Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Επίσκεψη στη Βρετανία σχεδιάζει ο πάστορας που ήθελε να κάψει το Κοράνι

Ο Aμερικανός πάστορας Τέρι Τζόουνς, ο οποίος είχε απειλήσει να κάψει αντίτυπα του Κορανίου στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, σχεδιάζει να επισκεφθεί την Βρετανία προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση ακροδεξιάς αντι-ισλαμιστικής οργάνωσης.
'Όπως συγκεκριμένα αναφέρει στην ιστοσελίδα του, έχει προσκληθεί σε εκδήλωση της Λίγκας της Άμυνας της Αγγλίας (EDL) τον Φεβρουάριο, στην πόλη Λούτον, βόρεια του Λονδίνου.

«Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης, ο Δρ. Τέρι Τζόουνς θα μιλήσει κατά του κακού και της καταστρεπτικότητας του Ισλάμ υποστηρίζοντας την συνεχιζόμενη μάχη κατά της ισλαμοποίησης της Βρετανίας και της Ευρώπης» ανέφερε η ιστοσελίδα.

Αντισυγκέντρωση σχεδιάζει και αντιφασιστική οργάνωση.

Μιλώντας στο BBC ο Τζόουνς, πάστορας σε ομολογία με περίπου 50 μέλη, υπογράμμισε ότι δεν θα κάψει αντίτυπα του Κορανίου στη Βρετανία.

Από την πλευρά της πάντως, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θα ερευνήσει την υπόθεση και το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η είσοδος του Τζόουνς στη χώρα. Όπως εξηγεί στο BBC, είναι μέσα στις αρμοδιότητές της να απαγορεύσει την είσοδο σε άτομα που θεωρεί ότι απειλούν την ασφάλεια της χώρας ή δεν προάγουν το γενικό καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου