Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Περνούν ανάκριση οι σκληροί δίσκοι

Στη διερεύνηση περίπου 16 υπολογιστών και 30 usb, όπως και στην ταξινόμηση πλήθους αποτυπωμάτων αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στοιχεία για να προωθήσει την έρευνα σχετικά με τους έξι συλληφθέντες και τα όπλα που βρέθηκαν στα κρησφύγετα της Αθήνας και του Αγρινίου, το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Ο βαλλιστικός έλεγχος των όπλων επεφύλασσε μια μεγάλη απογοήτευση για τις αστυνομικές υπηρεσίες, αφού κανένα από τα πιστόλια και αυτόματα διαφόρων τύπων δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια ούτε καν σε υπόθεση κοινού ποινικού δικαίου, σύμφωνα με τους ώς τώρα ελέγχους.

Εωλες επίσης έχουν παραμείνει, προς το παρόν, οι εικασίες των αρμόδιων υπηρεσιών που προωθήθηκαν επικοινωνιακά περί δήθεν προετοιμασίας ένοπλης τρομοκρατικής επίθεσης. Παρά το εύρος των παρακολουθήσεων, των μετακινήσεων και των επικοινωνιών των υπόπτων, δεν προκύπτουν στοιχεία που να δικαιολογούν ανάλογα σενάρια. Την έλλειψη τέτοιων στοιχείων οι αρμόδιοι αποδίδουν στο υψηλό επίπεδο προστασίας των επικοινωνιών που έκαναν οι συλληφθέντες. Αλλωστε, το πρόσχημα για την έκτακτη έναρξη διαδικασίας συλλήψεων και στην περίπτωση του «Επαναστατικού Αγώνα» ήταν και πάλι η προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης.

Μεταξύ των έξι συλληφθέντων είναι δύο νεαρά άτομα για τα οποία είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Αυτή είναι και η μόνη ένδειξη που μπορεί να συνδέσει την πρόσφατη υπόθεση με κάποια συγκεκριμένη οργάνωση, όπως και το ότι οι συλληφθέντες πριν από πέντε εβδομάδες για τις ταχυδρομήσεις βομβοφακέλων έφεραν όπλα, απλώς παρόμοια με κάποια που βρέθηκαν στο υπόγειο της Νέας Σμύρνης.

Οι αστυνομικές αρχές παρουσιάζουν τις πρόσφατες εξελίξεις ως συνέχεια της έρευνας για τα βομβοδέματα. Είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα φαινόμενο ενδεικτικό των έντονων ζυμώσεων και του πληθυσμού που έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της επαναστατικής βίας, τα τελευταία δύο τρία χρόνια, ειδικά μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Μετά το διεθνούς απήχησης χτύπημα με τους 14 βομβοφακέλους ακολούθησε το μανιφέστο-ανάληψη ευθύνης από τους «Πυρήνες» και το ακόλουθο απόσπασμα δίνει το στίγμα της κατάστασης: «(...)Για εμάς παρ' όλο το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει εναντίον μας η Αστυνομία καθώς και η πρόσφατη σύλληψη δύο μελών μας, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη συνεχή και εξελικτική πορεία της δράσης μας(...)».

Σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα αρχίζει η δίκη για τους «Πυρήνες», στην οποία προφανώς θα δικαστούν και οι δύο από τους προσφάτως συλληφθέντες με τα παλιά εντάλματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου