Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Έκπτωση 10% για εφάπαξ εξόφληση της περαίωσης

Νέα παρτίδα εκκαθαριστικών με ειδοποιητήρια που θα καλούν όσους έκαναν χρήση της ρύθμισης, να πληρώσουν την πρώτη δόση της περαίωσης, έστειλε το υπουργείου Οικονομικών. Στις 31-12-2010 λήγει η προθεσμία καταβολής στις τράπεζες της δόσης του μηνός Δεκεμβρίου. Εναλλακτικά όμως μπορούν να προβούν και σε ολική εξόφληση του υπολοίπου της οφειλής, με έκπτωση 10% των οφειλών της περαίωσης.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου οικονομικών απέστειλε μέσω ταχυδρομείου τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή της δόσης μηνός Δεκεμβρίου. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για ολική εξόφληση με έκπτωση 10% επί του υπολοίπου που απομένει στην οφειλή μετά την αφαίρεση της προκαταβολής.

Η καταβολή αυτή γίνεται με την προσκόμιση της ειδοποίησης πληρωμής (δόσης ή ολικής εξόφλησης) και όχι του αρχικού εκκαθαριστικού που εκδόθηκε από τη ΓΓΠΣ...................

Όσες επιχειρήσεις αποδέχτηκαν το μήνα Νοέμβριο, το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης του Ν.3888/2010 καταβάλλοντας το 20% του συνολικά οφειλόμενου ποσού στις τράπεζες.

Για τους πιστοποιημένους χρήστες του Taxisnet, παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα εμφάνισης και εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής της δόσης του Δεκεμβρίου, που τους απεστάλη ταχυδρομικά.

Η ΓΓΠΣ δεν προχώρησε στην έκδοση και αποστολή ταχυδρομικά ειδοποιητηρίου πληρωμής της επόμενης δόσης για τις επιχειρήσεις που:

α) το μήνα Νοέμβριο αποδέχτηκαν το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης, καταβάλλοντας ποσά στις τράπεζες παραπάνω από μία φορά.

β) το υπόλοιπο της οφειλής περαίωσης είναι κάτω των δεκαπέντε ευρώ Οι εν λόγω επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται μετά τις 20/12/2010 στις αρμόδιες για τη φορολογία εισοδήματος ΔΟΥ, ώστε να πληροφορηθούν την ακριβή εικόνα του υπολοίπου της οφειλής περαίωσης που έχουν ή τυχόν ποσά που πρέπει να τους επιστραφούν λόγω των πολλαπλών καταβολών στις τράπεζες το μήνα Νοέμβριο.

Επίσης αναμένονται περί τα 150 εκατ. ευρώ από την περαίωση (έχουν εισπραχθεί 673 εκατ. ευρώ).

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει παρατείνει μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου την προθεσμία υπαγωγής στην περαίωση, ενώ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση της ρύθμισης.

Συνολικά υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους τα έσοδα από την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της τελευταίας δεκαετίας θα φθάσουν τα 800 εκατ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει τις αρχικές προσδοκίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου