Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ : "ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !" /

«ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ», ΡΩΤΟΥΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ… τώρα ρωτάει ο κόσμος «πού πήγαν τα λεφτά κύριε Πρωθυπουργέ ;» !


Έξι μήνες σχεδόν κυβερνά τη χώρα το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου σαν Πρωθυπουργός. Μέσα σε έξι μήνες πολλά γίνονται, πολλά μπορούν να συμβούν και ακόμα περισσότερα «μαθαίνονται». Ο Πρωθυπουργός, από το προεκλογικό βήμα ακόμα, ρωτούσε τον αντίπαλό του «..πού πήγαν τα λεφτά..;» σε πεντέμισι καταστροφικά έτη για την Ελλάδα. Απάντηση φυσικά δεν έλαβε. Ωστόσο, σήμερα που ο Παπανδρέου είναι στο τιμόνι της χώρας μπορεί και πρέπει να γνωρίζει την απάντηση στο σοβαρό αυτό ερώτημα. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι ένας εξίσου «επικίνδυνος» Πρωθυπουργός με τον προκάτοχό του!

Το Ελληνικό Δημόσιο χρέος το 2000 ήταν 149 δις ευρώ και σήμερα βρίσκεται στα 300 δις ευρώ περίπου. Από το 2000 μέχρι το 2004 η χώρα βρισκόταν σε οικονομικό οργασμό ανάπτυξης και υποδομών. Νιώθαμε τότε ότι γινότανε «κάποιο», τέλος πάντων, έργο. «Εγνατία», Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», «Ολυμπιακά» έργα κτλ. . Από το 2004 και μετά ο οργασμός αυτός έπαψε και η Ελληνική Οικονομία «κάθισε». Όμως, το χρέος αυξήθηκε κατά 160 δις ευρώ περίπου, δίχως έργο, δίχως ανάπτυξη, χωρίς προοπτική. Αυξήθηκαν δραματικά οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και διογκώθηκε επίσης το Δημόσιο (ανελαστικά έξοδα).

Το ερώτημα, λοιπόν, παραμένει και διατρανώνεται όσο ο Παπανδρέου τελεί τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού, υπό το βάρος της Ελληνικής Οικονομικής κρίσης και των «σκληρών» μέτρων που ελήφθησαν σε βάρος του λαού.. Παραμένει και εμπλουτίζεται..

«Πού πήγαν τα λεφτά κύριε Πρωθυπουργέ ;»

«Θα τα πάρουμε πίσω ;»

«Θα μπούνε οι κλέφτες φυλακή ;» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου