υπηρετούν στα γραφεία οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων του εξωτερικού, ακόμη και αν είναι διαζευγμένοι δικαιούνται ολόκληρη την προσαύξηση του επιδόματος υπηρεσίας αλλοδαπής λόγω τέκνων, έστω και αν δεν έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους και δεν συγκατοικούν με αυτά.

Σκοτώθηκαν δύο 16χρονοι στην εθνική οδό Γυθείου - Αρεόπολης

Τραγικό θάνατο στην άσφαλτο βρήκαν δύο έφηβοι. Στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Γυθείου - Αρεόπολης δίκυκλη μοτοσικλέτα οδηγούμενη από 16χρονο και κινούμενη με κατεύθυνση από Γύθειο προς Αρεόπολη, εκτράπηκε της πορείας της και συγκρούσθηκε διαδοχικά με δύο αντιθέτως κινούμενα οχήματα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του οδηγού της μοτοσικλέτας, καθώς και του συνεπιβάτη του, επίσης 16χρονου.

Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

ΠΟΥ: Δηλώνει ανοιχτός σε κριτική για τη γρίπη Η1Ν1

Αρκετοί είναι εκείνοι που επικρίνουν τον ΠΟΥ ότι προκάλεσε πανικό για το νέο ιό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε πως είναι ευπρόσδεκτη η ειλικρινής και αυστηρή κριτική για το πως χειρίστηκε την πανδημία της γρίπης Η1Ν1 ώστε να πάρει μαθήματα για τον χειρισμό μελλοντικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας.

Η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν δήλωσε πως η τριήμερη συνάντηση 29 ειδικών που άρχισε σήμερα το πρωί στην Γενεύη είναι «ανεξάρτητη, αξιόπιστη και διαφανής».

«Θέλουμε να μάθουμε τι λειτούργησε καλά, τι ήταν λάθος και το γιατί. Θέλουμε να μάθουμε τι θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα και με ποιον τρόπο», τόνισε η ίδια.

Αρκετοί είναι εκείνοι που επικρίνουν τον ΠΟΥ ότι προκάλεσε πανικό για το νέο ιό, ο οποίος αποδείχτηκε ότι ήταν ήπιας μορφής και προσέβαλε λιγότερους ανθρώπους από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, με αποτέλεσμα πολλές χώρες να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες εμβολίων, τα οποία δεν θα χρησιμοποιηθούν.

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ υποστηρίζουν πως έπρεπε να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου όταν ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται αφού κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει πως θα εξελισσόταν η κατάσταση.

Από την πανδημία γρίπης των χοίρων σε 40 χρόνια, έχασαν τη ζωή τους 17.700 άνθρωποι σε περισσότερες από 200 χώρες, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ.

Περίπου 250.000 άνθρωποι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από την εποχική γρίπη.

Βόμβα έξω από βρετανικούς στρατώνες στη Β. Ιρλανδία

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε βρετανικούς στρατώνες που φιλοξενούν τις μυστικές υπηρεσίες στη Β. Ιρλανδία.

Παγιδευμένο με εκρηκτικά ταξί εξερράγη σήμερα πίσω από στρατώνα του βρετανικού στρατού στην Κομητεία Ντάουν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, λίγα μόλις λεπτά μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των εξουσιών της αστυνομίας και της δικαιοσύνης από το Λονδίνο στο Μπέλφαστ.

«Ο οδηγός του ταξί βγήκε έξω (από το όχημα) και φώναξε: «έχει βόμβα, έχει βόμβα!» και βρισκόμασταν στη διαδικασία εκκένωσης της περιοχής όταν εξερράγη», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας ηλικιωμένος άνδρας τραυματίστηκε από την επίθεση στο στρατώνα, που φιλοξενεί το αρχηγείο του παραρτήματος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών ΜΙ5 στην περιοχή.

Το ταξί που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των εκρηκτικών στο στρατώνα είχε καταληφθεί αφού προηγουμένως είχε δεχτεί απειλές η οικογένεια του οδηγού του.

