Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑΣΗ ΣΑ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ;

Τη μια λέγει «όχι» και την άλλη «ναι» στο ΔΝΤ !


Από την ώρα που διαπίστωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν σκέφτεται να «παίξει» τα παιχνίδια των Αμερικανών κερδοσκόπων και να ασκήσει «Βέτο» σε μια ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, η κα Μέρκελ άλλαξε άρδην στάση στο θέμα. Αιτία, οι προσεχείς εκλογές στο Κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, που θα κρίνουν και την κυβερνητική πλειοψηφία στην Άνω Βουλή, η οποία είναι το νομοθετικό σώμα της χώρας. Αιτία, η κοινή γνώμη της Γερμανίας που δεν επιθυμεί να πληρώσει τα «σπασμένα» για τους Έλληνες που κάνουν ζωή χαρισάμενη με τα λεφτά των άλλων. Αιτία, οι «επόμενες» χώρες που σύντομα θα βρεθούν στη θέση της χώρας μας όπως η Γαλλία, η Αγγλία, η Ιταλία, η Ισπανία κάτι που δεν θα «άντεχε» η Γερμανική δημοσιονομική πειθαρχία.

Τώρα η Γερμανίδα Καγκελάριος μας δείχνει τη μια το ΔΝΤ, την άλλη την πόρτα «εξόδου», ενώ γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί να συμβεί, κι αν συμβεί τη μεγαλύτερη ζημία θα υποστεί πρώτα η Γερμανική Οικονομία, για να κερδίσει χρόνο στην εσωτερική πολιτική σκακιέρα. Άλλωστε, και αν ακόμα η κα Μέρκελ ήθελε να βοηθήσει πιο ουσιαστικά και έμπρακτα την Ελλάδα, δε θα μπορούσε ποτέ να το πει ανοιχτά και ευθέως.

Όπως και να ‘χει η Γερμανία είναι δίπλα στη χώρα μας, άτυπα, ανεπίσημα και υπόγεια, αν θέλετε. Όμως, ακόμα και πρωτοετείς φοιτητές της νομικής και πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Διπλωματών γνωρίζουν ότι κάποια πράγματα δεν λέγονται δημόσια, απλά γίνονται! Αυτό δεν το έχουν καταλάβει ακόμα οι Έλληνες πολιτικοί . Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όλη αυτή η ιστορία ωθεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ολοκλήρωση ή τη διάλυση.. ! Ίδωμεν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου