Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ .. Δόξα και Τιμή στη Μητέρα της Ορθοδοξίας .

Χιλιάδες είναι οι πιστοί που έχουν σπεύσει στην Τραπεζούντα για την πρώτη από το 1923 Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη.

«Πηγαίνω στην Τραπεζούντα ως κήρυκας ειρήνης» δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Sabah ο κ. Βαρθολομαίος.

Tα μέτρα ασφαλείας της τουρκικής αστυνομίας είναι δρακόντεια. Σε ερώτηση του Τούρκου δημοσιογράφου αν φοβάται την πρόκληση επεισοδίων ο Οικουμενικός Πατριάρχης απαντά:

«Δεν ανησυχώ. Κανένας σώφρων άνθρωπος δεν εγκρίνει τέτοιες ενέργειες. Το ισλάμ είναι θρησκεία ειρήνης. Η Τουρκική Δημοκρατία είναι λαϊκό κράτος. Εμείς είμαστε Τούρκοι υπήκοοι και γέννημα θρέμμα αυτού του τόπου.»

Η άδεια για την πραγματοποίηση Θείας Λειτουργίας στο μοναστήρι-σύμβολο των Ποντίων δόθηκε τον περασμένο Ιούνιο από την Άγκυρα, σε μία προσπάθεια της Τουρκίας να δείξει ότι σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες, που είναι ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για την ευρωπαϊκή της προοπτική.

* Η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά (10:00) από την ΕΤ-3.
 
Πηγή : TA NEA  
 
Σχόλιο : Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε επί του παρόντος και τη μεγάλη προσωπική συνεισφορά του εκ Ρωσίας Ελληνοπόντιου επιχειρηματία και πολιτικού κ. Ι. Σαββίδη και τη συμβολή του στο γεγονός της επαναλειτουργίας , ως θρησκευτικού - λατρευτικού χώρου, για πρώτη φορά ύστερα από 88 έτη, της Μονής .

Επιτέλους και μια υποψηφιότητα της προκοπής για τη Δράμα....

Την υποψηφιότητά του για το χρίσμα από το Πασόκ ανακοίνωσε προχθές ο Αρχιτέκτων - Μηχανικός κ. Νικόλαος Πολυμενέρης για το Δήμο της Δράμας..

Στα θετικά του τέταρτου υποψηφίου για το χρίσμα στο Δήμο από το κυβερνών κόμμα, πέραν της επαγγελματικής του ιδιότητας η οποία μπορεί να βοηθήσει το Δήμο στην ανάπτυξη , είναι το γεγονός ότι ο κ. Πολυμενέρης δεν έχει αλωθεί κατά το παρελθόν με την ενεργό πολιτική . Στην παρούσα , μάλιστα , πολιτική συγκυρία όπου τα κόμματα αντιμετωπίζουν πραγματική και πρακτική "δυσκολία" να προσεγγίσουν αξιόλογα άτομα στις τάξεις τους από τις τοπικές κοινωνίες , η υποψηφιότητα αυτή κρίνεται Ελπιδοφόρα .

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι οι κ. Σούτος , κ. Τερζής και κ. Χαρακίδης .