Παρά τη σημερινή μεταβίβαση των αστυνομικών και δικαστικών εξουσιών, τα θέματα που αφορούν την ΜΙ5 θα παραμείνουν υπό βρετανικό έλεγχο.

Τη σύλληψη του Πάπα θα επιδιώξει διαπρεπής Βρετανός επιστήμονας

Τη σύλληψη του Πάπα για το σκάνδαλο της κακοποίησης παιδιών απο Καθολικούς ιερείς θα επιδιώξει ο διαπρεπής, άθεος, επιστήμων Ρίτσαρντ Ντόκινς.

Ο Βρετανός διαπρεπής επιστήμονας και συγγραφέας Ρίτσαρντ Ντόκινς, κήρυκας της αθεΐας, θα προσπαθήσει να επιτύχει τη σύλληψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ ως υπόλογου για τις κακοποιήσεις παιδιών από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας, όταν ο Ποντίφηκας επισκεφθεί τη Βρετανία τον προσεχή Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε χθες ένας από τους δικηγόρους του.

Ο Ντόκινς, συγγραφέας μελετών όπως «Το εγωϊστικό γονίδιο» και αντιθρησκευτικών μανιφέστων όπως «Η Θεία Πλάνη» ζήτησε από δικηγόρους που ασχολούνται με υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εάν στοιχειοθετούνται κατηγορίες κατά του Πάπα.

Ο Ντόκινς και ο Βρετανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς (συγγραφέας του «Ο Θεός δεν είναι Μεγάλος: Η Υπόθεση κατά της Εκκλησίας) εξουσιοδότησαν τους δικηγόρους Τζέφρι Ρόμπερτσον και Μαρκ Στέφενς να ερευνήσουν τους πιθανούς τρόπους που μπορούν να στραφούν κατά του Πάπα.

Σύμφωνα με τον Στέφενς, υπάρχουν τρεις πιθανοί τρόποι: προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, προσωπική, ή δημόσια δίωξη για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ή απλή μήνυση.

Οι ενάγοντες θα υποστηρίξουν ότι ο Ποντίφηκας δεν καλύπτεται από διπλωματική ασυλία ως αρχηγός κράτους, διότι το Βατικανό έχει μόνον «διαρκές καθεστώς παρατηρητή» στον ΟΗΕ και δεν είναι πλήρες μέλος του, ούτε έχει δικαίωμα ψήφου.

Ο Ντόκινς δήλωσε στο χθεσινό φύλλο των Sunday Times πως υποπτεύεται ότι η υπόθεση της κακοποίησης παιδιών από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας έχει συγκαλυφθεί. Το Βατικανό έχει αρνηθεί πως ο νυν Πάπας έχει συμβάλλει ώστε να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο και κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης ότι μηχανεύονται εκστρατεία δυσφήμισής του.

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυστραλία: Έβαλε φωτιά στα γεννητικά όργανα του συζύγου της

Ζηλότυπη Αυστραλή έβαλε φωτιά στα γεννητικά όργανα του συζύγου της γιατί πίστευε πως διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

Μία γυναίκα στην Αυστραλία έβαλε φωτιά στα γεννητικά όργανα του συζύγου της επειδή υποπτευόταν ότι εκείνος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, ανακοίνωσε σήμερα δικαστήριο της Αδελαΐδας.

Η 44χρονη Ρατζίνι Ναραγιάν, μητέρα τριών παιδιών, δήλωσε αθώα στις κατηγορίες για δολοφονία και εμπρησμό, από τον οποίο καταστράφηκε η κατοικία του ζεύγους, αξίας 1 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (900.000 δολάρια).

Η γυναίκα φέρεται ότι χρησιμοποίησε εύφλεκτες μεθυλικές αλκοόλες για να πυρπολήσει τα γεννητικά όργανα του συζύγου της το 2008. Ο ίδιος εξέπνευσε στο νοσοκομείο μία εβδομάδα αργότερα λόγω των σοβαρών εγκαυμάτων του.

Σε προηγούμενη δικαστική ακρόαση οι γείτονες της Ναραγιάν κατέθεσαν ότι τους είχε δηλώσει: «είμαι ζηλότυπη γυναίκα, και το όργανό του θα πρέπει να μου ανήκει. Γι’ αυτό θέλησα να του το κάψω για να ανήκει μόνον σε εμένα και σε καμία άλλη» .

Το δικαστήριο όρισε χρηματική εγγύηση για τη Ναραγιάν, ώστε αυτή να παρουσιασθεί ξανά ενώπιον της έδρας τον ερχόμενο μήνα.

Επίσκεψη Αρχιεπίσκοπου Κύπρο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίσημη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο θα πραγματοποιήσει το ερχόμενο Σάββατο ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κύπρου αναφέρει ότι το πρωί του Σαββάτου, 17 Απριλίου, θα τελεστεί πανηγυρική Δοξολογία και αμέσως μετά θα γίνει στην Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου η επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο.

Στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι επίσημες συνομιλίες μεταξύ των Αντιπροσωπειών των δύο Εκκλησιών. Το πρωί της Κυριακής, 18 Απριλίου οι Προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών θα προστούν του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, που θα τελεστεί στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή. Περί το τέλος του Συλλειτούργου, ο Παναγιώτατος θα προσφωνήσει το Μακαριώτατο Χρυσόστομο. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση του Μακαριωτάτου. Θα γίνει, επίσης, ανταλλαγή δώρων.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Παναγιώτατος θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμή του Μακαριωτάτου και της Συνοδείας του. Τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα μεταβεί στη Χάλκη, όπου και θα επισκεφθεί την εκεί Θεολογική Σχολή.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Μακαριώτατος θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα, που θα παραθέσει προς τιμή του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ.Βασίλειος Μπορνόβας.εποχική γρίπη.

Μνημόσυνο για τους 50.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης

Τελετή στη Συναγωγή «Μοναστηριωτών» από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Μνημόσυνο για τους 50.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης, που υπήρξαν θύματα του αντισημιτισμού στα στρατόπεδα των ναζί πριν από 67 χρόνια, τελέστηκε χθες στη Συναγωγή «Μοναστηριωτών», από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

«Η μνήμη δεν πρέπει να σταματήσει. Σχεδόν μια Ελλάδα οδηγήθηκε στους φούρνους και θανατώθηκε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, που αριθμεί περίπου 1.500 μέλη, και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, Δαυίδ Σαλτιέλ.

Σε όλη την Ελλάδα οι Εβραίοι που εξοντώθηκαν στο Ολοκαύτωμα ανέρχονται σε περίπου 65.000, ενώ στην Ευρώπη ο αριθμός φτάνει τα έξι εκατομμύρια.

Στις 11 Ιουλίου 1942, ημέρα Σάββατο, οι Γερμανοί συγκέντρωσαν στην πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη τους άνδρες Εβραίους, με το πρόσχημα να γραφούν σε καταλόγους εργασίας και αφού τους ταπείνωσαν με διάφορους τρόπους έστειλαν 9.000 σε καταναγκαστικά έργα.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους οι Γερμανοί κατακτητές βεβήλωσαν και κατέστρεψαν το εβραϊκό νεκροταφείο και στις 15 Μαρτίου του 1943 αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη το πρώτο τρένο με εβραίους για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μέσα σε 5 μήνες η πόλη έχασε το 25% του πληθυσμού της.

Τον Αύγουστο του 1943, με την τελευταία αποστολή Εβραίων προς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταστράφηκαν από τους Γερμανούς πνευματικά κέντρα, βιβλιοθήκες, φιλανθρωπικά ιδρύματα, Συναγωγές και το νεκροταφείο

Πολεοδομικό σκάνδαλο στη Σαντορίνη

Συγκλονιστικές πολεοδομικές παρανομίες στη Σαντορίνη. Αδρανούν οι αρχές, παρά το μπαράζ καταγγελιών από πολίτες.

Τρομακτικών διαστάσεων πολεοδομικές παρανομίες λαμβάνουν χώρα στη Σαντορίνη, με τις αρχές να αδρανούν, παρά το μπαράζ καταγγελιών και τα στοιχεία που προσκομίζουν κάτοικοι και φορείς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ιδιώτης έλαβε το 2008 άδεια για συντήρηση υπόσκαφου (σπίτι – σπηλιά μέσα στην Καλντέρα). Αντί για συντήρηση, όμως, ο συγκεκριμένος ιδιώτης κατέληξε τον Οκτώβριο του 2009 να έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κτίσμα, το οποίο μάλιστα έχει πέντε στάθμες αντί για δύο που υποτίθεται ότι θα γίνονταν με τη συντήρηση.

Όπως προκύπτει, πρόκειται ουσιαστικά για διπλή παρανομία καθώς οι εργασίες εκτείνονται και εκτός των ορίων του οικισμού, όπου απαγορεύεται οποιαδήποτε δόμηση ή εργασία.

Υπενθυμίζεται ότι η Καλντέρα είναι προστατευόμενη περιοχή καθώς έχει κηρυχθεί παραδοσιακός και διατηρητέος οικισμός. Για να πραγματοποιήσει κάποιος εργασίες εντός των ορίων του οικισμού θα πρέπει να έχει απαραίτητη γνωμοδότηση του κοινοτικού συμβουλίου, κάτι που ο ιδιοκτήτης δεν έχει.

Πέθανε ο ηθοποιός Αλέκος Τζανετάκος

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο δημοφιλής ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Αλέκος Τζανετάκος.

Ο Αλέκος Τζανετάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937.

Σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν και στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου και άρχισε την καριέρα του στον κινηματογράφο το 1957 με την ταινία "Η αρπαγή της Περσεφόνης", όπου καθιερώθηκε ως συμπρωταγωνιστής στο πλευρό σπουδαίων κωμικών, όπως των Μακρή, Αυλωνίτη, Σταυρίδη, Βλαχοπούλου κ.ά.

Συνεργάστηκε με τη Φίνος Φιλμ και πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες.

Έκανε σπουδαία καριέρα και στο θέατρο σε ρόλους κλασσικού ρεπερτορίου, με το Περιφερειακό Θέατρο Θεσσαλονίκης του Κώστα Χατζίσκου

Μια μεγάλη θεατρική του επιτυχία ήταν, "Ο τρελός του Λούνα Πάρκ", στην οποία είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση.

Βατερλό για τους Σοσιαλιστές

Συντριπτική ήττα των Σοσιαλιστών έδειχναν τα αρχικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στην Ουγγαρία, ενώ μεγάλοι κερδισμένοι της χθεσινής αναμέτρησης αναμένεται να είναι οι ακροδεξιοί.

Επιβεβαιώνοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφάνιζαν τους Ούγγρους ψηφοφόρους απογοητευμένους από την πολιτική λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Γκόρντον Μπαϊνάι -τον οποίο διαδέχθηκε στην κορυφή του ψηφοδελτίου ο 36χρονος Ατίλα Μεστερχάζι-, τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν να προηγείται με μεγάλη διαφορά η κεντροδεξιά Ενωση Νεαρών Δημοκρατών (Φιντέζ), με αρχηγό των τέως πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, παραμένει ωστόσο αβέβαιο εάν θα καταφέρει να εξασφαλίσει τα δύο τρίτα των εδρών του Κοινοβουλίου ώστε να έχει απόλυτη ελευθερία κινήσεων.

Βέβαια, σύμφωνα με αναλυτές, το ποσοστό του Φιντέζ αναμένεται να είναι αρκετά σημαντικό μετά και τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου στις 25 Απριλίου, ώστε να διασφαλίζει το κλίμα πολιτικής σταθερότητας που έχει ανάγκη η χώρα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Έκλεισε, πάλι, η Εθνική στα Τέμπη

Έκλεισε σήμερα εκ νέου η Εθνική Οδός στο ύψος της κοιλάδας των Τεμπών, προκειμένου να συνεχισθούν οι εργασίες αποκατάστασεις και ασφάλειας του οδικού δυκτίου. Ο δρόμος έκλεισε στις 10 το πρωί και θα παραμείνει κλειστός για περίπου τέσσερεις εβδομάδες. Θα λειτουργούν, όμως, οι παρακαμπτήριες οδικές αρτηρίες και οι οδηγοί παρακαλούνται να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις τις τροχαίας για τη διευκόλυνσή και την ασφάλειά τους.

6,2 Ρίχτερ στην Ισπανία

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τη νύχτα στο νότιο τμήμα της Ισπανίας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 24 χιλιομέτρων νότιο-ανατολικά της Γρανάδας (Ανδαλουσία) και κοντά στην οροσειρά της Σιέρα Νεβάδα, όπως ανακοινώθηκε από το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής.

Ο σεισμός έγινε στις 00.08 ώρα Ελλάδας και είχε εστιακό βάθος 616 χιλιομέτρων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί θύματα ή ζημιές.

Βγήκε ο Λοβέρδος από το Νίμιτς

Εξιτήριο πήρε πριν από λίγο ο Ανδρέας Λοβέρδος από το νοσοκομείο Νίμιτς. Ο Υπουργός, κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ευχαρίστησε τους γιατρούς τόσο του Νίμιτς, όσο και τους γιατρούς του νοσοκομείου Βεροίας καθώς και, τον κόσμο που εξέφρασε τη συμπάθειά του για την ασθένεια που εκδήλωσε.

Από αύριο πάλι στο Υπουργείο καθώς τα προβλήματα δεν περιμένουν, σημείωσε με νόημα.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Λεχ Καζίνσκι

Σε λαϊκό προσκύνημα τίθεται τη Δευτέρα η σορός του Πολωνού Προέδρου, Λεχ Καζίνσκι, με ολόκληρο τον πολωνικό λαό να πενθεί για την αεροπορική τραγωδία στο Σμολένσκ της Ρωσίας. Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Αρχιεπίσκοπο Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββα απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ενώ η Ρωσία κρατά στάση θερμής «συμπαράστασης».

Η σορός του Πολωνού προέδρου Λεχ Καζίνσκι τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα την Δευτέρα στην Βαρσοβία, με ολόκληρο τον πολωνικό λαό εντός και εκτός της χώρας να βυθίζεται σε βαρύ πένθος για το θάνατο των 96 επιβαινόντων. Ανάμεσά τους, εκτός από τον πρόεδρο, σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής της χώρας.

Η κηδεία του Πολωνού προέδρου πρόκειται να τελεστεί το Σάββατο, δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Gazeta Wyborcza.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολωνικής διπλωματίας Ραντοσλάβ Σικόρσκι, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα, «ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ επιθυμεί να παραστεί στην κηδεία του Πολωνού ομολόγου του».

«Είναι πιθανόν οι τελετές να διαρκέσουν δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή», δήλωσε η Ελζμπιέτα Τζακούμπιακ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και στενή συνεργάτης του προέδρου Καζίνσκι.

Νεκροί από εκτροχιασμό τρένου στην Ιταλία

Έξι άνθρωποι έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου σήμερα το πρωί στην περιοχή Αλτο Αντίτζε της βόρειας Ιταλίας, ενώ οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Το δυστύχημα έγινε στις 10 ώρα Ελλάδος και ενώ το τρένο κατευθυνόταν προς το Μεράνο.

Σωστικά συνεργεία έχουν μεταβεί στην περιοχή και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 20 σοβαρά τραυματίες, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από καθίζηση του εδάφους.

Με καθοδήγηση από τη 17Ν

Οι 6 συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης Επαναστατικός αγώνας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Έφοδο έκανε τα ξημερώματα της Δευτέρας η αντιτρομοκρατική σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι το διαμέρισμα του Χριστόφορου Κορτέση, ενός από τους συλληφθέντες. Τα κλειδιά βρέθηκαν πάνω του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το είχε νοικιάσει με ψεύτικο όνομα ενώ θεωρούν πολύ σημαντικά τα ευρήματα που βρέθηκαν μέσα στο διαμέρισμα όπως στολές, διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για κάποια προσχέδια προκηρύξεων που βρέθηκαν στο διαμέρισμα και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι είναι από την προκήρυξη που είχε στείλει η οργάνωση μετά το χτύπημα στο υπουργείο Πολιτισμού όπου είχε τραυματιστεί ο αστυνομικός των ΜΑΤ. Βρέθηκε επίσης ένας παραμορφωτής φωνής, πολλές βαλίτσες και σταθμευμένη έξω από το διαμέρισμα μια κλεμμένη μοτοσυκλέτα.

Η αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από την γιάφκα της οργάνωσης ενώ υποστηρίζουν ότι στο σπίτι αυτό συναντούνταν τα μέλη της οργάνωσης πριν από κάποιο χτύπημα.

Την Κυριακή το μεσημέρι, η αστυνομία ανακοίνωσε τα ονόματα και τις φωτογραφίες των έξι ατόμων που συνελήφθησαν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" ανακοίνωσε η αστυνομία.

Απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε σε οικόπεδο στο Χαλάνδρι

Απανθρακωμένο πτώμα ανδρός -αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων- βρέθηκε στις 3:30 μετά το μεσημέρι σε οικόπεδο, στη διασταύρωση των οδών Νέστου και Παναγίας Λυτρώτριας, στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Το πτώμα βρήκαν πυροσβέστες, που πήγαν στο σημείο μετά από τηλεφωνήματα περιοίκων, για να σβήσουν φωτιά μικρής έκτασης.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί της Ασφάλειας και ιατροδικαστής που ερευνούν τα αίτια του τραγικού περιστατικού.

Έδεσαν και φίμωσαν γυναίκα για να την ληστέψουν

Βασανιστικές στιγμές πέρασε μια γυναίκα στα χέρια τριών αδίστακτων και αποφασισμένων για όλα κακοποιών οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι της στο χωριό Πλατώρι του δημοτικού διαμερίσματος Βελλιών Λακωνίας.

Οι τρεις άγνωστοι όρμησαν μέρα- μεσημέρι στην κατοικία της πιστεύοντας ότι έλειπε. Όταν την είδαν μπροστά τους, της επιτέθηκαν και άρχισαν να την χτυπούν αλύπητα! Αμέσως μετά, την φίμωσαν και έδεσαν με σχοινί και καλώδιο, ώστε να ψάξουν ανενόχλητοι το σπίτι!

Ωστόσο, δεν βρήκαν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα κι έτσι άρπαξαν 30 ευρώ, τις χρυσές βέρες της γυναίκας και του συζύγου της και ένα ραδιόφωνο κι εξαφανίστηκαν αφήνοντάς την δεμένη. Έτσι την βρήκε τέσσερις ώρες αργότερα ο σύζυγός της, όταν επέστρεψε και τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Παρά τις έρευνες, οι δράστες δεν εντοπίστηκαν.

Σε κατάσταση συνεχούς κινδύνου η Αϊτή

Η Αϊτή βρίσκεται σε μια κατάσταση συνεχούς κινδύνου, τρεις μήνες μετά τον σεισμό που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 220.000 ανθρώπων και άφησε άστεγους 1,3 εκατομμύρια, αφού αρχίζει η περίοδος των βροχών, δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ο πρόεδρος της χώρας Ρενέ Πρεβάλ.

«Πρέπει να φροντίσουμε μια χώρα που πραγματικά βρίσκεται σε μια κατάσταση συνεχούς κινδύνου, που πρέπει να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα όλα τα προβλήματα, αφού φτάνει η περίοδος των βροχών και όχι μόνο στο Πορτ ο Πρενς», τόνισε ο Πρεβάλ.

Σχετικά με το επίπεδο προετοιμασίας της Αϊτής για την περίοδο των βροχών, για την οποία οι παρατηρητές φοβούνται ότι θα προκαλέσει μια νέα ανθρωπιστική καταστροφή, ο Αϊτινός πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «το πρόβλημα είναι πως δεν ανακοινώνουν τα τρένα που φτάνουν στην ώρα τους».

Ο Πρεβάλ επισκέφτηκε καταυλισμό του ΟΗΕ, είκοσι χιλιόμετρα από την αϊτινή πρωτεύουσα ο οποίος προορίζεται για 8.000 σεισμόπληκτους που μέχρι σήμερα ζουν σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

Το Σάββατο, η κυβέρνηση της Αϊτής σε συνεργασία με ξένους οργανισμούς άρχισε την επιχείρηση μεταφοράς χιλιάδων πληγέντων από τον σεισμό της 12ης Ιανουαρίου σε περιοχές που δεν κινδυνεύουν από πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Η επιχείρηση αυτή άρχισε από τον καταυλισμό της Πετιονβίλ, όπου σε ένα γήπεδο γκολφ ζουν 50.000 άστεγοι. Τις επόμενες 10 με 12 ημέρες περίπου 7.500 από αυτούς θα μετακινηθούν σε ασφαλέστερη περιοχή.

Έκρυβε το χασίς μέσα σε πετρέλαιο!

Όλα τα απαραίτητα μέτρα είχε λάβει ένας έμπορος ναρκωτικών από τη Λαμία για να προφυλάξει το «εμπόρευμά» του από τυχόν έρευνες της Αστυνομίας. Δεν υπολόγισε, όμως, τις απεριόριστες δυνατότητες του εκπαιδευμένου σκύλου της ΕΛ.ΑΣ.!

Οι άνδρες της τοπικής Αστυνομίας που έκαναν έφοδο στο σπίτι του, δεν μπόρεσαν να βρουν το χασίς που ήξεραν ότι διακινούσε. Για καλή τους τύχη, όμως, στην πόλη βρισκόταν ένας συνάδελφός τους εκπαιδευτής της Δίωξης Ναρκωτικών μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο του που επιστρατεύτηκε να βοηθήσει στην έρευνα!

Όταν το λαγωνικό έφτασε στην αποθήκη του σπιτιού και πλησίασε την δεξαμενή πετρελαίου, αντέδρασε θετικά! Έτσι, οι αστυνομικοί ερεύνησαν προσεκτικά και, μέσα στο πετρέλαιο, ανακάλυψαν μια νάιλον σακούλα η οποία περιείχε 1,5 κιλό ινδικής κάνναβης!

Πρώτο Θέμα

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στα Νησιά του Σολομώντα

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών έπληξε σήμερα στις 8.40 τοπική ώρα (09.40 GMT) τα Νησιά του Σολομώντα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού καταγράφηκε σε βάθος 52 χιλιομέτρων και 97 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του νησιού Κιρακίρα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανέφερε ότι ο σεισμός μπορεί «να δημιουργήσει τοπικά τσουνάμι τα οποία είναι δυνατό να είναι καταστροφικά στο μήκος των ακτών που βρίσκονται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού».

Τραγωδία στο Tuning Auto Festival με ένα παιδί νεκρό

Τραγωδία το μεσημέρι της Κυριακής στο 30ο χιλιόμετρου της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο Πολυδένδρι Αττικής, σ’ έναν χώρο που είχαν διαμορφώσει κακήν-κακός για να διεξαχθεί το Tuning Festival.

O Κωνσταντίνος Κορμάς, οδηγός ενός Mitsubishi Lancer EVO IX, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να πέσει στους θεατές και να τραυματίσει θανάσιμα ένα οκτάχρονο αγόρι.

Το παιδί, βρίσκονταν εκεί με τον πατέρα του και το αδελφάκι του, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί. Ο πατέρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, ενώ τα δυο παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Εκεί, το ένα από τα δυο υπέκυψε στα τραύματά του, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Το Auto Festival είναι ένας αγώνας ταχύτητας αυτοκινήτων όπου δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν μόνο αγωνιστικά αυτοκίνητα, αλλά και μοντέλα παραγωγής .

Σε διαθεσιμότητα αστυφύλακας για ανάμειξη σε υπόθεση σωματεμπορίας

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αστυφύλακας ο οποίος κατηγορείται για ανάμειξη στην υπόθεση σωματεμπορίας που εξιχνιάστηκε χθες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει ασκήσει ποινική δίωξη στον αστυφύλακα για υπόθαλψη εγκληματία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μέλη της οποίας συνελήφθησαν την 09-04-2010.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αστυφύλακας, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενημέρωνε τα μέλη του κυκλώματος για τις κινήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ο αστυφύλακος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) σε βάρος του.