Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ασφάλιστρα αυτοκινήτου με βάση ακόμη και το... χρώμα!

Θα γίνουμε... Αμερική, θα υπάρχουν οδηγοί που πληρώνουν ακριβότερη ασφάλεια στο αυτοκίνητό τους ακόμη και με βάση το χρώμα που έχει το αυτοκίνητό τους

και αυτό γιατί έχει αποδειχθεί με βάσει τα στατιστικά στοιχεία, υπάρχουν χρώματα όπως το κόκκινο τα οποία επιλέγονται από πιο επιθετικούς και άρα πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα οδηγούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα καταργηθεί το κριτήριο του νέου οδηγού που σήμερα επιβάλει μεγαλύτερο ασφάλιστρο για τα πρώτα δύο χρόνια απ' όταν κάποιος παίρνει το δίπλωμά του.
Θα μπουν άλλα πιο σύνθετα ηλικιακά αυτή τη φορά κριτήρια. Δηλαδή, για ηλικίες από 23 ως 25 έτη το ασφάλιστρο θα είναι λίγο πιο ακριβό απ' ότι για τους οδηγούς που είναι από 35 ως 55 ετών καθώς η δεύτερη κατηγορία θεωρείται ότι προκαλεί λιγότερα ατυχήματα καθώς έχει κατασταλάξει, οδηγεί πιο συντηρητικά και συνήθως έχει δημιουργήσει οικογένεια...

Επίσης θα παίζει ρόλο και ο τύπος αλλά και τα κυβικά του αυτοκινήτου ως και τα αν είναι GT ή turbo. Αυτό καθώς και πάλι με βάση τα στατιστικά οι οδηγοί των λεγόμενων γρήγορων αυτοκινήτων προκαλούν περισσότερα αυτοκίνητα.

Για παράδειγμα εάν ένας οδηγός 30 ετών επιλέξει ένα κόκκινο αυτοκίνητο 1.400 κυβικών αλλά το αυτοκίνητό του είναι GT, θα πληρώσει πιο ακριβό ασφάλιστρο (452 ευρώ) από έναν συνομήλικό του που επιλέξει ένα μπλε απλό 1400άρι (359 ευρώ) καθώς με βάση το γεγονός ότι επέλεξε χρώμα κόκκινο και GT θα θεωρείται πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα.

Κατά το ίδιο σκεπτικό θα πληρώνει ακόμη λιγότερα ασφάλιστρα ένας οδηγός 37 ετών που θα επιλέξει ένα πολυμορφικό αυτοκίνητο.

Αυτό γιατί ως 37αρης θα είναι στην κατηγορία των πιο ήρεμων οδηγών που δεν προκαλούν αυτοκίνητα, ενώ θα έχει επιλέξει και ένα αυτοκίνητο που χαρακτηρίζεται ως “οικογενειακό” από τις ασφάλειες.

Αυξήσεις από 1η Ιανουαρίου

Το πότε θα ισχύσουν όλα τα παραπάνω παραμένει ακόμη άγνωστο. Είναι βέβαιο πάντως ότι από την πρώτη του νέου χρόνου έρχονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα ως 12%.
Όπως κάθε άλλη φορά στο παρελθόν βαρόμετρο θα είναι η Εθνική Ασφαλιστική που προσανατολίζεται σε αυξήσεις από 5% ως 10%, ενώ λέγεται ότι οι υπόλοιπες εταιρίες ίσως ανεβάσουν τα ασφάλιστρα ως και 12%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου