Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Συγκρούστηκαν αεροσκάφη των Red Arrows

Δύο αεροσκάφη τύπου Hawk, του ακροβατικού σμήνους των Red Arrows, συγκρούστηκαν στον αέρα πάνω από το Καστέλι.

Ο χειριστής του ενός αεροσκάφους το εγκατέλειψε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νοσηλεύεται αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Όσο για το χειριστή του δεύτερου αεροσκάφους, επέστρεψε μαζί με τον υπόλοιπο σχηματισμό στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Ο τραυματίας πιλότος θα μεταφερθεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Το ακροβατικό σμήνος μεταστάθμευσε στην 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι, αποτελείται από έντεκα αεροσκάφη και επρόκειτο να πραγματοποιήσει πτητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Αθωώθηκε η Google στην υπόθεση Louis Vuitton

Για το δίκαιο των εμπορικών σημάτων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει αποφανθεί υπέρ της Google σε μία διαμάχη με την εταιρεία πολυτελείας LVMH.

Η επιχείρηση είναι ιδιοκτήτης της Louis Vuitton, Moet & Chandon, αρώματα Dior και άλλες μάρκες.

Είχε ισχυριστεί ότι η πρακτική της Google για την πώληση λέξεων-κλειδιών στις αναζητήσεις διαφήμισης, ζημίωνε το δίκαιο των εμπορικών σημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που ψάχνουν για επώνυμα προϊόντα, θα μπορούσαν να εμφανίζονται επίσης αντίπαλα εμπορικά σήματα ή παραποιημένα προϊόντα.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το δώρο Πάσχα για τους συνταξιούχους ΟΓΑ

Μαζί με τη σύνταξη Απριλίου

Το Δώρο Πάσχα μαζί με τη σύνταξη μηνός Απριλίου 2010 θα αρχίσει να καταβάλλεται σε 824.180 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. από τη Μ.Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή της σύνταξης Απριλίου και του Δώρου Πάσχα 2010 ανέρχεται σε 527.908.000 €.

Αυτές είναι οι αλλαγές στο φορολογικό

Αλλαγές μετά τις αντιδράσεις στο αφορολόγητο αποζημιώσεων απόλυσης και στην έκπτωση των τόκων των στεγαστικών δανείων αποφάσισε τελικώς η κυβέρνηση.

Αναλυτικά όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια αποφασίστηκε ότι για όσα εκταμιεύτηκαν έως το τέλος του 2008 το καθεστώς παραμένει το ίδιο. Η έκπτωση 20% των τόκων από το φόρο εισοδήματος θα ισχύσει για τα νέα δάνεια αλλά και για όσα εκταμιεύθηκαν από την 1/1/2009 καθώς καταργείται η διάταξη Παπαθανασίου για έκπτωση 40% από το φόρο τόσο για πρώτη όσο και δευτερεύουσα κατοικία που τέθηκε σε ισχύ από το 2009 και έως το τέλος του 2010.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι έλαβαν πέρυσι στεγαστικό δάνειο για κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία και θεωρούσαν ότι θα έχουν έκπτωση 40% θα έχουν τελικά έκπτωση 20% μόνο για την πρώτη κατοικία.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε η αύξηση του αφορολογήτου στα 50.000 ευρώ, από 30.000 ευρώ που προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο και έναντι 20.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Επίσης ξεκαθαρίστηκε ότι η παρακράτηση φόρου με βάση τη νέα κλίμακα θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου και όχι από την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί το μεσημέρι στην Βουλή.

Ζημίες προ φόρων 419,5 εκατ. ευρώ το 2009 για τον όμιλο ATEbank

Ζημιές προ φόρων που ανήλθαν σε 419,5 εκατ.ευρώ παρουσίασε το 2009 ο όμιλος της ATEbank
έναντι προ φόρων κερδών 15,4 εκατ.ευρώ το 2008, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. Τα λειτουργικά κέρδη προ προβλέψεων αυξήθηκαν κατά 97,8% και ανήλθαν σε 408,4 εκατ.ευρώ, λόγω κυρίως, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της βελτίωσης των καθαρών εσόδων από τις βασικές δραστηριότητες του Ομίλου (αύξηση 22,3%) και την αναγνώριση σημαντικών κερδών από χρηματοοικονομικές πράξεις (133,1 εκατ.ευρώ).

Ανοικτός για τους πολίτες ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου

Ανοίγει ο Κήπος του Προεδρικού Μεγάρου, για τους πολίτες, αρχής γενομένης, κατά πάσα πιθανότητα, από την Κυριακή 28 Μαρτίου.

Ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου θα είναι ανοικτός στο κοινό, από 10.00 πμ έως 14.00 μμ και η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασ. Γεωργίου Β΄ 2.

Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και θα απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Για ομαδικές επισκέψεις (σχολεία, σύλλογοι) θα προηγείται επικοινωνία στα τηλέφωνα: 210-72 83 289 και 210-72 24 939.

Ενημέρωση για το Κυπριακό σε φοιτητές από τον Κύπριο Πρόεδρο

Ο Δ. Χριστόφια μίλησε σε φοιτητές πανεπιστημίων Αθήνας, Παλέρμο και Νανσί.


Ενημέρωση για το Κυπριακό έκανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, σε φοιτητές και καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και των Πανεπιστημίων του Παλέρμο της Ιταλίας και του Νανσί της Γαλλίας, οι οποίοι επισκέπτονται την Κύπρο.

Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι εργάζεται για λύση του Κυπριακού, που θα εντάσσει και τους Τουρκοκύπριους, ισότιμα, στη διοίκηση του κράτους και στην άσκηση της εξουσίας, λαμβάνοντας υπόψη τις πληθυσμιακές αναλογίες, τις δημοκρατικές αρχές και την πολιτική ισότητα στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, όπως καθορίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Νέα επιστολή του Χρ. Βερελή στην Εξεταστική για τη Siemens

Ευθύνες στους εκπροσώπους Οικονομίας και Οικονομικών αποδίδει ο πρώην υπουργός Μεταφορών

Ευθύνες στους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών στη γενική συνέλευση του ΟΣΕ, για τη μη ενεργοποίηση των ποινικών ρητρών που αφορούσαν τις μεγάλες καθυστερήσεις παράδοσης τροχαίου υλικού στον Οργανισμό, απέδωσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Βερελής, με νέα επιστολή του προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens.

Στην επιστολή του, ο κ. Βερελής αναφέρεται εκτενώς στις προγραμματικές συμφωνίες του Οργανισμού με τις κοινοπραξίες των Ελληνικών Ναυπηγείων και την SIEMENS. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών υποστηρίζει ότι είχε δώσει εντολή να ασκηθεί πίεση προς τις κοινοπραξίες επειδή ήταν μεγάλες οι ελλείψεις του ΟΣΕ σε τροχαίο υλικό.

Παράλληλα, αναφέρει ότι στις 17/3/2003 έδωσε γραπτή εντολή στον ΟΣΕ να οργανώσει τη διαδικασία ακύρωσης όλων των σχετικών συμβάσεων, καθώς δεν είχαν τηρηθεί οι δεσμεύσεις της κοινοπραξίας. Επισημαίνει δε, ότι παρά την αρχική συναίνεση του δ.σ. του ΟΣΕ στην πρότασή του, η Γενική Συνέλευση του ΟΣΕ, στην οποία μετείχαν οι εκπρόσωποι των υπουργείων, την "μπλόκαρε".

Ισραήλ: Δυσαρέσκεια για την απέλαση του διπλωμάτη από την Αγγλία .

Aπογοητευμένος από τη βρετανική απόφαση για απέλαση Ισραηλινού διπλωμάτη δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν, με αφορμή τη δολοφονία ηγετικού στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι τον Ιανουάριο.

«Δε μας έφεραν καμία απόδειξη για την ισραηλινή συμμετοχή σε αυτή την υπόθεση» αναφέρει ο Λίμπερμαν στην ανακοίνωσή του. «Διατηρούμε με αυτή τη χώρα αρκετά είδη λογικού διάλογου, είμαστε απογοητευμένοι με τη βρετανική απόφαση» πρόσθεσε.

ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΜΟΔΑΣ !

«NEXT TOP MODEL» ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΛΙΑ… !

Δεν λέμε λόγια του αέρα.. το είδαμε στην τηλεόραση και σας το μεταφέρουμε.. Στο Δήμο Προσοτσάνης, στην περιοχή της Δράμας, έγινε κοσμική εκδήλωση με επίδειξη μόδας προχθές. Το γεγονός βιντεοσκόπησε τοπικό κανάλι και το πρόβαλε σήμερα. Ποιο είναι το «αστείο» της υπόθεσης ; Το χαλί που περπατούσανε επάνω τα μοντέλα, της πασαρέλας, ήτανε ένας τεράστιος διάδρομος με το Δικέφαλο Αετό της Ορθοδοξίας ! Από αυτά τα χαλιά που στρώνουν στις εκκλησίες για να μην «αφαιρείσαι», ακόμα κι όταν κοιτάς στο πάτωμα, ότι βρίσκεσαι σε ιερό χώρο.

Το θέαμα ήταν, εξ’ όψεως, αποκρουστικό και συνάμα για γέλια και για κλάματα..! Δε γνωρίζω τους σκοπούς της εκδηλώσεως, αλλά έτσι όπως το πάνε θα ζήσουμε για να δούμε και «πολυέλαιους» και «μανουάλια» στα μπουζούκια !

ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ : "ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !" /

«ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ», ΡΩΤΟΥΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ… τώρα ρωτάει ο κόσμος «πού πήγαν τα λεφτά κύριε Πρωθυπουργέ ;» !


Έξι μήνες σχεδόν κυβερνά τη χώρα το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου σαν Πρωθυπουργός. Μέσα σε έξι μήνες πολλά γίνονται, πολλά μπορούν να συμβούν και ακόμα περισσότερα «μαθαίνονται». Ο Πρωθυπουργός, από το προεκλογικό βήμα ακόμα, ρωτούσε τον αντίπαλό του «..πού πήγαν τα λεφτά..;» σε πεντέμισι καταστροφικά έτη για την Ελλάδα. Απάντηση φυσικά δεν έλαβε. Ωστόσο, σήμερα που ο Παπανδρέου είναι στο τιμόνι της χώρας μπορεί και πρέπει να γνωρίζει την απάντηση στο σοβαρό αυτό ερώτημα. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι ένας εξίσου «επικίνδυνος» Πρωθυπουργός με τον προκάτοχό του!

Το Ελληνικό Δημόσιο χρέος το 2000 ήταν 149 δις ευρώ και σήμερα βρίσκεται στα 300 δις ευρώ περίπου. Από το 2000 μέχρι το 2004 η χώρα βρισκόταν σε οικονομικό οργασμό ανάπτυξης και υποδομών. Νιώθαμε τότε ότι γινότανε «κάποιο», τέλος πάντων, έργο. «Εγνατία», Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», «Ολυμπιακά» έργα κτλ. . Από το 2004 και μετά ο οργασμός αυτός έπαψε και η Ελληνική Οικονομία «κάθισε». Όμως, το χρέος αυξήθηκε κατά 160 δις ευρώ περίπου, δίχως έργο, δίχως ανάπτυξη, χωρίς προοπτική. Αυξήθηκαν δραματικά οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και διογκώθηκε επίσης το Δημόσιο (ανελαστικά έξοδα).

Το ερώτημα, λοιπόν, παραμένει και διατρανώνεται όσο ο Παπανδρέου τελεί τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού, υπό το βάρος της Ελληνικής Οικονομικής κρίσης και των «σκληρών» μέτρων που ελήφθησαν σε βάρος του λαού.. Παραμένει και εμπλουτίζεται..

«Πού πήγαν τα λεφτά κύριε Πρωθυπουργέ ;»

«Θα τα πάρουμε πίσω ;»

«Θα μπούνε οι κλέφτες φυλακή ;» .

ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ! Πάνε για νέο "δημοψήφισμα" ;

Πού έχουν δίκιο και πού όχι .


Αντιδρά η Ιεραρχία στη φορολόγηση με 20% επί του τζίρου των εσόδων της από την ακίνητη περιουσία και η Ιερά Σύνοδος συγκαλεί όλη την Ιεραρχία προκειμένου να αποφασισθούν οι επόμενες κινήσεις.

Ένα 20% φόρος επί του τζίρου, δίχως να γίνεται λογιστικός προσδιορισμός, δηλαδή αφαίρεση των εξόδων από τα έσοδα, είναι πράγματι «βαριά» φορολόγηση. Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που με σωστή νομική στήριξη θα μπορούσε το θέμα να κριθεί «αντισυνταγματικό» είτε στο ΣΤΕ, είτε να φτάσει στο ΕΔΑΔ και να κριθεί ότι παραβιάζει άρθρα της ΕΣΔΑ. Κι όλα τούτα μόνον και μόνο επειδή η έλλειψη «λογιστικού προσδιορισμού» , έτσι όπως διατυπώνεται από το φορολογικό νομοσχέδιο για την εκκλησία, μπορεί να οδηγεί σε πραγματική μείωση της περιουσίας της, κάτι που απαγορεύεται από τη συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα (ΕΣΔΑ) .

Από την άλλη, όποτε στο παρελθόν, (αυτό ίσχυε μέχρι το 2004), τα έσοδα από την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας φορολογούντο με «λογιστικό προσδιορισμό», η Εκκλησία και η Μονές πάντα έβρισκαν τρόπους να «δικαιολογούν» μεγάλα έξοδα με αποτέλεσμα τα φορολογικά έσοδα να είναι μηδαμινά, (φοροκλέβανε δηλαδή!) .

Σε ένα Κράτος Δικαίου, όμως, πρέπει να ισχύουν οι νόμοι για όλους και να μη γίνονται εξαιρέσεις. Στην περίπτωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας ούτε να φοροδιαφεύγει, αλλά και ούτε να την αποστραγγίσουν οικονομικά. Πρέπει να βρεθεί ένα πιο «δίκαιο» σύστημα φορολόγησης των ακινήτων της εκκλησίας, που στο κάτω – κάτω το μεγαλύτερο μέρος της προέρχεται από αφορολόγητες δωρεές, αλλά και να συμμετάσχει κι αυτή στα «βάρη» όπως δύναται και της αναλογεί. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση είναι άδικη και για το Κράτος και για το Θρησκευτικό Οργανισμό .

Φορολογικό που ξυπνά το «Αντάρτικο»

Στ’ άρματα, στ’ άρματα.. εμπρός στον αγώνα.. !


Οι ταξιτζήδες ξεσηκώνονται και δε θέλουν τις ταμειακές μηχανές.. Προφασίζονται «άλυτα» και «δυσεπίλυτα» προβλήματα του κλάδου τους και σηκώνουν μπαϊράκι προκειμένου να προστατέψουν το κεκτημένο, τόσα χρόνια, δικαίωμά τους να φοροδιαφεύγουν! Η πραγματικότητα είναι αυτή : όταν μια άδεια ταξί στοιχίζει στην Αθήνα ως και 300 χιλιάδες ευρώ, όποιος ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι βγάζει 16 και 20 χιλιάδες ευρώ -(τόσα «ισχυρίζονται» ότι κερδίζουν)- είναι ψεύτης, κλέφτης και ότι άλλο σε βαθμό κακουργήματος.

Στο χορό και οι δικηγόροι διότι λένε κι αυτοί πως κερδίσουν 10.500 ευρώ ετησίως ! Το ίδιο και οι γιατροί της χώρας, με πρωτοστατούντες αυτούς του Κολωνακίου οι οποίοι φέρονται και οι πιο «φτωχοί». Δε θα μπορούσαν να λείπουν μηχανικοί, αρχιτέκτονες και πάσης φύσεως «περιθωριοποιημένοι» επαγγελματικά κοινωνικές ομάδες που, με τα λεγόμενά τους, λιμοκτονούν!

Κι επειδή το «αστείο» έχει και τα όριά του, θα έπρεπε ο Πρωθυπουργός να «στείλει» όλους όσους από δαύτους αντιδρούν, (γιατί βλέπεις θα «χάσουν» τη μαρμίτα), στη Γερμανία να φορολογηθούν με συντελεστές 45 και 50% να δούνε τη γλύκα. Ο απλός λαός, αυτός που πραγματικά έχει το πρόβλημα επιβίωσης, αυτός που ξενιτεύτηκε στη Γερμανία για να ζήσει και να στηρίξει την Ελλάδα για σαράντα χρόνια, σε όλους αυτούς του κλέφτες λέει το απλό : «..Να φύγετε, να πάτε αλλού !» .

Καιρός, λοιπόν, όσοι από τούτους νιώθουν ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο τους «αδικεί» , τους «πίνει» το αίμα και τους εξουθενώνει, καιρός να μεταναστεύσουν, να πάνε όπου αλλού θέλουνε, να δούνε τι θα πει «Κράτος» για να ησυχάσουμε κι εμείς εδώ. Για να «ανασάνει» πια η «άλλη» Ελλάδα, η πραγματική Ελλάδα που χρόνια τώρα την πνίγεται, την πατάτε... .

(Πανέμορφη η Αθήνα όταν απεργούνε τα ταξί… Ησυχία.. Ηρεμία.. Απόλαυση.. !) .

ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑΣΗ ΣΑ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ;

Τη μια λέγει «όχι» και την άλλη «ναι» στο ΔΝΤ !


Από την ώρα που διαπίστωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν σκέφτεται να «παίξει» τα παιχνίδια των Αμερικανών κερδοσκόπων και να ασκήσει «Βέτο» σε μια ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, η κα Μέρκελ άλλαξε άρδην στάση στο θέμα. Αιτία, οι προσεχείς εκλογές στο Κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, που θα κρίνουν και την κυβερνητική πλειοψηφία στην Άνω Βουλή, η οποία είναι το νομοθετικό σώμα της χώρας. Αιτία, η κοινή γνώμη της Γερμανίας που δεν επιθυμεί να πληρώσει τα «σπασμένα» για τους Έλληνες που κάνουν ζωή χαρισάμενη με τα λεφτά των άλλων. Αιτία, οι «επόμενες» χώρες που σύντομα θα βρεθούν στη θέση της χώρας μας όπως η Γαλλία, η Αγγλία, η Ιταλία, η Ισπανία κάτι που δεν θα «άντεχε» η Γερμανική δημοσιονομική πειθαρχία.

Τώρα η Γερμανίδα Καγκελάριος μας δείχνει τη μια το ΔΝΤ, την άλλη την πόρτα «εξόδου», ενώ γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί να συμβεί, κι αν συμβεί τη μεγαλύτερη ζημία θα υποστεί πρώτα η Γερμανική Οικονομία, για να κερδίσει χρόνο στην εσωτερική πολιτική σκακιέρα. Άλλωστε, και αν ακόμα η κα Μέρκελ ήθελε να βοηθήσει πιο ουσιαστικά και έμπρακτα την Ελλάδα, δε θα μπορούσε ποτέ να το πει ανοιχτά και ευθέως.

Όπως και να ‘χει η Γερμανία είναι δίπλα στη χώρα μας, άτυπα, ανεπίσημα και υπόγεια, αν θέλετε. Όμως, ακόμα και πρωτοετείς φοιτητές της νομικής και πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Διπλωματών γνωρίζουν ότι κάποια πράγματα δεν λέγονται δημόσια, απλά γίνονται! Αυτό δεν το έχουν καταλάβει ακόμα οι Έλληνες πολιτικοί . Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όλη αυτή η ιστορία ωθεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ολοκλήρωση ή τη διάλυση.. ! Ίδωμεν .

Νόμισμα των δύο Ευρώ που αξίζει 100 !

Ένας Γερμανός πολίτης πήρε "ρέστα" στο μπόϋλινγκ ένα νόμισμα των δύο ευρώ στο οποίο η "τομή" του ήτανε, από το νομισματοκοπείο, ελαφρώς λοξή. Δεν ήτανε δηλαδή ομοιόμορφη όπως τα υπόλοιπα νομίσματα του ευρώ. Το κέρμα αυτό, όπως διαβεβαίωσαν οι ειδικοί, εξίξει 100 ευρώ λόγω του "λάθους" ! Γι' αυτό ψάξτε καλά τα πορτοφόλια σας μήπως βρείτε κάτι παρόμοιο .

Πολικές οι θερμοκρασίες στη Γερμανία. Ο χειμώνας συνεχίζεται .

Δεκάδες νεκρά ψάρια που βρίσκονται στην όχθη της λίμνης στην Rangsdorf στο Βερολίνο. Ο βαρύς χειμώνας και το μακροπρόθεσμο κλειστό στρώμα πάγου είναι η αιτία που πεθάνουν τα ψάρια.


Ο χειμώνας στη Γερμανία φέτος ήτανε πολύ βαρύς και ακόμα δεν έχει έλθει η Άνοιξη. Σε πολλές περιοχές της χώρας βρίσκονται νεκρά ζώα από τους περαστικούς λόγω του ψύχους. Στο Βερολίνο μόνο, το 90% των ψαριών στις λίμνες έχει ξεβραστεί καθώς τα ψάρια πεθαίνανε από ασφυξία και κρύο.

Βόρειος Κορέα : Εκεί που οι μαθητές διδάσκονται "στρατιωτική αγωγή" !

Βόρεια Κορέα . Εδώ ο κόσμος επαιτεί για λίγο φαγητό κι όμως η χώρα αυτή έχει πυρηνικά και απειλεί τον κόσμο.. Στο σχολείο τα παιδιά, εκτός των μαθημάτων, διδάσκονται και "στρατιωτική" αγωγή, "να μετράνε πυραύλους" ! Επισήμως, η χώρα αρνείται ότι διέρχεται οικονομική κρίση και ο λαός της πεινάει. Ανεπίσημα, αξιωματούχοι αναφέρουν ότι το καθεστώς μακροπρόθεσμα είναι καταδικασμένο να πεθάνει. Το ολοκληρωτικό καθεστώς προσπαθεί, με νύχια και με δόντια, χρησιμοποιώντας τη "στρατιωτική διαπαιδαγώγηση" των μαθητών να κρατηθεί στην εξουσία. 

«Καλά για την ηλικία του» ο Φιντέλ Κάστρο .

Καλά «για την ηλικία του» είναι ο Φιντέλ Κάστρο, διαβεβαιώνει ο αδελφός του και πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ.


Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, 83 ετών «είναι πολύ καλά για την ηλικία του», χάρη στην αυστηρή πειθαρχία με την οποία ακολουθεί το πρόγραμμά του, διαβεβαίωσε σήμερα ο αδελφός και διάδοχός του στην προεδρία της χώρας, Ραούλ.

«Ασκείται καθημερινά, είναι πιο πειθαρχημένος από ποτέ επειδή τώρα τρώει σε τακτές ώρες, κοιμάται νωρίς και δεν δουλεύει πια μέχρι τις επτά ή οκτώ το πρωί, όπως έκανε παλιά», είπε ο Ραούλ Κάστρο κατά την επίσκεψή του στο Μαγιαρί, στην ανατολική Κούβα.

Ο 78χρονος Ραούλ απευθυνόταν σε ένα μικρό μαθητή που του είπε ότι ονειρεύεται να γνωρίσει «τον αρχηγό μας», τον πατέρα της κουβανικής επανάστασης του 1959. «Θα γίνει 84 ετών στις 13 Αυγούστου. Έχει προβλήματα μετά από ένα ατύχημα. Εσύ δεν θα είχες γεννηθεί ακόμη ή θα ήσουν μικρούλης όταν έπεσε από το βήμα στη Σάντα Κλάρα (σ.σ. στις 20 Οκτωβρίου 2004) και έσπασε τον ώμο και το αριστερό γόνατο. Για λίγο καιρό δεν μπορούσε να γράψει όμως τώρα σηκώνει το χέρι ψηλά και γράφει πολύ καλά. Διαβάζει και γράφει πολύ και θα έλεγε ότι για την ηλικία του πάει πολύ καλά», διαβεβαίωσε ο Κουβανός πρόεδρος.

Ο Φιντέλ Κάστρο δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τα τέλη Ιουλίου 2006, μετά τη σοβαρή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και η οποία τον ανάγκασε να παραχωρήσει την εξουσία στον αδελφό του. Για την κατάσταση της υγείας του κυκλοφορούν κατά καιρούς διάφορες φήμες. Δημοσιεύονται επίσης φωτογραφίες του με αρχηγούς κρατών που επισκέπτονται την Αβάνα -- ο τελευταίος ήταν ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στα τέλη Φεβρουαρίου. Από το 2007 δημοσιεύει τακτικά στον τοπικό τύπο και στο ίντερνετ τις απόψεις του για τα τεκταινόμενα στον κόσμο, την αμερικανική πολιτική, το περιβάλλον και την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Μειώνεται το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού .

Μεγάλη μείωση κατά 77,3% στο έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το α΄δίμηνο

Σημαντική μείωση κατά 77,3% σημείωσε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το α΄δίμηνο του 2010 και διαμορφώθηκε στα 904 εκατ. ευρώ έναντι 3,986 δισ. ευρώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2009. Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 13,2% σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 7,11% που είναι ο στόχος του προϋπολογισμού. Οι δαπάνες του προϋπολογισμού παρουσίασαν μείωση 9,6% έναντι στόχου μείωσης του 3,5%. Πιο συγκεκριμένα οι πρωτογενείς δαπάνες μειώθηκαν κατά 9,3% έναντι στόχου μείωσής τους κατά 2,8%. Τέλος, οι τόκοι παρουσίασαν μείωση 12% έναντι στόχου αύξησής τους 5,1%.

Η φυματίωση είναι εδώ !


Ανησυχία του Ερυθρού Στραυρού για τη διάδοση της φυματίωσης

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (CICR) προειδοποίησε σήμερα για τη μετάδοση της φυματίωσης, συμπεριλαμβανομένων και στελεχών ιδιαίτερα ανθεκτικών στα φάρμακα, σε μεγάλα μέρη του πληθυσμού με αφετηρία τις φυλακές, όπου η ασθένεια εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

«Η φυματίωση είναι ένας σιωπηλός δολοφόνος που δεν κλείνεται σε ένα κελί. Είναι έξυπνη, ανθεκτική και, κάθε μέρα που περνάει, ολοένα και πιο φονική», είπε ο Ραέντ Αμπουράμπι, συντονιστής της CICR για θέματα υγείας σε σωφρονιστικά ιδρύματα. «Η ασθένεια προσαρμόζεται στις υπάρχουσες θεραπείες πιο γρήγορα απ' ότι φανταζόμασταν, προκαλώντας τη διάδοση πολυανθεκτικών στελεχών, κάτι που αποτελεί μια πολύ πραγματική απειλή», πρόσθεσε.

Πλούσια και σήμερα η μέρα σε απεργίες .

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια. Συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Τρίωρη στάση εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες του απογευματινού κύκλου και τις τρεις πρώτες ώρες των εσπερινών σχολείων κήρυξε για την Τρίτη η ΟΛΜΕ.

Απέχουν από τα δικαστήρια από σήμερα έως και την Παρασκευή οι δικηγόροι όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή ΦΠΑ. Τις ίδιες μέρες απεργούν και οι δικαστικοί επιμελητές. Δίωρη στάση εργασίας από τους δικαστικούς υπαλλήλους της Αθήνας ΚΑΙ σήμερα 10 με 12.

Στάση εργασίας σήμερα, 12 με 3 το μεσημέρι, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ και τον ΟΣΕ, για το ασφαλιστικό. Θα επηρεαστούν και τα δρομολόγια του προαστιακού.

Τρίωρη στάση εργασίας στις 23 Μαρτίου σε ΟΣΕ, Προαστιακό

Κενό ασφαλείας στο Ίντερνετ .

Η Mozilla επιβεβαιώνει το κενό ασφαλείας .

Πριν από ένα περίπου μήνα, ο ερευνητής σε θέματα ασφαλείας Evgeny Legerov ανακάλυψε ένα σοβαρή "τρύπα" στον Firefox. Ο Legerov δημοσίευσε την ανακάλυψή του στο blog που διατηρεί και λίγες ημέρες μετά έδωσε (με καθυστέρηση, είναι η αλήθεια) στη Mozilla όλα τα στοιχεία για το θέμα. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για zero-day vulnerability που επιτρέπει την εκτέλεση απομακρυσμένου κώδικα.

Το κινητό βλάπτει σοβαρά την υγεία ! Σύνδρομο "καρπιαίου" σωλήνα έπαθε μια 16 χρονη... .

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα εμφάνισε μία 16χρονη από τις ΗΠΑ, η οποία έστελνε περί τα 4.000 γραπτά μηνύματα το μήνα. «Άμεσα χειρουργική επέμβαση και στους δύο καρπούς» ήταν το μήνυμα που πήρε από το νοσοκομείο.


Η 16χρονη Annie Levitz από την πολιτεία Ιλινόις, η οποία έστελνε τουλάχιστον 100 γραπτά μηνύματα την ημέρα από το κινητό της, είχα εμφανίσει διάφορα συμπτώματα: μειωμένη αισθητικότητα στα χέρια και δεν μπορούσε να κρατήσει ακόμη και ελαφριά αντικείμενα.

Παρόλα αυτά δεν σταμάτησε να στέλνει μηνύματα. Αργότερα, έβαλε περικάρπια για να στηρίζονται οι καρποί της και έκανε ενέσεις κορτιζόνης για να μειώσει τον πόνο.

Η Annie επιμένει ότι έχει μειώσει τα μηνύματα που στέλνει στο μισό, δηλαδή μόνο 50 την ημέρα. «Ξέρω ότι αυτό δεν είναι αρκετό, αλλά προσπαθώ» δήλωσε. «Δεν είναι καν ολόκληρα κείμενα. Συνήθως είναι μηνύματα του τύπου Γεια, τι κάνεις;»

Τώρα ελπίζει να μπορέσει να αλλάξει το κινητό της και να πάρει ένα άλλο με οθόνη αφής, στο οποίο το γράψιμο των μηνυμάτων είναι πιο εύκολο.

Η Annie δηλώνει ότι τρόμαξε πολύ όταν άρχισε να πονάει. «Άρχισα να χάνω την αίσθηση των χεριών μου, τα οποία μούδιαζαν» εξηγεί. «Πήγαινα να πιάσω διάφορα αντικείμενα, για παράδειγμα ένα πιάτο και έπεφταν από τα χέρια μου».

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι μια μία κοινή αιτία μουδιάσματος και πόνου των χεριών. Γίνεται πολύ επώδυνο όταν οι τένοντες στον καρπό πρήζονται και ασκούν πίεση στο μέσο νεύρο, ένα από τα υπεύθυνα νεύρα για την αισθητικότητα και κίνηση του χεριού.

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ . Να τα βλέπουν οι Έλληνες !

Το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας αποφάσισε αργά το βράδυ της Δευτέρας να διαγράψει τέσσερα μέλη του -μεταξύ των οποίων τρεις πρώην υπουργοί- που κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να «πουλήσουν» τις υπηρεσίες τους για να επηρεάσουν την κυβερνητική πολιτική.

«Το Εργατικό Κόμμα αναμένει από τους εκπροσώπους του να έχουν κάποιο επίπεδο και εκτιμά ότι θα πρέπει να επιδεικνύουν υπευθυνότητα απέναντι στους ψηφοφόρους τους» ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος, ανακοινώνοντας τις διαγραφές, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Η απόφαση αφορά τον πρώην υπουργό Μεταφορών Στίβεν Μπάιερς, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου, τους πρώην υπουργούς Τζεφ Χουν και Πατρίτσια Χιούιτ και τη βουλευτή Μάργκαρετ Μοράν.

Νεκροί 8 μαθητές από εισβολή ενόπλου σε σχολείο στην Κίνα .

Οκτώ είναι τελικά οι μαθητές του δημοτικού που βρήκαν τραγικό θάνατο σήμερα, στην επαρχία Φουτζιάν της νοτιοανατολικής Κίνας, όταν ένας ένοπλος εισέβαλε στο σχολείο τους και τους μαχαίρωσε.

Έξι από τα θύματα βρήκαν ακαριαίο θάνατο, ενώ άλλα δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους λίγο μετά. Πέντε παιδιά τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, ο δράστης είναι ένας 40χρονος γιατρός, που στο παρελθόν εργαζόταν σε τοπική κλινική και ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα.

Ο δράστης επιτέθηκε στα παιδιά στην πύλη του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Νανπίνγκ, λίγο μετά τις 7 το πρωί, τοπική ώρα.

Λίγο μετά την αποτρόπαια πράξη του ο 40χρονος συνελήφθη.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ . Σήμερα από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι .

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 ως τις 3.00 το μεσημέρι πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια τόσο του ΟΣΕ όσο και του Προαστιακού.


Οι εργαζόμενοι σιδηροδρομικοί θα συγκεντρωθούν στη 1.00 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, στην Πλατεία Συντάγματος. Κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό από το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας ως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ και τον ΟΤΕ, που επίσης κατεβαίνουν σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι. Συγκέντρωση ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης έχουν προγραμματίσει και οι Ενώσεις Πυροσβεστών για τις 11.30 το πρωί, οι οποίοι επίσης θα κάνουν πορεία με κατεύθυνση το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Τέλος, στις 6.00 το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου νέο συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

ΣΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ .

Με ανασχηματισμό απάντησε ο Νικολά Σαρκοζί στην πανωλεθρία που υπέστη το κυβερνών κόμμα UMP στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή. Αντιμέτωπος με ολοένα και εντονότερες εσωκομματικές επιθέσεις αλλά και την ανακοίνωση του σκληρού αντιπάλου του Ντομινίκ ντε Βιλπέν, ότι προχωράει στην ίδρυση νέου κόμματος, ο Γάλλος πρόεδρος επέλεξε να προχωρήσει σε έναν «τεχνικό» -όπως τον αποκάλεσαν Γάλλοι αναλυτές- ανασχηματισμό.

Στόχος του Σαρκοζί δείχνει να είναι κυρίως η εξισορρόπηση ισχύος στους κόλπους του UMP, αλλά και η συσπείρωση των παραδοσιακών ψηφοφόρων της συντηρητικής παράταξης που αισθάνονται απογοητευμένοι και λιγότερο η ανατροπή του κλίματος στους δρόμους της χώρας, όπου σήμερα αναμένεται να διεξαχθούν μαζικές συγκεντρώσεις, καθώς τα μεγάλα συνδικάτα έχουν εξαγγείλει πανεθνικές απεργίες.

" Πράσινο φως " για το φορολογικό σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο .

Το «πράσινο φως» αναμένεται να πάρει σήμερα το φορολογικό νομοσχέδιο από το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή. Αναμένεται να ψηφιστεί μετά το Πάσχα.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα τεθούν οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής, οι οποίες δεν θα είναι λίγες, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώνθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές αφορούν κυρίως την αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης και το ποσοστό έκπτωσης φόρου για τα στεγαστικά.

Αλλαγές δεν αναμένεται να γίνουν στο θέμα της επιβολής ΦΠΑ σε δικηγόρους, καλλιτέχνες και πωλητές λαϊκών αγορών.

Νέος νόμος "ανηλίκων" με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις .

Νέες, ευνοϊκότερες νομοθετικές ρυθμίσεις για τους ανήλικους παραβάτες προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, αποσκοπώντας στην αποτελεσματικότερη πρόληψη και ποινική μεταχείρισή τους.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.

Μεταξύ των βασικότερων μέτρων που προβλέπονται, όπως υπογραμμίστηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού, Χάρη Καστανίδη, είναι η μείωση της ανώτατης ποινής που μπορεί να επιβληθεί σε ανήλικους παραβάτες, καθώς και ο εγκλεισμός τους σε σωφρονιστικά ιδρύματα όταν είναι από 15 ετών και άνω και όχι από τα 13 (όπως ίσχυε μέχρι σήμερα).

Παράλληλα, προβλέπεται η σύσταση μη κερδοσκοπικής εταιρείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής εγκληματικότητας, καθώς και την προστασία των παιδιών. Ειδικότερα:

"Πλαφόν" στα καύσιμα φέρνει η Κυβέρνηση .

"Πλαφόν" στις τιμές των υγρών καυσίμων που πωλούν τα βενζινάδικα οκτώ ακριβών νομών ανακοινώνει μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας απέστειλε στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας Κλιματικής Αλλαγής τη γνωμοδότησή της αναφορικά με την αναγκαιότητα του ορισμού ανώτατων τιμών στις βενζίνες και στο ντίζελ κίνησης.

Κατά τις πηγές, η ΡΑΕ προτείνει στο ΥΠΕΚΑ το "πλαφόν" να μπει στους τέσσερις νομούς της Κρήτης (Χανιών, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου) και στους Νομούς Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Φωκίδας και Πρέβεζας.

Οι έρευνες της Αρχής έδειξαν, λένε πληροφορίες, πως σε αυτούς τους νομούς τα περιθώρια κέρδους χονδρικής λιανικής δεν δικαιολογούνται στα επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί -συνεπώς και οι τιμές- μετά την αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ.

Φεύγει η Google απ' την Κίνα, λόγω λογοκρισίας !

Εκτός κινεζικής αγοράς αποφάσισε να θέσει εαυτόν η Google μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης και του Πεκίνου για τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο. Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι όλοι οι χρήστες της μηχανής αναζήτησής του στην Κίνα (δηλαδή του Google.cn) θα παραπέμπονται στη μηχανή αναζήτησης του Χονγκ Κονγκ (Google.com.hk).

Στην ανακοίνωση -ανάρτηση σε μπλογκ- η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην κινεζική αγορά στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, προσφέροντας όμως αναζήτηση μέσω της σελίδας του Χονγκ Κονγκ, όπου η νομοθεσία περί λογοκρισίας που ισχύει για την υπόλοιπη Κίνα δεν εφαρμόζεται εξαιτίας του ειδικού πολιτικού και οικονομικού καθεστώτος στην πρώην βρετανική αποικία.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τονιζόταν ότι η συμβολή της Google στην κινεζική αγορά εξαρτάται εν μέρει και από το πόσο συχνά οι χρήστες του Διαδικτύου στην Κίνα θα επισκέπτονται το Google.com.hk. Σύμφωνα με τους αναλυτές, πάντως, η στάση της εταιρείας δεν στοχεύει στην αντιστροφή του τεταμένου κλίματος στις σχέσεις του αμερικανικού κολοσσού και της κινεζικής κυβέρνησης.

Από την εποχή των Παγετώνων... !

Είκοσι τρεις χιλιάδες χρόνια πριν, οι κάτοικοι ενός σπηλαίου προσπάθησαν να προστατευθούν από το ψύχος ή από τα άγρια ζώα, ή και τα δύο, κατασκευάζοντας έναν λιθοσωρό. Αυτό το τεχνικό έργο είναι, όπως όλα δείχνουν, το παλαιότερο στην Ελλάδα και ίσως στον κόσμο. Και βρίσκεται στο προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας, κοντά στην Καλαμπάκα.

Η χρονολόγηση του τεχνητού λιθοσωρού - τείχους, που περιορίζει την είσοδο του σπηλαίου κατά τα δύο τρίτα, έγινε με τη μέθοδο της Οπτικής Φωταύγειας και απέδωσε μια μέση ηλικία 23.000 ετών. Η ηλικία συμπίπτει απόλυτα με την ψυχρότερη περίοδο της τελευταίας παγετώδους εποχής.

Σε θέσεις μάχης η Εκκλησία !

Στη θέση ότι η Εκκλησία δεν αρνείται τη φορολόγηση, αλλά αιτείται να γίνει "με τρόπο δίκαιο και όχι αυθαίρετο" επιμένει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ σήμερα συγκαλείται εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να εξετάσει τα του φορολογικού νομοσχεδίου.

Η ιεραρχία βρίσκεται σε... θέση μάχης, ενώ χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη της προπαρασκευαστικής επιτροπής εργασίας για τα οικονομικά της Εκκλησίας, στην οποία είναι μεταξύ άλλων μέλη ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος και ο Ελασσόνος Βασίλειος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, δεν επικράτησε κοινή γραμμή. Μεταξύ άλλων προτάθηκε η προσφυγή στο Ευρωδικαστήριο, ωστόσο ακούστηκαν και αντιρρήσεις που εστιάστηκαν κυρίως στον χρόνο πιθανής εκδίκασης της υπόθεσης αλλά και στην τελική έκβασή της.