Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ενημέρωση για το Κυπριακό σε φοιτητές από τον Κύπριο Πρόεδρο

Ο Δ. Χριστόφια μίλησε σε φοιτητές πανεπιστημίων Αθήνας, Παλέρμο και Νανσί.


Ενημέρωση για το Κυπριακό έκανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, σε φοιτητές και καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και των Πανεπιστημίων του Παλέρμο της Ιταλίας και του Νανσί της Γαλλίας, οι οποίοι επισκέπτονται την Κύπρο.

Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι εργάζεται για λύση του Κυπριακού, που θα εντάσσει και τους Τουρκοκύπριους, ισότιμα, στη διοίκηση του κράτους και στην άσκηση της εξουσίας, λαμβάνοντας υπόψη τις πληθυσμιακές αναλογίες, τις δημοκρατικές αρχές και την πολιτική ισότητα στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, όπως καθορίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Ο Κύπριος Πρόεδρος αναφέρθηκε στα κατοχικά στρατεύματα, τον εποικισμό, την αλλαγή της δημογραφικής δομής στα κατεχόμενα, τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, καθώς και στην καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αγωνίζεται για την αναστήλωση μνημείων της πολιτιστικής και της θρησκευτικής κληρονομιάς, καθώς και για την κατάργηση των εγγυήσεων, εφόσον ένα σύγχρονο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να έχει εγγυητές.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, δρ Δημοσθένης Ασημακόπουλος, εξέφρασε συμπαράσταση στον αγώνα για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι «με εσάς στο τιμόνι είμαστε βέβαιοι ότι θα δούμε καλύτερες μέρες».

Ο πρύτανης ανακοίνωσε ότι η ομάδα Φυσικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, μαζί με Κύπριους επιστήμονες, θα εργαστούν στον χώρο του Προεδρικού Μεγάρου για το καταστήσουν ενεργειακά πράσινο κτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου