Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Επιδοτεί με 5.000 ευρώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Ιρλανδία

Επιχορήγηση ύψους 5.000 ευρώ θα λαμβάνουν από το κράτος όσοι Ιρλανδοί αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα, ενώ θα απαλλαγούν επίσης από το φόρο ταξινόμησης οχημάτων.

Στόχος της Ιρλανδίας είναι μέχρι το 2011, το 10% των οχημάτων της να είναι ηλεκτρικά. "Λόγω του σχετικά μικρού μεγέθους της, η Ιρλανδία είναι ιδανική για την εισαγωγή των ηλεκτρονικών οχημάτων και θα αποτελέσει καθοδηγητή για την υπόλοιπη Ευρώπη", δήλωσε ο Έρικ Μπάσετ, διευθύνων σύμβουλος της Renault στην Ιρλανδία.

"Καθότι ο πληθυσμός της Ιρλανδίας είναι κατά κύριο λόγο επικεντρωμένος γύρω από τις μεγάλες αστικές περιοχές του Δουβλίνου, Κορκ, Λίμερικ, Γκάλγουεϊ και Γουότερφορντ και με το μέσο όχημα να καλύπτει 75 χιλιόμετρα ανά μέρα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ιδανικά ταιριαστά για να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες τόσο των ιδιωτών όσο και των επαγγελματιών", πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Nissan αναμένεται να κυκλοφορήσει το Leaf στις αρχές του επόμενου έτους και η Renault το Kangoo Z.E. φέτος ενώ το Fluence Z.E. της Renault θα κυκλοφορήσει το 2012.

Τα τρία αυτά οχήματα θα παίρνουν ενέργεια από μπαταρίες της Automotive Energy Supply μια επιχείρηση της Nissan και NEC Tonkin.

Ακόμη και με τις επιδοτήσεις, ωστόσο, οι Ιρλανδοί καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Το Leaf θα διατεθεί στην Ιαπωνία έναντι περίπου 40.000 δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου