Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ρύποι... προστασίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη γερμανική Porsche!

Τις παρασπονδίες της Γερμανίας, που στόχο έχουν να προστατέψουν πάση θυσία τα οικονομικά της συμφέροντα, καλύπτει συνειδητά η Κομισιόν, είτε παραπλανώντας και κοροϊδεύοντας τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή είτε συμβάλλοντας στην ενεργοποίηση του Ταμείου Παγκοσμιοποίησης της Ε.Ε., για να αποζημιωθούν πρώην εργαζόμενοι γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η πρώτη περίπτωση, που προκάλεσε την μήνιν του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή Νικηφόρου Διαμαντούρου, ο οποίος με έκθεσή του από το Στρασβούργο προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 4 Μαρτίου 2010, επικρίνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι «δεν συνεργάστηκε μαζί του με ειλικρίνεια και καλή πίστη», αφορά την άρνηση της Κομισιόν, να δημοσιοποιήσει τη μυστική αλληλογραφία που είχε με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Porsche Α.G, στο πλαίσιο της προετοιμασίας νομοθετικής πρότασης για τη μείωση των ρύπων από επιβατικά αυτοκίνητα.

Το γεγονός θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον επόμενο μήνα στο Στρασβούργο, ύστερα από τη γραπτή ερώτηση που κατέθεσαν, προς την Κομισιόν, οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης και Χρυσούλα Παλιαδέλλη και στην οποία, εύστοχα, επισημαίνουν ότι:

Περιοδεία Μέρκελ σε Βρετανία και Τουρκία

Η καγκελάριος Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν την 1η Απριλίου. Τη Δευτέρα ξεκινάει επίσκεψη στην Άγκυρα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον βρετανό ομόλογό της Γκόρντον Μπράουν, μια εβδομάδα μετά την υιοθέτηση του σχεδίου ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, ενώ η καγκελάριος θα πραγματοποιήσει επίσης από τη Δευτέρα μια επίσκεψη στην Τουρκία με υπόβαθρο βαθιές διαφωνίες με τη χώρα αυτή, ιδιαίτερα σχετικά με την ένταξή της στην ΕΕ.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κριστόφ Στέεγκμανς δήλωσε πως «οι πολιτικές συνομιλίες ανάμεσα στην καγκελάριο και τον πρωθυπουργό (της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν) θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα στην εξοχική κατοικία του στο Τσέκερς».

«Τα θέματα που θα θιγούν θα είναι οι διμερείς σχέσεις, η ευρωπαϊκή πολιτική και τα διεθνή ζητήματα», πρόσθεσε χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Η Μέρκελ θα μεταβεί επίσης στο Λονδίνο για να δεχθεί το παράσημο του βασιλιά Καρόλου 2ου από τη Βασιλική Εταιρεία, μια διάκριση που απονέμεται «σε αρχηγούς κρατών για την εξέχουσα συμβολή τους στην προώθηση της επιστημονικής έρευνας στη χώρα τους», συνέχισε ο Στέεγκμανς.

Στο μεταξύ, η Μέρκελ θα ξεκινήσει τη Δευτέρα μια διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία. «Θα είναι μια δύσκολη επίσκεψη και μπορεί μάλιστα ορισμένες δηλώσεις να ρίξουν σκιά στις διμερείς σχέσεις», εκτιμά ο αρθρογράφος Σεμίχ Ιντίζ της εφημερίδας Μιλιέτ.

Πράγματι, οι διαφορές δεν λείπουν μεταξύ των δύο αυτών σημαντικών εμπορικών εταίρων. Η Μέρεκλ επανέλαβε αυτή την εβδομάδα ότι παραμένει πεπεισμένη πως μια «προνομιακή σύμπραξη» ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ είναι αυτό που πρέπει να γίνει, αντί της πλήρους ένταξης. «Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις προφανώς συνεχίζονται με την Τουρκία, όμως είναι μια διαδικασία της οποίας το τέλος είναι ανοικτό», δηλαδή δεν θα καταλήξει αυτομάτως σε ένταξη, δήλωσε στην εφημερίδα «Χουριέτ».

«Καμιά άλλη επιλογή απ' αυτή της πλήρους ένταξης δεν υφίσταται για την Τουρκία», απάντησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ... ; Εσύ !

Όχι ! Δεν είναι η "Συμμορία των 17" ! Ναί.. Ναί, το ξεκαθαρίζω..!

Είναι οι (Προ) Ηγούμενοι Κυβερνήτες του τόπου, που ως δια μαγείας, εξαφανίστηκαν αφήνοντας πίσω τους κατεστραμένη Γη..

Είπαμε : "Καταστροφή στην Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία, την Ηλεία, την Αττική..!" .

Αύριο Το Καρφί τους έχει αφιέρωμα..

Τουλάχιστον 40 νεκροί από έκρηξη βόμβας στη Βαγδάτη

Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 60 τραυματίστηκαν νωρίτερα σήμερα στη Βαγδάτη από διαδοχικές εκρήξεις βομβιστικών μηχανισμών.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή Μπακούμπα, τη στιγμή που αναμενόταν να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στις ιρακινές εκλογές, σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια.

Οι βόμβες εξερράγησαν ταυτόχρονα μπροστά σε ένα καφέ και ένα εστιατόριο, στα 65 χλμ. νοτιοανατολικά της Βαγδάτης, δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας της επαρχίας Ντιγιάλα, της οποίας η Μπακούμπα είναι η πρωτεύουσα.

Οι ιρακινές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε αρκετές επαρχίες, λόγω της αύξησης και της πολιτικής έντασης στη χώρα, ενώ οι φόβοι για αύξηση της βίας εξακολουθούν να υφίστανται.

Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν προαναγγέλει η Χίλαρι Κλίντον

Την επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε ο ΟΗΕ να επιβάλλει πρόσθετες κυρώσεις κατά του Ιράν προανήγγειλε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

"Εργαζόμαστε για την μορφή τους [...] εργαζόμαστε να επιτύχουμε μιαν απόφαση που θα ληφθεί με τις αναγκαίες ψήφους στο Συμβούλιο Ασφαλείας", ανέφερε. Το Ιράν αρνείται να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της διεθνούς κοινότητας για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Η Τεχεράνη επιμένει ότι έχει αποκλειστικά ειρηνικούς σκόπους και δεν επιθυμεί να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, χωρίς όμως να πείθει τη Δύση.

ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία έχουν πείσει τη Ρωσία για την αναγκαιότητα των κυρώσεων και τώρα επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να πάρουν με το μέρος τους και το εναπομείναν μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, την Κίνα.

Ταξίδι του προέδρου της Βραζιλίας στο Ιράκ για «ένα λάθος»

Ο πρόεδρος Λούλα θα επισκεφθεί το Ιράν για να προσπαθήσει να προλάβει το λάθος που έγινε με το Ιράκ και όσα επακολούθησαν στη χώρα αυτή.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε σήμερα ότι προγραμματίζει να επισκεφθεί το Ιράν τον επόμενο μήνα, για να προλάβει «ένα λάθος» όπως αυτό που οδήγησε στην εισβολή στο Ιράκ.

«Θα πάω εκεί γιατί δεν επιθυμώ το λάθος που έγινε στο Ιράκ να επαναληφθεί και στο Ιράν», τόνισε μιλώντας στο βραζιλιανό πρακτορείο ABR.

Ο κ. Λούλα που έχει προγραμματίσει την επίσκεψη του στην Τεχεράνη στις 15 Μαΐου έκανε τις ανωτέρω δηλώσεις ενώπιον της αραβικής κοινότητας της Βραζιλίας στο Σάο Πάολο.

Ο κ. Λούλα επισήμανε ότι ο πόλεμος κατά του Ιράκ ξεκίνησε από ένα «ψέμα» που διαδόθηκε από τις «μεγάλες δυνάμεις». «Δυτικοί ηγέτες είπαν την κατάλληλη στιγμή ότι το Ιράκ διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής, κάτι που δεν αποδείχτηκε ποτέ».

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ανέφερε ότι προτίθεται να μεσολαβήσει μεταξύ του Ιράν και των χωρών που υποπτεύονται ότι η Τεχεράνη επιχειρεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, και πρόσθεσε ότι θα εργαστεί για την εξεύρεση μιας ειρηνικής εξόδου από την κρίση.

«Θα πάω εκεί να πω στον πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ: είμαι εναντίον σου ως προς την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων αλλά είμαι υπέρ σου για τον εμπλουτισμό του ουρανίου όπως κάνει και η Βραζιλία για να έχουμε πυρηνική ενέργεια».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στο Μεσανατολικό και είπε: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή δεν εξαρτάται από τις προθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης ή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αλλά είναι αναγκαίο για την ανθρωπότητα να ζει εν ειρήνη».

Προτροπή Ομπάμα στην ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στην οποία εκφράζει τις ευχαριστίες του για την αύξηση του αριθμού των στρατιωτών της ΠΓΔΜ στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο της δύναμης του ΝΑΤΟ, ISAF.

«Με τη συμβολή της αυτή, η Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ISAF (...) Εκτιμούμε τη σταθερή συνεργασία της χώρας σας ως απάντηση στις κοινές προκλήσεις, όχι μόνο στο Αφγανιστάν αλλά και σε άλλα μέρη ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Βοσνίας και του Ιράκ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ.Ομπάμα στην επιστολή του αυτή που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του κ.Ιβάνοφ.

Παράλληλα, ο κ.Ομπάμα προτρέπει την ΠΓΔΜ να συνεχίσει να εργάζεται για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

«Σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε να εργάζεστε μέσω της διαδικασίας του ΟΗΕ για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος το συντομότερο δυνατό, κάτι που θα επέτρεπε στη χώρα σας να κινηθεί προς την κατεύθυνση εκπλήρωσης των ευρωατλαντικών της επιδιώξεων», καταλήγει ο κ.Ομπάμα στην επιστολή του προς τον κ. Ιβάνοφ.

Σήμερα, στα Σκόπια πραγματοποιήθηκε σχετική τελετή για την αποστολή 79 επιπλέον στρατιωτών της ΠΓΔΜ στο Αφγανιστάν, στην οποία, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Φίλιπ Ρίκερ.

Με την αποστολή επιπλέον 79 στρατιωτών, η δύναμη της ΠΓΔΜ στο Αφγανιστάν θα ανέρχεται συνολικά στους 242 στρατιώτες, που σε ποσοστό αναλογεί στο 4% επί του συνόλου του στρατού της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SOS για τον καρκίνο του στοματικού σεξ

Ο αριθμός των σοβαρών καρκίνων στο κεφάλι και στον λαιμό που σχετίζονται με έναν ιό ο οποίος μεταδίδεται με το στοματικό σεξ, αυξάνεται γρήγορα, αναφέρουν βρετανοί ερευνητές. Και συνιστούν να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο εμβολιασμού των αγοριών εναντίον του.

Όπως γράφουν στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση», η μορφή του καρκίνου που εξαπλώνεται ραγδαία, ιδίως στις ανεπτυγμένες χώρες, λέγεται οροφαρυγγικό καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων και προκαλείται από την μόλυνση με συγκεκριμένα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

Για την προστασία από αυτά τα στελέχη, τα οποία ενοχοποιούνται και για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, υπάρχουν δύο εμβόλια (το Cervarix και το Gardasil) τα οποία χορηγούνται ήδη στα κορίτσια, κατά προτίμησιν πριν αρχίσουν την σεξουαλική τους ζωή.

Έως τώρα, όμως, δεν υπάρχει πρόγραμμα εμβολιασμού και για τα αγόρια, παρότι τα εμβόλια έχουν εγκριθεί σε ορισμένες χώρες και για αυτά.

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα στην Πιερία

Για λαθρεμπορία τσιγάρων συνελήφθησαν τρία άτομα στην Πιερία. Προηγουμένως, αστυνομικοί και λιμενικοί εντόπισαν στην παραθαλάσσια περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου πέντε ΙΧ φορτηγά αυτοκίνητα φορτωμένα με 177.240 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τις παραπάνω ποσότητες τσιγάρων είχαν ξεφορτώσει περίπου 14 άτομα από άγνωστο σκάφος, το οποίο είχε προσεγγίσει την ακτή.

Οι δράστες, πλην των δύο που συνελήφθησαν, με την εμφάνιση των Λιμενικών και των Αστυνομικών, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας τα ανωτέρω οχήματα, τα λαθραία τσιγάρα και διάφορα προσωπικά τους είδη.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε αυτόβουλα, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, 52χρονος ο οποίος αναζητείτο και συνελήφθη.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 317 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ… η χώρα του Νίκου !

Είδαμε κι εμείς, όπως όλη η Ελλάδα τον νεαρό Νίκο στο τηλεοπτικό παιχνίδι “Greek Idol” , τον τυφλό τραγουδιστή.. Τον νέο που αποφοίτησε με αριστεία από το Πανεπιστήμιο του στο Εξωτερικό, που πολεμά και δε το βάζει κάτω.. !

Αυτή είναι η πραγματική Ελλάδα, η ξεχασμένη μας πατρίδα, των νέων, των ανέργων μα και του Έλληνα που δημιουργεί, που μάχεται και τα καταφέρνει. Ο Νίκος, κι όλοι μαζί οι Έλληνες σα τον Νίκο, με τα προβλήματά τους, μας διδάσκουν τους υπόλοιπους την ανθρωπιά, την επιμονή, την υπομονή, την ίδια τη ζωή. Αυτή είναι η άλλη Ελλάδα που, χρόνια τώρα, έχουμε ξεχάσει και σπανίως ανασύρουμε στη μνήμη μας.. Γιατί, μαθές, τη φοβούμαστε… Ή μήπως και μας ξυπνήσει απ’ το λήθαργο που μας ρίξανε πολιτικοί, δημοσιογράφοι και όλο το σινάφι τους.

Αυτή, την πραγματική Ελλάδα, λοιπόν, που ξαναβρίσκουμε σιγά – σιγά μέσα μας, όσο και να προσπαθήσετε να μας την «ξεπουλήσετε», λιμοκοντόροι της πολιτικής, δεν θα μπορείτε πια.. γιατί, είναι ανεκτίμητη.. !

Να μην είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία καλεί τον Σαρκοζί η Κάρλα Μπρούνι, για λόγους υγείας !

Η σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί, Κάρλα Μπρούνι και ο πατέρας του Παλ Σαρκοζί κάλεσαν τον Γάλλο πρόεδρο να μην είναι υποψήφιος δεύτερη φορά για την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012. Η Κ.Μπρούνι δήλωσε ότι άλλα πέντε χρόνια στην προεδρία θα βλάψουν την υγεία του.

Ο 82χρονος Παλ Σαρκοζί δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien: «Ο Νικολά θα έχει μια πιο ήσυχη ζωή εάν δεν είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές».

«Αυτός είναι που θα αποφασίσει» παραδέχθηκε «απλά αυτή είναι η άποψη ενός πατέρα που θέλει να δει τον γιο του ευτυχισμένο».

«Δεν μπορώ να φανταστώ την πίεση την οποία υφίσταται, ενώ αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, την ανεργία και την ύπαρξη αστέγων» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του έρχονται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις της Κάρλα Μπρούνι, η οποία παραδέχθηκε ότι προτιμά «να ζήσουν με τον Νικολά Σαρκοζί το υπόλοιπο του βίου τους ήρεμοι, παρά να περάσει άλλα πέντε χρόνια ως Πρώτη Κυρία της Γαλλίας».

Εξέφρασε μάλιστα ανησυχία για την επίπτωση που θα έχει μια τέτοια απόφαση στην υγεία του Ν.Σαρκοζί.

Και εκείνη πάντως δήλωσε ότι θα σεβαστεί την οποιαδήποτε απόφαση του Γάλλου προέδρου.

Σε απολογία κλήθηκε ο Ν. Ζαγοριανός

Εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει ο πρώην ανακριτής των "μαύρων ταμείων" της Siemens Νίκος Ζαγοριανός, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Ο εφέτης - ανακριτής Χρήστος Χασιώτης, ο οποίος είχε ορισθεί από την Ολομέλεια Εφετών να ερευνήσει τον ποινικό φάκελο του Ν. Ζαγοριανού, ολοκλήρωσε την μελέτη της δικογραφίας και τις καταθέσεις των μαρτύρων και κάλεσε για εξηγήσεις τον δικαστικό λειτουργό. Ο Ν. Ζαγιαριανός βαρύνεται με ένα κακούργημα, αυτό της κατάχρησης εξουσίας, και ένα πλημμέλημα.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο ανακριτής Ζαγοριανός δεν εξέδωσε έγκαιρα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου για πράξεις που φέρεται ότι τέλεσε μετά το 2004 με αποτέλεσμα να μην καταστεί εφικτή η απαγγελία σε βάρος του ενώ δεν χορήγησε το σύνολο της δικογραφίας στους κατηγορουμένους.

Ο ίδιος, τόσο στο πειθαρχικό συμβούλιο όσο και στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο τους Αρείου Πάγου, είχε υποστηρίξει ότι έπραξε σύμφωνα με τον νόμο και την συνείδησή του.

Πρόκειται για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, καθώς το πειθαρχικό εκκρεμεί, ενώ εκκρεμεί και η συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου μετά το ερώτημα του Χάρη Καστανίδη για να τεθεί σε προσωρινή αργία.

ΗΠΑ: Νέες κατηγορίες κατά τραπεζών της Wall Street

Για σύμπραξη εταιρειών της Wall Street με στόχο την πληρωμή επιτοκίων χαμηλότερων από τον μέσο όρο της αγοράς σε ομόλογα από τις τοπικές και πολιτειακές κυβερνήσεις στις ΗΠΑ, κάνει λόγο το Bloomberg, επικαλούμενο έγγραφα που κατατέθηκαν στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.


Στις εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι JPMorgan Chase & Co., Lehman Brothers Holdings Inc. και UBS AG.

Η υπόθεση εστιάζει σε επενδύσεις γνωστές ως συμβόλαια εγγυημένων επενδύσεων που αγοράζουν πόλεις, πολιτείες και σχολεία με τα χρήματα που λαμβάνουν από τις πωλήσεις δημοτικών ομολόγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο εκδίδονται δημοτικά ομόλογα αξίας σχεδόν 400 δισ. δολ. στις ΗΠΑ.

Σε κυβερνητική λίστα κατονομάζονται περισσότεροι από 20 τραπεζίτες σε εταιρείες όπως οι Bank of America Corp., Bear Stearns Cos., Societe Generale, αλλά και στον χρηματοπιστωτικό βραχίονα της General Electric και στη Salomon Smith Barney, την πρώην μονάδα της Citigroup Inc.

Προς το παρόν πάντως δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα.

Χριστόφιας: Θετική η δέσμευση των «16» για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας χαρακτήρισε θετική τη δέσμευση των «16» για την Ελλάδα και ευχήθηκε να μη χρειαστεί ποτέ να τεθεί σε λειτουργία ούτε για την Ελλάδα ούτε για οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο μηχανισμός στήριξης που εγκρίθηκε.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας σε συνέντευξη στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε και στο γενικότερο περιεχόμενο της Συνόδου Κορυφής σε σχέση με τους στόχους των Ευρωπαίων ηγετών για τη δεκαετία του 2020 και τόνισε ότι στους στόχους αυτούς η Κύπρος είναι στο πλαίσιο. Δηλαδή, εξήγησε, ποσοστό 75% των πολιτών μέχρι εξήντα ετών να έχει απασχόληση και να μην παρατηρείται εγκατάλειψη του σχολείου πέραν ορισμένου βαθμού.

Επίσης, πρόσθεσε, στο στόχο της καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η Κύπρος είναι κοντά στο μέσο όρο, ενώ στο θέμα των κλιματικών αλλαγών ο στόχος που έχει τεθεί γενικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του 3% του ΑΕΠ που πρέπει να δίνεται για έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία, ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στην Κύπρο και γι' αυτό θα πρέπει να δοθεί κάποια ώθηση στις ιδιωτικές επενδύσεις.

Nεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σε συγκρούσεις με τη Χαμάς στη Γάζα

Τη ζωή τους έχασαν δυο Ισραηλινοί στρατιώτες και δύο μαχητές της Χαμάς σε ανταλλαγή πυρών στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας την Παρασκευή. «Η Χαμάς είναι υπόλογη» για το θάνατο των δύο στρατιωτών λέει το Ισραήλ, για το οποίο η σύγκρουση οδήγησε στις βαρύτερες απώλειες από τη στρατιωτική επιχείρηση στις αρχές του 2009.

Αλλοι δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, οι στρατιώτες εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πριν τη συμπλοκή προηγήθηκε έκρηξη, η οποία πιθανώς προκλήθηκε από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από την περιοχή Χαν Γιούνις, στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έπληξε ισραηλινή περίπολο κοντά στα σύνορα της Γάζας.

«Μια δύναμη του Ισραήλ εισήλθε περίπου 500 μέτρα σε παλαιστινιακό έδαφος και ήρθε αντιμέτωπη με τους ενόπλους μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Αμπού Ομπέιντα. «Ήταν έργο μας, αλλά το κάναμε για λόγους άμυνας» πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι οι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους μετά από ενέδρα σε περίπολο.

Moody’s: Δεν επηρεάζει την αξιολόγηση της Ελλάδας η απόφαση της ΕΚΤ

Μικρό αντίκτυπο στην αξιολόγηση της Ελλάδας έχει η απόφαση της ΕΚΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Moody’s, που επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα έχει ενσωματωθεί στη σημερινή αξιολόγηση.

Επίσης, οι νέοι κανόνες για ενεχυρίαση μειώνουν τον πιθανό κίνδυνο ρευστότητας για την Ελλάδα και άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Το σχέδιο haircut αναφορικά με την αξιολόγηση των ομολόγων που γίνονται δεκτά ως ενέχυρα συνάδει με το στόχο της ΕΕ για ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας λέει η Moody's.

Η αντίδραση της αγοράς στο πακέτο στήριξης είναι ουσιαστικής σημασίας όσον αφορά το χρέος της Ελλάδας, καταλήγει.

Εισαγγελική εγκύκλιος για τις έρευνες σε βάρος αστυνομικών

Εγκύκλιο με την οποία ζητεί οι προανακριτικές έρευνες σε βάρος αστυνομικών που έχουν ως αφετηρία καταγγελίες πολιτών για κακομεταχείριση ή «υπερβάλλοντα ζήλο», να διενεργούνται μόνο από εισαγγελείς και όχι από συναδέλφους των ελεγχόμενων, απέστειλε προς όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Α. Κατσιρώδης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε αρκετές περιπτώσεις κρατούμενοι σε αστυνομικά τμήματα έχουν καταγγείλει ότι «αστυνομικοί τους κακομεταχειρίζονται προκειμένου να τους εξαναγκάσουν να ομολογήσουν διάφορα εγκλήματα για τα οποία έχουν προσαχθεί ή στα πλαίσια υπερβάλλοντος ζήλου κατά την σύλληψή τους».

Όλες αυτές οι καταγγελίες, προσθέτει ο εισαγγελικός λειτουργός, ερευνώνται από άλλους αστυνομικούς που υπηρετούν στο ίδιο Αστυνομικό Τμήμα. Τακτική, που σύμφωνα όμως με τον ίδιο, είναι αντίθετη στην αρχή της αμεροληψίας που κατοχυρώνεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και από την ελληνική έννομη τάξη.

Για το λόγο αυτό, αναφέρει στην εγκύκλιό του αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για τις καταγγελίες σε βάρος αστυνομικών πρέπει να ενημερώνεται αμέσως ο κατά τόπους αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο οποίος και θα αναθέτει στην συνέχεια τη διερεύνησή τους σε αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό.

Κριτική ΚΚΕ στην φορολόγηση της Εκκλησίας

Για «προνομιακό καθεστώς φορολόγησης της Εκκλησίας» κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τις σχετικές ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου και τις αντιδράσεις της Ιεραρχίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η φορολόγηση των εσόδων της εκκλησίας από την ακίνητη περιουσία της παραμένει προνομιακή και ζητά συντελεστή 45% στην κερδοφορία που προέρχεται από οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής δράσης της εκκλησίας, να σταματήσει η μισθοδοσία των μητροπολιτών από το κράτος και να περάσουν άμεσα στο Δημόσιο οι δασικές εκτάσεις, οι ορεινοί όγκοι, οι λίμνες κ.ά. που ανήκουν σε μητροπόλεις και μονές.

«Η φιλανθρωπική δραστηριότητα που επικαλείται η ιεραρχία της εκκλησίας ως λόγο για να μην φορολογείται είναι προσχηματική», καταλήγει.

Μείωση του πυρηνικού τους οπλοστασίου κατά το ένα τρίτο αποφάσισαν Ρωσία-ΗΠΑ

Οριστικοποιήθηκε η νέα συμφωνία START για την μείωση των πυρηνικών όπλων Ουάσινγκτον-Μόσχας, μετά από συνομιλία Ομπάμα-Μεντβέντεφ.

Η νέα συνθήκη θα μειώνει κατά 30% περίπου τον αριθμό των ενεργών πυρηνικών τους όπλων. Η συμφωνία θα υπογραφεί στις 8 Απριλίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε την Παρασκευή τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προκειμένου να οριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Η συμφωνία θα υπογραφεί τελικά στις 8 Απριλίου στην Πράγα.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, κάθε πλευρά θα περιορίσει στις 1.550 τις πυρηνικές κεφαλές. Αυτό σηματοδοτεί μια περαιτέρω μείωση από την προγραμματισμένη (από 2.200 σε 1.700 μέχρι το 2012).

Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ΗΠΑ και Ρωσία θα μειώσουν στις 700 τις πλατφόρμες εκτόξευσης, όπως βομβαρδιστικά, υποβρύχια και βάσεις πυραύλων.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε μετά τη συνομιλία του με τον Ντ.Μεντβέντεφ ότι η συμφωνία είναι η πιο περιεκτική των τελευταίων ετών.

Συλλήψεις για απόπειρα κλοπής σιδηροτροχιών του ΟΣΕ βάρους 60 τόνων

Σιδηροτροχιές του ΟΣΕ, βάρους 60 τόνων και αξίας 30 χιλιάδων ευρώ, κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν δύο άτομα που συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή της Αρνισσας Πέλλας.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 31 και 41 ετών, είχαν διαπράξει ακόμα δώδεκα κλοπές σιδηρογραμμών του ΟΣΕ, συνολικού βάρους 60 τόνων, από το Δεκέμβριο έως τις αρχές Μαρτίου στην ίδια περιοχή.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν δύο φορτηγά αυτοκίνητα, δύο φιάλες οξυγόνου, μια φιάλη προπανίου κι ένα φλόγιστρο για τον τεμαχισμό των γραμμών.

Βυθίστηκε νοτιοκορεατικό πολεμικό πλοίο

Πολεμικό πλοίο με σημαία Νότιας Κορέας βυθίστηκε κοντά στις ακτές της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές. Τα αίτια δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Σύμφωνα, όμως, με μαρτυρίες προηγήθηκε έκρηξη στην πρύμνη του πλοίου, η οποία μπορεί να προκλήθηκε από τορπίλη.

Αμέσως, κινητοποιήθηκαν παρακείμενα πλεούμενα, τα οποία κατάφεραν να περισυλλέξουν περισσότερα από πενήντα μέλη του πληρώματος.

Μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Λι Μιούνγκ-μπακ, όρισε κατεπείγουσα σύσκεψη με τους αρμόδιους, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα είναι η διάσωση των ναυαγών. Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το περιστατικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα δεύτερο πλοίο της Νότιας Κορέας άνοιξε πυρ εναντίον ενός μη αναγνωρισμένου πλοίου προς απάντηση στην υποτιθέμενη τορπίλη.

Μια άλλη αναφορά, που αναφέρει τις δηλώσεις αρμοδίου συντονιστή, αναφέρει ότι ο στόχος ήταν τελικά ένας σμήνος πουλιών.

Έχουν προηγηθεί "θερμά" επεισόδια τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο,τα οποία δεν είχαν πάρει μεγάλη έκταση.

ΟΥΚ: Φώναζαν ρατσιστικά μηνύματα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής της ομάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού Σώματος, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που εμφανίζει τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων να φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, της 25ης Μαρτίου.

Η διμοιρία της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών μόλις πέρασε από το Σύνταγμα, μπροστά από τους επισήμους και ενώ βρισκόταν επί της οδού Πανεπιστημίου, στο ύψος της Ομόνοιας, φώναξαν υβριστικά συνθήματα.

Στο ερασιτεχνικό βίντεο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" οι βατραχάνθρωποι φωνάζουν ρυθμικά την ομάδα τους, ομάδα όπου εκπαιδεύονται οι επίλεκτοι, κι ακολουθούν συνθήματα κατά των Αλβανών.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που με ανακοίνωσή του καταδικάζει το γεγονός και τους ένστολους που έχουν καταγραφεί στο βίντεο.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης διέταξε έρευνα και σε δήλωσή του τονίζει ότι κανείς ανεγκέφαλος δεν μπορεί να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό της εθνικής επετείου, με συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρει ότι: "Προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας. Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα".

Ο αρχηγός του λιμενικού σώματος διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τον τρόπο εκπαίδευσης των βατραχανθρώπων κατέθεσαν στη Βουλή τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εορτασμοί της «Εξόδου του Μεσολογγίου»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα μεταβεί την Κυριακή στο Μεσολόγγι για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 184η επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου.

Ο Κ. Παπούλιας θα παραστεί στην δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και ακολούθως θα παρακολουθήσει την παρέλαση.

Ο Πρόεδρος θα μεταβεί, στη συνέχεια, στον Κήπο των Ηρώων, όπου θα τελεσθεί τρισάγιο στους νεκρούς της Εξόδου και θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο των Ηρώων.

Θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ακολούθως η σοπράνο Ιωάννα Εμμανουήλ-Αποστολάκου θα ερμηνεύσει το μοιρολόι «Να ζει το Μεσολόγγι », ενώ θα επιδοθεί τιμητική πλακέτα στον Υπεύθυνο Ενημέρωσης της ΕΡΤ Δυτικής Ελλάδας, δημοσιογράφο Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλο και θα γίνει η βράβευση των νικητών του 64ου Δρόμου Θυσίας.

Νωρίς το απόγευμα, ο Δήμαρχος του Μεσολογγίου θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Toyota: Προσωρινή αναστολή παραγωγής σε Γαλλία και Βρετανία

Σε αναστολή της παραγωγής για τέσσερις μέρες στο εργοστάσιό της στη Γαλλία και για οκτώ μέρες στη Βρετανία, θα προχωρήσει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota λόγω της πτώσης των πωλήσεών της μετά τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε μοντέλα της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Εκπρόσωπος της Toyota στο Τόκιο δεν ήταν πάντως σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Σύμφωνα με το Kyodo, το εργοστάσιο της πόλης Ονένγκ στη βόρεια Γαλλία, όπου κατασκευάζεται το μοντέλο Yaris, θα σταματήσει την παραγωγή από τις 6 ως τις 9 Απριλίου.

Στη Βρετανία, η παραγωγή θα διακοπεί από τις 29 Μαρτίου ως την 1η Απριλίου και στη συνέχεια από τις 6 ως τις 9 Απριλίου. Σύμφωνα πάντα με το Kyodo, στη Βρετανία η παραγωγή θα διακοπεί εκ νέου τον Αύγουστο, ενώ θα περικοπούν 750 θέσεις εργασίας μέσω της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Μείωση επιτοκίων στο 8,25% στη Ρωσία

Κατά 0,25% μείωσε το βασικό της επιτόκιο η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, στο ιστορικό χαμηλό του 8,25%, μια κίνηση που έχει στόχο την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

Με την περικοπή αυτή θα μειωθεί το κόστος δανεισμού, ενώ θα αυξηθεί το διαθέσιμο ρευστό και θα δοθεί ώθηση στην εγχώρια ζήτηση, αναφέρει η Bank of Russia σε ανακοίνωσή της.

Συμπλήρωσε δε ότι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες για μείωση επιτοκίων χωρίς να προκληθούν πληθωριστικές πιέσεις.

Η Bank of Russia έχει αρχίσει να μειώσει σταδιακά το επιτόκιο αναχρηματοδότησης από τον Απρίλιο του 2009, όταν διαμορφωνόταν στο 13%. Από τον Οκτώβριο το επιτόκιο βρέθηκε στο επίπεδο κάτω του 10% για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από AFP

«Όχι» στα τουρκικά λύκεια στη Γερμανία λέει η Α. Μέρκελ

Την αντίθεσή της στη δημιουργία Τουρκικών λυκείων στην Γερμανική επικράτεια προκειμένου να φοιτούν οι Τούρκοι που διαμένουν στη χώρα, τάχθηκε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο οι δηλώσεις της κ.Μέρκελ γίνονται με αφορμή σχετικού αιτήματος από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και λίγες ημέρες πριν από την επίσημη επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στην Τουρκία.

"Δεν βρίσκω τίποτα θετικό στην ιδέα να φοιτούν σε τουρκικό λύκειο όλοι οι Τούρκοι μαθητές της Γερμανίας", δήλωσε η κα Μέρκελ στην τοπική εφημερίδα Passauer Neue Presse και πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά την κοινωνική ένταξη των παιδιών "αυτό δε βοηθάει καθόλου τα πράγματα, διότι τα παιδιά και οι έφηβοι τουρκικής καταγωγής που ζουν στη Γερμανία πρέπει για λόγους αρχής να φοιτούν σε γερμανικά σχολεία".

Επίσης η Μέρκελ, η οποία πρόκειται να πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, επανέλαβε την αντίθεσή της στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιπροτείνοντας ένα καθεστώς προνομιακού εταίρου.

"Η γνώμη μου παραμένει σταθερή υπέρ ενός καθεστώτος προνομιακού εταίρου για την Τουρκία" είπε.

Κινεζική πρωτιά και στην καθαρή ενέργεια

Πρώτη στη διεθνή κατάταξη όσον αφορά τις επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια αναδείχθηκε η Κίνα το 2009, αφήνοντας πίσω της τις ΗΠΑ για πρώτη φορά από την έναρξη των σχετικών μετρήσεων. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Pew Charitable Trusts, η Κίνα πέρυσι επένδυσε συνολικά 34,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα καθαρής ενέργειας.

Στη δεύτερη θέση έρχονται οι ΗΠΑ με σχεδόν το ήμισυ της κινεζικής επένδυσης, αφού στον τομέα αυτόν επενδύθηκαν μόνον 18,6 δισεκατομμύρια δολάρια.Συνολικά, η έκθεση με τίτλο: «Ποιος κερδίζει την κούρσα για την καθαρή ενέργεια 1», τα αποτελέσματα είναι μάλλον απογοητευτικά, αφού όπως αποδεικνύεται οι επενδύσεις στις εναλλακτικές πηγές μειώθηκαν.

Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια μειώθηκαν κατά 6,6% το 2009, στα 162 δισεκατομμύρια δολάρια διεθνώς.

Οι συντάκτες της έκθεσης αποδίδουν πάντως την πτώση αυτή στην παγκόσμια οικονομική ύφεση και εκτιμούν ότι το 2010, με τη διεθνή οικονομία να ανακάμπτει σταδιακά, οι επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια θα αυξηθούν στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όπως αποδεικνύεται από την έρευνα, η Κίνα έχει θέσει εθνικούς στόχους για την ανανεώσιμη ενέργεια, όπως σχέδια για την παραγωγή 30 γιγαβάτ από αιολική ενέργεια και άλλων 30 γιγαβάτ από τη βιομάζα έως το 2020.

Λύση στο όνομα και μετά διαπραγματεύσεις ένταξης

Στην τρίτη κατά σειρά συνάντησή του με τον Ν. Γκρούεφσκι, από τότε που έγινε πρωθυπουργός, ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε στον Σκοπιανό ομόλογό του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ χωρίς να έχει προηγηθεί η επίλυση της διαφοράς του ονόματος.

Ο Ν. Γκρούεφσκι προσπάθησε να ξεπεράσει την ελληνική διαφωνία, λέγοντας πως η χώρα του έχει εκπληρώσει όλα τα άλλα κριτήρια. Για την Ελλάδα, όμως, μένει το πιο κρίσιμο, να αποφασιστεί ένα όνομα για όλες τις χρήσεις με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Η συνάντηση εντάσσεται στην πολιτική ανοιχτών θυρών που εφαρμόζει ο Γ. Παπανδρέου. «Οι επαφές δημιουργούν πλαίσιο συνεργασίας και διευκολύνουν την επίλυση, αρκεί και η άλλη πλευρά να δείξει ρεαλισμό» έλεγαν μετά τη συνάντηση οι συνεργάτες του Ελληνα πρωθυπουργού. Επίσης, η ελληνική πλευρά απορρίπτει τις απευθείας διαπραγματεύσεις επιμένοντας στη διαδικασία που εξελίσσεται στον ΟΗΕ.

«Οι θέσεις των δύο χωρών (σ.σ.: για το ζήτημα της ονομασίας) παραμένουν διαφορετικές στο μεγαλύτερο μέρος τους» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλοσόσκι, μετά τη συνάντηση των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου, και της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Παρ’ όλα αυτά είναι θετικό το γεγονός ότι στις συναντήσεις αυτές προσφέρεται η δυνατότητα να εξετάζονται αυτές οι θέσεις και όλο το ζήτημα», πρόσθεσε ο κ. Μιλοσόσκι και σημείωσε ότι οι συναντήσεις και οι συνομιλίες αυτές μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη βελτίωση του κλίματος και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για το ενδεχόμενο επίτευξης προόδου και σύγκλισης των θέσεων των δύο χωρών.

Σε ερώτηση αν τα Σκόπια μπορούν να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, χωρίς προηγουμένως να έχει επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας, ο κ. Μιλοσόσκι ανέφερε ότι οι αποφάσεις γι’ αυτά τα θέματα λαμβάνονται από την ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πρόσθεσε όμως ότι η ΠΓΔΜ θεωρεί πως για τις περιπτώσεις αυτές πρέπει να ισχύουν τα κριτήρια της Κοπεγχάγης.

Μέρκελ: Πολύ σημαντική ημέρα για το ευρώ

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη με το συμβιβασμό που επετεύχθη χθες. Πιστεύω η Ευρώπη απέδειξε την ικανότητά της να αναλαμβάνει δράση σε ένα σημαντικό ζήτημα», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.


Την ικανοποίησή της σε ό,τι αφορά τη χθεσινή συμφωνία για το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, εφόσον χρειαστεί, εξέφρασε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, τονίζοντας παράλληλα πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημέρα για το ευρώ [EUR=X] .

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη με το συμβιβασμό που επετεύχθη χθες. Πιστεύω η Ευρώπη απέδειξε την ικανότητά της να αναλαμβάνει δράση σε ένα σημαντικό ζήτημα».

Η κ. Μέρκελ τόνισε επίσης πως είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σταθερότητα του ευρώ. «Είναι σημαντικό σε μακροπρόθεσμο επίπεδο να παραμείνει σταθερό το νόμισμα το οποίο έχει αποτελέσει μεγάλη επιτυχία για την ελευθερία και τη συνεργασία», ανέφερε.

Την ικανοποίησή της σε ό,τι αφορά τη χθεσινή συμφωνία για το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, εφόσον χρειαστεί, εξέφρασε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, τονίζοντας παράλληλα πως πρόκειται για πολύ σημαντική ημέρα για το ευρώ.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη με το συμβιβασμό που επετεύχθη χθες. Πιστεύω η Ευρώπη απέδειξε την ικανότητά της να αναλαμβάνει δράση σε ένα σημαντικό ζήτημα».

Η κ. Μέρκελ τόνισε επίσης πως είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σταθερότητα του ευρώ. «Είναι σημαντικό σε μακροπρόθεσμο επίπεδο να παραμείνει σταθερό το νόμισμα το οποίο έχει αποτελέσει μεγάλη επιτυχία για την ελευθερία και τη συνεργασία», ανέφερε.

Ανασκευάζει το Ισραήλ τα περί «συμφωνίας» Ομπάμα-Νετανιάχου

Να μην υποκύψει στις πιέσεις των ΗΠΑ ζητούν οι υποστηρικτές του Μπέντζαμιν Νετανιάχου


Ιερουσαλήμ

Σε διευκρινιστική δήλωση πως δεν υπήρξε συμφωνία Ομπάμα-Νετανιάχου για τα εποικιστικά σχέδια στην ανατολική Ιερουσαλήμ, προχώρησε εσπευσμένα ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, διαψεύδοντας την αναφορά Ισραηλινού αξιωματούχου ότι οι δύο ηγέτες κατέληξαν σε κοινή θέση. Νέα παλαιστινιακή επίθεση με ρουκέτα, την ώρα που οι ΥΠΕΞ των αραβικών κρατών συμφώνησαν στην παροχή οικονομικής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους.

Το πρωί της Παρασκευής ο εκπρόσωπος του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Μαρκ Ρεγκέβ, προέβη σε διευκρινιστική δήλωση, ξεκαθαρίζοντας δεν υπήρξε συμφωνία των δύο ηγέτων για την ανέγερση επιπλέον ισραηλινών κατοικιών στον αραβικό τομέα της Ιερουσαλήμ.

Η δήλωση Ρεγκέβ έγινε λίγες ώρες μετά την αναφορά συμβούλου του Ισραηλινού πρωθυπουργού ότι το Ισραήλ εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη των Ηνωμένων Πολιτειών για να συνεχίσει το εποικιστικό πρόγραμμα στην Ιερουσαλήμ.

Το βιβλίο του Χίτλερ «Ο Αγών μου» απαγορεύει η Ρωσία

Ρώσοι εισαγγελείς αποφάσισαν να απαγορεύσουν το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου», χαρακτηρίζοντάς το εξτρεμιστικό, σε μια προσπάθεια να καταπολεμίσουν την άνοδο των ακροδεξιών ιδεολογιών.

Το βιβλίο έχει «μια μιλιταριστική άποψη και δικαιοολογεί τις διακρίσεις και την καταστροφή της μη αρείας φυλής και αντικατοπτρίζει ιδέες, που όταν τέθηκαν σε εφαρμογή, ξεκίνησαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας.

«Μέχρι σήμερα, Ο Αγών μου, δεν είχε αναγνωριστεί ως εξτρεμιστικό (βιβλίο)» ανέφερε η ανακοίνωση που πρόσθεσε το βιβλίο σε λίστα με «εξτρεμιστικά υλικά».

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η απαγόρευση δεν θα βοηθήσει στον περιορισμό του Ναζισμού, μιας και το βιβλίο διατίθεται μέσω Διαδικτύου.

«Ο Αγών μου» έχει απαγορευτεί στη Γερμανία από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, πρόκειται να επανεκδοθεί σε λίγα χρόνια στη Γερμανία.

Μοναξιά : Αυξάνει την πίεση του αίματος στα άτομα άνω των 50 .

Η ΜΟΝΑΞΙΑ

Η έλλειψη επαφής με άλλους ανθρώπους, όχι μόνο κάνει κάποιον δυστυχισμένο, αλλά επιδρά αρνητικά και στη σωματική υγεία του. Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στη μοναξιά και στην αύξηση της πίεσης του αίματος, ιδίως σε άτομα άνω των 50 ετών. Η επίπτωση αυτή μπορεί να εκδηλωθεί μέχρι και τέσσερα χρόνια αργότερα και είναι ανεξάρτητη από άλλους παράγοντες που αυξάνουν επίσης την πίεση, όπως το κάπνισμα και η παχυσαρκία.

Η μελέτη, σε εκατοντάδες άτομα μεταξύ 50-68 ετών, η οποία διήρκεσε επί πέντε χρόνια, έγινε από την ερευνήτρια Δρα Λουίζ Χόκλι του πανεπιστημίου του Σικάγο και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Psychology and Ageing" (Ψυχολογία και Γήρανση), σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ".

"Η μοναξιά συμπεριφέρεται σαν να είναι ένας ξεχωριστός παράγων κινδύνου για την υγεία", σύμφωνα με την ερευνήτρια. Η υψηλή πίεση, που θεωρείται συχνά "σιωπηλή απειλή", επειδή συχνά δεν έχει συμπτώματα, υποσκάπτει την υγεία με πολλούς τρόπους. Μεταξύ άλλων, αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό, ενώ διαταράσσει τη λειτουργία των νεφρών.

Η έρευνα διαπίστωσε ξεκάθαρη συσχέτιση ανάμεσα στα αισθήματα κοινωνικής απομόνωσης και μοναξιάς στην αρχή της έρευνας και στην αυξημένη πίεση του αίματος στο τέλος της χρονικής περιόδου της μελέτης. Η σχέση μοναξιάς - πίεσης δεν ήταν αισθητή κατά την πρώτη διετία, αλλά από εκεί και πέρα αύξανε συνεχώς, μέχρι και τέσσερα χρόνια αργότερα.

Ακόμα και άνθρωποι με μέτρια επίπεδα μοναξιάς εμφάνιζαν αύξηση της πίεσης μετά από ένα χρονικό διάστημα. Οι πιο μοναχικοί από όλους (η αξιολόγηση βασίστηκε σε απαντήσεις σε ερωτηματολόγια σχετικά με τα συναισθήματα των συμμετεχόντων στην έρευνα) σημείωσαν αύξηση της πίεσης κατά τουλάχιστον 10%, κατά μέσο όρο.

Σχολική αποτυχία - εφηβική νόσος ! Το άγχος της αποτυχίας...

Μορφή «σύγχρονης νόσου» τείνει να πάρει η σχολική αποτυχία καθώς οι κίνδυνοι που πηγάζουν από αυτήν, ιδίως κατά την περίοδο της εφηβείας, έχουν δυσάρεστα αποτελέσματα, τα οποία ενίοτε είναι απειλητικά για την ζωή του παιδιού. Αν μάλιστα οι μαθησιακές δυσκολίες, που είναι από τις κυριότερες αιτίες της σχολικής αποτυχίας, είναι η «νόσος», η σχολική απελπισία θεωρείται η «κακοήθεια της νόσου». Ο έφηβος βρίσκεται σε μία μεταβατική φάση ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την ενηλικίωση και η ύπαρξη προβλημάτων που τον φέρνει, σε αυτή τη φάση της ζωής του, αντιμέτωπο με ειδικές καταστάσεις του δημιουργεί αμηχανία και αναστάτωση.

«Όλη η πορεία του προς την ανεξαρτητοποίηση και την αυτονομία τίθεται σε αμφισβήτηση και ενδεχόμενα υπονομεύονται οι προσδοκίες και τα όνειρά του. Μία τέτοια κατάσταση είναι και η σχολική αποτυχία, η οποία συσχετίζεται στην κοινωνία με την κακή επαγγελματική εξέλιξη και την κοινωνικά απαξίωση. Συνοδεύεται επίσης από ελαττωμένη αυτοεκτίμηση, που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, και από υπεραναπληρωματική παραβατική δραστηριότητα, που φτάνει μέχρι την περιθωριοποίηση και σε νομικές περιπλοκές.

Οι έφηβοι κακοί μαθητές είναι στην πλειονότητά τους τέτοιοι και στο δημοτικό σχολείο γιατί από τότε δέχονται πιέσεις λόγω των προσδοκιών που έχουν οι οικογένειές τους από αυτούς», επισημαίνει ο αναπληρωτής καθηγητής παιδιατρικής-αναπτυξιολογίας στο ΑΠΘ και διευθυντής του Ιατρείου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Καρδαράς.

«Το σχολείο είναι ένα στίβος όπου το παιδί αναγνωρίζει τον εαυτό του και μέσα από τη συλλογική προσπάθεια πετυχαίνει την προσωπική του εξέλιξη. Η αυτοεκτίμηση και ο επακόλουθος αυτοπροσδιορισμός είναι τα πρώτα κίνητρα για τη σχολική ένταξη. Έχει επίσης μεγάλη σημασία η σχέση του παιδιού με τους συνομήλικους και η αποδοχή τους από αυτούς» αναφέρει ο κ Καρδαράς οποίος θα παρουσιάζει, στο 40ο Παιδιατρικό Συνέδριο της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος το οποίο θα πραγματοποιηθεί 27-28 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωση με θέμα «Η σχολική αποτυχία στην εφηβεία».

ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΟ, ΠΡΩΗΝ ΙΕΡΕΑ, ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΕΜΠΛΕΤΟΝ

Ο 76χρονος ισπανικής καταγωγής, αμερικανός πολίτης πλέον, βιολόγος Φρανσίσκο Αγιάλα, πρώην ρωμαιοκαθολικός ιερέας, του οποίου τα πολυπληθή βιβλία διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στην επιστήμη και στην θρησκεία, ειδικότερα όσον αφορά την θεωρία της εξέλιξης, κέρδισε το επιφανές "βραβείο Τέμπλετον" για το 2010 και έτσι θα γίνει πλουσιότερος κατά περίπου 1,5 εκατ. δολάρια.

Το Ίδρυμα Τζον Τέμπλετον απονέμει κάθε χρόνο το βραβείο (που συνοδεύεται από το υψηλότερο χρηματικό ποσό από κάθε άλλο επιστημονικό βραβείο στον κόσμο, των Νόμπελ συμπεριλαμβανομένων) σε κάποια προσωπικότητα (επιστήμονα, φιλόσοφο κ.α.) που "έχει σημαντική συνεισφορά στην επιβεβαίωση της πνευματικής διάστασης της ζωής".

Το βραβείο όμως έχει βρεθεί στο στόχαστρο αγνωστικιστών και άθεων επιστημόνων, όπως ο διάσημος βιολόγος Ρίτσαρντ Ντόκινς του πανεπιστημίου της Οξφόρδης (συγγραφέας, μεταξύ άλλων, του μπεστ-σέλερ "Η αυταπάτη του Θεού"), οι οποίοι θεωρούν το "Τέμπλετον" αποτελεί θρησκευτική προπαγάνδα, που προσπαθεί να υποσκάψει το αντικειμενικό επιστημονικό πνεύμα.

Ολο το κείμενο της συμφωνίας διάσωσης

«Επαναβεβαιώνουμε ότι όλα τα μέλη της ευρωζώνης οφείλουν να ακολουθούν υγιείς εθνικές πολιτικές, ευθυγραμμισμένες προς τους συμφωνηθέντες κανόνες, και να έχουν συναίσθηση των κοινών ευθυνών για την οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ.

Υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και καλωσορίζουμε τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 3 Μαρτίου, τα οποία είναι επαρκή για να διασφαλίσουν τους στόχους του προϋπολογισμού του 2010. Αναγνωρίζουμε πως οι ελληνικές Αρχές ανέλαβαν φιλόδοξη και αποφασιστική δράση η οποία θα πρέπει να επιτρέψει στην Ελλάδα να ξανακερδίσει την πλήρη εμπιστοσύνη των αγορών.

Τα σταθεροποιητικά μέτρα που έλαβε η Ελλάδα συνεισφέρουν σημαντικά στην ενίσχυση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και της εμπιστοσύνης των αγορών. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε καμία οικονομική βοήθεια. Συνεπώς, σήμερα δεν λήφθηκε απόφαση για την ενεργοποίηση του κατωτέρω περιγραφόμενου μηχανισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα μέλη της ζώνης του ευρώ επαναβεβαιώνουν την προθυμία τους να λάβουν αποφασιστική και συντονισμένη δράση, αν χρειαστεί, για να προστατεύσουν την οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη ως σύνολο, όπως αποφασίστηκε στις 11 Φεβρουαρίου.

Hacker καταδικάζεται σε κάθειρξη 20 ετών

Ο Albert Gonzalez απασχολεί εδώ και καιρό τα ΜΜΕ που ασχολούνται με το χώρο της τεχνολογίας κι αυτό γιατί το όνομά του έχει συνδεθεί με μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία του Internet. Τον περασμένο Αύγουστο ο Gonzalez ομολόγησε την ενοχή του και συνεργάστηκε με τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να ελαφρύνει την ποινή του. Τελικά, η πρόεδρος του δικαστηρίου επέβαλε στον Gonzalez ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Πριν την ανακοίνωση της ποινής, ο Gonzalez ομολόγησε και δημοσίως στο δικαστήριο την ενοχή του και ζήτησε συγνώμη από τα θύματά του. Είπε ότι το κίνητρό του δεν ήταν η απληστία, αλλά "η εξάρτησή του από το Internet και η αδυναμία του να σταματήσει αυτό που ξεκίνησε". Η εισαγγελία δεν εντυπωσιάστηκε από το επιχείρημα του Gonzalez και ζήτησε να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή των 25 ετών. Από την άλλη πλευρά, ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε την ελάχιστη ποινή που προβλέπεται από τη συμφωνία, δηλαδή 15 χρόνια. Τελικά, η δικαστής Patti Saris επέλεξε τη μέση οδό και ανακοίνωσε κάθειρξη 20 ετών.

Ο Gonzalez κατάφερε να συγκεντρώσει 2,8 εκατομμύρια δολάρια, μπαίνοντας στους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων πολιτών. Δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρατήσει χαμηλό προφίλ, καθώς με τα χρήματα αυτά αγόρασε ένα διαμέρισμα στο Miami, ένα ακριβό αυτοκίνητο, πολλά ρολόγια Rolex κι ένα δαχτυλίδι για την καλή του από τον οίκο Tiffany. Στο πλαίσιο της ποινής του, υποχρεούται να επιστρέψει περίπου 2,7 εκατ. δολάρια στα θύματά του.

Το Gmail ενημερώνει τους χρήστες για ύποπτη δραστηριότητα

Internet και απόλυτη ασφάλεια δεν πάνε μαζί κι αυτό είναι κάτι που εκμεταλλεύονται με κάθε ευκαιρία οι απανταχού επιτήδειοι. Θέλοντας να προσφέρει μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας στους χρήστες του Gmail, η Google ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας που ειδοποιεί άμεσα τον εκάστοτε χρήστη σε περίπτωση που εντοπιστεί ύποπτη δραστηριότητα στο λογαριασμό του.

Ως "ύποπτη δραστηριότητα" η Google ορίζει την πρόσβαση στο λογαριασμό από δύο διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι, αν είστε χρήστης του Gmail και διαμένετε στην Ελλάδα, η Google θα σας ειδοποιήσει με ένα μήνυμα σε κόκκινο φόντο αν γίνει login στο λογαριασμό σας από την Πορτογαλία.

Πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν συχνά κι αυτό το γνωρίζει η Google, η οποία επέλεξε να μείνει στην τακτική της ειδοποίησης και όχι στο κλείδωμα του λογαριασμού για λόγους ασφαλείας. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας σκέφτηκαν -και σωστά- ότι δεν είναι δυνατόν να κλειδώνεται συνέχεια ο λογαριασμός ενός π.χ. εμπορικού αντιπροσώπου που ταξιδεύει πολλές φορές μέσα σε λίγες ημέρες.

Ε.Κοκκίνου: "Ελπίζω να είναι ένα εύκολο διαζύγιο"

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλάει ανοιχτά για το επικείμενο διαζύγιό της, με τον επί 10 χρόνια αγαπημένο της Παναγιώτη Βασιλειάδη.

Στην Μαρία Σταματέρη και στην εκπομπή Gala αποφάσισε η Έλλη Κοκκίνου να μιλήσει για τον χωρισμό της, που συγκλόνισε την showbiz. Την συνέντευξη θα τη δούμε την ερχόμενη εβδομάδα.

Η τραγουδίστρια παραδέχεται τα λάθη που έχει κάνει κι εκείνη αλλά και ο αγαπημένος της. Μέρος της συνέντευξης έγινε στην εκκλησία που έγινε ο γάμος και η βάφτιση του γιού της Αλέξανδρου.

"Ελπίζω να είναι ένα εύκολο διαζύγιο", δήλωσε η Έλλη που έχει ήδη γυρίσει σελίδα στη ζωή της. Σε όλη αυτή την δύσκολη περίοδο που βιώνει, έχει δίπλα της πάντα την μητέρα της Μαίρη.

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ..", ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ Α. ΣΑΜΑΡΑΣ .


Έντονο προβληματισμό και δυσοίωνες προβλέψεις εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τη συμφωνία των Βρυξελλών. «Οι ώρες είναι για περισυλλογή και όχι για πανηγυρισμούς», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τρία σημεία, τα οποία χρήζουν απαντήσεων.

Ποιο είναι το έσχατο σημείο στο οποίο θα πρέπει να φτάσει η Ελλάδα για να ληφθούν μέτρα, διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας: "Ακόμη και αν μπαίναμε σε διαδικασία βοήθειας υπό τέτοιους όρους, η συμφωνία επιβάλλει τη λήψη της τελικής απόφασης από κάθε χώρα της ευρωζώνης με ομοφωνία". Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Ν.Δ, οι εξελίξεις εγκυμονούν κινδύνους για τη λήψη νέων μέτρων.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι αυτό αποτελεί ευθεία υπονόμευση των ευρωπαϊκών θεσμών και επιπλέον δυσμενείς όρους για την Ελλάδα.

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να προβεί στην άμεση λήψη μέτρων τόνωσης της αγοράς, ώστε να μη βαθύνει και γίνει μόνιμη η ύφεση.

"Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ξεπεράσει το σκόπελο μόνη της όπως επιβάλλει η αξιοπρέπεια της χώρας μας", κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Μαθήματα ιστορίας από τον Μ. Γλέζο, στην Αστυνομική Ακαδημία

«Εάν νομίζατε ότι είχατε μπροστά σας μόνο τον Μανώλη Γλέζο, είσαστε γελασμένοι. Σωματικά είναι ο Μανώλης Γλέζος, αλλά σας μιλούσαν όλοι οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που δεν ζουν τώρα και που προσέφεραν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι».

«Δεν είχατε μπροστά σας εμένα, αλλά τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης», τόνισε ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας χθες στην Αστυνομική Ακαδημία.

Με αυτά τα λόγια ο αγωνιστής της Αριστεράς και της Εθνικής Αντίστασης ολοκλήρωσε την ομιλία του στην Αστυνομική Ακαδημία για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου. Ο Μανώλης Γλέζος παρέθεσε μαθήματα ιστορίας στους αστυνομικούς, λίγες βδομάδες μετά το περιστατικό της ρίψης χημικών που δέχτηκε στο πρόσωπο από άνδρα των ΜΑΤ.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αποκάλεσε «παιδιά» και «εγγόνια» του τους αστυνομικούς στην αρχή της ομιλίας του και αναφέρθηκε στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης και στον ρόλο που έπαιξε η Αστυνομία εκείνη την εποχή. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του -όπως είπε- αποφάσισε να συγκρίνει ανάμεσα στο 1821-1928 τον αγώνα του ελληνικού λαού για την απελευθέρωσή του και τον αγώνα 1940-1945, πάλι του ελληνικού λαού απέναντι στον φασισμό και στον αγώνα για την απελευθέρωσή του.

Παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Σπ. Βούγια, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ελ. Οικονόμου, ο 88χρονος αγωνιστής της Αριστεράς διερωτήθηκε: «Ποιος είναι ο ρόλος της Αστυνομίας; Να καταστέλλει τους λαϊκούς αγώνες ή να κυνηγάει τους παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου;».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. απένειμε στον κ. Γλέζο τιμητική πλακέτα, ο οποίος την αφιέρωσε στον φοιτητή της Ιατρικής Ανδρεάκο, υπαξιωματικό της Χωροφυλακής, που εκτελέστηκε τον Απρίλιο του 1944 από τις δυνάμεις Κατοχής. Ενώ εκείνος από την πλευρά του δώρισε στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας τη «Μαύρη Βίβλο» για τα εγκλήματα των ναζί κατά του ελληνικού λαού.

Τα ανταλλάγματα για το "ναι" της Merkel

Το γερμανικό «ναι» για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα δεν δόθηκε χωρίς ανταλλάγματα. Τι ζήτησε και τι πήρε η κ. Angela Merkel, κυρίως σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πέτυχε, τουλάχιστον έως ένα βαθμό, τον αρχικό της στόχο για αλλαγές στους όρους που ισχύουν στην Συνθήκη της Λισσαβόνας σε ό,τι αφορά τα κράτη που κατ’ εξακολούθηση παραβιάζουν τους κανόνες.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε, κ. Van Rompuy «έλαβε εντολή» έως το τέλος του 2010 να καταθέσει σειρά προτάσεων οι οποίοες ως στόχο θα έχουν την περαιτέρω ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αλλά και την επιβολή πιο σκληρών ποινών σε χώρες που δεν κατορθώνουν να εκπληρώσουν αυτούς τους όρους.

Ο κ. Van Rompuy θα πρέπει να εξετάσει κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα να προσαρμοστούν με τον κατάλληλο τρόπο οι κανόνες που ισχύουν ώστε μία χώρα ακόμη και να αποβάλλεται από την ευρωζώνη, εάν αποδειχθεί ότι ηθελημένα καταπατά τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας.

Πάντως ο κ. Van Rompuy εμφανίστηκε απρόθυμος να «ανοίξει το κουτί της Πανδώρας», υπογραμμίζοντας ότι «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταθέσουμε κάποιες προτάσεις, αλλά εφ’ όσον έχουν συμφωνήσει όλα τα κράτη-μέλη. Εάν δεν υπάρξει ομοφωνία, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε αναθεώρηση της Συνθήκης».

Τη στήριξή τους στον Πάπα εκφράζουν οι επίσκοποι της Γαλλίας

Οι επίσκοποι της Γαλλίας δήλωσαν ότι αισθάνονται «ντροπή και λύπη για τις αποτρόπαιες πράξεις» παιδεραστίας στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και προσέφεραν την υποστήριξή τους στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ', ο οποίος πλήττεται από τα σκάνδαλα.

Σε μήνυμα προς τον Πάπα που έδωσαν στη δημοσιότητα μετά από σύνοδο, ανέφεραν: «Αισθανόμαστε όλοι ντροπή και λύπη μπροστά στις αποτρόπαιες πράξεις που διαπράχθηκαν από ορισμένους ιερείς και μοναχούς.

» Αυτοί που διέπραξαν αυτές τις πράξεις παραμορφώνουν την Εκκλησία μας, πληγώνουν τις χριστιανικές κοινότητες και επεκτείνουν την καχυποψία σε όλα τα μέλη του κλήρου»

«Διαπιστώνουμε επίσης ότι αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα χρησιμοποιούνται σε μια εκστρατεία για να γίνει επίθεση στο πρόσωπό σας και στην αποστολή σας στην υπηρεσία του εκκλησιαστικού σώματος. Υποφέρουμε όλοι απ' αυτές τις αναξιοπρεπείς μεθόδους και (...) ανανεώνουμε την υποστήριξή μας» προσθέτουν.

Ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' κατηγορείται ότι κάλυψε στο παρελθόν έναν Αμερικανό ιερέα, κατά του οποίου υπήρχαν καταγγελίες ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά περίπου 200 κωφά παιδιά.

Το σκάνδαλο με τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από καθολικούς ιερείς ταλανίζει πολλές χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ.

«Παρών» δηλώνει ο Αριστοτέλης Παυλίδης στην πολιτική ζωή

Συνέντευξη Τύπου Αρ. Παυλίδη.

«Παρών στην πολιτική ζωή και στην πορεία ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου στη Ρόδο, ο πρώην υπουργός Αιγαίου, Αριστοτέλης Παυλίδης.

«Αυτό που έκανα επί 35 χρόνια θα συνεχίσω να το κάνω, ως ελεύθερος Δωδεκανήσιος, και κανένας δεν μπορεί να μου αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα», είπε και πρόσθεσε: «Μετέχω στην πορεία του κόμματος και οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τους κανόνες, που έχουν καθοριστεί, τους οποίους συνέβαλα και εγώ να γίνουν» .

Διατύπωσε, εξάλλου, δυσαρέσκεια για τις διαρροές περί διαγραφής του, υποστηρίζοντας πως «είναι υποχρέωση όποιου πολιτεύεται, να έχει καθαρές και κρυστάλλινες θέσεις» και πως «το μισοσκόταδο δεν ταιριάζει στην πολιτική ζωή» . Για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Παυλίδης δήλωσε ότι «το ζήτημα θα συζητηθεί όταν έρθει η ώρα και όχι όποτε θέλουν οι πέριξ της πλατείας Συντάγματος. Εγώ θα πολιτεύομαι όπως κάνω εδώ και 35 χρόνια και το ποιος είναι ανεπιθύμητος θα το αποφασίσει ο λαός» .

Επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της ΔΕΗ


Επιδρομή με πέτρες και βαριοπούλες, έκανε το πρωί ομάδα περίπου εικοσιπέντε κουκουλοφόρων στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Δυρραχίου στον Κολωνό.

Οι κουκουλοφοροι έσπασαν με βαριοπουλες την τζαμαρία του κτιρίου και πετάξαν πέτρες και μπογιές, ενώ στα γραφεία υπήρχαν υπάλληλοι. Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Πριν φύγουν οι δράστες πέταξαν φεϊγ -βολάν στα οποία έγραφαν συνθήματα για τον Λάμπρο Φούντα. Σε άλλο φεϊγ βολάν έγραφαν " Η ΔΕΗ ευθύνεται για την περαιτέρω οικονομική μας αφαίμαξη και την υποτίμηση της ζωής μας για δεκάδες δολοφονημένους και εκατοντάδες σακατεμένους εργάτες, για την λεηλασία και την καταστροφή του περιβάλλοντος -Πόλεμος σε κράτος και αφεντικά για τον κομμουνισμό και την αναρχία".

Moody's: Η απόφαση της EKT μειώνει τον κίνδυνο ρευστότητας για Ελλάδα

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να διατηρήσει και μετά το 2010 την χαμηλότερη αξιολόγηση Baa3 ως εχέγγυα για τα ελληνικά ομόλογα, μειώνει τον κίνδυνο ρευστότητας για την Ελλάδα, επισημαίνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's.

Σε σημερινή του ανάλυση, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης τονίζει ότι η κίνηση αυτή της ΕΚΤ είναι άμεσης σημασίας για την Ελλάδα, αλλά και για άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Η Moody's προσθέτει ότι η απόφαση της ΕΚΤ έχει μικρή επίδραση στην αξιολόγηση ή στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς η έκβαση είχε αποτιμηθεί στην τρέχουσα αξιολόγηση.

Τη Δευτέρα απολογείται ο φοιτητής

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο 22χρονος φοιτητής, που συνελήφθη την Πέμπτη στον Βόλο και κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Ο νεαρός, ο οποίος μέχρι στιγμής τηρεί αρνητική στάση απέναντι στις αρχές και απορρίπτει την κατηγορία, οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, από τον οποίο έλαβε και την προθεσμία.

Ο 22χρονος φοιτά στο 4ο έτος της Σχολής Δημοσιογραφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και το 2006 είχε συλληφθεί για αντίσταση κατά της αρχής.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς". Το ένταλμα είχε εκδοθεί από τον Νοέμβριο, μετά την ταυτοποίηση αποτυπώματός του το οποίο βρέθηκε σε σταθερό σημείο (πλακάκια στο μπάνιο) στο σπίτι της 25ης Μαρτίου, που θεωρείται από τις αρχές ως γιάφκα της οργάνωσης.

Ωστόσο, ο νεαρός ήταν αγνώστου διαμονής και αναζητούνταν. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν τελικά στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου και συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης.

Χάκερς εναντίον χρηστών του Facebook

Χάκερς προσπάθησαν να υποκλέψουν τραπεζικούς κωδικούς και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα απο τους χρήστες του facebook - οι οποίοι ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς απο τη Βοστόνη, οι χάκερ έστειλαν ένα e-mail, στους χρήστες του facebook, με το οποίο τους προέτρεπαν να «τρέξουν» ένα επισυναπτόμενο αρχείο.

Σύμφωνα πάντα με το πλαστό e-mail, επειδή δήθεν ο κωδικός πρόσβασής τους στο facebook είχε αλλάξει απο την εταιρία, επιλέγοντας το αρχείο θα ενημερώνονταν για το νέο τους κωδικό και με ποιον τρόπο θα τον κατοχύρωναν.

Οι χρήστες που έκαναν το ..μοιραίο κλικ, «κατέβαζαν» ιούς, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που «αλιεύει» κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών.

Υπολογίζεται ότι οι χάκερ έστειλαν ήδη δεκάδες χιλιάδες πλαστά e -mails σε χρήστες της Ευρώπης, των ΗΠΑ, και της Ασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της McAfee, ιδιοκτήτριας εταιρίας του Facebook, «η απειλή είναι εν δυνάμει πολύ επικίνδυνη αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες του Facebook που θα μπορούσαν να πέσουν θύματα της απάτης.

Ακόμα κι ένα 10% ποσοστό επιτυχίας, στην περίπτωση των 400 εκατ. χρηστών του Facebook, ισοδυναμεί με 40 εκατομμύρια χρήστες-θύματα».

Το ηλεκτρονικό μήνυμα–απάτη φέρει ως θέμα την φράση "Facebook Password Reset Confirmation! Customer Support".

Η McAfee συμβουλεύει τους χρήστες να διαγράψουν αμέσως το μήνυμα και να μην ανοίξουν το συνημμένο αρχείο.

"Η Ελλάδα του ευρώ είναι ασφαλής", διαβεβαίωσε αργά χθές το βράδυ ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.

Ως μια "πολύ ικανοποιητική απόφαση" για την Ελλάδα αλλά και την ευρωζώνη συνολικά χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για τη δημιουργία μηχανισμού βοήθειας προς την Ελλάδα ή όποια άλλη χώρα της ζώνης του ευρώ βρεθεί σε κατάσταση έσχατης ανάγκης.

"Σήμερα φτάσαμε σε μια απόφαση πολύ ικανοποιητική. Θεσπίζει έναν μηχανισμό με μειοψηφική συμμετοχή του ΔΝΤ, που εγγυάται την προστασία της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην ευρωζώνη" είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε δήλωσή του αργά το βράδυ.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα και στη στήριξη που προσέφερε στη χώρα μας ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, με την απόφαση για τα ελληνικά ομόλογα, την οποία ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε "πολύ σημαντική".

"Πολύ σημαντική -είπε χαρακτηριστικά- είναι επίσης η απόφαση της ΕΚΤ να παρατείνει το ευνοϊκό καθεστώς που διέπει τα ενέχυρα που δέχεται η ίδια από τις ελληνικές τράπεζες. Και αυτό στηρίζει, διευκολύνει την προσπάθεια που εμείς κάνουμε".

Μέτρα του Facebook κατά της παιδοφιλίας

Το Facebook εξετάζει το ενδεχόμενο να εισαγάγει ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης έτσι ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες του να αναφέρουν ύποπτους για παιδοφιλία.

Η καταδίκη ενός άνδρα για τη δολοφονία 17χρονης αναζωπύρωσε τις εκκλήσεις για ένα "κουμπί πανικού" στο Facebook. Ο δράστης είχε προσεγγίσει το θύμα μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας.

Έπειτα από συνάντηση στελεχών της εταιρείας με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ, Άλαν Τζόνσον, ο τελευταίος δήλωσε ότι οι επικεφαλής του Facebook επεσήμαναν ότι "δεν υπάρχει αντίρρηση επί της αρχής" για εγκατάσταση του κουμπιού ασφαλείας.

Ο Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος και τα στελέχη της ιστοσελίδας, είχαν "ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων" κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους και συζήτησαν το ενδεχόμενο να αποκτήσει το Facebook επαφές με το Κέντρο Εκμετάλλευσης Παιδιών και Διαδικτυακής Προστασίας (Ceop).

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των επισήμων του Facebook και του Ceop στην Ουάσιγκτον, στις 12 Απριλίου για να συζητηθεί περαιτέρω το θέμα.

Συνεργασία με τις ΗΠΑ διεκδικεί το Πακιστάν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μεγαλύτερη συνεργασία με τις ΗΠΑ σε ποικίλους τομείς, από το εμπόριο έως τα στρατιωτικά ζητήματα, διεκδικεί το Πακιστάν, προσδοκώντας να αποκομίσει οφέλη από την πρόσφατη δράση του κατά των Ταλιμπάν. Στο πλαίσιο του «στρατηγικού διαλόγου» των δύο χωρών που εγκαινιάστηκε την Τρίτη, ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών Σαχ Μεχμούντ Κουρεσί και ο αρχηγός του στρατού Ασφάκ Καγιάνι επρόκειτο να συζητήσουν, χθες, τις προοπτικές σύσφιγξης των διμερών σχέσεων με την επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κ. Χίλαρι Κλίντον.

Εν όψει του διαλόγου, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα απέφυγαν να κάνουν δεσμεύσεις για το πώς θα ανταποκριθεί η Ουάσιγκτον στην επιθυμία του Πακιστάν να αναγνωριστεί ως πυρηνική δύναμη και να διασφαλίσει μια συμφωνία για την ατομική ενέργεια. Στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν εκφράσει ανησυχίες για τα έως τώρα πακιστανικά «κρούσματα» μεταφοράς πυρηνικής τεχνολογίας σε χώρες όπως η Λιβύη και η Βόρεια Κορέα, θέμα που δεν άφησε περιθώρια για παραχωρήσεις ούτε από την κ. Κλίντον ούτε από τον ειδικό απεσταλμένο στο Πακιστάν Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Η Ουάσιγκτον, πάντως, διεμήνυσε ότι είναι πρόθυμη να ακούσει τις πακιστανικές προτάσεις.

«Θέλουμε να οικοδομήσουμε πιο στενές σχέσεις», δήλωσε η κ. Κλίντον λίγο πριν από τη συνάντησή της με τον Πακιστανό υπουργό Εξωτερικών. «Αλλά δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε ως διά μαγείας το έλλειμμα εμπιστοσύνης», συμπλήρωσε. Την Τρίτη, οι κ. Κουρεσί και Καγιάνι συνάντησαν τους γερουσιαστές Τζον Κέρι και Ρίτσαρντ Λούγκαρ, οι οποίοι ενέκριναν πέρυσι το νομοσχέδιο για την ανοικοδόμηση του Πακιστάν, ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στο μεταξύ, επέδραμαν χθες σε πακιστανικές περιοχές που συνορεύουν με το Αφγανιστάν και σκότωσαν τουλάχιστον έξι μαχητές, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων ασφαλείας. «Δύο πύραυλοι έπληξαν όχημα των ανταρτών. Εξι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν», δήλωσε Πακιστανός αξιωματούχος.