Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Επίσκεψη Αρχιεπίσκοπου Κύπρο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίσημη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο θα πραγματοποιήσει το ερχόμενο Σάββατο ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κύπρου αναφέρει ότι το πρωί του Σαββάτου, 17 Απριλίου, θα τελεστεί πανηγυρική Δοξολογία και αμέσως μετά θα γίνει στην Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου η επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο.

Στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι επίσημες συνομιλίες μεταξύ των Αντιπροσωπειών των δύο Εκκλησιών. Το πρωί της Κυριακής, 18 Απριλίου οι Προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών θα προστούν του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, που θα τελεστεί στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή. Περί το τέλος του Συλλειτούργου, ο Παναγιώτατος θα προσφωνήσει το Μακαριώτατο Χρυσόστομο. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση του Μακαριωτάτου. Θα γίνει, επίσης, ανταλλαγή δώρων.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Παναγιώτατος θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμή του Μακαριωτάτου και της Συνοδείας του. Τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα μεταβεί στη Χάλκη, όπου και θα επισκεφθεί την εκεί Θεολογική Σχολή.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Μακαριώτατος θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα, που θα παραθέσει προς τιμή του ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ.Βασίλειος Μπορνόβας.εποχική γρίπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου