Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Φονικές καταιγίδες στην Κίνα

Στους 33 ανέρχονται οι νεκροί από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Tουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πάνω από 150 τραυματίστηκαν, ενώ εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν από τις καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις που έπληξαν νωρίς τη νοτιοδυτική Κίνα, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι χαλαζοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν τις περιοχές Ντιανζιάνγκ και Λιανγκπίνγκ κοντά στην πόλη Τσονγκίνγκ της ΝΔ Κίνας,με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 29 κάτοικοι και να καταρρεύσουν 980 κτίρια κατοικιών, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Αγνοείται η τύχη ενός κατοίκου.

Στην επαρχία Χιουνάν,δίπλα στην Τσονγκίνγκ,τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και ένας αγνοείται εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή Σινχούα από αργά χθες το βράδυ, μετέδωσε το Νέα Κίνα.

Καλλιέργειες και υποδομές καταστράφησαν επίσης και το κόστος από τις ζημιές που προκλήθηκαν από την αιφνίδια κακοκαιρία αναμένεται να ξεπεράσει τα 17,6 δισεκατομμύρια δολάρια, μόνο στην επαρχία Ντιανζιάνγκ.

Σύμφωνα με τις αρχές, στις πληγείσες περιοχές κοντά στην Τσονγκίνγκ, περίπου 70.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν προσωρινά από τις εστίες τους σε ασφαλέστερες περιοχές. Η ταχύτητα των ανέμων έφθασε σε ορισμένες περιπτώσεις τα 108 χιλιόμετρα την ώρα,σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου