Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Με καθοδήγηση από τη 17Ν

Οι 6 συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης Επαναστατικός αγώνας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Έφοδο έκανε τα ξημερώματα της Δευτέρας η αντιτρομοκρατική σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι το διαμέρισμα του Χριστόφορου Κορτέση, ενός από τους συλληφθέντες. Τα κλειδιά βρέθηκαν πάνω του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το είχε νοικιάσει με ψεύτικο όνομα ενώ θεωρούν πολύ σημαντικά τα ευρήματα που βρέθηκαν μέσα στο διαμέρισμα όπως στολές, διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για κάποια προσχέδια προκηρύξεων που βρέθηκαν στο διαμέρισμα και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι είναι από την προκήρυξη που είχε στείλει η οργάνωση μετά το χτύπημα στο υπουργείο Πολιτισμού όπου είχε τραυματιστεί ο αστυνομικός των ΜΑΤ. Βρέθηκε επίσης ένας παραμορφωτής φωνής, πολλές βαλίτσες και σταθμευμένη έξω από το διαμέρισμα μια κλεμμένη μοτοσυκλέτα.

Η αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από την γιάφκα της οργάνωσης ενώ υποστηρίζουν ότι στο σπίτι αυτό συναντούνταν τα μέλη της οργάνωσης πριν από κάποιο χτύπημα.

Την Κυριακή το μεσημέρι, η αστυνομία ανακοίνωσε τα ονόματα και τις φωτογραφίες των έξι ατόμων που συνελήφθησαν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" ανακοίνωσε η αστυνομία.

Είναι οι: Νίκος Μαζιώτης 39 ετών, Παναγιώτα Ρούπα 41 ετών, Ευάγγελος Σταθόπουλος 32 ετών, Χριστόφορος Κορτέσης 31 ετών, Σαράντος Νικητόπουλος 32 ετών, Κωνσταντίνος Γουρνάς 30 ετών. Αυτά τα έξι άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, ανήκουν στον "σκληρό" πυρήνα του "Επαναστατικού αγώνα".

Στο σπίτι του Νίκου Μαζιώτη και της φίλης του στο Λαγονήσι βρέθηκαν ένας σκληρός δίσκος υπολογιστή με προκηρύξεις της οργάνωσης "Επαναστατικός αγώνας", για την βομβιστική επίθεση στο χρηματιστήριο αλλά και για την μη ανάληψη ευθύνης στο χτύπημα στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, σχέδιο προκήρυξης για μελλοντική τρομοκρατική επίθεση, καθώς και δύο προσχέδια προκηρύξεων της ίδιας οργάνωσης. Ο Νίκος Μαζιώτης είχε συλληφθεί και πριν από 13 χρόνια για υπόθεση τρομοκρατίας ενώ ήταν όλα αυτά τα χρόνια ένας από τους βασικούς υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός αγώνας".

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ένας από τους κατηγορούμενους ήταν ο συνεργός του Λάμπρου Φούντα, ο οποίος έπεσε νεκρός στην συμπλοκή της Δάφνης, ενώ με την σύλληψη τους απέτρεψαν επίθεση εναντίον αστυνομικών, αφού στο σπίτι στο Λαγονήσι βρέθηκαν χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής άρχισε με μεγάλη μυστικότητα πριν από τέσσερις ημέρες. Με την παρουσία εισαγγελέων και με την συνδρομή της ΕΚΑΜ έγιναν έφοδοι σε τέσσερα σπίτια στην Αττική.

Τα πιο σημαντικά ευρήματα ανακάλυψαν οι αστυνομικοί σε μονοκατοικία στο Λαγονήσι. Στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που σύμφωνα με την αστυνομία, έγραφαν προκηρύξεις του Επαναστατικού αγώνα, βιβλίο γραφολογίας, αρχείο με τις προκηρύξεις της οργάνωσης "17 Νοέμβρη", αλλά και δημοσιεύματα που αφορούσαν τον "Επαναστατικό αγώνα" και τον Νίκο Μαζιώτη.

Το πρωί αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και ανιχνευτές μετάλλων έψαξαν για εκρηκτικά και όπλα χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έρευνα έκανε η αντιτρομοκρατική και σε μονοκατοικία στην Νέα Ιωνία. Εκεί οι συλληφθέντες είχαν τοποθετήσει καλαμωτή για να μην φαίνονται οι κινήσεις τους, ενώ βρέθηκαν ιδιόχειρα χειρόγραφα με κομμάτια προκηρύξεων του "Επαναστατικού αγώνα". Έφοδο πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική και σε σπίτι στην οδό Δερβενίων στα Εξάρχεια, αλλά και στους Αμπελόκηπους.

Όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανίχνευση αποτυπωμάτων και DNA, στοιχεία τα οποία θα συγκριθούν με παλαιότερες επιθέσεις του Επαναστατικού αγώνα.

Οι συλληφθέντες είναι αρνητικοί και οι αστυνομικοί για να μπορέσουν να βρουν την γιάφκα της οργάνωσης έδωσαν στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους και καλούν όποιον πολίτη γνωρίζει κάποια πληροφορία να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου