Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Οργή στην εξεταστική επιτροπή για τον Π. Βουρλούμη

Με τις διαμαρτυρίες των βουλευτών για τη στάση του επικεφαλής του ΟΤΕ, Παναγή Βουρλούμη, ξεκίνησε τις εργασίες της η εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens, μετά την ανάπαυλα του Πάσχα. Αποφασίστηκε ομοφώνως να υπάρξει σκληρή απάντηση. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι καταθέσεις των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων.

Όπως είχε αποκαλύψει το περασμένο Σάββατο η "Ε", ο Π. Βουρλούμης ζητούσε με επιστολή του από τη Βουλή να αναλάβει το κόστος, αν θέλει τον επανέλεγχο των συμβάσεων του οργανισμού. Τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής έκαναν λόγο για ιταμή και προσβλητική συμπεριφορά του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΤΕ, με τον Δημ. Παπαδημούλη να σημειώνει ότι η επιστολή "μυρίζει" συγκάλυψη.

Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ότι θα κληθούν να καταθέσουν οι πολιτικοί που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση. Μεταξύ άλλων, πρόκειται για τους Θ. Τσουκάτο, Χρ. Βερελή, Μ. Λιάπη, Ευ. Στυλιανίδη, Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Όσον αφορά στο C4I, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπ. Βούγιας, γνωστοποίησε μέσω επιστολής ότι διενεργείται από τις 22 Μαρτίου προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες εγκατάστασης και παραλαβής του συστήματος.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου