Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ανάκληση αυτοκινήτων Fiat Scudo και Suzuki Alto

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι η Fiat Group Automobiles Hellas SA, αποκλειστικός εισαγωγέας των καινούργιων αυτοκινήτων μάρκας Fiat, Fiat LCV, Lancia και Alfa Romeo στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Fiat Scudo.

Η ανάκληση αφορά 147 οχήματα, με αριθμούς πλαισίου από 4003021 έως 4171160 και από 5999002 έως 5999517, για τα οποία καθορίστηκε μια τεχνική επέμβαση και συγκεκριμένα η εφαρμογή του συμβατού λογισμικού προκειμένου να αποφευχθεί η περίπτωση σβησίματος των φώτων κατά την οδήγηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία του Δικτύου Διανομέων της FIAT για να πραγματοποιηθεί η εφαρμογή του απαραίτητου συμβατού λογισμικού.

Επίσης η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι η εταιρία Σφακιανάκης AΕΒE, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Suzuki μοντέλο Alto 1.0L με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η ανάκληση αφορά 284 οχήματα, με εύρος πλαισίων από MA3GFC31S00117455 έως MA3GFC31S00267519. Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να αντικατασταθεί ο διακόπτης φώτων στοπ καθώς υπάρχει η πιθανότητα αστοχίας του η οποία με την σειρά της θα προκαλέσει την παύση λειτουργίας των φώτων στοπ και την δυσκολία μετακίνησης του επιλογέα ταχυτήτων από την θέση «P» (Parking). Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων SUZUKI σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου