Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

«Καλά για την ηλικία του» ο Φιντέλ Κάστρο .

Καλά «για την ηλικία του» είναι ο Φιντέλ Κάστρο, διαβεβαιώνει ο αδελφός του και πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ.


Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, 83 ετών «είναι πολύ καλά για την ηλικία του», χάρη στην αυστηρή πειθαρχία με την οποία ακολουθεί το πρόγραμμά του, διαβεβαίωσε σήμερα ο αδελφός και διάδοχός του στην προεδρία της χώρας, Ραούλ.

«Ασκείται καθημερινά, είναι πιο πειθαρχημένος από ποτέ επειδή τώρα τρώει σε τακτές ώρες, κοιμάται νωρίς και δεν δουλεύει πια μέχρι τις επτά ή οκτώ το πρωί, όπως έκανε παλιά», είπε ο Ραούλ Κάστρο κατά την επίσκεψή του στο Μαγιαρί, στην ανατολική Κούβα.

Ο 78χρονος Ραούλ απευθυνόταν σε ένα μικρό μαθητή που του είπε ότι ονειρεύεται να γνωρίσει «τον αρχηγό μας», τον πατέρα της κουβανικής επανάστασης του 1959. «Θα γίνει 84 ετών στις 13 Αυγούστου. Έχει προβλήματα μετά από ένα ατύχημα. Εσύ δεν θα είχες γεννηθεί ακόμη ή θα ήσουν μικρούλης όταν έπεσε από το βήμα στη Σάντα Κλάρα (σ.σ. στις 20 Οκτωβρίου 2004) και έσπασε τον ώμο και το αριστερό γόνατο. Για λίγο καιρό δεν μπορούσε να γράψει όμως τώρα σηκώνει το χέρι ψηλά και γράφει πολύ καλά. Διαβάζει και γράφει πολύ και θα έλεγε ότι για την ηλικία του πάει πολύ καλά», διαβεβαίωσε ο Κουβανός πρόεδρος.

Ο Φιντέλ Κάστρο δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τα τέλη Ιουλίου 2006, μετά τη σοβαρή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και η οποία τον ανάγκασε να παραχωρήσει την εξουσία στον αδελφό του. Για την κατάσταση της υγείας του κυκλοφορούν κατά καιρούς διάφορες φήμες. Δημοσιεύονται επίσης φωτογραφίες του με αρχηγούς κρατών που επισκέπτονται την Αβάνα -- ο τελευταίος ήταν ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στα τέλη Φεβρουαρίου. Από το 2007 δημοσιεύει τακτικά στον τοπικό τύπο και στο ίντερνετ τις απόψεις του για τα τεκταινόμενα στον κόσμο, την αμερικανική πολιτική, το περιβάλλον και την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου