Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ανάκληση αυτοκινήτων Fiat Scudo και Suzuki Alto

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι η Fiat Group Automobiles Hellas SA, αποκλειστικός εισαγωγέας των καινούργιων αυτοκινήτων μάρκας Fiat, Fiat LCV, Lancia και Alfa Romeo στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Fiat Scudo.

Η ανάκληση αφορά 147 οχήματα, με αριθμούς πλαισίου από 4003021 έως 4171160 και από 5999002 έως 5999517, για τα οποία καθορίστηκε μια τεχνική επέμβαση και συγκεκριμένα η εφαρμογή του συμβατού λογισμικού προκειμένου να αποφευχθεί η περίπτωση σβησίματος των φώτων κατά την οδήγηση.

Επανεξέταση του κανονισμού πυροπροστασίας κτιρίων ζητά το ΤΕΕ

Την επανεξέταση του Κανονισμού Πυροπροστασίας Κτιρίων, ειδικά σε ότι αφορά τα κτίρια συγκέντρωσης και εξυπηρέτησης κοινού, από εξειδικευμένους μηχανικούς και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποφάσισαν ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Γιάννης Αλαβάνος και ο πρύτανης του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Ήδη ο πρόεδρος του ΤΕΕ ενημέρωσε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη, από τον οποίο ζητήθηκε συνεργασία. Το έργο αυτό θα γίνει σε συνεργασία και με τον Δήμο Αθηναίων.

Eπιμνημόσυνη δέηση της Ιεράς Συνόδου για τους 3 νεκρούς

Συνεδρίασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, ο οποίος αναφέρθηκε στο θάνατο των τριών ανθρώπων από την επίθεση με μολότοφ στην τράπεζα Marfin στη Σταδίου.

Η Ιερά Σύνοδος, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, συζήτησε για την κατάσταση που επικρατεί στις μέρες μας και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

«Συγχρόνως», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τον θάνατο των συνανθρώπων μας, καθώς επίσης απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς τους. Επί πλέον, αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανησυχίες του λαού για τα δυσβάστακτα βάρη που υποχρεώνεται να αναλάβει, αλλά κατανοεί και τις προσπάθειες της κυβερνήσεως, όπως και των άλλων πολιτικών ηγετών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσεως. Ελπίζει δε, ότι θα επικρατήσει ψυχραιμία σε όλους, θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους ευθύνονται για την οικονομική κρίση, καθώς επίσης ότι θα αντιμετωπισθούν με δικαιοσύνη και ευαισθησία οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η Εκκλησία μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι έτοιμη να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το ήδη επιτελούμενο προνοιακό της έργο, να το αναπτύξει ακόμη περισσότερο, για να βοηθήσει την Πατρίδα μας.

Προσεύχεται στο Θεό για να διαφυλαχθεί η ενότητα και η ομοψυχία του λαού και να προφυλαχθεί η πατρίδα μας από διαφόρους ενδεχόμενους κινδύνους και παρακαλεί όλους να συνδράμουν προς τον σκοπό αυτό».

Τραυματισμός υποψηφίου βουλευτή στη Βρετανία από πτώση αεροσκάφους

Υποψήφιος στις εκλογές τραυματίσθηκε κατά την πτώση του μικρού αεροσκάφους στον οποίο επέβαινε.

Ο βρετανός ευρωβουλευτής Νάιγκελ Φάρατζ, υποψήφιος στις βουλευτικές βρετανικές εκλογές, τραυματίσθηκε ελαφρά όταν το μικρό αεροσκάφος με το οποίο ταξίδευε κατέπεσε στην κεντρική Αγγλία, δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματός του UΚΙΡ (Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου).

Το αεροπλάνο κατέπεσε κατά τη διαδικασία της απογείωσης στις 07:00 ώρα Γκρήνουιτς από το αεροδρόμιο του Νορθχάμπτονσάιρ (βορείως του Λονδίνου). Ο Φάρατζ σκόπευε να πετάξει πάνω από πολλές κομητείες, ενώ το αεροσκάφος θα τραβούσε πανώ με το σλόγκαν «Ψηφίστε για τη χώρα σας-Ψηφίστε το UKIP».

Ο Φάρατζ, ηγέτης του ακροδεξιού UKIP, είναι υποψήφιος στην κομητεία του Μπάκιγχαμ, όπου κύριος αντίπαλός του είναι ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, ο συντηρητικός Τζον Μπέρκοου.

«Ο Φάρατζ είχε αίματα όταν βγήκε από το αεροσκάφος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μπάνμπουρι. Ο πιλότος έχει λίγο πιο σοβαρά τραύματα», δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Ο 46χρονος Φάρατζ καταδικάσθηκε τον Μάρτιο σε πρόστιμο 3.000 ευρώ επειδή αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ «σφουγγαρόπανο» και πρόσβαλε τη χώρα καταγωγής του, το Βέλγιο.

Ο Φάρατζ παραιτήθηκε από την προεδρία του UKIP για να διεκδικήσει την πρώτη βουλευτική έδρα του κόμματός του, το οποίο δε θέλει τη Βρετανία στην ΕΕ και ελπίζει σε ενίσχυση των ελέγχων για τους μετανάστες.

Πρόταση για απαγόρευση της μπούρκας και στην Αυστραλία

Ο Ομοσπονδιακός Φιλελεύθερος γερουσιαστής Κόρι Μπερνάντι, που είναι και «δεξί χέρι» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, ζήτησε την απαγόρευση της μπούρκας και στην Αυστραλία.

Ο κ. Μπερνάντι υποστηρίζει ότι η πρότασή του αυτή δεν στρέφεται εναντίον των θρησκευτικών ελευθεριών. Αφορμή για την πρότασή του, τού έδωσε ένοπλος, που φορούσε μπούρκα και λήστεψε οδηγό, ο οποίος παρέδιδε μετρητά σε κοσμηματοπωλείο στο Σίδνεϊ. Ο ληστής, ο οποίος φορούσε και γυαλιά ηλίου, απέδρασε με μεγάλη ποσότητα μετρητών μετά την κλοπή, που έγινε σε χώρο στάθμευσης εμπορικού κέντρου

Είναι το πρώτο γνωστό περιστατικό στην Αυστραλία κατά το οποίο το ολόσωμο ένδυμα, που έχει απλώς μια σχισμή για τα μάτια, και φορούν ορισμένες μουσουλμάνες, χρησιμοποιήθηκε ως μεταμφίεση για την διάπραξη κακουργήματος.

Ο πρόεδρος της Καλμικίας λέει ότι συνάντησε εξωγήινους

Ο ηγέτης της Καλμικίας ισχυρίζεται ότι συνάντησε εξωγήινους και ότι έκανε βόλτα με το διαστημόπλοιό τους.

Ρώσος βουλευτής ζήτησε από τις αρχές της χώρας να εξετάσουν την υγεία του εκκεντρικού προέδρου της ρωσικής δημοκρατίας της Καλμικίας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι συνάντησε εξωγήινους και...έκανε βόλτα με το διαστημόπλοιό τους, αποκαλύπτει σήμερα ο ρωσικός Τύπος.

Ο Κιρσάν Ιλιουμζίνοφ, που διοικεί την δημοκρατία αυτή στην Κασπία Θάλασσα, διηγείται συχνά ότι το 1997 συνάντησε εξωγήινους και μάλιστα πέταξε μαζί τους για αρκετές ώρες. Την ιστορία αυτή επανάλαβε πρόσφατα στην ρωσική τηλεόραση.

«Σας παρακαλώ να ερευνήσετε αν ο ηγέτης της δημοκρατίας της Καλμουκίας ενημέρωσε την ρωσική προεδρία για τις επαφές του με εξωγήινο πολιτισμό», τόνισε ο Αντρέι Λεμπέντεφ, βουλευτής του υπερεθνικιστικού κόμματος LDPR.

«Μήπως υπάρχει κάποια ειδική συμφωνία για τέτοιου είδους επαφές μόνο με ανώτατους αξιωματούχους της χώρας, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε μυστικές πληροφορίες, όπως είναι η περίπτωση του Ιλιουμζίνοφ;» αναρωτιέται ο Ρώσος βουλευτής.

«Αν πρόκειται γι΄αστείο δεν το καταλαβαίνω. Η κοινοβουλευτική μας ομάδα πιστεύει ότι πρέπει να εξεταστεί η υγεία και η ψυχική κατάσταση των επικεφαλής των περιοχών της χώρας», δήλωσε ο Λεμπέντεφ στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Komsomolskaya Pravda.

Ο Ιλιουμζίνοφ, ηγέτης της Καλμικίας εδώ και 17 χρόνια, επιμένει ότι συνάντησε εξωγήινους με «κίτρινα σκάφανδρα» με τους οποίους επικοινώνησε τηλεπαθητικά, πριν κάνει μια βόλτα μαζί τους σε ένα διαστημόπλοιο «σε σχήμα σωλήνα και ημιδιαφανές» .

Ο 48χρονος Ιλιουμζίνοφ είναι πρόεδρος της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας και θεωρεί ότι η δημοκρατία της Καλμικίας, στην πλειοψηφία της βουδιστική, είναι το παγκόσμιο κέντρο σκακιού. Μάλιστα ίδρυσε κοντά στην πρωτεύουσα Ελίστα την «Πόλη του Σκακιού», ένα επιβλητικό συγκρότημα αφιερωμένο στο σκάκι.

Νέα υποχώρηση του ευρώ, κάτω από τα 1,27 δολ.

Το ευρώ συνέχισε την υποχώρησή του σήμερα, κάτω από το επίπεδο των 1,27 δολ., που αποτελεί νέο χαμηλό ρεκόρ για τους τελευταίους 14 μήνες, καθώς εμμένουν στις αγορές οι ανησυχίες για τη εξέλιξη της δημοσιονομικής κρίσης της Ελλάδας.

Έτσι, μετά την ανακοίνωση από την ΕΚΤ για διατήρηση των επιτοκίων στο χαμηλό ρεκόρ του 1%, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε στα 1,2691 δολ.

Παπανδρέου: Στον εισαγγελέα οι υπεύθυνοι για την οικονομική κατάσταση της χώρας

Την ψήφιση των μέτρων στήριξης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή κάνοντας λόγο την ίδια στιγμή για παραπομπή στον εισαγγελέα όσων ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Την παραπομπή στον εισαγγελέα όσων ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση της χώρας προανήγγειλε πρωθυπουργός, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τα έκτακτα μέτρα, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται για εκδίκηση αλλά για επιθυμία του λαού. O κ. Παπανδρέου δήλωσε μάλιστα πως «κάποια στιγμή ο κ. Καραμανλής θα έπρεπε να μας μιλήσει, να απολογηθεί».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο με τα μέτρα ο κ. Παπανδρέου είπε «ή το ψηφίζουμε και εφαρμόζουμε τη συμφωνία ή καταδικάζουμε την Ελλάδα στη χρεοκοπία», καλώντας τη ΝΔ να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων της και να στηρίξει την προσπάθεια για τη σωτήρια της χώρας, όπως είπε.

Σε διαφορετική περίπτωση πρόσθεσε, η ΝΔ θα χαρακτηρισθεί «λιποτάκτης ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση».

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγει η Ε.Ε. για τη ΔΕΗ

Σειρά αποφάσεων που αφορούν διαδικασίες προσφυγής κατά χωρών-μελών της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η Eυρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ανώτατο όριο δικαιωμάτων ψήφου 5% στη ΔΕΗ με στόχο να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τους κανόνες της Συνθήκης της ΕΕ σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα ειδικά αυτά δικαιώματα ενεργούν ως φραγμός για επενδυτές από άλλα κράτη-μέλη. Τον Οκτώβριο του 2009, η Επιτροπή είχε αποστείλει στην Ελλάδα “αιτιολογημένη γνώμη”, με την οποία της είχε ζητήσει να συμμορφωθεί με τη σχετική κοινοτική νομοθεσία. Η Επιτροπή υποστηρίζει ότι από ελληνικής πλευράς δεν δόθηκε απάντηση σε αυτή την επιστολή με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο.

Τουρκία: Επίσκεψη Μεντβέντεφ στις 11 και 12 Μαΐου

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα μεταβεί στην Τουρκία στις 11 και 12 Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της επίσκεψης αυτής θα είναι η πρώτη σύνοδος του ρωσο-τουρκικού Συμβουλίου Συνεργασίας, του οποίου θα προεδρεύσουν ο Μεντβέντεφ και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διευκρινίζει το Κρεμλίνο, χαρακτηρίζοντας το συμβούλιο αυτό έναν νέο μηχανισμό για τη διμερή συνεργασία.

Η Ρωσία βρίσκεται μεταξύ των κύριων εμπορικών εταίρων της Τουρκίας και είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της σε φυσικό αέριο. Η Τουρκία εισάγει από τη Ρωσία περίπου το 60% του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί.

Πριν από την επίσκεψή του στην Τουρκία, ο Μεντβέντεφ θα πραγματοποιήσει στις 10 και 11 Μαΐου επίσκεψη στη Συρία. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη ρώσου προέδρου στη χώρα αυτή, η οποία έχει στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο αντιπάλων του Ψυχρού Πολέμου.

Περιοδεία Μπάιντεν στην Ε.Ε.

O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν άρχισε περιοδεία-αστραπή στην Ευρωπαϊκή Ενωση για να επαναβεβαιώσει τους Ευρωπαίους για την αλληλεγγύη των ΗΠΑ και να τους προειδοποιήσει για τις «νέες απειλές» που πλανώνται πάνω από τη γηραιά ήπειρο.

Έπειτα από μια κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο Μπάιντεν εκφώνησε ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο, πριν γευματίσει με τους προέδρους της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Σήμερα η ήπειρος αντιμετωπίζει νέες, ολέθριες απειλές» όπως η εξάπλωση των όπλων μαζικής καταστροφής από «καθεστώτα-παρίες που έχουν πρόσβαση στην πυραυλική τεχνολογία» και η «συνεχής απειλή μιας τρομοκρατικής επίθεσης», δήλωσε στην εφημερίδα International Herald Tribune. «Ολες οι χώρες στην Ευρώπη κινδυνεύουν από τις απειλές αυτές», τόνισε.

Χάνει τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία η Μέρκελ

Οι Σοσιαδλημοκράτες μαζί με τους πιθανούς συμμάχους τους του Πράσινους συγκεντρώνουν 47%, ενώ οι CDU/CSU μαζί με την FDP φτάνουν το 43%.

Οι συντηρητικοί της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και οι σύμμαχοί της στον συνασπισμό δεν έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να κερδίσουν την πλειοψηφία σε μία περιφερειακή εκλογική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την Κυριακή, σύμφωνα με το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Η ήττα για τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Ελεύθερους Δημοκράτες(FDP) της Μέρκελ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας θα θέσει τέλος στην πλειοψηφία τους στην άνω βουλή (Mπούντεσρατ) του κοινοβουλίου και θα προκαλέσει καθυστερήσεις στη υλοποίηση νομοσχεδίων συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων φόρων.

Θα είναι επίσης ένα πλήγμα για την Μέρκελ ύστερα από τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε από τους πολιτικούς της αντιπάλους για τους χειρισμούς της στη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας

Στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern, το CDU και το FDP συγκεντρώνουν μαζί μόνο 43% στο κρατίδιο,4 εκατοστιαίες μονάδες λιγότερο από τους κυριότερους αντιπάλους τους τους Πράσινους και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).Το SPD και το CDU συγκεντρώνουν από 37%,το FDP 6% και οι Πράσινοι 10%.

Από την δημοσκόπηση που έγινε μεταξύ 3 και 5 Μαΐου προκύπτει ότι το Κόμμα της Αριστεράς συγκεντρώνει ποσοστό 5%.

Ο Μάνφρεντ Γκέλνερ, επικεφαλής του Forsa, δήλωσε ότι η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας αποτέλεσε το βασικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία και προκάλεσε μεγάλη αβεβαιότητα μεταξύ των ψηφοφόρων.

Φονικές καταιγίδες στην Κίνα

Στους 33 ανέρχονται οι νεκροί από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Tουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πάνω από 150 τραυματίστηκαν, ενώ εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν από τις καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις που έπληξαν νωρίς τη νοτιοδυτική Κίνα, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι χαλαζοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν τις περιοχές Ντιανζιάνγκ και Λιανγκπίνγκ κοντά στην πόλη Τσονγκίνγκ της ΝΔ Κίνας,με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 29 κάτοικοι και να καταρρεύσουν 980 κτίρια κατοικιών, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Αγνοείται η τύχη ενός κατοίκου.

Στην επαρχία Χιουνάν,δίπλα στην Τσονγκίνγκ,τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και ένας αγνοείται εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή Σινχούα από αργά χθες το βράδυ, μετέδωσε το Νέα Κίνα.

Καλλιέργειες και υποδομές καταστράφησαν επίσης και το κόστος από τις ζημιές που προκλήθηκαν από την αιφνίδια κακοκαιρία αναμένεται να ξεπεράσει τα 17,6 δισεκατομμύρια δολάρια, μόνο στην επαρχία Ντιανζιάνγκ.

Σύμφωνα με τις αρχές, στις πληγείσες περιοχές κοντά στην Τσονγκίνγκ, περίπου 70.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν προσωρινά από τις εστίες τους σε ασφαλέστερες περιοχές. Η ταχύτητα των ανέμων έφθασε σε ορισμένες περιπτώσεις τα 108 χιλιόμετρα την ώρα,σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Απεβίωσε ο πρόεδρος της Νιγηρίας

Απεβίωσε ο πρόεδρος της χώρας, ύστερα από πολύμηνη περιπέτεια της υγείας του.

Απεβίωσε ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Ουμάρου Γιάρ-Αντούα, στην Αμπούζα, αφού είχε αποσυρθεί από τον περασμένο Νοέμβριο από την πολιτική σκηνή, εξαιτίας καρδιολογικών προβλημάτων, όπως έγινε γνωστό από πηγή της προεδρίας της χώρας.

Την είδηση μεταδίδει και το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο της Νιγηρίας, Silverbird.

Επταήμερο πένθος

Η προεδρία κήρυξε εθνικό πένθος στη χώρα για 7 ημέρες και ανακοίνωσε ότι ο Γιαρ' Αντούα θα ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την πολιτεία Κατσίνα, στη βόρεια Νιγηρία, στις 2 το μεσημέρι [16:00 ώρα Ελλάδας] σήμερα Πέμπτη.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 31χρονου

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 31χρονου άντρα, που έγινε στην περιοχή του Κορδελιού (Θεσσαλονίκη) .

Ένας 47χρονος ημεδαπός και οι δύο γιοι του, ηλικίας 24 και 23 ετών, είναι οι δράστες της ανθρωποκτονίας σε βάρος άντρα 31 ετών, το πτώμα του οποίου είχε εντοπιστεί στις 15 Απριλίου, στην περιοχή του Κορδελιού.

Οι δράστες στη διάρκεια της εξέτασής τους από τους αστυνομικούς, ομολόγησαν την πράξη τους.

«Τράπεζα αγάπης» για άπορες οικογένειες θα λειτουργήσει από το δήμο Θεσσαλονίκης

«Τράπεζα αγάπης» θα λειτουργήσει στο δήμο Θεσσαλονίκης, από τις 10 έως τις 31 Μαΐου, όπου θα διανέμει δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε περισσότερες από 700 άπορες οικογένειες.

Η «τράπεζα» θα λειτουργεί καθημερινά, τα πρωινά, επί της οδού Κρυστάλλη 10, στο Κέντρο Δημοτικής Σίτισης, και αποτελεί μια πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής.

Οι οικογένειες που θα βοηθηθούν θα επιλεγούν από τον Κοινωνικό Δικτυακό Χάρτη του δήμου Θεσσαλονίκης.

Με προσωπικό ασφαλείας η Marfin την Παρασκευή

Για διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στις κηδείες των συναδέλφων τους.

Μόνο με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο το πρωί όλα τα καταστήματα και οι υπηρεσίες της Marfin Egnatia Bank και θα κλείσουν στις 11.00, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στις κηδείες των συναδέλφων.

Eπιστολή δ/σ της Μarfin στο προσωπικό

«Αισθανόμαστε βαρύ το πένθος για την απώλεια των ανθρώπων μας που δολοφονήθηκαν και ελπίζουμε ότι η πολιτεία θα καταφέρει να εντοπίσει τους δράστες που πρέπει να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά», αναφέρει σε επιστολή του προς το Προσωπικό του Ομίλου Marfin Popular Bank, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Ευθύμιος Μπουλούτας.

«Οι άνανδροι δολοφόνοι κτύπησαν όχι μόνον εμάς που δουλεύουμε στην τράπεζα, αλλά και όλους τους πολίτες που έχουν το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα να εργάζονται ή να απεργούν, να διαδηλώνουν ή να παρακολουθούν τις διαμαρτυρίες με ασφάλεια», αναφέρει ο κ.Μπουλούτας.

«Σήμερα, την ώρα της μεγάλης θλίψης, η σκέψη μας είναι με τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους. Σήμερα, δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε τα αισθήματά μας, το βαρύ πένθος μας γεμίζει. Μπορούμε να σταθούμε μόνον σε ότι θεωρούμε αυτονόητο. Θα σταθούμε δίπλα στις οικογένειες των συναδέλφων που είναι και δικές μας. Θα είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι στο βαρύ πένθος, συγκλονισμένοι από την τραγωδία που κτύπησε την μεγάλη οικογένειά μας.

Όμως θα βρούμε όλοι μαζί το κουράγιο να προχωρήσουμε μπροστά και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην Οικονομία και την Κοινωνία μας. Δυστυχώς είναι η μόνη απάντηση που εμείς μπορούμε να δώσουμε στους άνανδρους δολοφόνους», αναφέρει ο κ.Μπουλούτας.

ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΝΤ , ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΟΥΔΟΥ....

Όπως σας λέγαμε εχθές η Ντόρα ετοιμάζεται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ...

Είναι απλά ένα "συναινετικό" διαζύγιο ; ; ;  Είπαμε, επίσης, χθες ότι ο Σαμαράς ενδεχομένως σήμερα να υπερψήφιζε κι αυτός το νομοσχέδιο αλλά...

Αυξήσεις αναδρομικά στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Μέση αύξηση 0,23% λόγω της εφαρμογής της ρήτρας καυσίμων, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ανόδου των τιμών διεθνώς.

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα ισχύσουν αναδρομικά από 1ης Απριλίου, λόγω της χρέωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πλαίσιο πακέτου μέτρων της κυβέρνησης.

Σε μέση αύξηση 0,23 % στα τιμολόγια του ηλεκτρικού, από 1ης Απριλίου, οδηγεί η εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων, λόγω της συνεχιζόμενης ανόδου των διεθνών τιμών.

Επιπλέον, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από τις 2 Μαΐου επιβαρύνονται με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια καθώς και με τη χρέωση Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε η ΔΕΗ, με την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμου προέκυψαν αυξήσεις 0,22 ευρώ ανά 1.000 kWh στην υψηλή τάση, 0,23 ευρώ ανά 1.000 kWh στη μέση και 0,24 ευρώ ανά 1.000 kWh στη χαμηλή τάση, στην οποία συνδέονται τα νοικοκυριά και η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων.

Το Σκάνδαλο με τις Κουρτίνες

Επειδή στην Βουλή όπως παίζουν απλά θέατρο δείτε ποιον εννοούσε ο Παπανδρέου όταν είπε για ένα σκάνδαλο με Κουρτίνες. Και μετά "ψάχνεστε" να δείτε γιατί ο λαός οργίζεται...

Καρφιά Τσίπρα κατά Βγενόπουλου!

"ΑΣ ΜΗ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ"
Επίθεση του Τσίπρα στα δύο κόμματα εξουσίας, αλλά και στον... Βγενόπουλο. Για τον μεγαλομέτοχο της Μarfin, ανέφερε να μη ζητά τους ηθικούς αυτουργούς γιατί αν κάποιος ψάξει να τους βρει θα βρει και τον ίδιο. Ο Τσίπρας χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις λέγοντας...

Μικρή μείωση των νέων ανέργων στις ΗΠΑ

Πτώση για 3η εβδομάδα παρουσίασαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, εξέλιξη που υποδεικνύει ότι η αγορά εργασίας βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, αλλά με αργό ρυθμό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι αρχικές αιτήσεις μειώθηκαν κατά 7.000, στο εποχικά προσαρμοσμένο νούμερο των 444.000, λίγο παραπάνω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 440.000.

Οι απολύσεις έχουν επανέλθει στα επίπεδα προ της κρίσης και οι εργοδότες αρχίζουν και πάλι να προσλαμβάνουν, καθώς η οικονομία ανακάμπτει από την ύφεση.

Αρκετοί οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι η ανάκαμψη εντείνεται, αλλά η οικονομία δεν έχει καταφέρει να αναπτυχθεί αρκετά γρήγορα έτσι ώστε να καταφέρει να μειώσει το ποσοστό της ανεργίας.

Άφαντος ο Καραμανλής

Άφαντος ο Καραμανλής από τη Βουλή και σήμερα.. Την πιο κρίσιμη ημέρα της Ελλάδας ο πρώην Πρωθυπουργός απουσιάζει από το Κοινοβούλιο ενώ, τον ψάχνουν οι πάντες.. Είναι ολοφάνερο ότι παραμένει βουλευτής μόνο για την ασυλία.. Ούτε μια Συγνώμη.. Ούτε ένα δάκρυ...

Θάψανε το θέμα

Πουθενά δεν αναφέρει ο Ριζοσπάστης τον τραγικό θάνατο 4 αθώων ψυχών.. Ο δημοσιογράφος Τσαρούχας έκανε σκόνη το βουλευτή του ΚΚΕ και τα "κομματόσκυλα".. Ντροπή σας..

Ξέσπασμα Παπανδρέου στη Βουλή

ΓΙΑ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ"

Απο τις λίγες φορές που εχουμε δει τον Παπανδρέου να ξεσπάει έτσι. Για το "Ελληνας της διασποράς" που του λένε.
 
"Είμαι Έλληνας της Διασποράς, όχι επειδή το επέλεξα αλλά, επειδή ο πατέρας μου δύο φορές πήγε εξορία κι ο παππούς μου έξι φορές βρέθηκε στην εξορία και στη φυλακή από καταστάσεις έκνομες στη χώρα μας..." !
 
Πές τα Γιώργο.. Μπράβο..

Πολωνία: Αναβάλλει την είσοδό της στην ευρωζώνη λόγω ελληνικής κρίσης

Η είσοδος της Πολωνίας στη ζώνη του ευρώ αναβάλλεται επ' αόριστον εξαιτίας της ελληνικής κρίσης, δήλωσε σήμερα ο Βίτολντ Κοζίνσκι, αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Πολωνίας (NBP).

«Επειτα από τα ελληνικά γεγονότα, η είσοδος της Πολωνίας στη ζώνη του ευρώ θα καθυστερήσει αλλά είμαι πεπεισμένος ότι αργά ή γρήγορα η Πολωνία θα εισέλθει στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Κοτσίνσκι στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN CNBC.

«Αυτό σίγουρα θα μας καθυστερήσει», δήλωσε προσθέτοντας ότι είναι «πολύ δύσκολο να αποφανθούμε» για την ημερομηνία κατά την οποία η Πολωνία θα μπορέσει να υιοθετήσει το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Η Πολωνία εγκατέλειψε το προηγούμενο καλοκαίρι τον στόχο της, που πλέον είχε γίνει μη ρεαλιστικός, να εισέλθει στη ζώνη του ευρώ το 2012. Η νέα πιθανή ημερομηνία είναι το 2015, όπως ανέφερε αργότερα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.

Διαμαρτυρίες χθες Ελλήνων του Εξωτερικού στις Πρεσβείες μας

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Χθες πολλοί ήταν οι Ελληνες του εξωτερικού που διαμαρτυρήθηκαν σε ελληνικές πρεσβείες και οργανισμούς σε διάφορα σημεία του πλανήτη

troktiko

Ρεν: «Να σβηστεί η φωτιά που άναψε στην Ελλάδα»

Την ανάγκη να «σβηστεί η φωτιά που άναψε στην Ελλάδα πριν εξαπλωθεί στο δάσος» επισήμανε ο Επίτροπος Οικονομίας.

Την ανάγκη να σβηστεί η φωτιά που άναψε στην Ελλάδα «πριν εξαπλωθεί στο δάσος», επεσήμανε ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, παρουσιάζοντας τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις 27 χώρες της Ε.Ε. Ο Όλι Ρεν επεσήμανε ακόμη ότι η οικονομική ανάκαμψη στην Ε.Ε. παραμένει αδύναμη και εύθραυστη και πως συνεχίζει να συνοδεύεται από ένα αίσθημα αβεβαιότητας, το οποίο προκαλούν οι «εντάσεις» που παρατηρούνται στις αγορές ομολόγων.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο σύνολο της ευρωζώνης, ο Όλι Ρεν σημείωσε ότι η ανάπτυξη το 2010 θα φτάσει το 0,9% του ΑΕΠ (έναντι 0,7% που ήταν η εκτίμηση της Επιτροπής στις φθινοπωρινές της προβλέψεις), ενώ το 2011 θα αυξηθεί στο 1,5% του ΑΕΠ. «Η βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης φέτος είναι πολύ καλό νέο για την Ε.Ε.», ανέφερε ο Όλι Ρεν, τονίζοντας, ωστόσο, ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και παρακολούθηση των κινδύνων που απειλούν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα.

Κριτική Δένδια για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων

Να εφαρμόσει το νομικό καθεστώς, που είχε ψηφίσει η Ν.Δ. για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων, ζητά από την κυβέρνηση ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, βουλευτής Κέρκυρας, Νικόλαος Δένδιας.

«Είναι επιτέλους ώρα, μετά από επτά μήνες, η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η κοινωνία των πολιτών δέχεται διαρκή επίθεση από τους κουκουλοφόρους και ότι θρηνεί θύματα. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα συναρμόδια υπουργεία οφείλουν να εγκαταλείψουν την πολιτική «δημοσίων σχέσεων» και να αναθεωρήσουν τη στάση τους απέναντι στα μέτρα, που η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθέτησε για τη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης (κάμερες, νομοθετικό πλαίσιο για την «κουκούλα», καρτοκινητά, DNA, λαθρεμπόριο ανθρώπων). Και είναι ώρα, ακόμη, να εφαρμοστεί πλήρως, επιτέλους, ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο και να ανοίξει μια νέα συζήτηση για τη χρησιμότητα και την οριοθέτησή του», σημείωσε ο τομεάρχης της ΝΔ.

«Ο αρμόδιος υπουργός ας αντιληφθεί ότι η τρομοκρατία έχει πολλές μορφές. Και ότι η βία των κουκουλοφόρων μορφή τρομοκρατίας είναι, που πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί. Η Νέα Δημοκρατία προσέφερε και προσφέρει τη στήριξή της σε κάθε μέτρο, που προστατεύει τα αγαθά της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών. Στήριξη που η ίδια ως, κυβέρνηση, ουδέποτε είχε», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Ο γερμανικός Τύπος για την Ελλάδα και την κρίση

Οι γερμανικές εφημερίδες σχολιάζουν τις ταραχές στην Αθήνα και την κρίση.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

«Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, και οι πρώτοι θάνατοι - εκείνοι που αμφέβαλλαν για το αν η κυβέρνηση Παπανδρέου θα είναι ικανή να εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας αποδείχθηκαν σωστοί από αυτά που συνέβησαν χθες στην Αθήνα. Ισως, η πλειοψηφία των Ελλήνων το γνωρίζει, όπως συνέβη παλαιότερα στη χώρα, ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί, ότι θα πρέπει να ξαναεφεύρουν τους εαυτούς τους για να υπάρξουν στον 21ο αιώνα και να μην τραβήξουν στην άβυσσο και τους ευρωπαίους εταίρους τους», σχολιάζει η εφημερίδα.

Ομως οι μαχητικοί των κομμάτων, οι ριζοσπάστες, δεν είναι έτοιμοι να αποδεχθούν το ξεκαθάρισμα των δημοσιονομικών ως συλλογικό στόχο. Αντίθετα, αποδέχονται τους θανάτους αθώων. Η μόνη ελπίδα είναι ότι η σωφροσύνη θα επικρατήσει της εμφυλιοπολεμικής νοοτροπίας και ότι ο Παπανδρέου θα εξασφαλίσει αρκετή υποστήριξη για να εκπληρώσει το αναπόφευκτο», σχολιάζει η εφημερίδα.

Σαμαράς: Mας βάζετε πιο βαθιά στον κύκλο της ύφεσης

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως το κόμμα του δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο στήριξης.

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς. Αναφέρθηκε στους χειρισμούς της κυβέρνησης λέγοντας πως «μας βάζετε πιο βαθιά στον κύκλο της ύφεσης και γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο».

«Φωνάζατε ότι λεφτά υπάρχουν, και σήμερα έρχεστε να μας κάνετε μάθημα υπευθυνότητας, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς. «Η ελληνική οικονομία παρομοιάστηκε με τον Τιτανικό επί των ημερών σας από τον ΥΠΟΙΚ που καλό θα ήταν τόσο καιρό να μη μίλαγε στο εξωτερικό… Συζητάμε την εξάρτηση της χώρας από ξένους ελεγκτικούς μηχανισμούς … Ζούμε σε εποχές σύγχυσης, ιστορικών μεταβολών, σε τέτοιους σκοτεινούς καιρούς οφείλουμε να προσφέρουμε στο λαό πειστικότερη εναλλακτική πρόταση».

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Είναι η αμηχανία που σας γυρίζει πίσω στο παλιό ΠΑΣΟΚ». Aναφερόμενος, τέλος, στα γεγονότα της Τετάρτης, ο κ. Σαμαράς καταδίκασε τη βία.

Παπανδρέου: Ή ψηφίζουμε τα μέτρα ή καταδικάζουμε την Ελλάδα

Την ψήφιση των μέτρων στήριξης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή. Την ίδια ώρα άσκησε σκληρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για τους προηγούμενους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας για πελατειακές αντιλήψεις, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για διαφθορά και ανευθυνότητα.

«Καθημερινά βλέπω στα υπουργεία να αναδύεται η τραγωδία της ανευθυνότητας, η αντίληψη του πλιάτσικου που επικρατούσε», δήλωσε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την αντίδραση βουλευτών της ΝΔ.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ακόμα ότι μέσα στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ «φτιάχτηκε ένα δεύτερο δημόσιο», με διορισμό επιπλέον 60.000 δημοσίων υπαλλήλων και 100.000 νέων συμβασιούχων.

Ο πρωθυπουργός επέκρινε επίσης έντονα την αξιωματική αντιπολίτευση για την άρνησή της να υπερψηφίσει τα νέα μέτρα λιτότητας. «Ψηφίζουμε και εφαρμόζουμε τη συμφωνία ή καταδικάζουμε την Ελλάδα στην χρεοκοπία», υπογράμμισε.

Η Άγκελα Μέρκελ υπεραμύνθηκε των επιλογών της.

Όπως είπε μιλώντας στη γερμανική Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την έγκριση της βοήθειας της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ύψους 22,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, η απόφαση για την παροχή βοήθειας στην Αθήνα δε θα μπορούσε να έχει ληφθεί νωρίτερα.

"Μία απόφαση δεν θα μπορούσε να έχει ληφθεί χωρίς επαρκείς λεπτομέρειες για το σχέδιο περικοπών από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό θα οδηγούσε σε αυξημένες προσδοκίες ότι τα μέλη της ευρωζώνης που έχουν μεγάλα χρέη θα μπορούν να υπολογίζουν στη γενναία βοήθεια χωρίς να καταβάλουν τα ίδια προσπάθειες σύγκλισης", εξήγησε η γερμανίδα καγκελάριος.

Το νομοσχέδιο πέρασε πάντως ένα σημαντικό εμπόδιο, καθώς εγκρίθηκε από την κοινοβουλευτική επιτροπή προϋπολογισμού, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την έγκρισή του και από τη Βουλή, την Παρασκευή.

Ωστόσο το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Σοσιαλδημοκρατικό, εξακολουθεί να θεωρείται "μάλλον απίθανο" να ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου, όπως εκτιμούν κομματικές πηγές. Το Αριστερό Κόμμα έχει ταχθεί κατά του νομοσχεδίου, ενώ οι Πράσινοι εμφανίζονται αναποφάσιστοι.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των Χριστιανοδημοκρατών και των Ελευθέρων Δημοκρατών διασφαλίζει πάντως ότι το νομοσχέδιο θα εγκριθεί εγκαίρως. "Σήμερα η Ευρώπη παρακολουθεί εμάς. Χωρίς εμάς δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση", προειδοποίησε η Άγκελα Μέρκελ.

Κλειστά τα φαρμακεία 6 και 7 Μαΐου

Κλειστά, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, σήμερα 6 και τις 7 Μαΐου, με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο επάγγελμα των φαρμακοποιών.

Σε ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει πως «ο επιχειρούμενος περιορισμός του αριθμού των φαρμακείων και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους θα επιφέρουν δραματικές επιπτώσεις στον κλάδο και θα υποβαθμίσουν την παρεχόμενη ασφαλιστική περίθαλψη».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα συνεδριάσει την Παρασκευή 7 Μαΐου για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του «απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι φαρμακοποιοί από την πολιτεία» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη στήριξη από Ε.Ε. και ΔΝΤ

Κριτική από ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο. Επιφυλάσσεται να απαντήσει ο ΛΑ.ΟΣ στην ψήφιση του ν/σ την Πέμπτη.

«Το δίλημμα είναι σαφές: Είτε ψηφίζουμε αυτό το νομοσχέδιο και σώζουμε τη χώρα, είτε δεν το ψηφίζουμε και αφήνουμε τη χώρα να καταρρεύσει. Το κάθε κόμμα θα κληθεί αύριο να απαντήσει χωρίς φιοριτούρες. Ή παίρνουμε τα 110 δισ., ή δεν τα παίρνουμε και πάμε σε στάση πληρωμών». Με αυτή την φράση έκλεισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου την τοποθέτησή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ταυτόχρονα χαρακτήρισε το πρόγραμμα στήριξης «προαπαιτούμενο για να λάβει η χώρα τα χρήματα και να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες».

Νωρίτερα το νομοσχέδιο δέχθηκε τα «πυρά» τόσο της ΝΔ και του ΚΚΕ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ΛΑΟΣ υποστήριξε μεν ότι (σ.σ. το νομοσχέδιο) δεν δίνει ελπίδα, επιφυλάχθηκε ωστόσο να τοποθετηθεί αύριο, που θα συζητηθεί και ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στην ιταλική Βουλή το ελληνικό ζήτημα, την Παρασκευή

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα φέρει στο κοινοβούλιο «ένα νομοσχέδιο για τη διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας στη ζώνη του Ευρώ», στο πλαίσιο της βοήθειας που προσφέρεται από τις χώρες της Ευρωζώνης στην Ελλάδα.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα συνέλθει την Παρασκευή, 7 Μαΐου, στις 09.00 (τοπική ώρα)», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ρώμης.

Οι χώρες της Ευρωζώνης συνεισφέρουν στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα με ποσό περίπου 80 δισεκατομμυρίων Ευρώ για τα προσεχή τρία χρόνια. Η Ιταλία συμμετέχει στο πακέτο βοήθειας με 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 5,5 δισεκατομμύρια θα εκταμιευθούν το πρώτο έτος.

Ρυθμίσεις για τους στρατιωτικούς στο ν/σ για την οικονομία

Ειδικές ρυθμίσεις για τους στρατιωτικούς περιλαμβάνονται στα νομοσχέδια για τη δέσμη μέτρων που ψηφίζονται στη Βουλή.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τρεις ειδικές ρυθμίσεις για τους στρατιωτικούς περιλαμβάνονται στα δύο νομοσχέδια που συγκροτούν τη δέσμη των μέτρων, που παρουσίασε η κυβέρνηση στις 2 Μαΐου και ψηφίζονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αυτή την εβδομάδα στη Βουλή.

Από τη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία δεν καταβάλλονται καθόλου επιδόματα (δώρα) Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών, εξαιρούνται οι στρατιωτικοί που αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας (λόγω εξάντλησης του ορίου ηλικίας του βαθμού τους, επειδή τερμάτισαν ευδοκίμως την υπηρεσία τους, λόγω προαγωγής νεότερων κλπ.).

Προβλέπεται ρητά ότι όχι μόνον οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και οι στρατιωτικοί που έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010 συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν θίγονται από την παραμονή στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης τους.

Παρέχεται η εξουσιοδότηση στους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας με κοινή απόφαση τους να αναπροσαρμόσουν τα επιδόματα κινδύνου (π.χ. ιπταμένων) λόγω της μείωσης που επέρχεται με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης τους.

Επιπλέον, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε οδηγίες στους αρχηγούς των Επιτελείων για την επεξεργασία και άμεση εφαρμογή μέτρων που διευκολύνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειες τους σε θέματα όπως οι μεταθέσεις και οι τοποθετήσεις, το κόστος χρήσης των κατοικιών των μονίμων στελεχών (ΣΟΑ, ΣΟΜΥ), το κόστος πρόσβασης στις εγκαταστάσεις θερινών διακοπών κ.ο.κ.

Επικοινωνία Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς

Ζήτησε τη συμβολή τους για τη διατήρηση της ηρεμίας. «Εκεί οδηγεί η πολιτική ανευθυνότητα», δήλωσε για τα τραγικά γεγονότα της Αθήνας.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε αργά χθες το βράδυ τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, την γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών αντηλλάγησαν απόψεις για τα χθεσινά γεγονότα και για την επικείμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε την ανάγκη να συμβάλλουν όλοι στη διατήρηση της ηρεμίας στη χώρα και την προστασία της δημοκρατικής νομιμότητας.

Κατέστησε σαφές ότι, υπάρχει ουσιώδης διαφορά μεταξύ της δημόσιας έκφρασης των απόψεων και της διαμαρτυρίας, από την κάθε είδους βία από όπου και αν αυτή προέρχεται και τις εγκληματικές ενέργειες. Τέλος, εκτιμήθηκε η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας και η εικόνα της διεθνώς.

Ν. Κακλαμάνης: Οδύνη και οργή για τα επεισόδια

«Η πόλη της Αθήνας εκφράζει την οδύνη της για τους τρεις νεκρούς και την οργή της για τη νέα καταστροφή της, από τους γνωστούς-αγνώστους, που σίγουρα δεν είναι οι εργαζόμενοι που μαζικά διαδήλωσαν για τις επιπτώσεις των οικονομικών μέτρων στην καθημερινότητά τους» δήλωσε απόψε ο δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης, για τα θλιβερά γεγονότα, που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Αναρωτήθηκε δε «πόσους νεκρούς πρέπει να θρηνήσουμε, πόσες καταστροφές της πόλης πρέπει να ζήσουμε προκειμένου να βρεθεί μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που να πει το μεγάλο όχι σε αυτή την κατάσταση, εξαφανίζοντας τώρα, απόψε το βράδυ, όλους αυτούς τους τρομοκράτες της πόλης μας».

Στο μεταξύ, στην αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών, που προκλήθηκαν στον αστικό εξοπλισμό της πόλης, προχώρησαν τα ειδικά συνεργεία του δήμου Αθηναίων.

Διεθνείς αντιδράσεις για τα τραγικά επεισόδια στην Αθήνα

«Οι σκέψεις μας στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Εκτεταμένες, όπως ήταν φυσικό, είναι οι αναφορές των ξένων μέσων ενημέρωσης στις ταραχές και τα επεισόδια που εκτυλίσσονται στην Αθήνα. Το βρετανικό κανάλι BBC μάλιστα μετέδιδε τις εικόνες των ταραχών ταυτόχρονα με την προεκλογική ομιλία του Γκόρντον Μπράουν.

Παρόμοιες αναφορές σε απευθείας συνδέσεις από την Αθήνα έγιναν και από τα τηλεοπτικά κανάλια σε Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σημειώνεται ότι ένα βαν τουρκικού τηλεοπτικού συνεργείου παραδόθηκε στις φλόγες μετά από επίθεση με μολότοφ που δέχτηκε από αντεξουσιαστές.

Ρομπέι: «Οι σκέψεις μας στην Ελλάδα»...

Εμπορική Τράπεζα : Σημαντική διεύρυνση ζημιών

Περαιτέρω σημαντική χειροτέρευση σημείωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας το πρώτο τρίμηνο του 2010 με τις Καθαρές Ζημίες να ανέρχονται στα 209,3 εκατ. ευρώ, κυρίως ως αποτέλεσμα των υψηλών προβλέψεων (από ζημιές 168,7 εκατ.ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2009).

Τα Καθαρά της Έσοδα ανέρχονται στα €188,7 εκατ., παρουσιάζοντας 26,2% αύξηση, σε σχέση με το αντίστοιχο Τρίμηνο του 2009. Τα Μεικτά Λειτουργικά Κέρδη ανήλθαν στα €44,5 εκατ., σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με το €1 εκατ. ζημίες στο Α’ Τρίμηνο του 2009 και σημαντική βελτίωση κατά 57% σε σχέση με το Δ’ Τρίμηνο του 2009, λόγω της αξιόλογης μείωσης των λειτουργικών δαπανών.

Οι προβλέψεις για το Α’ Τρίμηνο του 2010 ανήλθαν σε €249,4 εκατ., αυξημένες κατά 44% σε σύγκριση με το Α’ Τρίμηνο του 2009 και κατά €111 εκατ. σε σύγκριση με το Δ’ Τρίμηνο του 2009. Η Εμπορική Τράπεζα επέλεξε να αυξήσει τις προβλέψεις που αφορούν στο παλαιό δανειακό της χαρτοφυλάκιο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν στο πρώτο τρίμηνο του 2010 τις δυσμενείς οικονομικές εκτιμήσεις για το σύνολο του τρέχοντος έτους.

ΓΣΕΕ: «Άσχετοι» με τα συνδικάτα οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης

Η μεγαλύτερη μεταπολιτευτική διαδήλωση των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά μετρά σημαδεύτηκε από τυφλή και προβοκατόρικη βία που οδήγησε στο θάνατο τριών νέων ανθρώπων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και προσθέτει ότι «οι δράστες αυτής της δολοφονικής επίθεσης δεν έχουν καμία σχέση με τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που διαδηλώνουν δυναμικά και ειρηνικά για τα δίκαια αιτήματα τους».

«Καταδικάζουμε τους εμπρηστές της τυφλής βίας και των βανδαλισμών που εκ των πραγμάτων υπονομεύουν και συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων. Εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας και τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των αθώων θυμάτων της τυφλής βίας. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας για τα δίκαια αιτήματά μας» καταλήγει η ΓΣΕΕ.

Σκληρή κόντρα ΚΚΕ – ΛΑΟΣ

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Κομμουνιστικού Κόμματος και του ΛΑΟΣ με αφορμή τα επεισόδια έξω από τη Βουλή. Το ΚΚΕ κατηγόρησε το ΛΑΟΣ για προβοκάτσια, αναφέροντας ότι συγκεκριμένα και γνωστά μέλη του προκάλεσαν τα γεγονότα, έχοντας αρπάξει τις σημαίες νωρίτερα από μέλη του ΠΑΜΕ.

Οι τόνοι ανέβηκαν στη Βουλή, όπου ο Γ.Καρατζαφέρης επιτέθηκε στο ΚΚΕ αναφέροντας ότι δεν αποδέχεται στο Σύνταγμα. Ακολούθησε και άλλη ανακοίνωση από το Γ.Καρατζαφέρη, και νεότερη απάντηση από το ΚΚΕ.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στη Βουλή και κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας υπερασπίστηκε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Αγέννητη ζωή (ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ)

Κάντε copy paste όλοι και στείλτε το

Προτείνω να υπερβούμε όσα μας χωρίζουν και αύριο μεταξύ 1330 και 1430 να πάμε ο καθένας μόνος του στον τόπο του μαρτυρικού θανάτου αυτών των αθώων συνανθρώπων μας και να αφήσουμε στη μνήμη τους τρία κόκκινα κι ένα λευκό τριαντάφυλλο για την αγέννητη ψυχούλα. Ένα βουνό απο τριαντάφυλλα, πιστεύω, θα εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο, εκτός απο την απέραντη θλίψη μας,την ακραία αγανάκτησή μας και την ανυποχώρητη απαίτησή μας για παραδειγματική τιμωρία των εγληματιών και οριστικό τέλος στο θέατρο του παραλόγου των γνωστών-άγνωστων.

ΩΣ ΕΔΩ!

Πηγή από anemo-milos και i-diadromi

"Οι καρχαριοδημοσιογράφοι ξύπνησαν"

"Οι καρχαριοδημοσιογράφοι ξύπνησαν απο τον ύπνο τους και ταράχτηκαν όταν κατάλαβαν ότι δεν θα είναι οι πρώτοι που θα μεταδώσουν τα νέα για τους 3 νεκρούς και το αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν την απεργία τους.

Ευτυχώς πλέον δεν τους έχουμε ανάγκη, υπάρχουν πιο γρήγορα μέσα για την μετάδοση των ειδήσεων και κυρίως ΕΓΚΥΡΑ τα BLOGS.

Δεν θέλουμε πια τις ειδήσεις σας, σας έχουμε συχαθεί όλους στα κεντρικά δελτία ειδήσεων άχρηστοι πουλημένοι στο κάθε κόμμα, γυμνοσάλιαγκες.

Καλεί τους εργαζόμενους στην περικύκλωση της Βουλής

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που πρόσκειται στον ΣΥΝ, καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην περικύκλωση της Βουλής, που διοργανώνουν τα εργατικά συνδικάτα σήμερα το απόγευμα, Πέμπτη, στις 6 μμ στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση: «Η σημερινή μεγαλειώδης κινητοποίηση των εργαζομένων, η μεγαλύτερη μετά την πτώση της χούντας, θα είναι η αφετηρία για την κλιμάκωση των κοινωνικών αγώνων με στόχο την ακύρωση των αντεργατικών μέτρων που προωθεί ο συνεταιρισμός κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και που γυρίζουν το ρολόι της Ιστορίας δύο αιώνες πίσω.

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζομένων τραπεζοϋπαλλήλων και καταδικάζουμε απερίφραστα αυτούς που ευθύνονται για τον άδικο θάνατό τους.»

«Όλοι και όλες στους δρόμους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ερωτήματα αναγνώστη από το Troktiko

"Καλησπέρα

Τα λόγια είναι περιττά αυτή την ώρα αλλά δεν μπορώ να μην παραθέσω τέσσερις πέντε ερωτήσεις και
απαντήσεις ταυτόχρονα σύμφωνα πάντα με το δικό μου σκεπτικό για τα σημερινά δραματικά και τραγικά γεγονότα.

Πρώτα απ' όλα τα ειλικρινή συλληπητήρια μου στις οικογένειες των σημερινών αδικοχαμένων ανθρώπων .

1. Ερωτ. Έπρεπε να γίνει ότι έγινε για να...

Ταυτοποιήθηκε το DNA του Σεϊσίδη με εγκληματικές ενέργειες

Που αποδίδονται στους «ληστές με τα μαύρα».

Ταυτοποιήθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας το DNA του συλληφθέντα προχθές στο Βοτανικό Συμεών Σεϊσίδη, 34 ετών, με δύο ενέργειες που αποδίδονται στους «ληστές με τα μαύρα».

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το γενετικό υλικό του 34χρονου που ελήφθη από το πουκάμισο που φορούσε, ένα τζιν παντελόνι και τα παπούτσια του, έχει τον ίδιο γενετικό τύπο με το υλικό που είχε βρεθεί σε μαύρη κουκούλα στην ένοπλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στη διασταύρωση Ιπποκράτους και Σόλωνος στις 16/1/2006, μετά την οποία έγινε ένοπλη συμπλοκή στην οδό Πανεπιστημίου, όπου τραυματίστηκε και συνελήφθη ο Γιάννης Δημητράκης, καθώς και σε μαύρο σκούφο, που είχε βρεθεί σε ρέμα στο Παλαιό Φάληρο μετά την επίθεση στο σπίτι του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου στη Γλυφάδα, από όπου είχαν αρπάξει το όπλο του αστυνομικού φρουρού.

Η Αστυνομία έδωσε απόψε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του 34χρονου και του αδελφού του Μάριου Σεϊσίδη, 29 ετών, οι οποίοι έχουν επικηρυχθεί μαζί με τον Γρηγόρη Τσιρώνη με το ποσό των 600.000 ευρώ και ζητούν από τους πολίτες εάν γνωρίζουν κάτι να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας 170, 1014, 1964 για να δώσουν πληροφορίες, με τη διαβεβαίωση ότι θα τηρηθεί το απόρρητο της επικοινωνίας και των στοιχείων του πληροφοριοδότη.

Τα πράγματα είναι απλά...

Τώρα πια ο Α. Σαμαράς δεν θα έχει κανένα δίλημμα, σκέφτηκα, στην ψήφιση της προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ.. Και ενώ όλοι μας αναρωτιόμασταν με ποιο τρόπο τελικά θα υπερψηφιστεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αυτή η κύρωση νόμου, μετά και την προχθεσινή άρνηση του Προέδρου της ΝΔ να γίνει "συνένοχος" της Κυβέρνησης, σήμερα και μετά τα "έκτροπα" καθώς και την τραγική κατάληξη των 3 νέων, είδαμε έναν Σαμαρά να στηρίζει την προσφυγή αυτή.

Κι ενώ, μέχρι προχθές, νόμιζα ότι η Ντόρα θα αποσχιστεί από το κόμμα για να ψηφίσει την προσφυγή στο ΔΝΤ κι έπλεκα διάφορα "συνωμοσιολογικά" σενάρια στο κεφάλι μου, σήμερα αποδείχτηκε ότι τίποτα απ' όλα αυτά δεν ήταν απαραίτητα.. Τα πράγματα ήτανε πολύ πιο απλά.. Μια διαδήλωση, με "παράπλευρες" απώλειες θα έλεγε στρατιωτικός στον πόλεμο, αρκούσε για να "συνετίσει" τον Πρόεδρο του κόμματος και να του δώσει ταυτόχρονα και το πρόσχημα να συμμαχήσει σε/με ό,τι "διαφωνεί"...

Τι να πω ; τελικά είμαι πολύ "συνωμοσιολόγος", πολύ "πονηρά" σκεπτόμενος.. Τα πράγματα είναι απλά.. .