Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ένας Έλληνας στο «τιμόνι» του Benjamin Franklin

Μια σπουδαία πρωτιά κατάφερε ο ομογενής επιχειρηματίας και συγγραφέας Γιώργος Χρύσης, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος του Τεχνολογικού Ινστιτούτου «Benjamin Franklin» στη Βοστώνη.

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, ο κ. Χρύσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη τιμή που του έγινε, επισημαίνοντας ότι πάντα τον προσέλκυε η Παιδεία. «Χαίρομαι που τελικά γίνεται πραγματικότητα το όνειρο να τελειώσω την καριέρα μου ως πρόεδρος ενός κολεγίου» δήλωσε.

Ο ίδιος, όπως αποκάλυψε, δεν γνώριζε ότι ήταν ανοικτή η θέση της προεδρίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου και η πρόταση, όπως είπε, ήρθε απευθείας από το Ινστιτούτο.

«Με ανακάλυψαν οι ίδιοι, δεν ξέρω πώς. Ήταν και αρκετοί άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία. Έλαβα ένα τηλεφώνημα μια μέρα και μου είπαν ότι τα προσόντα μου ταιριάζουν για τη θέση εκείνου που ζητούν να γίνει πρόεδρος» είπε ο καταγόμενος από την Κρήτη, Γιώργος Χρύσης.

Το Τεχνολογικό Ινστιτούτο «Benjamin Franklin» άνοιξε τις πύλες του στην ανώτερη παιδεία το 1908, στην ιστορική περιοχή της Βοστώνης, γνωστή ως South End. Σήμερα, έχει περίπου 600 φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου