Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Τρίκαλα: Πέντε οικογένειες απέκτησαν σπίτι

Από σήμερα πέντε οικογένειες στην περιοχή ης Φαρκαδόνας έχουν το δικό τους σπίτι!


Απέκτησαν σήμερα μετά από κλήρωση το δικό τους σπίτι, στις λαϊκές κατοικίες Φαρκαδόνας πέντε οικογένειες. Είχε προηγηθεί η κλήρωση κατοικιών για τους επτά πρώτους δικαιούχους και σήμερα ακολούθησε η δεύτερη και τελευταία φάση.

Απομένουν όμως άλλοι οχτώ δικαιούχοι να αποκτήσουν τη δική τους κατοικία, με την σχετική διαδικασία πλέον να μεταφέρεται στην αιρετή Περιφέρεια μιας και καταργείται ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Σπάρτη: ''Αν θες να ζήσεις άνοιξε το χρηματοκιβώτιο''!

Τον χάρο με τα μάτια του είδε ο υπεύθυνος μεγάλου σούπερ μάρκετ...


Οι 3 δράστες μπήκαν στις 06.15, στο σούπερ μάρκετ LIDL που βρισκεται στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης - Γυθείου. Στα πρόσωπά τους, φορούσαν κουκούλες και στα χέρια τους γάντια. Με την απειλή πιστολιών εξανάγκασαν τον υπεύθυνο να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Στη συνέχεια με τροχό προσπάθησαν να διαρρήξουν άλλο χρηματοκιβώτιο στον ίδιο χώρο, εγκατέλειψαν όμως την προσπάθεια λόγω ενεργοποίησης του συστήματος πυρανίχνευσης και αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών συνεχίζονται...

Ηγουμενίτσα: Στα χέρια της αστυνομίας γυναίκα σωματέμπορος!

Η Γεωργιανή συνελήφθη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας...

Διαπιστώθηκε ότι ήταν μέλος κυκλώματος που διακινούσε αλλοδαπούς στο εξωτερικό. Στην κατοχή της βρέθηκαν 4 πλαστές Ρουμάνικες ταυτότητες, τις οποίες προόριζε για τέσσερις Ιρακινούς που συνόδευε, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία.

Η Γεωργιανή και οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ηγουμενίτσας.

Βγήκε εκτός λειτουργίας το Amazon!

Την κυριακή το βράδυ οι ευρωπαϊκές ιστοσελίδες του Amazon “έπεσαν” για μισή ώρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο μόλις “έπεσαν” οι σελίδες του Amazon στη Μεγ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία, όλοι νόμιζαν οτι χάκερ επιτέθηκαν στο Amazon με αφορμή την υπόθεση WikiLeaks μιας και το Amazon ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που έκοψαν δεσμούς με τα WikiLeaks.

Έτσι αμέσως μετά τη διακοπή αυτή, η εταιρία έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι σελίδες της είναι offline από βλάβη λτου συστήματος και όχι από κάποια επίθεση χάκερ.

Όταν η Τατιάνα Στεφανίδου, συνάντησε το φαινόμενο Patty!

Η μικρή 16χρονη που έχει μαγέψει μικρούς και μεγάλους, σήμερα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου!

Τις τελευταίες τρεις μέρες, τα πιτσιρίκια της χώρας -και όχι μόνο- χορεύουν στο... ρυθμό της Patty. Το ασχημόπαπο έχει γίνει η λατρεία των μικρών και όπου κι αν εμφανίστηκε, έγινε κυριολεκτικά πανζουρλισμός!
Τι κινητό της  Τατιάνας ,όπως γράφει και στο blog της δεν σταμάτησε να χτυπά όλο το Σαββατοκύριακο και βέβαια όλοι ήθελαν να της ζητήσουν ...ρουσφέτι για να δούν το φαινόμενο Patty από κοντά!........................

Το κομμωτήριο που χτενίζεται η Michelle Obama ανήκει σε μια Ελληνίδα

Το διάσημο μοντέλο και σύζυγος του εφοπλιστή Γεωργιόπουλου Kara Young Georgiopoulos έκανε τα εγκαίνια του νέου της κομμωτηρίου

Μπορεί να μην είναι η ίδια από την Ελλάδα, φέρει όμως το όνομα του ελληνοαμερικάνου εφοπλιστή και σύζύγου της Πήτερ Γεωργιόπουλου. Πριν από μερικές ημέρες η Καρα Georgiopoulos εγκαινίασε το νέο της επιχειρηματικό εγχείρημα. Ένα κομμωτήριο στην καρδιά της Νέας Υόρκης, το οποίο φιλοδοξεί να αναλάβει το χτένισμα όλου του αμερικάνικου star system. Οι πρώτοι μήνες λειτουργίας του δείχνουν ότι το καταφέρνει πολύ καλα...

Τα εγκαίνια έγιναν στο ξενοδοχείο Renaissance Hotel στην Times Square, όπου το διάσημο μοντέλο είχε όλους τους φίλους της. Τον παραγωγό των R n B επιτυχιών Russel Simons (στη φωτό μαζί με την Κάρα), την δημοσιογράφο της επιτυχημένης εκπομπης E! Entertainement, Marian Garvey, τον κωμικό Danny Devito κ.α

Στους τρεις μήνες λειτουργίας του κομμωτηρίου, στο οποίο υπεύθυνος είναι ο stylist του Hollywood Antony Dickey, το πελατολόγιο είναι ήδη τόσο λαμπερό που το μέλλον του διαγράφεται πολλά υποσχόμενο. Πρώτη και καλύτερη η κα. προέδρου Michel Obama, η Sexy in the City Sarah Jessica Parker, η βασίλισσα της R 'n' B Alicia Keys και πολλές άλλες.

Μάλιστα, η Kara Georgiopoulos, που πόζαρε και για την διαφημιστική καμπάνια του κομμωτηρίου, κατάφερε άλλη μια πρωτιά. Να αποκτήσει η επιχείρησή της το πρώτο billboard κομμωτηρίων στην διάσημη Times Square, μεταξύ των τεράστιων φωτεινών επιγραφών.

Γερμανός υπουργός Οικονομικών: κανείς δεν παίρνει... έξωση απ' την ευρωζώνη

Δεν είναι καιρός για σκληρές δηλώσεις από την πλευρά των Γερμανών που δεν θέλουν να ανοίξουν μέτωπα με τους άλλους εταίρους λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής και έτσι

ο γνωστός για τα απειλητικά του μηνύματα προς Ελλάδα και Ιρλανδία Βολφγκανκ Σόιμλε δηλώνει τώρα ότι κανείς δεν θα διώξει απ' τη ζώνη του ευρώ τις χώρες με δύσκολα οικονομικά και χ΄ρεη ενώ χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμπατριωτών του που ζητούν να βγει η Γερμανία πρώτη απ' την ευρωζώνη και να επιστρέψει στο μάρκο “μη ρεαλιστική νοσταλγία”.
Αυτό το τελυτααίο καθώς σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις του στη Bild τα οικονομικά οφέλη για τη Γερμανία είναι πολλαπλάσια εντός ευρωζώνης:
“Χωρίς το ευρώ το δικό μας νόμισμα θα ανατιμούνταν, με αρνητικές επιπτώσεις για τις εξαγωγές μας», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Καταψηφίζει 8 από τα 18 άρθρα του πολυνομοσχεδίου η ΝΔ

Αντίθετη με τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και την αύξηση του ΦΠΑ αλλά υπέρ των αλλαγών στις ΔΕΚΟ δηλώνει η Νέα Δημοκρατία, που θα καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο.


Η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει τα 10 από τα 18 άρθρα του νομοσχεδίου που κατατέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή και τη Δευτέρα συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Μεταξύ των διατάξεων που θα υπερψηφίσει τη ΝΔ είναι και αυτή για τις ΔΕΚΟ, με αίτημα ωστόσο, να ενταχθούν και οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.

Ο αρμόδιος για εργασιακά θέματα και εισηγητής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για πρωτοφανή ασέβεια στους δημοκρατικούς θεσμούς, καθώς εισάγει προς συζήτηση στη Βουλή ένα νομοσχέδιο με πάρα πολλά κορυφαία ζητήματα και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα περιοριστεί να υπερψηφίσει μόνο επί μέρους ρυθμίσεις και θα το καταψηφίσει επί της αρχής.

Φρίκη! Ομολόγησε τη συστηματική κακοποίηση 50 βρεφών!

Οι γονείς του εμπιστεύονταν τα παιδιά τους κι εκείνος τα κακοποιούσε συστηματικά για τουλάχιστον 1,5 χρόνο. Η υπόθεση αφήνει άφωνη την κοινωνία του Άμστερνταμ.


Ο 27χρονος Ολλανδός, που εργαζόταν σε δυο παιδικούς σταθμούς της ολλανδικής πρωτεύουσας αλλά και ως μπέιμπι σίτερ σε αρκετά σπίτια, ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις του, σοκάροντας τους πάντες. Επί 1,5 χρόνο κακοποιούσε συστηματικά 50 παιδιά, κυρίως βρέφη.

Συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, όταν η αστυνομία κατάσχεσε τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και ανακάλυψαν παιδικές φωτογραφίες, πορνογραφικού περιεχομένου.

Έρευνες εξακολουθούν να διεξάγονται και δεν αποκλείεται ο αριθμός των παιδιών που κακοποιήθηκαν από τον 27χρονο να είναι μεγαλύτερος. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Άμστερνταμ, Μπέρναρντ Βέλτεν, ο 27χρονος Ρόμπερτ Μ. είναι ύποπτος για κακοποίηση «30 έως 50 παιδιών».

Ο καιρός «τρελάθηκε» στη Μ. Ανατολή – 31 νεκροί στην Αίγυπτο

Κατάρρευση κτιρίων και δεκάδες τροχαία δυστυχήματα προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στην Αίγυπτο. Βροχές και πλημμύρες στο Ισραήλ, χιόνια στη Δαμασκό και τη Βηρυτό.


Στην Αίγυπτο, τα συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στα συντρίμμια δύο κτιρίων που κατέρρευσαν και θεωρείται ότι ο απολογισμός των θυμάτων δεν είναι παρά προσωρινός. Οι αρχές κάνουν λόγο για δέκα αγνοούμενους στα ερείπια.
Η κατάρρευση κτιρίου υφαντουργίας, την Κυριακή, στην Αλεξάνδρεια προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων. Οι αρχές θεωρούν ότι κάτω από τα ερείπια μπορεί να υπάρχουν ακόμη 30 άτομα και εκφράζονται φόβοι πως ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Την ίδια ώρα, στο Ισραήλ, λιμάνια στη Μεσόγειο και στην Ερυθρά Θάλασσα έκλεισαν ενώ ο γειτονικός Λίβανος και η γειτονική Συρία ντύθηκαν... στα λευκά.

Μπλόκο σε όλα τα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ - Δεν αφήνουν τα λεωφορεία να φύγουν για δρομολόγια

- Χιλιάδες πολίτες που ήξεραν ότι η λήξη της στάσης είναι στις 17:00 περιμένουν στις στάσεις
- Παρά τη λήξη της στάσης εργασίας εμποδίζουν οι απεργοί τα λεωφορεία να βγουν στους δρόμους
- Πληροφορίες ότι οδηγός τρόλει έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συναδέλφους του
- Δείτε όλο το πρόγραμμα των απεργιών στα ΜΜΜ για τις επόμενες ημέρες


Σε κλοιό πολιορκίας είναι όλα τα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ, καθώς μετά τη λήξη της στάσης εργασίας στις 17:00, οι απεργοί βρέθηκαν μπροστά στις πύλες των αμαξοστασίων και δεν επιτρέπουν μέχρι τώρα σε κανένα λεωφορείο να εισέλθει ή να εξέλθει.

Βόλος: Διάρρηξη στο δημαρχείο Αφετών

Στόχος διαρρηκτών έπεσε το δημαρχείο σήμερα τα ξημερώματα...


στο Δήμο Αφετών, στο Νεοχώρι Πηλίου. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, οι δράστες, αφού παραβίασαν παράθυρο του δημαρχείου, εισήλθαν στο εσωτερικό του.

Αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και στην συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από τις αρχές.

"Οσο ζω και αναπνέω θα είμαι αναρχικός"

Αυτό δήλωσε στην απολογία του ο Γιάννης Δημητράκης για την ληστεία μετά φόνου στην Εθνική Τράπεζα στην Σόλωνος τον Ιανουάριο του 2006.


Ο Εισαγγελέας της έδρας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων πρότεινε την ενοχή του 32χρονου αναρχικού, για ληστεία, απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του αστυνομικού φρουρού,παράνομη οπλοφορία και απόπειρα παράνομης βίας και συμμορία και την απαλλαγή του για δύο πράξεις απόπειρας ανθρωποκτονίας και παράνομης οπλοχρησίας.

Στην πρότασή του ο Εισαγγελέας, που εισηγείται να μην γίνουν δεκτά τα ελαφρυντικά - που ζητά ο κατηγορούμενος - του προτέρου εντίμου βίου, των μη ταπεινών αιτίων και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, υποστήριξε πως η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης δεν μπορεί να παραμείνει.

Δυο στους 5 έλληνες ζούν στο όριο της φτώχειας

Το πιο συγκλονιστικό είναι οτι είναι στο όριο της φτώχειας ενώ έχουν ήδη πάρει τις κοινωνικές παροχές!


Στο όριο της φτώχειας ζουν δύο στους πέντε Έλληνες, έχοντας ήδη λάβει τις κοινωνικές παροχές από το κράτος, ενώ ένας στους δέκα δεν έχει πόρους να πληρώσει «τα προς το ζειν», σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2008, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τη Eurostat, τα άτομα στο όριο της φτώχειας είναι εκείνα τα οποία ζουν σε νοικοκυριά με εισόδημα κάτω του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος. Στην «Ε.Ε. των 27», το 16,5% των πολιτών (81 εκατ. άτομα) ζούσε στο όριο τις φτώχειας (έχοντας λάβει τις κοινωνικές παροχές).

Ειδικότερα, η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα στην Ε.Ε. με το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας. Πρώτη είναι η Λετονία (25,6%), ακολουθεί η Ρουμανία (23,4%), η Βουλγαρία (21,4%) και η Ελλάδα (20,1% ή 2,2 εκατ. πολίτες). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία (9%), στην Ολλανδία και τη Σλοβακία (11%).

Εξάλλου.........................................

Προσωπικό ασφαλείας στα νοσοκομεία την Τετάρτη – Απεργούν ήδη οι γιατροί του ΙΚΑ

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα γίνονται δεκτά την Τετάρτη στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί μετέχουν στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Με προσωπικό ασφαλείας ήδη τα νοσοκομεία του ΙΚΑ.


Μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την προσεχή Τετάρτη λαμβάνουν και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Με απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), οι γιατροί νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και περιφερειακών ιατρείων απεργούν, απαιτώντας «τέλος στον κατήφορο και την απαξίωση του ΕΣΥ, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής».

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διεκδικώντας προσλήψεις και ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί όλους του υγειονομικούς να αντισταθούν στην «ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους και την απαξίωση του ΕΣΥ».

Άρτα: Συνελήφθη με τα κλοπιμαία στα χέρια!

"Σήκωσε" ολόκληρο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου αλλά δενπρόλαβε να πάει μακριά!


Παραβίασε την πόρτα από τα γραφεία Ασφαλιστικής εταιρείας και πήρε όλο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Ωστόσο ο δράστης που ήταν κάτοικος της περιοχής συνελήφθη, ενώ μετέφερε τα κλοπιμαία.

Συγκεκριμένα είχε κλέψει, 3 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, δύο οθόνες, δύο πληκτρολόγια, δύο ποντίκια Η/Υ, δύο ηχεία Η/Υ, μια ασύρματη μονάδα internet και ένα τηλεφωνικό κέντρο.

Οι άνδρες της αστυνομίας βρήκαν στην κατοχή του και ένα μπαλντά. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Αρτας.

Ποιός βουλευτής του ΠαΣοΚ θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο;

Άνω κάτω η κυβέρνηση και το ΠαΣοΚ

Ως η εβδομάδα της... κολάσεως για την κυβέρνηση θεωρείται αυτή καθώς από το... πρωί της Δευτέρας, φαίνεται το εκρηκτικό κλίμα που υπάρχει ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση!
Οι κινητοποιήσεις θα διαδέχονται η μία μετά την άλλη, με τους πράσινους συνδικαλιστές να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προκαλώντας πανικό στο κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά και στο ΠαΣοΚ!
Ο διάλογος με τον ...Μιχάλη Καρχιμάκη έχει σταματήσει και πλέον περιμένουν τις... εξελίξεις!
Πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει επισημάνει ιδιαίτερα πως θα προχωρήσει σε συγκρούσεις, καλώντας και τους υπουργούς να πράξουν το ίδιο, δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε διαγραφές πράσινων συνδικαλιστών αλλά προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν συζητείται... 

Λαμία: Ακόμα ένα τροχαίο λόγω της κακοκαιρίας

Έχασε τον έλεγχο λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και αναποδογύρισε το αυτοκίνητο...

Ακόμη ένα τροχαίο ατύχημα συνέβη στον δρόμο Λαμίας - Δομοκού. Αυτή τη φορά αιτία ήταν η κακοκαιρία τοντελευταίων ημερών αφού ο οδηγός του Suzuki Jimny της φωτογραφίας έχασε τον έλεγχο, πιθανώς λόγω ολισθηρότητας, καθώς εκείνη την ώρα έριχνε χιονόνερο.
Το αυτοκίνητο αναποδογύρισε αλλά ευτυχώς ο 45χρονος οδηγός του, που είχε ξεκινήσει από Κοζάνη με κατεύθυνση την Αθήνα, δεν τραυματίστηκε.
Στον συγκεκριμένο δρόμο, σύμφωνα με το LamiaReport,  έχουμε πολλά και συχνά τροχαία.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις στροφές από το 6ο μέχρι και το 10ο χλμ. από Λαμία προς Δομοκό και φυσικά τα πράγματα γίνονται άκρως επικίνδυνα όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς, όπως το περασμένο σαββατοκύριακο.

Ρέθυμνο: Βρέθηκε μεταλλικό αντικείμενο που μοιάζει με νάρκη στην παραλία

Το μεταλλικό αντικείμενο που μοιάζει με νάρκη εντοπίστηκε να προεξέχει από την άμμο στην παραλία Καλλιθέα.


Μετά από τηλεφώνημα κατοίκου της πόλης, στο σημείο της παραλίας όπου εντοπίστηκε το ύποπτο αντικείμενο έφτσαν οι άντρες του λιμενικού και της αστυνομίας και άμεσα απέκλεισαν το σημείο.

Οι αρχές διατηρούν επιφυλάξεις ως προς την προέλευση αλλά και το είδος του μετάλλου, σύμφωνα με το rethymnoguide, ενώ ειδικός πυροτεχνουργός του Ελληνικού Στρατού από τα Χανιά ειδοποιήθηκε και βρίσκεται προκειμένου να εξετάσει το αντικείμενο και να εξακριβωθεί αν είναι ή όχι νάρκη.

Διδυμίδες: Ερχεται η "βροχή" των αστεριών

Μια νέα βροχή διαττόντων αστέρων, των Διδυμίδων, θα είναι ορατή από πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη νύχτα της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου προς το ξημέρωμα της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου, με πιθανή καλύτερη ώρα παρατήρησης στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.
Οι Διδυμίδες, που συνήθως διαρκούν από τις 7 έως τις 16 Δεκεμβρίου, παράγουν ένα από τα θεαματικότερα φαινόμενα διαττόντων μέσα στο έτος, αν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Ο ρυθμός που θα πέφτουν τα ορατά μετέωρα, αναμένεται να είναι γύρω στα 50-60 την ώρα, ενώ αν υπάρχει αρκετό σκοτάδι στον ουρανό, θα μπορούσαν να παρατηρηθούν ακόμα και 100-120, με ταχύτητα περίπου 35 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο το καθένα. Είναι πιθανό τα πρώτα μετέωρα να είναι ορατά από τις 10 το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου, κάτι που θα επέτρεπε ακόμα και στα παιδιά να δουν μερικά πεφταστέρια, πριν πάνε για ύπνο.

Τα μάτια σας απόψε στον ουρανό!

Πρόστιμα σε εταιρίες για αυξημένη χρέωση SMS

Πρόστιμα συνολικού ύψους πάνω από 2 εκ. ευρώ επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, σε τρεις εταιρίες, για παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας αναφορικά με την παροχή συνδρομητικών Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) μέσω SMS αυξημένης χρέωσης.
Πρόκειται για τις εταιρίες WIN A.E., BUONGIORNO HELLAS MOBILE LTD και NETSMART CYPRUS LTD, για τις οποίες υποβλήθηκαν στην ΕΕΤΤ πλήθος καταγγελιών από συνδρομητές για παράλογες χρεώσεις.

Συγκεκριμένα........................

Γ. Πεταλωτής: Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας

«Δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαθέτουν και κρίση και συνείδηση και το αποδεικνύουν με το δύσκολο έργο τους κάθε μέρα», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου για εργασιακά, ΔΕΚΟ και φορολογικό μετά τις αντιδράσεις βουλευτών του κυβερνώνοντος κόμματος.
Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι «οι βουλευτές έχουν την αυτονομία τους, την αυτοτέλειά τους, κρίνουν με τη συνείδησή τους, πρώτοι από όλους μας αντιλαμβάνονται τη μεγάλη κρισιμότητα των νομοσχεδίων που ψηφίζονται για τις μεγάλες αλλαγές, αλλά και τη διάσωση της χώρας».

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στη συναίνεση και στις προτάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ότι «για αυτό γίνονται οι πιο ενδελεχείς συζητήσεις και μάλιστα συζητήσεις που βγαίνουν και προς τα έξω μέσα στα κοινοβουλευτικά όργανα, όπως είναι οι ΚΤΕ».

«Η κοινωνία είναι με τις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στις ΔΕΚΟ», είπε και πρόσθεσε ότι γίνεται εξορθολογισμός, διότι «έχουμε την εντολή να μην ανεχθούμε να υπάρχουν τεράστιοι μισθοί, όταν από την άλλη μεριά προσπαθούμε να περιστείλουμε τις τεράστιες σπατάλες του Δημοσίου».

Απαντώντας στα περί αιφνιδιασμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Δεν αιφνιδιάζουμε κανέναν και ενημερωμένοι είναι οι πάντες, η δε διαδικασία που ακολουθείται είναι ευκαιρία για ενημέρωση, υποβολή προτάσεων και κάποιων παρεμβάσεων, αν αυτές έχουν να κάνουν με το γενικότερο συμμάζεμα του Δημοσίου».

Έκπτωση 10% για εφάπαξ εξόφληση της περαίωσης

Νέα παρτίδα εκκαθαριστικών με ειδοποιητήρια που θα καλούν όσους έκαναν χρήση της ρύθμισης, να πληρώσουν την πρώτη δόση της περαίωσης, έστειλε το υπουργείου Οικονομικών. Στις 31-12-2010 λήγει η προθεσμία καταβολής στις τράπεζες της δόσης του μηνός Δεκεμβρίου. Εναλλακτικά όμως μπορούν να προβούν και σε ολική εξόφληση του υπολοίπου της οφειλής, με έκπτωση 10% των οφειλών της περαίωσης.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου οικονομικών απέστειλε μέσω ταχυδρομείου τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή της δόσης μηνός Δεκεμβρίου. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για ολική εξόφληση με έκπτωση 10% επί του υπολοίπου που απομένει στην οφειλή μετά την αφαίρεση της προκαταβολής.

Η καταβολή αυτή γίνεται με την προσκόμιση της ειδοποίησης πληρωμής (δόσης ή ολικής εξόφλησης) και όχι του αρχικού εκκαθαριστικού που εκδόθηκε από τη ΓΓΠΣ...................

Σε κινητοποιήσεις και οι δικαστικοί υπάλληλοι

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος ανακοίνωσε ότι την  Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά τρίωρη στάση εργασίας από 12 το μεσημέρι  έως και τις 15:00  στα δικαστήρια της χώρας, ενώ την  Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010 τα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά, καθώς η ΟΔΥΕ συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Στη Βουλή οι καταγγελίες Βασιλάκου για τον αδερφό του πρωθυπουργού

Άνω - κάτω έχει γίνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά τις καταγγελίες του τέως γενικού διευθυντή Εξοπλισμών για το θέμα των γερμανικών υποβρυχίων και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Οι βολές του κ. Ευάγγελου Βασιλάκου αγγίζουν το πρωθυπουργικό περιβάλλον, αφού ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής συνέδεσε την πώληση των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ στην εταιρεία του Λιβανέζου κ. Ισκαντάρ Σαφά, με την επίσκεψη του κ. Νίκου Παπανδρέου στο Αμπού Ντάμπι.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο κ. Βασιλάκος επιτέθηκε ευθέως και στον κ. Βενιζέλο, εξαπολύοντας τη βαριά κατηγορία ότι και σήμερα συνεχίζονται οι παλιές, διεφθαρμένες πρακτικές…

Περιέργως, 48 ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των επίμαχων δηλώσεων του κ. Βασιλάκου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει επιλέξει τη σιωπή στην ουσία των καταγγελομένων…

Σκληροί με Παπακωνσταντίνου οι «πράσινοι» βουλευτές

Ως έναν κοινό εκβιαστή, που, με πρόσχημα την καταβολή των δόσεων, υφαρπάζει διαρκώς την ψήφο των βουλευτών, ενώ υπογράφει μόνος του τα επικαιροποιημένα μνημόνια, χωρίς τη συγκατάθεση της Βουλής, πράγμα που προκαλεί πρόβλημα δημοκρατίας, αντιμετώπισαν τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που μετέχουν στις επιτροπές, από τις οποίες περνά το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και τα νέα φορολογικά μέτρα.
Η έκρηξη κατά του τσάρου της οικονομίας ήταν πρωτοφανής, σε μία πολύωρη συνεδρίαση, αφού όχι μόνο δεν βρέθηκε βουλευτής να υπερασπιστεί την πολιτική του, αλλά του ζήτησαν να αλλάξει -και γρήγορα μάλιστα- τη συνταγή που εφαρμόζει, διαφορετικά θα τους βρίσκει διαρκώς αντιμέτωπους.

Ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξουν σοβαρές διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς οι περιστάσεις δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια.

Το θέμα που δημιουργείται όμως με τον κ. Παπακωνσταντίνου είναι.....................

Η προδοσία των σπουδαγμένων

Ο Κλεισθένης γράφει

Η Ελλάδα μετά το ’50 καταστραμμένη απ’ τον πόλεμο, την κατοχή (των Γερμανών μην το ξεχνάμε) και τον εμφύλιο έσφιξε τα δόντια, δούλεψε, έκανε το «σκατό» της  παξιμάδι, στάθηκε στα πόδια της και αποφάσισε να σπουδάσει τα παιδιά της, δεν μιλάω για τους έχοντες, αυτοί πάντα σπούδαζαν τα παιδιά τους και μας τα φόρτωναν στο σβέρκο, μιλάω για τους φτωχούς μεροκαματιάρηδες, που με πολλούς κόπους και θυσίες έστελναν τα παιδιά τους να μορφωθούν, να σπουδάσουν. Πράγματι τα παιδιά σπούδασαν, μορφώθηκαν και τα επακόλουθα δυστυχώς δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Οι φουρνιές των σπουδασμένων αντί να σταθούν συμπαραστάτες και αρωγοί του φτωχού και ταλαιπωρημένου λαού, καβάλησαν το καλάμι της εξουσίας, υποτάχτηκαν στις σειρήνες του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού και ξεπούλησαν ιδεώδη, αξίες και καταγωγή, πλαισιώνοντας κόμματα και θεσμούς, που λειτούργησαν σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, ξεπουλώντας και την ψυχή τους στο διάβολο για αναγνωρισιμότητα, χρήμα και καλοπέραση.

Χρησιμοποίησαν τις γνώσεις και τη μόρφωση όχι για να βοηθήσουν το λαό, δίνοντάς του καθοδήγηση και βοήθεια για να λύσει τα προβλήματά του αλλά του κάθισαν στο σβέρκο, παρασύροντάς τον με ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις. Η σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας (κατοχή, κατά σύμπτωση πάλι Γερμανική) δηλώνει ότι τα προηγούμενα χρόνια, οι σπουδασμένοι έχοντας την εξουσία, αφού παραπλάνησαν το λαό υπερχρέωσαν τη χώρα, κατασπατάλησαν τον πλούτο που είχε δημιουργήσει με σκληρή δουλειά και στερήσεις, πλούτισαν γρήγορα και με περίσσιο θράσος δηλώνουν ότι είναι παιδιά αγωγιάτη, ταχυδρόμου κτλ..........................................

Παπανδρέου και Μπαν Κι Μουν βγάζουν τον επόμενο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και σηματοδοτούν πρόωρες εκλογές.........

ΑΠΟΨΗ
Λέγαμε προ εξαμήνου, από του βήματος αυτού, για την περίφημη Κάρτα του Πολίτη και πως το θέμα θα "παίζεται" συνεχώς από τις αρχές του έτους.. Η Κάρτα αυτή έρχεται για να μπορέσουν να εγκαθιδρύσουν στη χώρα τα νέα, δυσβάσταχτα, μέτρα του Μνημονίου.. δίχως αυτή, η εφαρμογή πολλών συνιστωσών του Μνημονίου θα είναι αδύνατη από ένα Κράτος που δεν διαθέτει στοιχειώδη διοίκηση...

Είπαμε, πάλι, για τα ρεαλιστικά σενάρια που υφίστανται (από εννεαμήνου), για την πρόταση που έγινε στον Έλληνα Πρωθυπουργό να είναι ο επόμενος ΓΓ του ΟΗΕ στη θέση του απερχόμενου, τέλη του 2011,  Μπαν Κι Μουν (βλ. http://antartisgr.blogspot.com/2010/11/blog-post_8027.html). Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το γεγονός ότι "όλοι" , ΕΕ, ΔΝΤ και Έλληνες επιχειρηματίες, επιθυμούν μια "συγκυβέρνηση" ή "συναίνεση" για την υλοποίηση του πολυετούς προγράμματος, αυτό άλλωστε θα συζητηθεί και αύριο στο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας βέβαιο ότι στις αρχές με μέσα του 2011 θα έχουμε πρόωρες εθνικές εκλογές.. Ο χρόνος αυτών θα οριστεί από την επιθυμία ή συμφωνία με τους αρχηγούς του πρωθυπουργού να πάει σε εκλογές με λίστα ή σταυρό.

Άλλωστε, ο Παπανδρέου έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις πλέον στη χώρα.. έκανε, δηλαδή, τη "βρόμικη δουλειά" όπως λέμε, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του ("αναντικατάστατο είδος προς εξαφάνιση" Καραμανλή) που "φοβόταν" τους οικονομικούς δολοφόνους, όπως αφήνει ο τελευταίος να διαρρέει.. .

Έτσι, δύο πράγματα είναι σίγουρο πως θα συμβούν στο πολιτικό τοπίο στις αρχές με μέσα του νέου έτους:

Ο παγετός έκλεισε σχολεία σε Κρήτη, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία!

Με αποφάσεις των νομαρχών ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά - Διαβάστε τις περιοχές...


Όπως ανακοινώθηκε δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις Σέρρες, στη Φλώρινα, στην Πέλλα, στα Γρεβενά, στην Καστοριά, στην Ημαθία, στο Κιλκίς και σε περιοχές της Κρήτης .

Συγκεκριμένα στη δυτική Θεσσαλονίκη, δεν λειτουργούν γυμνάσια και λύκεια του Σοχού, της Χαλκηδόνας, του Βαθύλακου και των Κουφαλίων, ενώ υπολειτούργησαν το γυμνάσιο και λύκειο Ασσήρου, εξαιτίας προβλημάτων πρόσβασης από κλειστούς δρόμους.

Στην Πιερία πέντε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι κλειστά, καθώς και το δημοτικό Ελατοχωρίου, το νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου, όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία Κολινδρού και Αιγινίου, Πίδνας, Παλαιοστάνης, Αλωνίων, Σφενδάμης, Μεθώνης, Παλιού Ελευθερίου.

Σύμφωνα με την περιφερειακή διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας, κλειστά είναι πέντε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Δράμας, και έξι γυμνάσια και λύκεια. Στην Καβάλα δεν λειτούργησαν δέκα σχολεία της δευτεροβάθμιας και 17 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ στην Ξάνθη, δέκα και 15 αντίστοιχα.

Το πυκνό χιόνι έχει καλύψει δρόμους αλλά και τις αυλές των σχολείων και για λόγους ασφαλείας, αποφασίστηκε τα σχολεία να μείνουν κλειστά. Η κατάσταση θα επανακτιμηθεί το απόγευμα, για να αποφασιστεί αν τα σχολεία θα ανοίξουν το πρωί της Τρίτης.

Καβάλα: Υπεξαίρεση 217.000€ από τον προϊστάμενο των ΕΛ.ΤΑ. Κεραμωτής!

Ο 55χρονος προϊστάμενος που έχει παραδεχθεί ότι άδειασε τα ταμεία των ΕΛ.ΤΑ. έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης...


Σε αγώνα δρόμου, ώστε να βρεθεί ένα μέρος των χρημάτων από τις συνολικά 217.785 € που υπεξαίρεσε ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Κεραμωτή Καβάλας, έχουν επιδοθεί στενοί συγγενείς και φίλοι.

Η προσπάθεια των ανθρώπων του περιβάλλοντος του 55χρονου υπαλλήλου των ΕΛΤΑ στοχεύει στην κάλυψη ενός μεγάλου μέρους του ποσού ώστε να είναι μικρότερο από 73.000 € προκειμένου να διωχθεί για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Να σημειωθεί πως ο 55χρονος ήταν ο μοναδικός υπάλληλος στο γραφείο της Κεραμωτής.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν.....................

Πάτρα: Έκανε τσακωτό στο κρεβάτι τον ένστολο άντρα της με τον... κουμπάρο!

Αυτός αξιωματικός της Αστυνομίας. Εκείνη η σύζυγος του. Και ο τρίτος ο κουμπάρος. Μόνο που στους δύο τρίτος δεν χωρεί.


Σάλος σε υπηρεσία Σώματος Ασφαλείας, στην Πάτρα, από την ροζ περιπέτεια αξιωματικού, ο οποίος πιάστηκε στα πράσα με τον... κουμπάρο του από την υποψιασμένη σύζυγό του! Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Δευτέρα και η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του δικηγόρου της συζύγου, η οποία προχώρησε άμεσα τις διαδικασίες έκδοσης διαζυγίου αλλά ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ που υπέστη!
 
Όπως γράφει το dete.gr πρόκειται για αξιωματικό ανώτερης βαθμίδας, ο οποίος μάλιστα εκτελεί καθήκοντα σε επίπεδο διοίκησης, στην Ελληνική Αστυνομία! Όσον αφορά τη δουλειά του είναι ένας από τους πιο ζηλευτούς. Πάντα στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος και από τους πιο δίκαιους στη συμπεριφορά με τους κατώτερούς του. Επίσης, είχε την εικόνα του σωστού οικογενειάρχη και του ερωτευμένου με τη σύζυγό του, η οποία είναι γνωστή από παλαιότερες επιχειρηματικές δραστηριότητές της στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης...
 

Έρχεται ο φόρος του... σεξ!

Όλα έχουν φορολογηθεί τώρα φαίνεται πως θα μπαίνει φόρος και στο σεξ. Ο νέος “φόρος της ηδονής” ετοιμάζεται να “χτυπήσει” και τον αγοραίο έρωτα!


Για την ώρα όμως θα ισχύει μόνο σε μια πόλη της Γερμανίας αλλά επειδή είμαστε και εμείς σε κρίση μην εκπλαγείτε αν το δείτε να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.
 
Με τη θεσμοθέτηση «φόρου της ηδονής» στο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου απαντούν οι δημοτικές αρχές του Ντόρτμουντ στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη.
 
Με το έλλειμμα του Ντόρτμουντ να αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ, οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν ότι οι εκδιδόμενες γυναίκες στην πόλη αυτή της δυτικής Γερμανίας θα υποχρεούνται να αγοράζουν ένα «ημερήσιο εισιτήριο» των 6 ευρώ για κάθε ημέρα που παρέχουν τις υπηρεσίες τους για να μην τους επιβληθεί πρόστιμο.
 
Ο δήμος εκτιμά ότι ο νέος «φόρος του σεξ» θα ενισχύσει τα άδεια ταμεία με περίπου 750.000 ευρώ ετησίως.
 

Καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε πολλές πολιτείες της Αμερικής

Σφοδρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις προκαλούν προβλήματα σε πολλές πολιτείες. Στα 60 εκατοστά το χιόνι στη Μινεσότα.


Οι ισχυρές καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις που έπληξαν τις μεσοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες χθες Κυριακή και την ανατολική ακτή με αποτέλεσμα να κλείσουν αεροδρόμια και βασικές οδικές αρτηρίες, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις σχεδόν στις μισές Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Έκτακτα δελτία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NWS) προειδοποίησαν για χιόνια και ισχυρούς ανέμους (μέχρι 72 χιλιόμετρα την ώρα) στις πολιτείες Ιλινόι, Αϊόβα, Μίσιγκαν, Μινεσότα και Ουισκόνσιν.
Ειδικά στη Μινεσότα,.................

Θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ο Σίλβιο;

Δύσκολα τα πράγματα για την κυβέρνηση του Καβαλιέρε. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη Γερουσία, κάνει έκκληση σε όλες τις μετριοπαθείς δυνάμεις να τον στηρίξουν


Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην παρέμβασή του στην ιταλική Γερουσία το πρωί, απηύθυνε έκκληση προς όλες τις κεντροδεξιές δυνάμεις να συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνησή του.
 
"Ο κύριος στόχος μας είναι η ενότητα των μετριοπαθών πολιτικών δυνάμεων και του λαού που εκπροσωπούν", τόνισε ο "Καβαλιέρε" και πρόσθεσε:
 
"Δεν αγνοήσαμε τη λαϊκή εντολή. Κάθε κριτική είναι δυνατή και επιτρεπτή, όχι όμως η οριστική ρήξη".
 
Δήλωσε επίσης,.....................

“Αστυνομικίνες”¨με μίνι φούστες προκαλούν... τροχαία!

Αντί να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα αυξήθηκαν. Και ο λόγος των ατυχημάτων; Οι αστυνομικίνες με τις μίνι φούστες.


Με αποτυχία στέφθηκε η προσπάθεια των τσέχικών αρχών να πείσουν τους οδηγούς να μειώνουν ταχύτητα στα πολυσύχναστα σταυροδρόμια, ώστε να μειωθούν και τα τροχαία δυστυχήματα.
 
Προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα, είπαν να μην τοποθετήσουν καινούρια φανάρια και κατέφυγαν σε μία πιο... εναλλακτική ιδέα.
 
Τοποθέτησαν στο πλάι των δρόμων χάρτινες αστυνομικίνες, που κρατούσαν ένα "Stop", πιστεύοντας ότι έτσι θα φρενάρουν τους “γκαζιάρηδες”
 
Το πρόβλημα ήταν ότι οι αστυνομικίνες φορούσαν μίνι φούστες και τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς τα αντίθετα από τα επιθυμητά, καθώς οι άνδρες οδηγοί μπορεί να έκοβαν μεν ταχύτητα, αλλά για να κοιτάξουν τις καλλίγραμμες κοπέλες στις φωτογραφίες, χωρίς να προσέχουν πια το δρόμο.
 
Μάλιστα, κάποιοι από τους οδηγούς διαμαρτυρήθηκαν στο τσεχικό στο υπουργείο Μεταφορών, τονίζοντας ότι οι φωτογραφίες τους αποσπούν την προσοχή.
 
Από την πλευρά της αστυνομίας, εξήγησαν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, κατέφυγαν σε αυτόν τον τρόπο, καθώς ήταν ο πιο φθηνός!

Έκθεση - σοκ: Η Γαλλία και η Γερμανία ανεβάζουν τα spreads, οδηγούν τις χώρες σε ομηρία

Την ώρα που η τσέπη του Έλληνα ή του Ιρλανδου και ίσως σε λίγο καιρό και άλλων Ευρωπαίων αιμορραγεί

οι Γάλλοι και οι Γερμανοί συμφωνούν μεταξύ τους να συμμετάσχουν στα πακέτα διάσωσης και οι ιδιώτες και έτσι εκτινάσσουν τα spreads στα ύψη, συμβάλλοντας έτσι στην ομηρία των κρατών καθώς γίνεται όλο και πιο δύσκολη η επάνοδός τους στο δανεισμό από τις αγορές.

Αυτό είναι το σκεπτικό της Τράπεζας των Διεθνών Διακανονισμών, την BIS που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αυτή η τακτική αποτελεί “έναν σοβαρό παράγοντα έντασης της κρίσης του χρέους στην ευρωζώνη”.

Η BIS επισημαίνει ότι “η άνοδος των σπρεντς των εν λόγω κρατών χρονική αφετηρία είχε την 18η Οκτωβρίου, όταν δηλαδή Βερολίνο και Παρίσι συμφώνησαν ότι στην (υποθετική) περίπτωση της αδυναμίας εξυπηρέτησης του κρατικού εξωτερικού χρέους από ένα κράτος στην ευρωζώνη, τότε θα ξεκινά το 'κούρεμα' των ομολόγων του ίδιου κράτους, τα οποία κρατούν, όμως, στα χέρια τους και ιδιώτες επενδυτές...”.

O ιδρυτής του Facebook, δίνει τη μισή του περιουσία σε φιλανθρωπικό σκοπό!

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μαζί με ακόμα 57 δισεκατομμυριούχους δεσμεύτηκε να δώσει τη μισή του περιουσία όσο είναι εν ζωή ή μετά τον θάνατό του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς


Όπως φαίνεται τον τελευταίο καιρό πολλοί είναι οι δισεκατομμυριούχοι που έχουν δηλώσει οτι πρόκειται να δωρίσουν τη μισή τους περιουσία στη φιλανθρωπική πρωτοβουλία των Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ, το «Giving Pledge»

Το «Giving Pledge» δεν δέχεται χρήματα ούτε συμβουλεύει για το πώς πρέπει να διαθέτουν τα χρήματα που δίνει κάθε δισεκατομμυριούχος, το μόνο που ζητάει είναι όσοι έχουν χρήματα να θα βοηθήσουν οικονομικώς φιλανθρωπικές οργανώσεις και κοινωφελείς σκοπούς της αρεσκείας τους.

Σε αυτό το εγχείρημα φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, που δεν είναι άλλος από τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο οποίος υποσχέθηκε και αυτός να δώσει την μισή περιουσία του  σε κοινωφελείς σκοπούς της επιλογής του, ενώ δήλωσε οτι όλοι οι δισεκατομμυριούχοι περιμένουν μέχρι το τέλος της καριέρας τους για να δώσουν τα χρήματά τους παρόλο που υπάρχουν τόσα πράγματα που πρέπει να γίνουν με αυτά άμεσα.

Συνολικά στην καμπάνια Giving Pledge συμμετέχουν στους 57 δισεκατομμυριούχοιμεταξύ των οποίων βρίσκεται ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ και ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας.

Οι ληστές μπήκαν με μαχαίρι και βγήκαν με... καραμπίνα!

Πιο οπλισμένοι βγήκαν οι δράστες από το σπίτι που έκλεψαν, αν και όλα δείχνουν ότι την κυνηγετική καραμπίνα την άρπαξαν για να την πουλήσουν

Όλα έγιναν χθες το βράδυ λίγο μετά τις δέκα στην Κερατέα. Τρεις ληστές μπήκαν με τα μαχαίρια στα χέρια στο σπίτι όπου μένει μόνη της μια ηλικιωμένη γυναίκα .
Την ακινητοποίησαν και άρχισαν να κάνουν φύλλο και φτερό το σπίτι. Άρπαξαν ό,τι πολύτιμο βρήκαν και φυσικά και την καραμπίνα για... εξτρά μεροκάματο.

Γιάννενα: Απεργία πείνας έξω από τη νομαρχία!

Για 4η συνεχή μέρα συνεχίζουν την απεργία πείνας έξω από τη Νομαρχία Ιωαννίνων οι 35 μετανάστες από τη Σενεγάλη και το Πακιστάν...

Διαμαρτύρονται για τη μη πληρωμή τους από εταιρεία στην οποία εργάζονταν τους τελευταίους μήνες στο Καλπάκι. Επιπλέον δεν έχουν πληρωθεί και τα ένσημα των εργαζομένων στο ΙΚΑ και υπάρχει κίνδυνος απέλασής τους αφού δεν θα μπορούν να ανανεωθούν οι κάρτες παραμονής τους στην Ελλάδα.

Συνολικά το ποσό που οφείλει η εταιρεία στους αλλοδαπούς μετανάστες για όλους τους μήνες δουλειάς τους είναι 62.000 ευρώ. Δύο από τους απεργούς, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας από το τσουχτερό κρύο.

Οι 35 μετανάστες,..................