Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας

«Δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαθέτουν και κρίση και συνείδηση και το αποδεικνύουν με το δύσκολο έργο τους κάθε μέρα», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου για εργασιακά, ΔΕΚΟ και φορολογικό μετά τις αντιδράσεις βουλευτών του κυβερνώνοντος κόμματος.
Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι «οι βουλευτές έχουν την αυτονομία τους, την αυτοτέλειά τους, κρίνουν με τη συνείδησή τους, πρώτοι από όλους μας αντιλαμβάνονται τη μεγάλη κρισιμότητα των νομοσχεδίων που ψηφίζονται για τις μεγάλες αλλαγές, αλλά και τη διάσωση της χώρας».

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στη συναίνεση και στις προτάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ότι «για αυτό γίνονται οι πιο ενδελεχείς συζητήσεις και μάλιστα συζητήσεις που βγαίνουν και προς τα έξω μέσα στα κοινοβουλευτικά όργανα, όπως είναι οι ΚΤΕ».

«Η κοινωνία είναι με τις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στις ΔΕΚΟ», είπε και πρόσθεσε ότι γίνεται εξορθολογισμός, διότι «έχουμε την εντολή να μην ανεχθούμε να υπάρχουν τεράστιοι μισθοί, όταν από την άλλη μεριά προσπαθούμε να περιστείλουμε τις τεράστιες σπατάλες του Δημοσίου».

Απαντώντας στα περί αιφνιδιασμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Δεν αιφνιδιάζουμε κανέναν και ενημερωμένοι είναι οι πάντες, η δε διαδικασία που ακολουθείται είναι ευκαιρία για ενημέρωση, υποβολή προτάσεων και κάποιων παρεμβάσεων, αν αυτές έχουν να κάνουν με το γενικότερο συμμάζεμα του Δημοσίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου