Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Τραυματισμός υποψηφίου βουλευτή στη Βρετανία από πτώση αεροσκάφους

Υποψήφιος στις εκλογές τραυματίσθηκε κατά την πτώση του μικρού αεροσκάφους στον οποίο επέβαινε.

Ο βρετανός ευρωβουλευτής Νάιγκελ Φάρατζ, υποψήφιος στις βουλευτικές βρετανικές εκλογές, τραυματίσθηκε ελαφρά όταν το μικρό αεροσκάφος με το οποίο ταξίδευε κατέπεσε στην κεντρική Αγγλία, δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματός του UΚΙΡ (Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου).

Το αεροπλάνο κατέπεσε κατά τη διαδικασία της απογείωσης στις 07:00 ώρα Γκρήνουιτς από το αεροδρόμιο του Νορθχάμπτονσάιρ (βορείως του Λονδίνου). Ο Φάρατζ σκόπευε να πετάξει πάνω από πολλές κομητείες, ενώ το αεροσκάφος θα τραβούσε πανώ με το σλόγκαν «Ψηφίστε για τη χώρα σας-Ψηφίστε το UKIP».

Ο Φάρατζ, ηγέτης του ακροδεξιού UKIP, είναι υποψήφιος στην κομητεία του Μπάκιγχαμ, όπου κύριος αντίπαλός του είναι ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, ο συντηρητικός Τζον Μπέρκοου.

«Ο Φάρατζ είχε αίματα όταν βγήκε από το αεροσκάφος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μπάνμπουρι. Ο πιλότος έχει λίγο πιο σοβαρά τραύματα», δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Ο 46χρονος Φάρατζ καταδικάσθηκε τον Μάρτιο σε πρόστιμο 3.000 ευρώ επειδή αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ «σφουγγαρόπανο» και πρόσβαλε τη χώρα καταγωγής του, το Βέλγιο.

Ο Φάρατζ παραιτήθηκε από την προεδρία του UKIP για να διεκδικήσει την πρώτη βουλευτική έδρα του κόμματός του, το οποίο δε θέλει τη Βρετανία στην ΕΕ και ελπίζει σε ενίσχυση των ελέγχων για τους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου